ΕΞΟΔΟΣ BITSTREAM ΣΕ BLURAY PLAYER

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
διαβασα για το καινουργιο bluray player της SONY ΤΟ BDP-S550
και υποστηριζει ως μεγαλο πλεονεκτημα σε σχεση με το PS3 το
οτι εχει εξοδο bitstream.
μπορει καποιος να μου εξηγησει την διαφορα στην ποιοτητα ηχου που θα εχει και γιατι?

Reaction score
6
High bitrate είναι το σωστό.

Δηλαδή βγάζει DTS HD MA και Dolby True HD σε αυτούσιο bitstream από την ψηφιακή έξοδο HDMI.
Κάτι που δεν κάνει π.χ. το PS3 ή κάποια παλαιότερα players.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
εχω το PS3 και τον ONKYO 876 αν αγορασω το SONY BDP-S550 τι θα κερδισω?
αξιζει να το αγορασω?

Reaction score
6
Θα κερδίσεις τα DTS HD MA και Dolby True HD αυτούσια.
Το PS3 τα μετατρέπει σε PCM πριν τα στείλει και απ' ό,τι λένε ότι δεν το κάνει και πολύ καλά.

Reaction score
130
Θα κερδίσεις τα DTS HD MA και Dolby True HD αυτούσια.
Το PS3 τα μετατρέπει σε PCM πριν τα στείλει και απ' ό,τι λένε ότι δεν το κάνει και πολύ καλά.
Είμαι έτοιμος κι΄εγώ για την αγορά του συγκεκριμένου bluray για να το συνδέσω με 7.1 αναλογικές εξόδους. Το ερώτημα μου είναι: Oταν γίνει αυτή η σύνδεση οι διάφορες ρυθμίσεις του ενισχυτή όπως π.χ delay, αποστάσεις, smal-large(για τα ηχεία), τest one, κ.λ.π θα μπορούν να γίνουν;
Ευχαριστώ.

Reaction score
0
Απάντηση: ΕΞΟΔΟΣ BITSTREAM ΣΕ BLURAY PLAYER

Το ps3 βγαζει κανονικα εξοδο BITSTREAM απο την εξοδο του συμφωνα με την προτελευταια του αναβαθμιση!

Reaction score
6
Είμαι έτοιμος κι΄εγώ για την αγορά του συγκεκριμένου bluray για να το συνδέσω με 7.1 αναλογικές εξόδους. Το ερώτημα μου είναι: Oταν γίνει αυτή η σύνδεση οι διάφορες ρυθμίσεις του ενισχυτή όπως π.χ delay, αποστάσεις, smal-large(για τα ηχεία), τest one, κ.λ.π θα μπορούν να γίνουν;
Ευχαριστώ.
Συνήθως όχι.

Το ps3 βγαζει κανονικα εξοδο BITSTREAM απο την εξοδο του συμφωνα με την προτελευταια του αναβαθμιση!
Το ζητούμενο είναι το hi-bitrate. bitstream είναι πολύ γενικός σαν όρος.

Reaction score
7
H αποσυμπίεση μη απωλεστικών μορφών συμπίεσης ήχου (DTS-HD, Dolby True HD) δεν έχει καμία απολύτως απώλεια. Είναι σα να λέμε ότι ο Α υπολογιστής αποσυμπιέζει καλύτερα τα Zip αρχεία μου από τον Β υπολογιστή. Αν μιλούσαμε για απλό Dolby Digital ή DTS να το δεχτώ. Μάλλον αυτοί που ακούν διαφορές τους επηρεάζει το γεγονός ότι το PS3 είναι παιχνιδομηχανή ή ο ενισχυτής τους έχει την τάση σε σήματα Bitstream να παίζει δυνατότερα απ'ότι όταν τα παίρνει έτοιμα αποσυμπιεσμένα σε PCM.

Bitstream από την HDMI βγάζει μόνο σε απλό Dolby Digital και DTS. Τα HD Formats τα κάνει Downgrade στο υψηλότερο δυνατό Bitrate των απλών Dolby Digital και DTS.

Reaction score
0

αρα λοιπον αν συνδεσεις το ps3 με εναν ενισχυτή δεν θα ακουσεις ποτε DTS HD η DOLBY TRUHD?

Reaction score
7
Oταν γίνει αυτή η σύνδεση οι διάφορες ρυθμίσεις του ενισχυτή όπως π.χ delay, αποστάσεις, smal-large(για τα ηχεία), τest one, κ.λ.π θα μπορούν να γίνουν;
Ευχαριστώ.
Μάλλον θα πρέπει να βασιστείς στο Bass Management/Speaker Setup του Player, αν κρίνω από τον δικό μου Harman/Kardon AVR-255 που σε 7.1 Analog In δεν ενεργοποιεί το EZ-Set EQ. (99.999% σίγουρος).

Reaction score
7
Re: Απάντηση: ΕΞΟΔΟΣ BITSTREAM ΣΕ BLURAY PLAYER

αρα λοιπον αν συνδεσεις το ps3 με εναν ενισχυτή δεν θα ακουσεις ποτε DTS HD η DOLBY TRUHD?
Για να ακούσεις τα Format HD από το PS3 χρειάζεσαι τουλάχιστον έναν ενισχυτή με HDMI και δυνατότητα μεταφοράς Multichannel PCM σημάτων μέσα από αυτή. Δεν είναι ανάγκη να έχεις ενισχυτή με ενσωματωμένους Decoders DTS-HD και Dolby True HD. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση (ενισχυτής με Optical In μόνο ή κάποιος πολύ παλιός με HDMI που δεν περνάει Multichannel PCM) όχι δεν θα ακούσεις τα νέα αυτά Formats ήχου.

Reaction score
0

αν παρεις λοιπον φιλε μου εναν ενισχυτη τελευταιας γενιας και τον συνδεσεις με HDMI θα σου βγαλει DTS HD η DOLBY TRUHD!!!
για αυτο που λεω 200% σιγουρος!

Reaction score
7
Re: Απάντηση: ΕΞΟΔΟΣ BITSTREAM ΣΕ BLURAY PLAYER

αν παρεις λοιπον φιλε μου εναν ενισχυτη τελευταιας γενιας και τον συνδεσεις με HDMI θα σου βγαλει DTS HD η DOLBY TRUHD!!!
για αυτο που λεω 200% σιγουρος!
Ναι θα σου βγάλει αυτά τα Formats είτε από το PS3 (μέσω του Decoding του PS3 και έξοδο PCM από την HDMI), είτε από ένα άλλο Bluray Player που διαθέτει έξοδο Bitstream για τα νέα αυτά Formats μέσω των Decoders του ενισχυτή (αφόσον αυτός είναι τελευταίας γενιάς με αποκωδικοποιητές για DTS-HD & Dolby True HD)

Reaction score
130
Μάλλον θα πρέπει να βασιστείς στο Bass Management/Speaker Setup του Player, αν κρίνω από τον δικό μου Harman/Kardon AVR-255 που σε 7.1 Analog In δεν ενεργοποιεί το EZ-Set EQ. (99.999% σίγουρος).

Πάντως είσαι ευχαριστημένος απο το αποτέλεσμα των ρυθμίσεων του player και γενικά απο αυτό που ακούς στα καινούργια format; Αξίζει να κάνω την αγορά;
Εσύ ποιο player έχεις;

Reaction score
7
Πάντως είσαι ευχαριστημένος απο το αποτέλεσμα των ρυθμίσεων του player και γενικά απο αυτό που ακούς στα καινούργια format; Αξίζει να κάνω την αγορά;
Εσύ ποιο player έχεις;
Έχω το PS3 σαν Player συνδεδεμένο στον AVR-255 με Multichannel PCM Output από το PS3 μέσω HDMI. Σε ψηφιακή σύνδεση το Speaker Setup του AVR-255 δουλεύει μια χαρά. To PS3 δεν επεξεργάζεται την Multichannel PCM έξοδο σε επίπεδο Crossover για Speaker Setup (small, large κ.τ.λ.). Απλά ο ενισχυτής παίρνει το ψηφιακό αυτούσιο πολυκάναλο σήμα και το επεξεργάζεται με βάση τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει στο Speaker Setup. Από το αποτέλεσμα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Εσύ ποιόν ενισχυτή έχεις;

Reaction score
130
Έχω το PS3 σαν Player συνδεδεμένο στον AVR-255 με Multichannel PCM Output από το PS3 μέσω HDMI. Σε ψηφιακή σύνδεση το Speaker Setup του AVR-255 δουλεύει μια χαρά. To PS3 δεν επεξεργάζεται την Multichannel PCM έξοδο σε επίπεδο Crossover για Speaker Setup (small, large κ.τ.λ.). Απλά ο ενισχυτής παίρνει το ψηφιακό αυτούσιο πολυκάναλο σήμα και το επεξεργάζεται με βάση τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει στο Speaker Setup. Από το αποτέλεσμα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Εσύ ποιόν ενισχυτή έχεις;
Εγώ αδερφέ μου έχω τον denon A1SR και προσπαθώ ματαίως να μάθω υπεύθηνα απο κάπου άν θα λειτουργούν οι ρυθμίσεις του. Μήπως εσύ ξέρεις;

Reaction score
7
Εγώ αδερφέ μου έχω τον denon A1SR και προσπαθώ ματαίως να μάθω υπεύθηνα απο κάπου άν θα λειτουργούν οι ρυθμίσεις του. Μήπως εσύ ξέρεις;
χμμμ...σωστό κτήνος ο A1SR :136:... Εγώ τον δικό μου δεν τον δοκίμασα με αναλογικές 7.1 για να δώ πώς δεν δουλεύει το Speaker Management, το γράφει στο Manual ξεκάθαρα. Υποθέτω λοιπόν ότι και η Denon θα το αναφέρει. Αν δεν έχεις το Manual υποθέτω πώς θα μπορείς να το κατεβάσεις από το Site της Denon. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ θές ένα Blu-ray Player με αναλογικές εξόδους.

Reaction score
7
τελικα παιδια αξιζει η αγορα ενος bluray με εξοδο bitstream ή να μεινω με το PS3?
Τι ενισχυτή έχεις; Αν έχεις ήδη κάποιον με HDMI και υποστήριξη Multichannel PCM μείνε με το PS3...αλλά και decoders για τα νέα Format να έχει ο ενισχυτής σου, πάλι μείνε με το PS3. Άν πάλι έχεις ενισχυτή χωρίς HDMI αλλά με αναλογικές 5.1/7.1 πάρε player με αναλογικές εξόδους.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis