To τελος...ποιανου?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Παρακολουθω δυο διαφορετικα θεματα σε αντιστοιχα ξενα φορα με...
Κασσανδρικες προεκτασεις.
Το ενα αφορα το τελος του αναμορφικου φακου, με την ελευση
του Panasonic 3000 και μπορειτε να το δειτε στο Αμερικανικο φορουμ
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1075405

Το αλλο βρισκεται στο Γαλλικο φορουμ και προβλεπει τον θανατο
των LCD(πολυ θανατικο σημερα:126:) λογω της ελευσης του νεου
Sony VPL-HW10
http://www.homecinema-fr.com/forum/viewtopic.php?f=1255&t=29888561

Για μισο λεπτο γιατι εχω μπερδευτει:139:
Ο ενας σκοτωνει τους αναμορφικους και ειναι LCD
Ο αλλος σκοτωνει τους LCD και ειναι SXRD.
Συνεπως οι μαθηματικοι μας(ακουτε κ.ΜΑΧ?) θα ορισουν πως ο
SXRD σκοτωνει τον αναμορφικο?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.247
Απάντηση: To τελος...ποιανου?

Εγώ μαθηματικός δεν είμαι, αλλά θύμισε μου να σου πω το ανέκδοτο με την... επαγωγική σημειολογία. :142:

Reaction score
63

Δεν νομίζω πως κανείς θα σκοτώσει κάποιν, ειδικά στις τεχνολογίες. Οι LCD (με τη μορφη SXRD και D-ILA) θα συνυπάρχουν με τους DLP και συνεχώς θα εξελίσσονται. Οι SXRD δεν σκοτώνουν τους LCD. Είναι λάθος, κατά τη γνώμη μου. Απλά πάνε την συγκεκριμένη τεχνολογία πάραπέρα. Όσον αφορά τον αναμορφικό φακό, δεν νομίζω πως είναι μακρυά η μέρα, που όλοι οι προβολείς θα απεικονίζουν σε 2.35:1!! Προς το παρών ας "σκοτώσουν" οι LED της UHP και θα έχει γίνει μεγάλη πρόοδος...

Reaction score
1.031
Οι αναμορφικοί έτσι και αλλιώς είχαν μηδαμηνές πωλήσεις, δεν άλλαξε τίποτε. Για τα LCD όμως προβλέπονται δύσκολες μέρες όχι λόγο Sony αλλά γιατί το πρόβλημα της σκόνης έστρεψε ήδη πολλούς πρώην κατόχους τους σε άλλες τεχνολογίες.

Reaction score
1
Αυτή η δυνατότητα του Panny ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα...

Προσφέρει 2 συν και 2 πλην:

+ σε γλυτώνει από το κόστος αγοράς και εγκατάστασης του αναμορφικού
+ η εικόνα δεν παραμορφώνεται με το vertical stretching, συνεπώς διατηρείται το 1:1 pixel mapping.
- εξακολουθεί να μένει ανεκμετάλλευτο το 1/3 περίπου του πάνελ, με συνέπεια τη μείωση της φωτεινότητας στα scope κάδρα
- προκύπτει πρόβλημα masking των μπαρών που φεύγουν εκτός οθόνης

Δεν ξέρω που γέρνει η ζυγαριά, αλλά η δυνατότητα αυτή είναι σίγουρα καλοδεχούμενη.

Reaction score
63

...και μην ξεχνάμε και τους υπότιτλους, που συνεχίζεται η κακιά συνήθεια να τους βάζουν εκτός ωρίων εικόνας, στο μαύριο περιθώριο...:115:

Reaction score
221

Συμφωνω με τους Γαλλους,και επαυξανω κιολας ,λογω προσωπικης εμπειριας.Τα τελευταια χρονια,εχω χρησιμοποιησει αρκετους LCD προβολεις στο προσωπικο μου συστημα, λογω ευαισθησιας μου στο φαινομενο rainbow των DLP.Eπισης, ακομα περισοτερους ειχα την ευκαιρια, να δω σε κατα καιρους παρουσιασεις,σε demo rooms διαφορων καταστηματων.Η ελευση της SXRD τεχνολογιας ως εξελιξη της LCD,ταραξε τα νερα οχι μονο των LCD αλλα και των DLP. Με την εισοδο των SXRD στην κατηγορια των 2000 Ε πρωτα με τονSONY VW-40 [κατοχος του οποιου ειμαι εδω και μερικους μηνες] οσο και του VW-10 ο οποιος λεγεται οτι ειναι καλυτερος, πιστευω οτι οι LCD δεν θα εχουν πολυ μελλον....Θα γεμισουν τα εξοχικα LCD. Βεβαια,περιμενω με πολυ ενδιαφερον να δω τον ΡΑΝ-3000.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: To τελος...ποιανου?

Αυτή η δυνατότητα του Panny ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα...

Προσφέρει 2 συν και 2 πλην:

+ σε γλυτώνει από το κόστος αγοράς και εγκατάστασης του αναμορφικού
+ η εικόνα δεν παραμορφώνεται με το vertical stretching, συνεπώς διατηρείται το 1:1 pixel mapping.
- εξακολουθεί να μένει ανεκμετάλλευτο το 1/3 περίπου του πάνελ, με συνέπεια τη μείωση της φωτεινότητας στα scope κάδρα
- προκύπτει πρόβλημα masking των μπαρών που φεύγουν εκτός οθόνης

Δεν ξέρω που γέρνει η ζυγαριά, αλλά η δυνατότητα αυτή είναι σίγουρα καλοδεχούμενη.
Νικο δεν διαφωνω με αυτα που λες.....αλλα..

Το κοστος εγκαταστασης του αναμορφικου το πληρωνεις για να εκμεταλευτεις 25% του πανελ που παει χαμενο δυνοντας την δυνατοτητα στην εικονα να ειναι λιγο ποιο συμπαγης και με καλυτερη φωτεινοτητα....οποτε μπορεις να εχεις μεγαλυτερο καδρο....

Οσον αφορα το 1 προς 1 πιξελ και η παραμορφωσει παιζει.....
...αλλα ειναι ενα θεματα τα οποια θα πρεπει να συζητηθουν live..!!!!

Τα μειον ισχυουν......

Μονο εαν εχουμε προβολεα 240/1 με διπλασια αναλυση θα πουμε οτι εγινε κατι......
Βεβαια να εχεις την δυνατοτητα να μεταφερεις και τους υποτιλους.

Σχετικα με τις τεχνολογιες τωρα ......
H καθε τεχνολογια εχει τον ασσο της..
.....(εκτος lcd που δεν εχει ασσο :116:)...!!!!

Reaction score
221

Οσον αφορα τους αναμορφικους φακους, πιστευω οτι με ''τρυκ'' τυπου Panasonic-3000 δεν ερχεται το τελος τους,αντιθετως εχουν πολυ μελλον, και αν δεν υπηρχε η οικονομικη κριση, νομιζω οτι συντομα θα τους βλεπαμε ενσωματωμενους σε ακριβες υλοποιησεις προβολικων,με ενσωματωμεμους επισης μηχανισμους αυτοματης επιλογης απλου -αναμορφικου φακου αναλογα με το καδρο της προβαλλομενης ταινιας. Πιστευω οτι μονον η εμφανιση πανελ 2,40 στους προβολεις ,μπορει να τους κλονισει, υπο την προυποθεση οτι και στις ταινιες θα επικρατησει η σχεση πλευρων 2,40/1.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.247
Απάντηση: Re: To τελος...ποιανου?

Οσον αφορα το 1 προς 1 πιξελ και η παραμορφωσει παιζει.....
...αλλα ειναι ενα θεματα τα οποια θα πρεπει να συζητηθουν live..!!!!
Το ότι η διαδικασία του expansion αναιρεί το 1:1 pixel mapping και το ότι αυτό έχει αρνητικές συνέπειες στην ευκρίνεια της εικόνας ενός ψηφιακού προβολέα, είναι αδιαμφισβήτητο.
Υπάρχει μια απλή δοκιμή που μπορεί να μας το επιβεβαιώσει στην πράξη, ακόμα κι αν ο προβολέας μας δεν έχει δυνατότητα expansion: απλά ενεργοποιούμε το overscan, έστω και ελάχιστα.
Η διαφορά είναι παραπάνω από εμφανής και αδιαμφισβήτητη, εκτός κι αν είμαστε οπαδοί της άποψης "θολό=κινηματογραφικό". :126:

Το fill-rate των σύγχρονων προβολέων είναι τέτοιο, που ουσιαστικά δεν τίθεται θέμα SDE. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία του interpolation κατά το expansion δε δημιουργεί επιπλέον πληροφορία, δηλαδή η πραγματική ανάλυση δεν αυξάνεται. Το μόνο πλεονέκτημα που προκύπτει, είναι η αύξηση της φωτεινότητας λόγω της αξιοποίησης ολόκληρου του panel.

Κατά τη γνώμη μου ο αναμορφικός θα είχε νόημα με έναν αναλογικό προβολέα 4:3, για προβολή υλικού διαφορετικών format. Αυτό λόγω της μεγάλης επιφάνειας του πλαισίου που θα έμενε αλλιώς αναξιοποίητο, αλλά και της χαμηλής φωτεινότητας των CRT. Κάτι που αποκτά μεγαλύτερη σημασία, όσο μεγαλώνει και η οθόνη.
Αλλιώς, αν κάποιος είναι φανατικός του συγκεκριμένου format, μάλλον μπορεί καλύτερα να βολευτεί με κόλπα τύπου ΑΕ3000 ή να περιμένει τους ψηφιακούς 2,40:1 (όταν και αν)...

Reaction score
6

H Προφητεία περι τελους των αναμορφικων φακών εχει μεγαλη πλακα για τον πολύ απλο λογο ότι βασίζετε στο μυθικό συμπέρασμα ότι ηδη κυριαρχούν στην αγορα.
Ας γεννηθούν πρωτα , ας κατακλύσουν την αγορα , ας γινουν πρωτα αναπόσπαστο μέρος ενός συστήματος, και μετα ισως να μπορούμε να μιλαμε για θάνατο…
Η οποιαδήποτε σύγκριση υποτιθέμενων μελλοθάνατων στερείται σοβαρότητας γιατι στην πρωτη περίπτωση ( Lcd) μιλαμε για προβολείς που ειδη εχουν πολύ μεγάλη εγκατεστημένη βαση ενώ στην δευτερη ( αναμορφικοι ) κάπου, κάποιος, άκουσε.

Όσον αφορα το τελος των lcd είναι φυσικό και επακόλουθο να συμβει αυτό καθώς η εξέλιξη τους σε sxrd και γενικότερα η πρόοδος των τριτσιπων προβολέων δεν αφήνουν περιθώρια λογο και τις τιμολογιακής τους πτώσης.

Κατά τα αλλα συμφωνώ με τα γραφωμενα του Δημητρη (Max Hedroom)

Reaction score
15.548

Δημητριε....Δημητριε....
Ειπαμε live...
Αλλο η θεωρια και αλλο η πραξη....
Εγω δεν διαφωνησα θεωρητικος.....

Πρακτικος το ποιο πιθανον ειναι να διαφωνησω με αυτα που εχω δει.....
Ασε να δω ποιο καλα καποια πραγματακια και μετα βλεπουμε.....

Reaction score
453

Τι αναμορφικοί, τι sxrd και ιστορίες.
Οι φθηνοί προβολείς θα τους σκοτώσουν όλους. :)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Τι αναμορφικοί, τι sxrd και ιστορίες.
Οι φθηνοί προβολείς θα τους σκοτώσουν όλους. :)
Όποιος στα λόγια τζη γροικά, και στσ' όρκους τση πιστεύγει,

πιάνει στη θάλασσα λαγούς, και στα βουνά ψαρεύγει:137:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.504
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus