Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Reaction score
4.250
Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Ε καλα στο site ολοι μια παρεα ειμαστε, ασχετως αν με αρκετους δεν εχουμε βρεθει απο κοντα. Καμια φορα μπορει να πουμε κατι παραπανω αλλα παλι αγαπημενοι ειμαστε μετα απο μικρο διαστημα. Αφου ολοι την ιδια τρελλα εχουμε. Προσωπικα το μεγαλυτερο κερδος απο την πορεια μου στο AVsite ειναι οτι γνωριζω ανθρωπους με καποιο επιπεδο εστω και μεσα απο τα γραφομενα. Τα συστηματα που εχει ο καθενας παιζουν δευτερευοντα ρολο.
Συγνωμη για το of topik

Reaction score
8
Τα σημεια που χανουν τα ηλεκτροστατικα απο τα μαγνητοστατικα ειναι αρκετα και ειναι τα εξεις γενικα μιλωντας.
2. στην εκταση των χαμηλων, εξου και στις πλειστες των υλοποιησεων των ηλεκτροστατικων, οχι απολυτα, χρησιμοποιουνται ηλεκτροδυναμικα μεγαφωνα η υπαρχει ελλειψη σε αυτον τον τομεα του φασματος.
Βασιλη απο οτι ειδες μιλαω για την γενικη αποδοση των μαγνητοστατικων σε σχεση με τα ηλεκτροστατικα και οχι σε καποιες εξαιρεσεις οπως αναφερω και παραπανω και δεν αναφερομαι καν απολκλειστικα στα Αναλυσις, μια και δεν θεωρω κανενα ηχειο θεο η αριστο.
Γι αυτο επιμενω οτι παγκοσμιως ειναι παραδεκτο οτι τα ριμπον θεωρουνται τα καλυτερα τουιτερ στον κοσμο, οτι τα ηλεκτροστατικα πασχουν στο χαμηλο και υψηλο μερος του φασματος και οτι δεν μπορουν να ανεβασουν υψηλες σταθμες.
Και αν υπαρχουν εξαιρεσεις απλα επιβαινεωνουν τον κανονα.
Το οτι η ιδια η Μαρτιν Λογκαν βαζει ηλεκτροδυναμικα μεγαφωνα για την αποδοση των χαμηλων και την επιτευξη υψηλων σταθμων παραγκωνιζοντας την σαφως υψηλοτερη ηχητικη ποιοτητα της μεβρανης και εχοντας το προβλημα του δεσιματος της μεβρανης με το μεγαφωνο, εμενα μου λεει πολλα για την αποδοση αυτης της τεχνολογιας στο χαμηλο μερος του φασματος και μαλιστα σε ηχεια που ξεπερνουν τα 10.000 ευρω. Τωρα αν υπαρχουν καποια ηχεια εξαιρεσεις που μαλιστα δεν τα εχουμε ακουσει αυτο ειναι αλλο θεμα που πριν τα ακουσω, αν μου δωθει η ευκαιρια να γινει κατι τετοιο ποτε, δεν μπορω να εκφερω γνωμη.
Στα σχετικα γηινα παντως μοντελα η μαγνητικη μεβρανη υπερεχει σαφως και με διαφορα μιας ηλεκτροστατικης στο χαμηλο συχνοτικο μερος του φασματος οπως και μια ηλεκτροστατικη σαφως υπερεχει στην μεσαια περιοχη.
Τελος οσον αφορα την αξιοπιστια θα συμφωνησω κυριως για τα Αναλυσις, αλλα θα μου επιτρεψεις να μηδιασω με την ποιοτητα διαφορων ηλεκτροστατικων οπως τα QUAD, τουλαχιστον μεχρι το νεο μοντελο αλλα και αλλων οπως MARTIN LOGAN κ.λπ., χωρις να αμφισβητω την προσπαθεια και την εξαιρετικη βελτιωση της τελευταιας σε αυτον τον τομεα.
Παντως θα μου επιτρεψεις να εχω μια αισθηση, οτι τα ηλεκτροστατικα και μαγνητοστατικα ηχεια εχουν πολυ δρομο ακομα μεχρι να φτασουν την αντοχη στο χρονο μιας καλης υλοποιησης ηλεκτροδυναμικου ηχειου.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Τελος οσον αφορα την αξιοπιστια θα συμφωνησω κυριως για τα Αναλυσις, αλλα θα μου επιτρεψεις να μηδιασω με την ποιοτητα διαφορων ηλεκτροστατικων οπως τα QUAD, τουλαχιστον μεχρι το νεο μοντελο αλλα και αλλων οπως MARTIN LOGAN κ.λπ., χωρις να αμφισβητω την προσπαθεια και την εξαιρετικη βελτιωση της τελευταιας σε αυτον τον τομεα.
quote]

Τι εννοεις?

Reaction score
8
Aν ψαξεις Βασιλη στα φορα θα δεις οτι η ποιοτητα κατασκευης τουλαχιστον των QUAD μεχρι το τωρινο μοντελο ηταν τουλαχιστον αστεια. Απλα.

Εκτος απο αυτο ενα εγγενες προβλημα που δεν εχουν τα μαγνητοστατικα και σε αυτο οφειλονται οι μεγαλυτερες σταθμες που μπορουν να αναπτυξουν, ειναι οτι οταν αναιβενει η σταθμη, μπορει να δημιουργηθει σπινθηρας ο οποιος τρυπαει την μεβρανη και σιγα σιγα με την επαναληψη του φαινομενου γεμιζει σιγα σιγα τρυπες χανοντας μεγαλο μερος των υψηλων συχνοτητων και ωσπου χρειαζεται αλλαγη. Γι αυτο και στα συχρονα μοντελα π.χ. MARTIN LOGAN, QUAD κ.λπ, υπαρχουν διαφορες προστασιες που επεμβαινουν οταν το ρευμα περασει καποια ορια και απενεργοποιουν το ηχειο.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Ηλία χαλάρωσε !Κάνεις λάθος !
1) Ο "γίγαντας" αμφιτρύωνας είναι σαφώς το πιο εύκολο στην οδήγηση ηχείο της εταιρίας.

2) Σε διαβεβαιώ ότι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της εταιρίας ασχολήθηκα επισταμένα με κάθε είδους προσέγγιση της μαγνητοστατικής σχολής .Ενεργά,τρίδρομα, τεσσάρων ανεξάρτητων κομματιών (με δυνατότητα ανεξάρτητης τοποθέτησης των μονάδων χαμηλού από τις μονάδες μεσουψηλών) , ribbon σε φορέα και χωρίς φορέα και υλοποιήσεις με μεγέθη που ο αμφιτρύωνας μπροστά τους είναι νάνος!Άρα η επισήμανση σου στο τι έχουμε ακούσει και τι όχι είναι άστοχη.

3) Η άποψη σου ότι ο αμφιτρύωνας είναι πλέον απαιτητικός σε θέματα οδήγησης δεν ευσταθεί για λόγους καθαρά φυσικής.
Επαναλαμβάνω επίσης ότι για λόγους καθαρά φυσικής ,δίπολης λειτουργίας και κανόνων ακουστικής χώρων αυτός ο "γίγαντας" αν τοποθετηθεί λάθος (πράγμα συνηθέστατο) δεν έχει μπάσο.

4) Τα ανωτέρω δεν ισχύουν μόνο για τα Analysis αλλά και για όλα τα full planar μαγνητοστατικά ηχεία.

5) Και μην ξεχνάς τα κάτωθι :
Βάρος μπασομεμβράνης με τις ενσωματωμένες αγώγιμες αλουμινοταινίες.
Οδήγηση μόνο απο την μία πλευρά με ότι συνεπάγεται αυτό για την ανομοιομορφία-ομογένεια του μαγνητικόυ παιδείου.
Αναρτήσεις με μεταβλητά χαρακτηριστικά ενδοτικότητας στην πορεία του χρόνου. Χαρακτηριστικό που στέλνει περίπατο τις αρχικές ρυθμίσεις-τεντώματα των μπασομεμβρανών. Ρυθμίσεις που έχουν άμεση σχέση με τον έλεχο των συντονισμών και των συνεπαγόμενων από αυτούς ανεπιθυμήτων φαινομένων.
Ribbon με φορέa capton που επιβαρύνει τα αδρανειακά του χαρακτηριστικά. Άκουσε για παράδειγμα το πρίμο ενός εύθραυστου ribbon χωρίς φορέα της Magnepan και θα καταλάβεις.
Τέλος το ηχείο για να μπορέσει να σταθεί σε όλες τις παραμέτρους ανταγωνιστικά απέναντι στα ηχεία ανάλογης τιμής (ανεξάρτητα αρχής λειτουργίας ) θέλει 500watt τουλάχιστον στα 8Ω (και πολύ περισσότερα στα 4).

Το ηχείο επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά είναι πολύ καλό!
Δεν είναι όμως εξαιρετικό ! Δεν είναι απαλλαγμένο προβλημάτων ειδικά όταν είναι κάποιας ηλικίας ! Υποθέτω ότι αυτό το ξέρεις καλύτερα εσύ και βεβαίως ο Θανάσης........

ημουν τελειως χαλαρος Βασιλη.

ας μην συγκρινουμε τα μαγνητοστατικα χαμηλομεσαια πανελς των Analysis με τα υψηλομεσαια αλλων.
Τα Analysis εχουν μαγνητοστατικα στοιχεια με πολυ ανωτερα χαρακτηριστικα των αντιστοιχων woofers.
Τα ribbons των υψηλων των Analysis κινουνται σε ομοιογενες μαγνητικο πεδιο.

Και οπως λεει και ο Χρηστος ας ακουσουμε καποια φορα ενα καλοστημενο ηλεκτροστατικο (αμιγως- αντιστοιχο κορυφαιων ηχειων).

Τα αμφιτρυων ειναι εξαιρετικα ηχεια παγκοσμιας κλασης. :144:

Την αγαπη μου.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Ωωωωπ, ηρθαν ενισχυσεις στα ηλεκτροστατικα.
Γεια σου Λουκα.
Απο σταθμες ξερω πας καλα. Μεσουψηλη περιοχη απαιχτος! Απο χαμηλα το ακουσα με τον δικο σου ενισχυτη (λυχνια στα 200 βατ). Με τρανζιστορ στα 400-500 βατ αληθεια πως θα ηταν?
Βασίλη και με τρανζίστορ θα ήταν μια χαρά. Ιδανικοί οι μεγάλοι Κρελ. Βλέπε The Absolute Sound του πολύ Jonathan Valin. Λ.Σ.

Reaction score
59
Aν ψαξεις Βασιλη στα φορα θα δεις οτι η ποιοτητα κατασκευης τουλαχιστον των QUAD μεχρι το τωρινο μοντελο ηταν τουλαχιστον αστεια. Απλα.

Εκτος απο αυτο ενα εγγενες προβλημα που δεν εχουν τα μαγνητοστατικα και σε αυτο οφειλονται οι μεγαλυτερες σταθμες που μπορουν να αναπτυξουν, ειναι οτι οταν αναιβενει η σταθμη, μπορει να δημιουργηθει σπινθηρας ο οποιος τρυπαει την μεβρανη και σιγα σιγα με την επαναληψη του φαινομενου γεμιζει σιγα σιγα τρυπες χανοντας μεγαλο μερος των υψηλων συχνοτητων και ωσπου χρειαζεται αλλαγη. Γι αυτο και στα συχρονα μοντελα π.χ. MARTIN LOGAN, QUAD κ.λπ, υπαρχουν διαφορες προστασιες που επεμβαινουν οταν το ρευμα περασει καποια ορια και απενεργοποιουν το ηχειο.
Τα περί 'καψίματος' της μεμβράνης δεν ισχύουν για τα Soundlab. Είναι έτσι κατασκευασμένα που δεν μπορείς να τα κάψεις εκτός και αν τα βάλλεις φωτιά. δεν διαθέτουν κανένα κύκλωμα απενεργοποίησης του ηχείου. Λ.Σ.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Νομιζω οτι οι εταιρειες γνωριζουν τα προβληματα που εχουν και σταδιακα λυνουν τα προβληματα τους. Ο Θανασης σωστα ανεφερε το προβλημα. Σιγουρα η κατασταση βελτιωθηκε αλλα ακομη εχει δρομο. Το Saudlab μπορει να χαμογελαει αλλα μην ξεχνας οτι βρισκεται και σε αλλη κατηγορια τιμης.
Μια ερωτηση: Αυτη την στιγμη σε τι αποσταση απο τον πισω τα εχεις? Γνωριζω οτι στο παρελθον εκανες αρκετες δοκιμες.

Reaction score
250

Αγαπητέ μου Φίλε Θανάση ! Αναφέρεις κάποια πράγματα που νομίζω ότι πρέπει να σχολιαστούν :

...............

Στα σχετικα γηινα παντως μοντελα η μαγνητικη μεβρανη υπερεχει σαφως και με διαφορα μιας ηλεκτροστατικης στο χαμηλο συχνοτικο μερος του φασματος οπως και μια ηλεκτροστατικη σαφως υπερεχει στην μεσαια περιοχη.
...............................
1) Ποιος το λέει αυτό και που είναι καταγεγραμμένο-τεκμηριωμένο;;

2) Η συμπεριφορά στο χαμηλό μιας μεμβράνης εξαρτάται :
α) Από το βάρος της.
β) Από την επιφάνειά της.
γ) Από την μέγιστη δυνατή "διαδρομή" της μεμβράνης.
δ) Από την "μορφή-χαρακτήρα" του πεδίου μέσα στο οποίο
κινείται.
Από που προκύπτει ότι μια μαγνητοστατική μεμβράνη "υπερέχει σαφώς" (στο χαμηλό) όπως λες μιας ηλεκτροστατικής ίσου εμβαδού;;;;;
Δύο είναι οι πιθανότητες που σχετίζονται με ένα τέτοιο
ισχυρισμό.

Ή να προκύπτουν από κάποια επιστημονικά τεκμηριωμένη
θεώρηση ή να προκύπτουν από υποκειμενικές εκτιμήσεις.
Στην πρώτη περίπτωση θα ήθελα να ξέρω που βρίσκονται
αυτές οι αναφορές. Στην δεύτερη θα ήθελα να ξέρω ποιος
άκουσε στον ίδιο χώρο και στην ίδια θέση ένα μαγνητοστατικό και ένα ηλεκτροστατικό με μπασομεμβράνες ισεμβαδικές !!!!
Γιατί προφανώς δεν μπορούμε συγκρίνοντας το μπάσο ενός
QUAD ESL 63 με το μπάσο ενός MAGNEPAN MG 20.1 να βγάζουμε συμπεράσματα υπεροχής της μαγνητοστατικής προσέγγισης!!!!

3)
..........

Το οτι η ιδια η Μαρτιν Λογκαν βαζει ηλεκτροδυναμικα μεγαφωνα για την αποδοση των χαμηλων και την επιτευξη υψηλων σταθμων παραγκωνιζοντας την σαφως υψηλοτερη ηχητικη ποιοτητα της μεβρανης και εχοντας το προβλημα του δεσιματος της μεβρανης με το μεγαφωνο, εμενα μου λεει πολλα για την αποδοση αυτης της τεχνολογιας στο χαμηλο μερος του φασματος και μαλιστα σε ηχεια που ξεπερνουν τα 10.000 ευρω...........

Ποιος είπε ότι η Martin Logan βάζει ηλεκτροδυναμικά woofer γιατί οι ηλεκτροστατικές μονάδες είναι κακοί αναπαραγωγοί χαμηλών συχνοτήτων ;;;;;; Τα βάζει για τους εξής λόγους :
α) Για να αποφύγει κατασκευές μεγέθους Αμφιτρύωνα.
β) Για να γλυτώσει τον πελάτη από τα προβλήματα ακύρωσης
χαμηλού στην περίπτωση που δεν έχει δυνατότητα ιδανικής
τοποθέτησης.
γ) Για να δώσει punch στην αναπαραγωγή οργάνων που
σχετίζονται με την περιοχή χαμηλών συχνοτήτων.

4)
..............

Από που προκύπτει ότι τα MARTIN LOGAN ,τα SOUNDLAB κ.λ.π
τρυπάνε λόγω σπινθηρισμού;;;;;; Και από που προκύπτει ότι έχουν σχετικά συστήματα προστασίας;;;;;;;;
Έχεις ακούσει κανένα να λέει ότι τρύπησε μεμβράνη MARTIN LOGAN ή SOUNDLAB;;;;;;

Επίσης από που προκύπτει ότι τα παλιά Magnepan ή τα Apogee
παρουσιάζουν προβλήματα ανάλογα με τα παλιά Analysis;;;;;
Ελάχιστα ηλεκτροστατικά και ελάχιστα μαγνητοστατικά είναι αναξιόπιστα και προβληματικά!

5)
.......................
Παντως θα μου επιτρεψεις να εχω μια αισθηση, οτι τα ηλεκτροστατικα και μαγνητοστατικα ηχεια εχουν πολυ δρομο ακομα μεχρι να φτασουν την αντοχη στο χρονο μιας καλης υλοποιησης ηλεκτροδυναμικου ηχειου.
Αυτό τώρα από που προκύπτει;;;;;
Έχω αλλάξει μεγάφωνα σε μεγάλα B&W και KEF (που τα έκαψα στο παρελθόν σε στιγμές "διονυσιακές"!). Δεν έχω αλλάξει ποτέ μεμβράνες σε ηλεκτροστατικό.......

Reaction score
11.734
Παρακολουθώ την παραπάνω συζήτηση με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ενδιαφέρον. Θέλω να στήσω ένα χώρο ακρόασης μουσικής από μεμβράνες (ηλεκτροστατικές ή μαγνητοστατικές) και μαζεύω εμπειρίες. ΠΑΡΑΚΑΛΩ συνεχίστε.

Reaction score
4.250

Παρακολουθώ την παραπάνω συζήτηση με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ενδιαφέρον. Θέλω να στήσω ένα χώρο ακρόασης μουσικής από μεμβράνες (ηλεκτροστατικές ή μαγνητοστατικές) και μαζεύω εμπειρίες. ΠΑΡΑΚΑΛΩ συνεχίστε.
Και να φανταστεις λοιπον οτι λοιπουν απο την παρεα Ο Στεριος (ηλεκτροστατικα) και ο Νικος (μαγνητοστατικα).
Την καλημερα μου και καλη βδομαδα!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παρακολουθώ την κουβέντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Θα μου επιτρέψετε κατ’ αρχάς να πω ότι δεν υπάρχει λόγος για συγκρίσεις, με την έννοια ότι αφ’ ενός οι μεμβράνες είναι... μεμβράνες και αφ’ ετέρου ότι και οι δύο αρχές λειτουργίας έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως και κάθε άλλη σχεδίαση.

Μερικά σχόλια επιγραμματικά, γιατί έχουν πέσει στο τραπέζι πολλά ως τώρα και θεωρώ ότι έχουν παραληφθεί κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.
- Όπως έχει ειπωθεί, οι μεμβράνες ενός ηλεκτροστατικού είναι πολύ πιο λεπτές, έχουν ελάχιστο βάρος και συνεπώς έχουν πολύ καλύτερη ηχητική συμπεριφορά από αυτές ενός μαγνητοστατικού ηχείου, πόσο μάλλον όταν επάνω στις δεύτερες πρέπει να τοποθετηθούν και αγωγοί. Αυτό όμως, αυτομάτως τις κάνει πιο ευαίσθητες. Σε συνδυασμό με την καταστροφή που μπορεί να προκαλέσει η δημιουργία σπινθίρα ή η επαφή μεμβράνης και στάτορα, διαπιστώνουμε ότι τελικά, είναι ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ οι σχεδιάσεις στις οποίες η μεμβράνη ενός ηλεκτροστατικού ηχείου είναι ΕΝΙΑΙΑ, δηλαδή ένα κομμάτι μεγάλης επιφάνειας το οποίο πάλλεται σε μεγάλες διαδρομές ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΑΣΑ. Ούτε τα ML λειτουργούν έτσι, ούτε τα Soundlab. Στην πραγματικότητα έχουμε μεμβράνες με πολλαπλά, συμμετρικά σημεία στήριξης, ή πολλές μεμβράνες ενωμένες με εντελώς ξεχωριστά πλαίσια. Σε κάθε περίπτωση είναι σαν να έχουμε πολλά ηλεκτροστατικά μεγάφωνα κολλημένα, δηλαδή έχουμε μεν την ίδια αρχή λειτουργίας, αλλά σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Καταλαβαίνει κανείς ότι η διαδρομή ενός μικρού κομματιού μεμβράνης είναι ελάχιστη και έτσι για να βγάλουμε μπάσα, είτε βάζουμε ένα γούφερ, είτε χρησιμοποιούμε πραγματικά πολλά μεγάφωνα το ένα δίπλα στο άλλο, όπως στα τεράστια Soundlab. Η χρήση μικρών κομματιών μεμβράνης και ο περιορισμός της διαδρομής τους, συμβάλει στην προστασία των μεμβρανών από σπινθιρισμούς. Έτσι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος αυτά τα ηχεία να έχουν προστασία. Κατά την ταπεινή μου άποψη η ηχητική διαφορά ενός τέτοιου ηχείου με ένα που έχει ενιαία μεμβράνη είναι μεγάλη. Φυσικά μεγάλοι είναι και οι περιορισμοί της σχεδίασης όταν η μεμβράνη είναι ενιαία, (εντάσεις, απόκριση κλπ).

- Είναι εντελώς λάθος να συγκρίνουμε υβριδικές και full range υλοποιήσεις μεμβράνης, σε ότι αφορά τις μέγιστες εντάσεις. ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ηχείο μεμβράνης κοπεί μεταξύ 150 και 300 κύκλων, αναλόγως της διαθέσιμης επιφάνειας, μπορεί να "σηκώσει" απίστευτες εντάσεις και μάλιστα χωρίς κίνδυνο αφού οι απαιτούμενες διαδρομές είναι ελάχιστες. Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε τι εντάσεις μπορεί να παίξει ένα Magnepan 3.6 εάν το κόψουμε κάπου εκεί, πόσο μάλλον υψηλότερα. Να σημειώσω ότι το Magnepan είναι τρίδρομο και όχι full range με την απόλυτη έννοια, παρόλο που οι δύο δρόμοι είναι επάνω στην ίδια μεμβράνη και το ribbon είναι ένα "πούπουλο" παραδίπλα. Επίσης, είναι εντελώς λάθος να συγκρίνουμε τις μέγιστες εντάσεις μιας υλοποίησης με ενιαία μεμβράνη και μιας υλοποίησης με την μεμβράνη σε τεμάχια. Είναι σαν να συγκρίνεις αυγά με πορτοκάλια, γι αυτό αφήστε το.

- Είναι τεράστιο πλεονέκτημα να έχεις ένα ηχείο μεμβράνης χωρίς κρος και ειδικά παθητικό. Η διαύγεια και η αμεσότητα του Audiostatic ή του Soundlab είναι κορυφαία. Η σχεδίαση της ML έχει αυτά τα χαρίσματα σε μικρότερο βαθμό αλλά έχει διαφορετικά και πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα. Για λόγους που αναφέρθηκαν πιο πάνω (βάρος μεμβράνης), η μεσαιοϋψηλή περιοχή ενός καλού ηλεκτροστατικού είναι ασύγκριτη. Για τους ίδιους λόγους, η μεσαιοϋψηλή περιοχή ενός καλού – πραγματικού ribbon χωρίς φορέα και με απόκριση έως και τους 40 χιλιόκυκλους (βλέπε Magnepan), είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑ και ασύγκριτη ανεξαρτήτως σχεδίασης.

Κατά την άποψή μου, στην σημερινή εποχή ένα ηχείο υβριδικής σχεδίασης, όπως τα ML, είναι η πιο "ορθολογιστική" λύση. Έχει τα λιγότερα μειονεκτήματα, έχει μεγάλη ανθεκτικότητα και έχει και μπάσα γενικώς, με την λογική ότι μπορεί να αποδώσει σωστά όχι μόνον το αντίστοιχο συχνοτικό περιεχόμενο (κάτι που μπορεί να βγάλει μια μεμβράνη), αλλά και να "σπρώξει" αέρα προς τον ακροατή, ούτως ώστε αυτός να αποκομίσει την αίσθηση που αφήνουν συγκεκριμένα μουσικά όργανα που λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αυτό δεν μπορεί να το βγάλει ΚΑΜΙΑ μεμβράνη και ως εκ τούτου ΚΑΝΕΝΑ ηχείο μεμβράνης δεν είναι πλήρες σε αυτόν τον τομέα. Το θέμα γούστου και υποκειμενικής κρίσης, είναι αυτό που οδηγεί τον κόσμο να πάει σε άλλου είδους μεμβράνες, άλλες αρχές λειτουργίας κλπ. Εάν έχεις χρόνο, διάθεση για ψάξιμο σε άλλα επίπεδα, μπορείς να επιλέξεις με διαφορετικά κριτήρια.

Σε αυτά τα επίπεδα, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, καλό ή κακό με την ευρεία έννοια. Προσωπικά θα προτιμούσα να έχω τα αγαπημένα μου Audiostatic όταν ακούω φωνές με πολύ μικρά σύνολα, αλλά δεν θα άλλαζα εύκολα τα μεγάλης επιφάνειας Magnepan 3.6 με την συνοδεία του 12ιντσου κλειστού sub, όταν ακούω μεγάλες ορχήστρες ή ροκ σε υψηλές εντάσεις. Πιθανότατα να επέλεγα μια υβριδική σχεδίαση ηλεκτροστατικού για κάτι άλλο κ.ο.κ.

...

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
split topic maybe???

Επειδή το θέμα έχει γενικευθεί, μήπως θα έπρεπε ορισμένα από τα τελευταία posts να αποχωριστούν, με τίτλο "μαγνητοστατικά vs. ηλεκτροστατικά" η κάτι τέτοιο...

Δεν αναφέρεται πλέον η κουβέντα μόνον στα ANALYSIS...

Reaction score
1
Re: split topic maybe???

Επειδή το θέμα έχει γενικευθεί, μήπως θα έπρεπε ορισμένα από τα τελευταία posts να αποχωριστούν, με τίτλο "μαγνητοστατικά vs. ηλεκτροστατικά" η κάτι τέτοιο...

Δεν αναφέρεται πλέον η κουβέντα μόνον στα ANALYSIS...

Ακριβως. Εχουμε ξεφυγει, αν θελετε αντιπαραθεσεις γιατι δεν πηγαινετε σε ενα καινουριο thread, αφου το συγκεκριμενο αναφερεται στα Analysis.

Υπαρχει λογος που δεν απαντω στις επιθεσεις. Μια ακουστικη δοκιμη μιας ομαδας 5 ατομων η οποια την ιδια μερα θα ακουσει τα Analysis και οποιοδηποτε αλλο μεμβρανης για αντιπαραθεση ειναι η καλυτερη λυση.
Δεχομαι προτασεις, για να ληξει το θεμα στην πραξη, ακουστικά.

Reaction score
1
Νικο Τσαρουχα, συγχαρητηρια για το ποστ.

Ηθελα να αναφερθω και εγω σε αυτες τις "λεπτομερειες" αλλα δεν το εκανα για να μην στεναχωρησω τον Βασιλη.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ηλία, μην βλέπεις ρε συ πάντα τις αντίθετες απόψεις (ειδικά όταν υπάρχει τεκμηρίωση), ως αντιπαραθέσεις ή επιθέσεις. Με κάποιον τρόπο πρέπει να γίνονται οι συζητήσεις. Είναι δυνατόν να συμφωνούν όλοι μεταξύ τους;

Επίσης, δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αποδειχθεί κάτι σε σχέση με τα Analysis. Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για αξιόλογα ηχεία.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Να προσθέσω το εξής:
Τα σύγχρονα ηλεκτροστατικά ηχεία, έχουν απείρως καλύτερη ποιότητα κατασκευής από ότι τα ταπεινά μαγνητοστατικά, ιδίως της Magnepan, που είναι ένα τελάρο της πλακός. Χθες το βράδυ, είχα στον πάγκο ένα MG12 μεγάλης ηλικίας (είναι το πίσω κανάλι στο home cinema του φίλου μου του Μακούλη, ο οποίος μπροστά έχει ML Ascent i) και αφού το ξεκοιλιάσαμε, με ειδική κόλλα για mylar προσπαθούσα να κολλήσω μέρος των αγωγών που είχαν ξεκολλήσει από την μεμβράνη, με αποτέλεσμα τα ηχεία να "χτυπάνε" στις χαμηλές συχνότητες και στις μεγάλες εντάσεις. Πιθανώς το ηχείο που ακούσατε στον Τάσο να είχε το ίδιο σύμπτωμα. Ο ασθενής μάλλον επιβίωσε, φωτογραφίες σύντομα στην κατηγορία DIY. :126:

p.s. Ο Χρήστος έχει δίκιο, το θέμα ίσως πρέπει να "σπάσει".

...

Reaction score
250

Νικο Τσαρουχα, συγχαρητηρια για το ποστ.

Ηθελα να αναφερθω και εγω σε αυτες τις "λεπτομερειες" αλλα δεν το εκανα για να μην στεναχωρησω τον Βασιλη.
Τι λες ρε Ηλία;;;;; πας καλά;;;; Να με στενοχωρήσεις σε τι και γιατί;;;;;;

Το μόνο που με στενοχωρεί είναι η ελαφρά τη καρδία εκφορά λογου ατεκμηρίωτου και αστήρικτου.
Μπορείς τέλος πάντων να μου απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτω εδώ;
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=757571&postcount=130

Κατά τα άλλα δεν αγαπώ τα μαγνητοστατικά λιγότερο από εσένα!Έζησα μαζί τους πάνω από 10 χρόνια (με ιδιόκτητα ΑNALYSIS, APOGEE, MAGNEPAN ) όταν κάποιοι όψιμοι λάτρεις τους έπαιζαν με κουδουνίστρες και playmobil.
Επίσης με ενοχλεί όταν κάποιοι χωρίς να διαβάζουν τα post μου
απαντούν τελείως κουκουρούκου.
Και δεν αναφέρομαι στον Φίλο μου τον Θανάση......

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κάτι που πρέπει πάντως να προβληματίσει, όσους παίζουν ακόμη ή έχουν παρατήσει τα playmobil και τις κουδουνίστρες :137:, είναι για ποιόν λόγο η τεχνολογική ανάπτυξη των μαγνητοστατικών σχεδιάσεων είναι στάσιμη εδώ και πολλά χρόνια, ενώ αυτή των ηλεκτροστατικών συνεχίζεται σχεδόν καθημερινά, με αρχηγό θα έλεγα την ML. Διότι, είναι δεδομένο ότι δεν βγάζει το ένα μοντέλο μετά το άλλο, μόνον για λόγους marketing. Ένα ηχείο της ML που ανήκει στην προηγούμενη 6ετία, δεν έχει καμία σχέση με ένα πρόσφατο, τόσο ηχητικά όσο και τεχνολογικά. Μάλιστα, αυτό δεν έχει να κάνει με τα γούφερ ή τα ενισχυτικά, αλλά με τον τρόπο λειτουργίας της ηλεκτροστατικής μονάδας. Οι άνθρωποι εξελίσσουν συνεχώς το θέμα και μπράβο τους. Αντίστοιχα οι μαγνητοστατικοί, είναι ίδιοι εδώ και δεκαετίες.

...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88