ΚΑΛΩΔΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ SUBWOOFER

Reaction score
0
ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΝΑ SUB ΤΗΣ YAMAHA TO 515. ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ 10 ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ.Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.ΑΛΛΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΜΟΑΞΟΝΙΚΑ 75Ω,ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΑΚΑ,ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ,ΑΛΛΑ VIDEO,ΑΛΛΑ AUDIO,ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΔΟΧΕΣ RCA-RCA KAI TIMES ΑΠΟ 15-130 ΕΥΡΟ . ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΚΡΙΒΟ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Reaction score
8
Φιλε WOODFACE καταρχας να σε καλωσορισω στην ιντερνετικη παρεα μας και κατα δευτερον μια μικρη παρακληση. Αν μπορεις γραφε με μικρα γραμματα, γιατι τα κεφαλαια ειναι το αντιστοιχο του φωναζω στην καθημερινη ομιλια, Σε ευχαριστω εκ των προτερων γι αυτο.

Τωρα ερχομενος στο ερωτημα σου, θα ελεγα οτι ολα τα παραπανω καλωδια εφοσον ειναι RCA-RCA κανουν για την δουλεια που θες και ενοψει και του κοστους του υπογουφερ σου θα ελεγα να στραφεις στην χαμηλη κατηγορια τιμης απο αυτα που σου προτεινουν κυττωντας την εξωτερικη κατασκευη του καλωδιου, για το ποιο σου φαινεται πιο προσεγμενο.Επισης εγω θα προτιμουσα να ειναι ομοαξονικο αν η τιμη του ηταν λογικη.

Reaction score
10
Τα καλωδια για sub ειναι ακριβως τα ιδια με αυτα για audio.
Απλα οταν ο κατασκευαστης φιαχνει τετοια καλωδια, ο ενας ακροδεκτης εχει χρωμα καφε που ειναι το χρωμα του sub, για να ξεχωριζει στις συνδεσεις μας.

Υπαρχουν δυο τυποι καλωδιων :
Τα mono, που οπως το λεει και το ονομα τους ειναι ενα καλωδιο με ενα RCA σε καθε ακρη. Στη περιπτωση αυτη συνδεουμε το καλωδιο στο sub στη θεση mono, που ειναι συνηθως το left input.
Τα subwoofer-Y , που ειναι ενα καλωδιο με ενα RCA προς τον ενισχυτη και 2 RCA προς το sub. Εδω συνδεουμε το καλωδιο στο sub στο left-right input.

Μερικες εταιρειες χρησιμοποιουν και καλωδιο 75 Ohm, για τις συνδεσεις τους.
Στην ουσια ομως μονο η coax συνδεση απαιτει το 75 αρι καλωδιο και ακροδεκτες.

Reaction score
8
και για να μην στενοχωρω και τον φιλο μου τον Αργυρη, σαφως και τα ιντερκονεκτς παιζουν ρολο στην ποιοτητα του ηχου, εστω και σε ενα σαμπ. Αλλα παντα πρεπει να υπαρχει ενα μετρο στο ποσα θα πρεπει να δωσει καποιος για ενα τετοιο καλωδιο, γιατι απο καποιο σημειο και μετα οι βελτιωσεις που θα παρει θα ειναι πολυ μικροτερες απο αυτες που θα επαιρνε, αν διεθετε αυτα τα επι πλεον χρημματα για την αναβαθμιση της συσκευης.
Ετσι γνωμη μου ειναι οτι δεν μπορει καποιος να δωσει για ιντερκονεκτς παραπανω απο το 5-10% της αξιας της συσκευης.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Υπαρχουν στην αγορα ειδικα καλωδια για active subwoofers . Δηλαδη εχουν τετοια κατασκευη , αριθμο και διατομη κλωνων που ευνοουν την μεταδοση χαμηλοσυχνων (ελαχιστα Hz) σηματων και το μπασσο ακουγεται πιο "σφιχτο" και πιο ελεγχομενο .
Αντιστροφως καλωδια που αφορουν ψηφιακα σηματα (μερικα ΜHz , χιλιαδες φορες υψηλοτερης συχνοτητας σηματα) εχουν διαφορετικη κατασκευη ωστε να ευνοουν αυτο το φασματικο περιεχομενο .
Κατα συνεπεια καλο ειναι να αποφευγονται τετοια καλωδια , 75Ωμ , γιατι θα παρουσιασουν ενα πολυ λεπτοηχο χαρακτηρα , ακαταλληλο για τα χαμηλοσυχνα σηματα .
Περισσοτερες λεπτομερεις με pm .

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
και για να μην στενοχωρω και τον φιλο μου τον Αργυρη, σαφως και τα ιντερκονεκτς παιζουν ρολο στην ποιοτητα του ηχου, εστω και σε ενα σαμπ. Αλλα παντα πρεπει να υπαρχει ενα μετρο στο ποσα θα πρεπει να δωσει καποιος για ενα τετοιο καλωδιο, γιατι απο καποιο σημειο και μετα οι βελτιωσεις που θα παρει θα ειναι πολυ μικροτερες απο αυτες που θα επαιρνε, αν διεθετε αυτα τα επι πλεον χρημματα για την αναβαθμιση της συσκευης.
Ετσι γνωμη μου ειναι οτι δεν μπορει καποιος να δωσει για ιντερκονεκτς παραπανω απο το 5-10% της αξιας της συσκευης.
dear Θαναση ενα καλωδιο ειναι πιο διαχρονικο απο ενα σαμπ
ενα σαμπ ποσο θα το κρατησει καποιος
10 χρονια οκ
το καλωδιο δεν δεχεται μηχανικες φθορες
και σε μελλοντικη αναβαθμιση παλι εκει θα ειναι μιας και ενα καλυτερο καλωδιο μπορει να σταθει και σε φτηνο και σε ακριβο συστημα
και μην πηγαινει παντα το μυαλο μας σε πανακριβα καλωδια
φιλικα παντα
αρτζι

Reaction score
8
argi δεν θα διαφωνησω μαζι σου, αρκει στο μυαλο του καθενος να υπαρχει ο στοχος της αναβαθμισης μελλοντικα σε μηχανηματα υψηλοτερης κατηγοριας τιμης.
Με μια μονον ενστανση, συμβαινει συχνα σε συσκευες που αναβαθμιζουμε, να χρειαζεται μαζι με αυτες να πρεπει να ταιριαξουμε καποια καλωδια με τα χαρακτηριστικα τους που δεν ειναι για ολα τα καλωδια ιδια. Οποτε και σε αυτην την περιπτωση θα χρειαστει να αλλαξουμε τα ηδη ακριβα η σχεδον ακριβα καλωδια που εχουμε αγορασει. Γι αυτο ως προσωπικη αποψη εχω, το οτι πρωτα περνουμε τις συσκευες που θελουμε να καταληξουμε και μετα κανουμε ενα τελευταιο TUNING με τα καλωδια.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
σωστα αλλα σε ενα σαμπ θελουμε:
καθαρο και σφικτο μπασο.
Αν ναι δεν χρειαζεται και πολυ σκεψη για το τι θελουμε

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
Οποιοδήποτε Audio καλώδιο κάνει για τη δουλειά που το θες όπως είπε και προηγούμενος φίλος. Επειδή τα 10 μέτρα δεν είναι λίγα καλό είναι να διαθέτει, το καλώδιο, καλή θωράκιση.
Η διατομή των αγωγών δεν έχει καμία σημασία αφού το ρεύμα που θα το διαρρέει είναι δέκατα του χιλιοστού του Ampere. Τα εντυπωσιακά χοντρά καλώδια είναι για να δικαιολογήσουν τα τρελά χρήματα που ζητάνε και μόνο.
Η ποιότητα του αγωγού σίγουρα μετράει καθώς και η ποιότητα κατασκευής και στήριξης αλλά αυτή δε μπορεί να τη αντιληφθείς και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.
Επειδή είναι ένα καλώδιο που ίσως δε το χρειαστείς στο μέλλον, επειδή το sub θα σου είναι περιττό, θα σε συμβούλευα να κινηθείς σε χαμηλή κατηγορία. Μέχρι 25 ευρώ θα έλεγα.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Προεκτείνοντας το post του Πέτρου, όσο χαμηλότερη είναι η συχνότητα του σήματος που μεταφέρει ένα καλώδιο, τόσο πιο εύκολη είναι αυτή η μεταφορά. Το δύσκολο είναι να μεταφερθεί σήμα υψηλής συχνότητας. Επίσης, ανεξαρτήτως συχνότητας, το ρεύμα που μεταφέρει ένα καλώδιο αναλογικού σήματος είναι ελάχιστο, καθώς η σηματοδότηση γίνεται με τάση και όχι με ρεύμα. Επομένως, οποιοδήποτε καλώδιο πωλείται για εφαρμογή audio είναι πρωτίστως κατάλληλο για χρήση σε υποφούφερ, και μετά για οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανοησίες -για να το πω ευσχήμως- των διαφόρων επιτηδείων που θέλουν σώνει και καλά να πωλούν καλώδια αναλογικού σήματος, περιχαρακώνοντας τη χρήση τους και πλασσάροντας μια περισπούδαστη εξειδίκευση της χρήσης τους, η οποία για κάποιον που γνωρίζει έστω και λίγα πράγματα, είναι απλώς γελοία. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα φθηνό καλωδιάκι με καμιά 10ριά ευρώ, και μάλιστα κωδικοποιημένο χρωματικά, όπως εύστοχα επισημαίνει και ο Oppohellas.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
αν σε τρωει η τσεπη σου οτι ολα παιζουν τα ιδια ακουω

Reaction score
32
Οποιοδήποτε Audio καλώδιο κάνει για τη δουλειά που το θες όπως είπε και προηγούμενος φίλος. Επειδή τα 10 μέτρα δεν είναι λίγα καλό είναι να διαθέτει, το καλώδιο, καλή θωράκιση.
Η διατομή των αγωγών δεν έχει καμία σημασία αφού το ρεύμα που θα το διαρρέει είναι δέκατα του χιλιοστού του Ampere. Τα εντυπωσιακά χοντρά καλώδια είναι για να δικαιολογήσουν τα τρελά χρήματα που ζητάνε και μόνο.
Η ποιότητα του αγωγού σίγουρα μετράει καθώς και η ποιότητα κατασκευής και στήριξης αλλά αυτή δε μπορεί να τη αντιληφθείς και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.
Επειδή είναι ένα καλώδιο που ίσως δε το χρειαστείς στο μέλλον, επειδή το sub θα σου είναι περιττό, θα σε συμβούλευα να κινηθείς σε χαμηλή κατηγορία. Μέχρι 25 ευρώ θα έλεγα.
Μήπως .... Μήπως θα ήταν δυνατόν να μου πείτε την μάρκα του καλωδίου ετοιμου με τα RCA βύζματα καλής σχετικής ποιότητας (θέλω 7 έως 8 μέτρα) και το μαγαζί που θα μπορούσα να το αγοράσω από την Αθήνα (Αθηνα κέντρο η προς νότια προάστια) ;;;;

Υπάρχει κανένα μαγαζί που πουλάει καλώδιο με το μέτρο κατάλληλο για subwoofer και ξεχωριστά τα βύζματα RCA καλής ποιότητας (ποιά προτίνετε;;;) για καλώδιο Ενισχυτή<-> subwoofer ;;;

Αν η αναφορά μαγαζιού θεωρήται "διαφήμηση" θα παρακαλούσα να μου το πείτε με ΠΜ.

Ευχαριστώ και θα περιμένω τις συμβουλές σας.

Reaction score
3
Παιδιά καλησπέρα και από εμένα. Είμαι πραγματικά απελπισμένος. Λόγω της ασχετοσύνης φυσικά. Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε (σαν να ήμουν 10 χρονών όμως) με τι καλώδιο και πως ακριβώς θα συνδέσω το Crystal Audio THX-10subt στον
Yamaha RX-V671. Αν είναι δυνατόν να μου δώσετε και κανένα link για το καλώδιο. Επίσης επειδή μπορώ να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε καλώδιο τροφοδοσίας για το subwoofer?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.062
Από την έξοδο sub του Yamaha (SUBWOOFER κάτω δεξιά)

στην είσοδο του sub (SUBWOOFER INPUT)

με καλώδιο RCA male σε RCA male

Για την τροφοδοσία, απλό καλώδιο που περιλαμβάνεται στη συσκευασία

Reaction score
3
Υπερ ευχαριστώ. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω πριν το βάλω σε λειτουργία;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.062
Τίποτα. Βάλε την ένταση κάπου στη μέση, και τα υπόλοιπα τα ρυθμίζεις από τον Yamaha.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
105.062
Για αρχή τρέχεις το ΥΡΑΟ από τον Yamaha για να ρυθμίσει στάθμες, αποστάσεις ηχείων κλπ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.480
Members
38.703
Νεότερο μέλος
DAMBO