Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

Reaction score
0
Εφτιαξα ένα μικρό αφιέρωμα στην πραγματική ροκ μουσική και στις ρίζες της. Μιά διαδρομή από τις αρχές της δεκαετίας '70 όταν γιγαντώθηκε το ροκ μέχρι σήμερα. Εχω μαζέψει εκατοντάδες videos.
Δείτε το και πείτε τη γνώμη σας.
Το αφιέρωμα είναι εδώ

Reaction score
383
δεν εχω λογια οτι καλυτερο διαβασα και ειδα ...για την μεγαλη μουσικη
που ζησαμε ..εμεις οι λιγοι Ελληνες
την εποχη εκεινη που η μουσικη αλαζε τον κοσμο βασιλευε μαυρο σκοταδι στην χωρα μας

Μπραβο!!

.

Reaction score
40
Απάντηση: Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

:607::607:Κρατάω αυτό που έγραψες:
''Σε μιά εποχή που η μουσική έχει καταντήσει ο χαβαλές της παρέας
αντιστάσου στον ομαδικό βιασμό της.''
Έχω και κάτι σκουπίδια για την χωματερή :126:
Πολύ καλή παρουσίαση γεμάτη γνήσια αίσθηση της μουσικής ροκ που τόσο αγαπήσαμε όλοι μας και γνώση.....Επιτέλους είσαι από τους ανθρώπους που τόλμησαν να πουν για τη λαϊκή μουσική και την ''ροκιά'' που μπορεί να αποπνεύσει....Μπράβο...Ένα στολίδι στη μουσική κατηγορία του Φόρουμ...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Δεν εχω λογια να σε συγχαρω!
Μπραβο!

Reaction score
6
Εγώ έγραψα αυτά που πιστεύω στο guest book.

Πιστεύω ότι θα χαίρεσαι να σου γράφουν εκεί.

Reaction score
1.844

Μπράβο πολύ ενδιαφέρον. :615:
Τί είναι όμως ροκ γιά μένα;
Για μένα rock είναι να στίβεις το μυαλό σου για ν' αποφασίσεις τι θα κάνεις, χωρίς να παίρνεις οτιδήποτε σαν δεδομένο. Εξάλλου μ@λ@κίες μπορείς να κάνεις και μόνος σου, χωρίς συμβουλάτορες! :137:

Και ένα βίντεο που θα έβαζα στα Διαχρονικά

[YOUTUBE]Wl_h586Ep9M[/YOUTUBE]

:119:

Reaction score
248
Συχνά αναρωτιέμαι:
Είμαι συναισθηματικά δεμένος με τη μουσική δεκαετία '65-'75, ή όντως τότε βγήκαν τα περισσότερα διαμάντια (ροκ και ποπ)? Καταλήγω πάντα στο δεύτερο.
Προφανώς το 1ο...

Βέβαια, γιά να μην είμαι άδικος με την μετέπειτα εποχή, αν εξαιρέσω τη φρικαλέα περίοδο '80 με τα πανκ και τα ελεκτροπόπ, και αργότερα την ουδέτερη και ψιλοαδελφίστικη δεκαετία '90 με την έκρηξη των dance και των djs που αποτέλειωσαν την "ψυχή" της μουσικής, η ελπίδα δεν χάθηκε τελείως.
Ονόματα όπως : Sting, Peter Gabriel, Joe Satriani, Steve Vai, Phil Collins, Dream Theater, Spock's Beard, Nightwish, Ayreon, ακόμα και οι εμπορικοί Evanescence προωθούν ακόμα το progressive rock με μεράκι και φαντασία.
:143:

Reaction score
0
Χαίρομαι ειλικρινά που σας άρεσε η αρχαιολογική ανασκαφή που έκανα!!! Δεν το περίμενα.

Σας ευχαριστώ.

Reaction score
1
Πολύ καλή δουλειά, με καλύτερο μέρος το πρώτο, για την ιεροτελεστία της ακρόασης του νέου δίσκου! Έτσι ακριβώς το ζούσα και εγώ, με την μόνη διαφορά ότι ήταν cd...

Λείπουν βέβαια μερικά ονόματα που τα θεωρώ (αντικειμενικά) ακρογωνιαίους λίθους (πχ guns n roses) και με μερικά ακόμα ονόματα που αναφέρεις τα θεωρώ καλά μεν αλλά όχι τόσο φτασμένα δε, αλλά περι ορέξεως κολοκυθόπιτα...

Και πάλι συγχαρητήρια!

Reaction score
0
Με πολλή χαρά βλέπω πως το μικρό αφιέρωμα στη "δικιά μου ροκ μουσική" άρεσε και σε άτομα μικρότερης ηλικίας που ενδεχομένως ήταν αγέννητα έως μωρά τότε που πολλά από τα επιλεγμένα κομμάτια πρωτοακούστηκαν.
Αυτό σίγουρα δείχνει τη τεράστια διαχρονικότητα άρα και αξία τους.
Σίγουρα η καταγραφή των αγαπημένων μας μουσικών έργων είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση και γι αυτό σε πολλούς από σας θα "λείπουν" κομμάτια και καλλιτέχνες από τη συλλογή μου.
Οταν την έφτιαχνα, δεν φιλοδοξούσα σε αντικειμενική καταγραφή της ροκ δισκογραφίας αλλά την προσωπική μου δεκτικότητα σε αυτό το είδος.
Σίγουρα γιά πολλούς έχω παραλείψει πολλά σημαντικά ονόματα, και άλλα που έχω συμπεριλάβει τους είναι παντελώς αδιάφορα.
Αυτό είναι απόλυτα λογικό και δίνει τεράστια αξία στα θετικά σας σχόλια.

Μου αρέσουν αφάνταστα οι μουσικές συζητήσεις γιατί πιστεύω ακράδαντα πως ο χαρακτήρας του καθ ενός από μας διαμορφώνεται σύμφωνα με τη μουσική που αγαπάει.

Φοβάμαι πως όσοι δεν ακούν καθόλου μουσική έχουν έλλειμα προσωπικότητας, αλλά και όσοι λενε πως ακούν απ όλα, χωρίς καμμιά προτίμηση, έχουν αδιαμόρφωτο χαρακτήρα.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

Με πολλή χαρά βλέπω ... άρεσε και σε άτομα μικρότερης ηλικίας που ενδεχομένως ήταν αγέννητα έως μωρά τότε
...
αλλά και όσοι λενε πως ακούν απ όλα, χωρίς καμμιά προτίμηση, έχουν αδιαμόρφωτο χαρακτήρα.
Ευχαριστώ, πέρνα από δω να κεράσω! :119:
...
ή έχουν πλατύτερο πνεύμα, ή είναι ακόμα καλύτεροι εραστές της μουσικής.
Είναι σαν τους κανονικούς εραστές. Οι δυνατοί είναι αυτοί που πάνε και με άσχημες γυναίκες. Με τις ωραίες μπορούν να πάνε όλοι! :142:

Reaction score
50
Το διάβασα και μου φάνηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον! Βέβαια διαφωνώ σε (λίγα) σημεία, κυρίως όσον αφορά ορισμένους καλλιτέχνες που "αξίζουν" ή όχι να βρίσκονται σε μια λίστα ας πούμε διαχρονικότητας, αλλά το περίεργο θα ήταν μάλλον να μη συνέβαινε κάτι τέτοιο (για τους γνωστούς λόγους υποκειμενικότητας που αναφέρθηκαν ήδη κτλ.). Ένα μπράβο κι από εμένα!

Reaction score
28
ενα μπραβο και απο εμενα ,καθοτι λογω ηλικιας (55) ημουν εκει <τοτε > στα μεγαλα χρονια του ροκ και ειμαι <ευτυχισμενος> για την ευνοια αυτη της μοιρας ,κατι που δυσκολα το καταννοει ο νεος σημερα !

Reaction score
28
οπως ομως επιμενω και σε αλλο thread υπαρχουν και σημερα <διαμαντακια> κυριως στην <ανεξαρτητη> ενναλακτικη σκηνη τοσο στην αμερικανικη οσο και λιγοτερο στην βρετανικη ,φτανει να τα ψαξει κανεις για να τα βρει καλα κρυμμενα πισω απο το κυριως λεγομενο main stream που καταδυναστευει το μουσικο στερεωμα.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

... υπαρχουν και σημερα <διαμαντακια> κυριως στην <ανεξαρτητη> ενναλακτικη σκηνη ...
Γράψε ντε κανένα. Γι' αυτό είμαστε εδώ, για να ακούμε (και αν ξέρουμε να γράφουμε) :121:

Reaction score
28
για ριξτε μου και καμμια βοηθεια για το πως ανεβαζουμε φοτο και λημματα απο youtube?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.889
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης