Blu-ray (hd-dvd..)..άχρηστο προιόν....

Reaction score
14
Έχοντας περάσει εδώ και καιρό σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας +έχοντας δει τα πάντα που σχετίζονται με το hd ,το κερασάκι στην τούρτα για τα συμπεράσματά μου ήταν μια ταινία mkv 720p 2.68 mb που είχε ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ καλύτερη εικόνα από το αντίστοιχο dl dvd ...

Και ρωτάω, γιατί χρειάστηκε ΝΕΟ σύστημα , ΝΕΑ τεχνολογία και "άπειρες" χωρητικότητες για να έχεις πολύ καλύτερη εικόνα από τα dvd?
Κάποια mkv 1080p που χωρούσαν χαλαρά σε dl dvd δεν μπορούσαν να κάνουν το "νέο " σύστημα ψυχαγωγίας??
Αντί να παρουσιάζονται νέα players δεν θα μπορούσαν να κάνουν τα dvd players και media players για ένα συγκεκριμένο format πχ mkv??

Δεν θα είχε πολύ μεγαλύτερη αποδοχή από τον κόσμο και με πολύ μικρότερο κόστος???

Reaction score
19
Και ρωτάω, γιατί χρειάστηκε ΝΕΟ σύστημα , ΝΕΑ τεχνολογία και "άπειρες" χωρητικότητες για να έχεις πολύ καλύτερη εικόνα από τα dvd?
Κάποια mkv 1080p που χωρούσαν χαλαρά σε dl dvd δεν μπορούσαν να κάνουν το "νέο " σύστημα ψυχαγωγίας??
Ακόμα και σε DVD-DL να τα γράφαν, τα dvd-players θα έπρεπε να φοράνε νέα τσιπάκια κατάλληλα να αποκωδικοποιήσουν τους νέους codecs και αναλύσεις (h264, vc1 κτλ). Οπότε η αλλαγή συσκευής πάλι αναγκαία θα ήταν.

Η νέα τεχνολογία που λες είναι οι καινούργιοι codecs που είναι πολύ πιο αποδοτικοί ποιοτικά για το ίδιο μέγεθος αρχείου απ'το κλασσικό MPEG2. Επίσης υποστηρίζουν μεγαλύτερες αναλύσεις. Όλες οι επιτραπέζιες συσκευές DVD είναι "εγκλωβισμένες" στο MPEG2 decode.

Reaction score
19
Αντί να παρουσιάζονται νέα players δεν θα μπορούσαν να κάνουν τα dvd players και media players για ένα συγκεκριμένο format πχ mkv??
Ουσιαστικά, αυτό ακριβώς έκαναν. Αλλά σου λέει, βάλτου και ένα καλύτερο drive για να διαβάζει τα νέα και μεγαλύτερα δισκάκια (blu-ray). Θα μπορούσε κάλλιστα όλη αυτή η "νέα HD τεχνολογία" να δουλεύει με DVD-DL δισκάκια* με τον περιορισμό των 9GB (κρίμα είναι εδώ που τα λέμε).

Αυτό που αλλάζει στο πέρασμα από SD σε HD για μια συσκευή, με σειρά σημαντικότητας είναι:
1) τα τσιπάκια που κάνουν decode
2) το file structure των δίσκων και εντελώς τελευταίο
3) η χωρητικότητα των δίσκων

*με έναν ενδεχόμενο κίνδυνο σε σπασίματα στην εικόνα. Ταινίες HD με πολύ υψηλό bitrate ίσως να βρίσκαν "ταβάνι" στο throughput (ταχύτητα) που μπορεί να επιτευχθεί από ένα DVD. Τα δισκάκια BluRay/HDDVD, εκτός από τη μεγαλύτερη χωρητικότητα, είναι και πιο "πυκνοκατοικημένα" άρα μια δεδομένη επιφάνεια αποφέρει περισσότερα δεδομένα από ένα DVD.

Reaction score
14
Απάντηση: Blu-ray (hd-dvd..)..άχρηστο προιόν....

Μα δεν θα είχες υψηλό κόστος κατασκευής δίσκων λόγω νέας τεχνολογίας..
Καινούρια players ναι , αλλά ΜΟΝΟ επιτραπέζια....
Θα μπορούσαν να παίζουν σε όλα τα pc ( με κάποιες καλές προδιαγραφές..) και το βασικότερο θα μπορούσαν να έχουν νόμιμη πώληση μέσω internet σε 720p μορφή...
Θα κατέβαζε ο καταναλωτής το αρχείο , κάψιμο σε single layer dvd με μηδαμινό κόστος και έτοιμο...
Κανένας ,μα κανένας, μα κανένας, που βλέπει σε λιγότερες από 80" δεν έχει εκτιμήσει το 1080p με πολύ υψηλό bitrate γιατί απλά δεν το βλέπει....ούτε και θα το εκτιμήσει...
Και αυτοί παγκοσμίως είναι το 99% του κοινού που αναφέρομαι..

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Blu-ray (hd-dvd..)..άχρηστο προιόν....

Η νέα τεχνολογία που λες είναι οι καινούργιοι codecs που είναι πολύ πιο αποδοτικοί ποιοτικά για το ίδιο μέγεθος αρχείου απ'το κλασσικό MPEG2. Επίσης υποστηρίζουν μεγαλύτερες αναλύσεις. Όλες οι επιτραπέζιες συσκευές DVD είναι "εγκλωβισμένες" στο MPEG2 decode.

Παρολα αυτά (αν ερμηνεύω σωστα την σκέψη του Γιώργου) θα μπορούσαν να αποδεχθούν οι επαναστατικές ευρεσιτεχνίες των πιο μεγάλων δισκων σε χωρητικότητα όπως τα νεα μπλε laser που έπρεπε να φτιαξουν για να μπορέσουν να διαβαστούν αυτοι οι δίσκοι.
Σήμερα γραφοντας ένα mkv αρχειο των 8.5gb σε ένα απλο dvd το απλο laser του dvdrom μπορει και αναπαράγει χωρις προβλήματα την υψηλή ανάλυση.
Όπως δείχνουν τα πράγματα οι καινοτομίες αυτές ( αν μπορουμε να τις πουμε καινοτομίες) θα ειχαν και λογο αλλα και περισσότερη αξια εάν η αλλαγή δεν ηταν μονο στην ανάλυση η στους decoders αλλα γενικότερα στο τροπο απεικόνισης.
Φυσικα μιλω για 3D μια και όπως δείχνουν τα πραγματα το πραγμα προς τα κει πάει (και πολύ καλα θα κανει)

Reaction score
14
Απάντηση: Re: Blu-ray (hd-dvd..)..άχρηστο προιόν....

Παρολα αυτά (αν ερμηνεύω σωστα την σκέψη του Γιώργου) θα μπορούσαν να αποδεχθούν οι επαναστατικές ευρεσιτεχνίες των πιο μεγάλων δισκων σε χωρητικότητα όπως τα νεα μπλε laser που έπρεπε να φτιαξουν για να μπορέσουν να διαβαστούν αυτοι οι δίσκοι.
Σήμερα γραφοντας ένα mkv αρχειο των 8.5gb σε ένα απλο dvd το απλο laser του dvdrom μπορει και αναπαράγει χωρις προβλήματα την υψηλή ανάλυση.
Όπως δείχνουν τα πράγματα οι καινοτομίες αυτές ( αν μπορουμε να τις πουμε καινοτομίες) θα ειχαν και λογο αλλα και περισσότερη αξια εάν η αλλαγή δεν ηταν μονο στην ανάλυση η στους decoders αλλα γενικότερα στο τροπο απεικόνισης.
Φυσικα μιλω για 3D μια και όπως δείχνουν τα πραγματα το πραγμα προς τα κει πάει (και πολύ καλα θα κανει)
+100...αυτό θα είναι πραγματικά νέο σύστημα οικιακής διασκέδασης.

Reaction score
19
Και γιατί να περιοριστούμε στα 9GB ενώ υπάρχει η τεχνολογία για περισσότερα;
Αφού οι συσκευές θα πρέπει να αλλαχτούν έτσι κι αλλιώς, γιατί όχι με καλύτερο drive;

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Blu-ray (hd-dvd..)..άχρηστο προιόν....

Θα μπορούσαν να παίζουν σε όλα τα pc ( με κάποιες καλές προδιαγραφές..) και το βασικότερο θα μπορούσαν να έχουν νόμιμη πώληση μέσω internet σε 720p μορφή...
Θα κατέβαζε ο καταναλωτής το αρχείο , κάψιμο σε single layer dvd με μηδαμινό κόστος και έτοιμο...
Ορθά όλα αυτά, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο στόχος είναι το consumer κοινό, δηλαδή: Παίρνω τη συσκευή, τη βάζω στην πρίζα, φορτώνω το σουβέρ και βλέπω ταινία. :116:

Μέχρι το πράγμα να γίνει τόσο απλό όσο τα mp3: Βάζω usb, κάνω copy/paste και αυτό ήταν, δε θα ασχοληθεί έτσι κι αλλιώς το 99% που λες.

Reaction score
27.127
ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΕ ΠΟΛΥ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΓΝΩΜΟΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ. ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΣΤΑ 20 ΟΤΑΝ ΕΔΩΣΑ ΤΗΝ GSX 1100 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΝ Ζ 1200. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΔΙΝΕΤΕ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΣΒΕΣΗΣ.

Reaction score
14

Το γεγονός είναι πως με ποιότητα που δεν γίνεται αντιληπτή από την πλειοψηφία και κόστος αυξημένο ( λόγω καινούριας διαδικασίας παραγωγής δίσκων ) το blu-ray δεν "πάει"...
Για μένα και που υπάρχει χωρητικότητα δεν μου λέει κάτι ,γιατί με τα μάτια μου έχω συγκρίνει στο ταπεινό συστηματάκι μου :)137:) το αυθεντικό δισκάκι με τα 25-28 gb με τη καλή ματρόσκα του των 8 gb...
Καμία διαφορά που να "φαίνεται " και να δικαιολογεί τον έξτρα χώρο/κόστος..
Με αυτή τη λογική άνοιξα το θέμα...ακόμη και τα 720 4,5gb είναι πάρα πολύ ανώτερα των dvd...
Γιαυτό και γίνεται χαμός με την πειρατεία...

Reaction score
0

Εδω και πολυ καιρο σκεφτομουνα να γραψω το ιδιο ακριβως thread. :107: Λογικοι ανθρωποι με το ιδιο χομπυ, τα ιδια θα σκεφτονται σε ολο το κοσμο.
Πραγματικα, θα μπορουσαν να φτιαξουν dvd players και δισκακια με h264 codec και να περασουμε για αρκετα χρονια ακομα και χωρις ολη την φασαρια και το κοστος του ηλιθιου πολεμου bluray - hddvd. Ή ακομα καλυτερα εξαρχης το dvd να ειχε καποια καλυτερη αναλυση απο αυτην του pal.
Σε τι συστημα εχεις κανει ομως τις συγκρισεις σου? (Εγω εχω PS3 - προβολεας 720p - 92 ιντζες οθονη) . Δεν εχω κανει συγκριση την ιδια σκηνη bluray - mkv , ομως εκεινο που παρατηρω ειναι 1) σιγουρα το dvd δεν βλεπεται 2) εχω δει εξαιρετικη εικονα απο ματροσκες 720p 4,3 giga, ισαξιες με αρκετα bluray. 3) Τα καλα τα bluray πχ το Spiderman 3 δειχνουν καποια υπεροχη ακομα και σε συστημα 720p. Νομιζω το πολλαπλασιο bitrate του bluray κανει διαφορα κυριως σε γρηγορες γεματες σκηνες .

Reaction score
1

Ωραιο θεμα Γιωργο.

Μου εχει τυχει να μου κανει την ερωτηση φιλος μου, οταν ερχομενος σπιτι να δουμε ταινια σε mkv, εβγαλα καποιες που ειχα σε dvd και dvd-dl, και με ρωτησε αφου τα dvd μπορουν να αναπαραγουν HD εικονα, γιατι χρειαζονται τα καινουρια players?

Τι αλλο να του απαντησω? Φυσικα για να μας τα παρουν!!!

Παντως για να πουμε και την αληθεια, η καλυτερη ματροσκα σε 1080p δεν φτανει την ποιοτητα του bluray. Φυσικα την διαφορα την αντιλαμβανεσαι στις πολλες ιντσες. Το 720p το θεωρω ημιμετρο. Καλυτερο απ'το dvd, χειροτερο απ'το 1080p. Αν θελεις την καλυτερη δυνατη εικονα επιλεγεις 1080p.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv