Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

Γράψε ντε κανένα. Γι' αυτό είμαστε εδώ, για να ακούμε (και αν ξέρουμε να γράφουμε) :121:
λοιπον εχουμε και λεμε=

[YOUTUBE]kw3T352FYIY[/YOUTUBE]
angels and airwaves the war
ενα απο τα καλυτερα αντιπολεμικα κομματια των τελευταιων χρονων
[YOUTUBE]zqF6jgnqr4M[/YOUTUBE]
it hurts
the adventure
[YOUTUBE]RnWJrXaHnrs[/YOUTUBE]

Reaction score
28
[YOUTUBE]h8R8hhQ_Y08[/YOUTUBE]
three days grace
are you ready for this
sum 41
pieces
[YOUTUBE]-YFt2m0H_X4&feature=related[/YOUTUBE]

dredg
catch whithout arms
[YOUTUBE]APAJ0TRhFoM[/YOUTUBE]

arcade fire
rebellion
[YOUTUBE]NNfWC4Sgkcs[/YOUTUBE]

Reaction score
40
Απάντηση: Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

Δεν διαφωνώ με τα παραπάνω συγκροτήματα αλλά δεν έχουν αυτό το πάθος και την τρέλα :140: της ροκιάς βρε παιδί μου ..να κάτι σαν το παρακάτω.....να θέλεις να.... τακτοποιήσεις πολλά ποτηράκια, πιατάκια.... όχι τίποτε άλλο αλλά αυτά που δεν χρειάζεσαι...λέω τώρα...:138:
Van Halen - You Really Got Me
[YOUTUBE]0YRqkRmRocQ[/YOUTUBE]

Reaction score
28
my chemical romance +the used
διασκευη στο under pressure του bowie
[YOUTUBE]JwQIp0L4YGs[/YOUTUBE]
the used burried myshelf alive
[YOUTUBE]T_2HhSNkWTc[/YOUTUBE]
seether fine again
[YOUTUBE]Li2PVKMZCo4[/YOUTUBE]
jimmy eat world 23
[YOUTUBE]e8HhwLCObDA[/YOUTUBE]
dashboard confessional
vindicated
[YOUTUBE]2WoJV4NLxqg[/YOUTUBE]
three days grace take me under
[YOUTUBE]Kyj6NuZFyLs[/YOUTUBE]
three days grace
scared
[YOUTUBE]mF5RM6aNbJU[/YOUTUBE]

απλα για ενημερωση βρε παιδι μου για να μαθαινουμε τι γινεται και απενατι μερια πισω απο την γκλαμουρια !

θα ακολουθησει πιο εμπεριστατομενη ερευνα .

Reaction score
28
oop εδω στο τελευταιο κομματι υπαρχει προβλημα ,πρεπει να μην ειναι σωστο το url στο youtube μαλλον please διορθωστε το.

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

oop εδω στο τελευταιο κομματι υπαρχει προβλημα ,πρεπει να μην ειναι σωστο το url στο youtube μαλλον please διορθωστε το.
To διόρθωσα είδη.....αν έχεις κάποια τέτοια μικροπροβλήματα στείλε μου pm είναι καλύτερα έτσι για να μην κόβουμε τη ροή του νήματος...οκ?

Reaction score
6

Ευχαριστώ, πέρνα από δω να κεράσω! :119:
...
ή έχουν πλατύτερο πνεύμα, ή είναι ακόμα καλύτεροι εραστές της μουσικής.
Είναι σαν τους κανονικούς εραστές. Οι δυνατοί είναι αυτοί που πάνε και με άσχημες γυναίκες. Με τις ωραίες μπορούν να πάνε όλοι! :142:
Μπράβο βρε Anemele! Συμφωνώ μαζί σου!!! :444:
Μόνο που στη δική μου περίπτωση να πούμε άνδρες! :142:

Οι μουσικές προτιμήσεις δεν έχουν κανόνες, ούτε όρια!

Εγώ πιστεύω πως αν κάποιο άτομο βάζει όρια στη μουσική που ακούει τότε χάνει την ευκαιρία να ανακαλύψει την ομορφιά άλλων ήχων και μελωδιών.

Reaction score
0
Με παρεξηγήσατε:140:
Οταν είπα: "όσοι λενε πως ακούν απ όλα, χωρίς καμμιά προτίμηση, έχουν αδιαμόρφωτο χαρακτήρα" δεν εννοούσα πως πρέπει να κολλάμε σε ένα είδος.
Φυσικά πρέπει να ψάχνουμε συνεχώς τα διαμάντια της μουσικής σε όλα τα είδη. Στην αρχή τουλάχιστον. Στα πρώτα χρόνια επιβάλεται.
Κάποια στιγμή μετά από χιλιάδες ώρες ακρόασης (και αρκετά χρόνια) θα καταλήξουμε κάπου. Για αυτό το "κάπου" μίλησα.
Δεν μπορεί στο τέλος να μας αρέσουν όλων των ειδών οι μουσικές. Δεν μπορεί να μην έχουμε άποψη. Δεν γίνεται να μην γουστάρουμε κάτι πιό πολύ από κάτι άλλο.
Διαφωνό με τον φίλο πιό πάνω πως ο καλός ο εραστής όλα τα αλέθει. Ο καλός εραστής είναι πάντα εκλεκτικός.
Η μουσική είναι πολύ εκλεκτό αγαθό γιά να τη βάζουμε σε ένα μίξερ.
Δεν γίνεται κάποιος που αγάπησε πχ τον Mike Oldfield να ακούει και σκυλάδικα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, έχει πρόβλημα και θέλει ψυχίατρο. Αυτό είπα.
Τα μουσικά αγαπημένα ακούσματα του καθ'ενός σίγουρα διαφέρουν όπως διαφέρουν και οι προσωπικότητές μας, όμως σίγουρα αν δεν τσιμπάμε ότι προστάζει η μόδα και έχουμε άποψη, διαμορφώνουμε το προσωπικό μας play list που έχει "συγκεκριμένες προτιμήσεις" ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠ'ΟΛΑ.
Το σίγουρο πάντως είναι πως όλοι ξεκινήσαμε ακούγοντας απ'όλα μεχρι να κατασταλάξουμε.
Και εγώ προσωπικά, στη δισκοθήκη μου έχω μαζέψει απ'όλα. Αυτό δεν σημαίνει πως τώρα πιά ακούω απ'όλα.
Ξέρετε, κάποια στιγμή διαμορφώνονται και τα γούστα.
Παραφράζοντας το ρητό που λέει:
"Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι"
εγώ λέω:
"Πες μου τι μουσική ακούς να σου πω ποιός είσαι".

Reaction score
40

Με παρεξηγήσατε:140:

Διαφωνό με τον φίλο πιό πάνω πως ο καλός ο εραστής όλα τα αλέθει. Ο καλός εραστής είναι πάντα εκλεκτικός.
Η μουσική είναι πολύ εκλεκτό αγαθό γιά να τη βάζουμε σε ένα μίξερ.
Δεν γίνεται κάποιος που αγάπησε πχ τον Mike Oldfield να ακούει και σκυλάδικα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, έχει πρόβλημα και θέλει ψυχίατρο. Αυτό είπα.
Τα μουσικά αγαπημένα ακούσματα του καθ'ενός σίγουρα διαφέρουν όπως διαφέρουν και οι προσωπικότητές μας, όμως σίγουρα αν δεν τσιμπάμε ότι προστάζει η μόδα και έχουμε άποψη, διαμορφώνουμε το προσωπικό μας play list που έχει "συγκεκριμένες προτιμήσεις" ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠ'ΟΛΑ.

"Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι"
εγώ λέω:
"Πες μου τι μουσική ακούς να σου πω ποιός είσαι".
Δηλαδή εγώ που μπορώ να ακούσω ευχάριστα Στασίνη μετά Όπερα μετά ροκ θέλω γιατρό?:139: Δεν μπορεί να είναι ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του ανθρώπου...
Εγώ πάλι λέω αν τρως μόνο ένα είδος φαγητού θα σου λείψουν κάποιες βιταμίνες:138:
Σίγουρα υπάρχει διαλογή και επιλογή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούμε να ακούμε ακόμα και την ίδια μέρα δίαφορα είδη μουσικής...διαφορετικά μεταξύ τους...Σαφώς και πρέπει να υπάρχει κριτήριο μεσα από ακροάσεις αλλά πάλι λέω μήπως πρέπει να κρατάμε το νέκταρ από κάθε ανθό εδώ μιλάω για τη μουσική βέβαια...

Reaction score
40
Απάντηση: Η διαχρονική αξία της Rock μουσικής

Ο καλός Εραστής λες πως είναι εκλεκτικός συμφωνώ αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάει και με.....περισσότερες από μία:138:λέμε τώρα.......εκλεκτή προτίμησή του....

Reaction score
1
ΌΛΑ τα είδη μουσικής έχουν αξιόλογα κομμάτια. Όλα τα είδη έχουν και σαβούρες.

Σε πληροφορώ όταν ακούω In Flames στο καπάκι πετάω και ένα folk live με κάτι σκοτσέζους να λένε ποιηματάκια, μετά κανά κομμάτι του keith jarret, και συνεχίζω με live after death και 22 acacia avenue.

Και δεν τα ακούω μόνο εγώ αυτά, τα ακούει όλο το τετράγωνο μαζί μου. αχαχαχαχα

Reaction score
28
γιατι δεν το παιρνουμε και απο την αναποδη πλευρα ,! μηπως δεν φταιει το ειδος της μουσικης (οχι απολυτα ,γιατι οντως υπαρχουν μουσικες κατωτερες και μουσικες ανωτερες) αλλα αυτοι που το διακονουν ,οταν ενα <ειδος> μουσικης γινεται αντικειμενο εκμεταλευσης απο μια <κλικα> η οποια στην καλυτερη περιπτωση το χρησημοποιει προς πλουτισμο και ιδιον συμφερον και στην χειροτερη για να επειρεαση το κοινο αισθητηριο και να στρεψη το <γουστο> του λαου καπου αλλου με σκοπο <υπογειο και κρυφο>?
σε αυτην την περιπτωση αναμφιβολα δεν ειναι δυνατον καποιος να υποστηριζει οτι ακουω απ'ολα και λιγο ,αναποφευκτα ακουει αυτο στο οποιο εχει κατασταλλαξει και το οποιο του προσφερει αυτο που τον γεμιζει και τον <τρεφει> συνολικα.
χωρις να θελω να θιξω κανεναν και φυσικα τηρουμενων των αναλογιων και εξαιρεσεων κατα την ταπεινη μου γνωμη αυτο το ακουω απ΄ολα δεν μου <κολλαει>
παντα φιλικα.
haralas.

Reaction score
1.844

... χωρις να θελω να θιξω κανεναν και φυσικα τηρουμενων των αναλογιων και εξαιρεσεων κατα την ταπεινη μου γνωμη αυτο το ακουω απ΄ολα δεν μου <κολλαει>
παντα φιλικα.
haralas.
Όταν, με την αρχή ενός νέου τραγουδιού ή μουσικού κομματιού, στοχεύω στο να προσδιορίσω σε ποια κατηγορία ανήκει, τότε δεν ακούω απ' όλα. Αν στοχεύω στο ν' ανέβω πάνω στο μουσικό όχημα για να με ταξιδέψει, τότε ακούω.
Έχει τύχει επανειλημμένα, κόσμος που δεν ακούει σκυλάδικα, μόλις βρεθεί σε σχετικό χώρο, να ανεβαίνει πρώτος στα τραπέζια. :126:
Γενικότερα στο διαδίκτυο, κάποια είδη μουσικής, μέσα σ' αυτά και τα λαϊκά, είναι persona non grata. Ενώ η Britney Spears , που δεν έχει τίποτε να προσφέρει, όχι. :105:

Reaction score
28

Όταν, με την αρχή ενός νέου τραγουδιού ή μουσικού κομματιού, στοχεύω στο να προσδιορίσω σε ποια κατηγορία ανήκει, τότε δεν ακούω απ' όλα. Αν στοχεύω στο ν' ανέβω πάνω στο μουσικό όχημα για να με ταξιδέψει, τότε ακούω.
Έχει τύχει επανειλημμένα, κόσμος που δεν ακούει σκυλάδικα, μόλις βρεθεί σε σχετικό χώρο, να ανεβαίνει πρώτος στα τραπέζια. :126:
Γενικότερα στο διαδίκτυο, κάποια είδη μουσικής, μέσα σ' αυτά και τα λαϊκά, είναι persona non grata. Ενώ η Britney Spears , που δεν έχει τίποτε να προσφέρει, όχι. :105:
θιγεις ενα μεγαλο θεμα φιλε μου ,το θεμα της λαικης μουσικης σε σχεση παντα με την λαικη μουσικη αλλων λαων ,αν και αυτο που θα γραψω μαλλον επρεπε να ανηκει σε αλλο thread εν τουτοις αφορα και αυτο εδω η πραγματικη ελληνικη λαικη μουσικη ειναι η δημοτικη μουσικη η οποια εχει διαμορφωθει ανα τους αιωνας ,υπαρχει ενα μπερδεμα εδω κατα την γνωμη μου παντα και ας με διαψευσει καποιος αυτο που παρουσιαζεται σαν η απολυτη λαικη μουσικη ,η ελληνικη λαικη μουσικη φενεται οτι ειναι αυτο που διαμορφωθηκε στις αρχες του 20ου αιωνα ,αυτο που ηρθε απο την μικρα ασια σαν ρεμπετικο και σαν λαικο βαρυ και μη .αναμεμιγμενο με ανατολιτικους ρυθμους και μετρα παραγκωνιζωντας καθε αλλη γνησια <λαικη> μουσικη σε αντιθεση με το δημοτικο τραγουδι το διασωθεν ανα τους αιωνας και με την διατηριση της βυζαντινης μας μουσικης παραδοσης και μεσω της εκκλησιας ειτε το θελουμε ειτε οxι ,ειμαστε κατα την γνωμη μου απο τους λιγους λαους στον κοσμο οπου παρουσιαζουμε σαν λαικη μας μουσικη αυτο που διαμορφωθηκε τα τελευταια 50-60 χρονια και οχι την γνησια μουσικη μας παραδοση που ειναι το δημοτικο τραγουδι σε ολες τις εκφανσεις του ,πιστεψτε με οτι αυτο που δειχνουμε στους ξενους ειναι κατι πολυ ασχημο σε σχεση με τον πολιτισμο μας και που θελουμε να δειξουμε προς τα εξω ,τηρουμενων παντα των αναλογιων παντα βεβαια ,μην παιρνει σβαρνα ολους τους καλλιτεχνες μας και μουσικους ,και κατι ακομα σημειωτεον οτι η λεξη <μπουζουκι> αντιστοιχει στα τουρκικα μαλλον με την λεξη ,<μποζουκ.> που σημαινει <χαλασμενο> ο νοων νοειτω.
περιμενω αντιλογο
παντα φιλικα haralas.

Reaction score
40

γιατι δεν το παιρνουμε και απο την αναποδη πλευρα ,! μηπως δεν φταιει το ειδος της μουσικης (οχι απολυτα ,γιατι οντως υπαρχουν μουσικες κατωτερες και μουσικες ανωτερες) αλλα αυτοι που το διακονουν ,οταν ενα <ειδος> μουσικης γινεται αντικειμενο εκμεταλευσης απο μια <κλικα> η οποια στην καλυτερη περιπτωση το χρησημοποιει προς πλουτισμο και ιδιον συμφερον και στην χειροτερη για να επειρεαση το κοινο αισθητηριο και να στρεψη το <γουστο> του λαου καπου αλλου με σκοπο <υπογειο και κρυφο>?
Σίγουρα με τη μουσική διάφοροι καιροσκόποι μπορούν να θυσαυρίσουν και να επηρεάσουν το κοινό αισθητήριο όταν το κοινό είναι ελαφρώς ακαλλιέργητο και αδιάφορο προς στις οποιεσδήποτε εκτενέστερες ακροάσεις αξιολόγησης της μουσικής....λόγω του μη σωστού προσανατολισμού ή των προβλημάτων επιβίωσης που έχουν να αντιμετωπίσουν.
Όμως δεν είναι λίγες οι φορές που διάφορα ρατσιστικά ή σατανιστικά μηνύματα μεταφέρονται στους ακροατές μέσω της ροκ μουσικής άρα και στην ροκ μουσική υπάρχει το καλό και το κακό αντίστοιχα...οι άνθρωποι γράφουν τους στίχους και την μουσική, η μουσική από μόνη της χωρίς στίχους δεν μπορεί να περάσει συγκεκριμένα μηνύματα έκτος αν μέσα σε αυτή υπάρχουν υπέρηχοι και υπόηχοι που επιρεάζουν το νευρικά σύστημα του ανθρώπου και την ψυχική του υγεία, ή ο ρυθμός της μουσικής είναι ξέφρενος που μπορεί να ανεβάσει την αδρεναλίνη στο ζενίθ με αποτέλεσμα τις διάφορες βιαιοπραγίες κλπ...μην πάμε τόσο μακριά όμως..

σε αυτην την περιπτωση αναμφιβολα δεν ειναι δυνατον καποιος να υποστηριζει οτι ακουω απ'ολα και λιγο ,αναποφευκτα ακουει αυτο στο οποιο εχει κατασταλλαξει και το οποιο του προσφερει αυτο που τον γεμιζει και τον <τρεφει> συνολικα.
χωρις να θελω να θιξω κανεναν και φυσικα τηρουμενων των αναλογιων και εξαιρεσεων κατα την ταπεινη μου γνωμη αυτο το ακουω απ΄ολα δεν μου <κολλαει>
παντα φιλικα.
Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν χωράει κάποιος να ακούει τα πάντα να διαλέγει το καλύτερο για την ψυχική του υγεία και σίγουρα έστω και ένα είδος θα το ακούει συχνότερα για να του φτιάχνει το κέφι για να τον ταξιδεύει από τα προβλήματα για να να μπορεί να βλέπει με αισιοδοξία τα πράγματα μα πάνω απ'όλα για να συνεχίζει να ζει με κίνητρο την ελπίδα.
Όταν κάποιος ακούει τα πάντα χωρίς κριτήριο αισθητικής και στη ζωή του από καλύτερος γίνεται χειρότερος και έχει αντίκτυπο στους συνανθρώπους του αυτό είναι πρόβλημα....

Έχετε σκεφτεί πως διάφοροι ροκάδες μιας και σε αυτή τη μουσική έχουμε διαφοροποιήσεις απο το 1960 ως και τις μέρες μας ακούν μόνο heavy metal την οποία και θεωρούν την γνήσια ρόκ μουσική?:111:
Άλλοι πάλι ακούν πολλά είδη της ροκ εδώ θα πούμε ότι ακούν απ'όλα ή ότι ακούν απλά ροκ μουσική????΄Ας μην γελιόμαστε το νόμισμα έχει 2 όψεις ανάλογα......

haralas.
Το μπουζούκι όντως προέρχεται σαν ονομασία από την Τουρκία (9χορδές) αλλά είναι μετεξέλιξη του πανάρχαιου μουσικού οργάνου ''Πανδούρα'' ''ταμπουράς'' ''τρίχορδο'' κλπ...
Η πανδούρα μας ήρθε από τους Ασσύριους δικιά τους εφεύρεση ήταν...
Άρχαία Ελληνικά μουσικά όργανα
http://www.hellenicpantheon.gr/instruments.htm

ΥΓ. Συγνώμη για το off topic

Reaction score
28
συμφωνω μα αυτα που γραφεις με μια μονο μικρη παρατηρηση ,διαφορετικοι ανθρωποι ακουν με διαφορετικο τροπο και βλεπουν με διαφορετικο <ματι> το καθε ειδος μουσικης , τι θελω να πω, μπορει καποιος να ακουει το ιδιο κομματι η το ιδιο ειδος μουσικης αλλα μεσα απο αυτο να παιρνει διαφορετικο ερεθισμα απο τον αλλον να προσδοκα και να κατατασει με διαφορετικο τροπο το μυνημα του συγκεκριμενου κομματιου ,
με λιγα λογια το ιδιο ειδος επενεργει διαφορετικα σε διαφορετικους ανθρωπους ,οπως υπαρχουν μυριαδες διαφορετικες προσωπικοτητες ετσι υπαρχουν και μυριαδες τροποι αντιληψης και αποδοχης της πραγματικοτητας και της προσωπικης αληθειας του καθ'ενος απο εμας.

Reaction score
28
ναι μεν για την πανδουρα ομως το μπουζουκι οπως υπαρχει σημερα
κατα την γνωμη μου <βγαζει> υποδεεστερο ηχο και πτωχοτερο σε αρμονικες απο αυτα τα παλαιοτερα οργανα το γιατι δεν το ξερω!

Reaction score
40

συμφωνω μα αυτα που γραφεις με μια μονο μικρη παρατηρηση ,διαφορετικοι ανθρωποι ακουν με διαφορετικο τροπο και βλεπουν με διαφορετικο <ματι> το καθε ειδος μουσικης , τι θελω να πω, μπορει καποιος να ακουει το ιδιο κομματι η το ιδιο ειδος μουσικης αλλα μεσα απο αυτο να παιρνει διαφορετικο ερεθισμα απο τον αλλον να προσδοκα και να κατατασει με διαφορετικο τροπο το μυνημα του συγκεκριμενου κομματιου ,
με λιγα λογια το ιδιο ειδος επενεργει διαφορετικα σε διαφορετικους ανθρωπους ,οπως υπαρχουν μυριαδες διαφορετικες προσωπικοτητες ετσι υπαρχουν και μυριαδες τροποι αντιληψης και αποδοχης της πραγματικοτητας και της προσωπικης αληθειας του καθ'ενος απο εμας.
''Πληρωμένη απάντηση'' μου έδωσες haralas..... για πολλά λεφτά και ώρες μεγάλης συζήτησης.....Όλοι βλέπουμε με διαφορετικό μάτι κάθε είδος μουσικής και μας προσφέρει τα ανάλογα....σίγουρα η εποχή, η κουλτούρα των ακροατών, η ψυχική τους κατάσταση στην οποία βρίσκονται, για να μην πω και την οικονομική (άστο καλύτερα) επηρεάζουν τους ανθρώπους διαφορετικά.....''τα πάντα ρει'' και έτσι δίνονται πολλές ευκαιρίες στους ανθρώπους να βρούν την αλήθεια τους...την υποκειμενική πρώτα και μετά την αντικειμενική που εξαρτάται άμεσα από την κοινωνία μας.....

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut