Προς συζητηση.....

Reaction score
0
Καλημερα!

Θα ηθελα να σχολιαζατε το εξης, το οποιο θεωρω οτι ειναι πολυ σοβαρο !

Θα ηταν παρα πολυ χρησιμο κατα τη γνωμη μου , εφοσον μετραμε, να μετραμε και να κοιταμε τη συμπεριφορα των μηχανηματων και μετα απο 400-500 ωρες για παραδειγμα, και με τη παλια λαμπα και με καινουργια (εαν ειναι δυνατον).

Ετσι θα εχουμε και μια εικονα του τι γινεται στο μηχανημα και απο πλευρας λαμπας και απο πλευρας πανελ.

Εχω παρατηρησει σε αρκετα μηχανηματα , τα πανελ να κανουν διαφορα κολπα, και ειδικοτερα αυτα που εχουν και οργανικα μερη.
Επισης σε μηχανηματα με αυτοματη ιριδα, εχω παρατηρησει διαφορετικη συμπεριφορα εως και σε αυτη.

Θεωρω οτι σαυτο θα μπορεσουν να βοηθησουν και οι κατοχοι μηχανηματων.

Τι λετε, μπορει να οργανωθει? Οι πληροφοριες θα ηταν παρα πολυ χρησιμες για ολους!

Reaction score
47
Θα συγκρινονται διαφοροι προβολεις και στο τελος θα νικαει ο Marantz...:116:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.240
Απάντηση: Προς συζητηση.....

Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αν και πιστεύω ότι χρειάζεται κατάλληλο στατιστικό δείγμα και συγκεκριμένη μεθοδολογία για να εξαχθούν αξιόπιστα αποτελέσματα.

Όσον αφορά την πτώση φωτεινότητας της λάμπας, σε ενημερώνω ότι -από αρκετό καιρό τώρα- συλλέγονται σχετικά στοιχεία από τρία μέλη του AVsite (Ανδρέας-Cinemusic, Βογιατζάκης και NIX). Πρόσφατα μάλιστα, ανακοινώθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα μετρήσεων.

Reaction score
0

Δεν εχω να σχολιασω τιποτα για τη μεθοδολογια. Εφοσον υπαρχουν δειγματα με συγκεκριμενη μεθοδολογια, μπορει να γινει αυτο που ανεφερα παραπανω, και να συγκριθει. Αν η μεθοδολογια κρατηθει η ιδια , τα αποτελεσματα θα ειναι συγκρίσιμα και πολυ χρησιμα !

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.240

Επί του θεωρητικού δε διαφωνώ. Απλά επισημαίνω ότι για να εφαρμοστεί στην πράξη δίνοντας αξιόπιστα αποτελέσματα, θα πρέπει το κατάλληλο δείγμα να εκπαιδευτεί ώστε εφαρμόζει την ίδια μεθοδολογία, σε σταθερές συνθήκες. Και βέβαια κάποιοι θα πρέπει να σχεδιάσουν την κατάλληλη μεθοδολογία και να εξασφαλίσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό μετρήσεων.

Νομίζω ότι η προσπάθεια που έχουν αρχίσει τα παιδιά για καταγραφή μιας βασικής και εύκολης στη μέτρηση παραμέτρου (της φωτεινότητας), είναι μια καλή και ρεαλιστική πρώτη προσέγγιση.

Reaction score
1

Απλά επισημαίνω ότι για να εφαρμοστεί στην πράξη δίνοντας αξιόπιστα αποτελέσματα, θα πρέπει το κατάλληλο δείγμα να εκπαιδευτεί ώστε εφαρμόζει την ίδια μεθοδολογία, σε σταθερές συνθήκες. Και βέβαια κάποιοι θα πρέπει να σχεδιάσουν την κατάλληλη μεθοδολογία και να εξασφαλίσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό μετρήσεων.
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά και επισημαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον, να εκπαιδευτούν πολλά μέλη του φόρουμ στη χρήση της ίδιας μεθοδολογίας φωτομέτρησης.

Αλλά ακόμα και στη περίπτωση που συνέβαινε αυτό, πάλι δεν θα είχαμε συγκρίσιμα αποτελέσματα! Να θυμίσω μόνο το γεγονός ότι το δικό μου φωτόμετρο παρόλο που είναι πανομοιότυπο με αυτό του Νίκου (Nix), παρουσιάζει κατά 10% περίπου χαμηλότερες μετρήσεις φωτεινότητας!

Οπότε δυστυχώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι συγκρίσιμα στοιχεία έχουμε ΜΟΝΟ στη περίπτωση που χρησιμοποιείται ΠΑΝΤΑ το ίδιο φωτόμετρο με τη χρήση συγκεκριμένης μεθοδολογίας. :126:

Εκτός βέβαια από το απίθανο σενάριο, του να βρεθούν ξαφνικά κάμποσα μέλη του φόρουμ με Minolta LS100 στα χέρια τους και αρχίσουν τις μετρήσεις... :111:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.450
Members
38.700
Νεότερο μέλος
kchannel