skaloumbakas
4Haris
- Μηνύματα
- 24.751
- Reaction score
- 1.677
Ναι αλλά... επειδή δεν γνωριζόμαστε προσωπικά ξέρετε...
Τα σημεια που χανουν τα ηλεκτροστατικα απο τα μαγνητοστατικα ειναι αρκετα και ειναι τα εξεις γενικα μιλωντας.
Βασιλη απο οτι ειδες μιλαω για την γενικη αποδοση των μαγνητοστατικων σε σχεση με τα ηλεκτροστατικα και οχι σε καποιες εξαιρεσεις οπως αναφερω και παραπανω και δεν αναφερομαι καν απολκλειστικα στα Αναλυσις, μια και δεν θεωρω κανενα ηχειο θεο η αριστο.2. στην εκταση των χαμηλων, εξου και στις πλειστες των υλοποιησεων των ηλεκτροστατικων, οχι απολυτα, χρησιμοποιουνται ηλεκτροδυναμικα μεγαφωνα η υπαρχει ελλειψη σε αυτον τον τομεα του φασματος.
Τελος οσον αφορα την αξιοπιστια θα συμφωνησω κυριως για τα Αναλυσις, αλλα θα μου επιτρεψεις να μηδιασω με την ποιοτητα διαφορων ηλεκτροστατικων οπως τα QUAD, τουλαχιστον μεχρι το νεο μοντελο αλλα και αλλων οπως MARTIN LOGAN κ.λπ., χωρις να αμφισβητω την προσπαθεια και την εξαιρετικη βελτιωση της τελευταιας σε αυτον τον τομεα.
quote]
Τι εννοεις?
Ηλία χαλάρωσε !Κάνεις λάθος !
1) Ο "γίγαντας" αμφιτρύωνας είναι σαφώς το πιο εύκολο στην οδήγηση ηχείο της εταιρίας.
2) Σε διαβεβαιώ ότι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της εταιρίας ασχολήθηκα επισταμένα με κάθε είδους προσέγγιση της μαγνητοστατικής σχολής .Ενεργά,τρίδρομα, τεσσάρων ανεξάρτητων κομματιών (με δυνατότητα ανεξάρτητης τοποθέτησης των μονάδων χαμηλού από τις μονάδες μεσουψηλών) , ribbon σε φορέα και χωρίς φορέα και υλοποιήσεις με μεγέθη που ο αμφιτρύωνας μπροστά τους είναι νάνος!Άρα η επισήμανση σου στο τι έχουμε ακούσει και τι όχι είναι άστοχη.
3) Η άποψη σου ότι ο αμφιτρύωνας είναι πλέον απαιτητικός σε θέματα οδήγησης δεν ευσταθεί για λόγους καθαρά φυσικής.
Επαναλαμβάνω επίσης ότι για λόγους καθαρά φυσικής ,δίπολης λειτουργίας και κανόνων ακουστικής χώρων αυτός ο "γίγαντας" αν τοποθετηθεί λάθος (πράγμα συνηθέστατο) δεν έχει μπάσο.
4) Τα ανωτέρω δεν ισχύουν μόνο για τα Analysis αλλά και για όλα τα full planar μαγνητοστατικά ηχεία.
5) Και μην ξεχνάς τα κάτωθι :
Βάρος μπασομεμβράνης με τις ενσωματωμένες αγώγιμες αλουμινοταινίες.
Οδήγηση μόνο απο την μία πλευρά με ότι συνεπάγεται αυτό για την ανομοιομορφία-ομογένεια του μαγνητικόυ παιδείου.
Αναρτήσεις με μεταβλητά χαρακτηριστικά ενδοτικότητας στην πορεία του χρόνου. Χαρακτηριστικό που στέλνει περίπατο τις αρχικές ρυθμίσεις-τεντώματα των μπασομεμβρανών. Ρυθμίσεις που έχουν άμεση σχέση με τον έλεχο των συντονισμών και των συνεπαγόμενων από αυτούς ανεπιθυμήτων φαινομένων.
Ribbon με φορέa capton που επιβαρύνει τα αδρανειακά του χαρακτηριστικά. Άκουσε για παράδειγμα το πρίμο ενός εύθραυστου ribbon χωρίς φορέα της Magnepan και θα καταλάβεις.
Τέλος το ηχείο για να μπορέσει να σταθεί σε όλες τις παραμέτρους ανταγωνιστικά απέναντι στα ηχεία ανάλογης τιμής (ανεξάρτητα αρχής λειτουργίας ) θέλει 500watt τουλάχιστον στα 8Ω (και πολύ περισσότερα στα 4).
Το ηχείο επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά είναι πολύ καλό!
Δεν είναι όμως εξαιρετικό ! Δεν είναι απαλλαγμένο προβλημάτων ειδικά όταν είναι κάποιας ηλικίας ! Υποθέτω ότι αυτό το ξέρεις καλύτερα εσύ και βεβαίως ο Θανάσης........
Βασίλη και με τρανζίστορ θα ήταν μια χαρά. Ιδανικοί οι μεγάλοι Κρελ. Βλέπε The Absolute Sound του πολύ Jonathan Valin. Λ.Σ.Ωωωωπ, ηρθαν ενισχυσεις στα ηλεκτροστατικα.
Γεια σου Λουκα.
Απο σταθμες ξερω πας καλα. Μεσουψηλη περιοχη απαιχτος! Απο χαμηλα το ακουσα με τον δικο σου ενισχυτη (λυχνια στα 200 βατ). Με τρανζιστορ στα 400-500 βατ αληθεια πως θα ηταν?
Τα περί 'καψίματος' της μεμβράνης δεν ισχύουν για τα Soundlab. Είναι έτσι κατασκευασμένα που δεν μπορείς να τα κάψεις εκτός και αν τα βάλλεις φωτιά. δεν διαθέτουν κανένα κύκλωμα απενεργοποίησης του ηχείου. Λ.Σ.Aν ψαξεις Βασιλη στα φορα θα δεις οτι η ποιοτητα κατασκευης τουλαχιστον των QUAD μεχρι το τωρινο μοντελο ηταν τουλαχιστον αστεια. Απλα.
Εκτος απο αυτο ενα εγγενες προβλημα που δεν εχουν τα μαγνητοστατικα και σε αυτο οφειλονται οι μεγαλυτερες σταθμες που μπορουν να αναπτυξουν, ειναι οτι οταν αναιβενει η σταθμη, μπορει να δημιουργηθει σπινθηρας ο οποιος τρυπαει την μεβρανη και σιγα σιγα με την επαναληψη του φαινομενου γεμιζει σιγα σιγα τρυπες χανοντας μεγαλο μερος των υψηλων συχνοτητων και ωσπου χρειαζεται αλλαγη. Γι αυτο και στα συχρονα μοντελα π.χ. MARTIN LOGAN, QUAD κ.λπ, υπαρχουν διαφορες προστασιες που επεμβαινουν οταν το ρευμα περασει καποια ορια και απενεργοποιουν το ηχειο.
1) Ποιος το λέει αυτό και που είναι καταγεγραμμένο-τεκμηριωμένο;;...............
Στα σχετικα γηινα παντως μοντελα η μαγνητικη μεβρανη υπερεχει σαφως και με διαφορα μιας ηλεκτροστατικης στο χαμηλο συχνοτικο μερος του φασματος οπως και μια ηλεκτροστατικη σαφως υπερεχει στην μεσαια περιοχη.
...............................
..........
Το οτι η ιδια η Μαρτιν Λογκαν βαζει ηλεκτροδυναμικα μεγαφωνα για την αποδοση των χαμηλων και την επιτευξη υψηλων σταθμων παραγκωνιζοντας την σαφως υψηλοτερη ηχητικη ποιοτητα της μεβρανης και εχοντας το προβλημα του δεσιματος της μεβρανης με το μεγαφωνο, εμενα μου λεει πολλα για την αποδοση αυτης της τεχνολογιας στο χαμηλο μερος του φασματος και μαλιστα σε ηχεια που ξεπερνουν τα 10.000 ευρω...........
Από που προκύπτει ότι τα MARTIN LOGAN ,τα SOUNDLAB κ.λ.π..............
Εκτος απο αυτο ενα εγγενες προβλημα που δεν εχουν τα μαγνητοστατικα και σε αυτο οφειλονται οι μεγαλυτερες σταθμες που μπορουν να αναπτυξουν, ειναι οτι οταν αναιβενει η σταθμη, μπορει να δημιουργηθει σπινθηρας ο οποιος τρυπαει την μεβρανη και σιγα σιγα με την επαναληψη του φαινομενου γεμιζει σιγα σιγα τρυπες χανοντας μεγαλο μερος των υψηλων συχνοτητων και ωσπου χρειαζεται αλλαγη. Γι αυτο και στα συχρονα μοντελα π.χ. MARTIN LOGAN, QUAD κ.λπ, υπαρχουν διαφορες προστασιες που επεμβαινουν οταν το ρευμα περασει καποια ορια και απενεργοποιουν το ηχειο.
Αυτό τώρα από που προκύπτει;;;;;.......................
Παντως θα μου επιτρεψεις να εχω μια αισθηση, οτι τα ηλεκτροστατικα και μαγνητοστατικα ηχεια εχουν πολυ δρομο ακομα μεχρι να φτασουν την αντοχη στο χρονο μιας καλης υλοποιησης ηλεκτροδυναμικου ηχειου.
Και να φανταστεις λοιπον οτι λοιπουν απο την παρεα Ο Στεριος (ηλεκτροστατικα) και ο Νικος (μαγνητοστατικα).Παρακολουθώ την παραπάνω συζήτηση με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ενδιαφέρον. Θέλω να στήσω ένα χώρο ακρόασης μουσικής από μεμβράνες (ηλεκτροστατικές ή μαγνητοστατικές) και μαζεύω εμπειρίες. ΠΑΡΑΚΑΛΩ συνεχίστε.
Επειδή το θέμα έχει γενικευθεί, μήπως θα έπρεπε ορισμένα από τα τελευταία posts να αποχωριστούν, με τίτλο "μαγνητοστατικά vs. ηλεκτροστατικά" η κάτι τέτοιο...
Δεν αναφέρεται πλέον η κουβέντα μόνον στα ANALYSIS...
Τι λες ρε Ηλία;;;;; πας καλά;;;; Να με στενοχωρήσεις σε τι και γιατί;;;;;;Νικο Τσαρουχα, συγχαρητηρια για το ποστ.
Ηθελα να αναφερθω και εγω σε αυτες τις "λεπτομερειες" αλλα δεν το εκανα για να μην στεναχωρησω τον Βασιλη.