ΗΧΟΣ PC:XΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΑΣΑ!

Reaction score
1
Δηλαδη εκτος απο να βαλεις στο Foobar το ks_out.dll , τι αλλο εκανες?
Δωσε λιγα παραπανω στοιχεια.
Σε μένα το ks_out.dll δε δούλεψε (σε vista) και δουλεύω αναγκαστηκά με το asio4all. Δε μπορώ να πω αν είναι καλύτερα ή χειρότερα έτσι γιατί δεν μπορώ να συγκρίνω τις δύο μεθόδους....

Reaction score
11
Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ PC:XΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΑΣΑ!

Δεν πρόκειται για ένα αρχείο, αλλά

για 23 wav's συμπιεσμένα (ζιπαρισμένα). Πρέπει να τα αποσυμπιέσεις πρώτα!
(με το πρόγραμμα winrar)
Δυστυχώς δεν δουλεύει τίποτα! Ξαναπροσπάθησα και ούτε καν εμφανίζεται στον υπολογιστή. Κάπου μπερδεύεται το σύστημα.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ PC:XΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΑΣΑ!

Δυστυχώς δεν δουλεύει τίποτα! Ξαναπροσπάθησα και ούτε καν εμφανίζεται στον υπολογιστή ...
Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. :108: Αναλυτικότερα.
Δεν είναι επουσιώδες. Χωρίς διάγνωση δεν προχωράμε σε "θεραπεία". Η εμπειρική άποψη, στηριζόμενη στην προσωπική εκτίμηση, πρέπει να μην είναι επιλογή, όταν υπάρχει καλύτερη προσέγγιση. :126:

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ PC:XΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΑΣΑ!

Δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. :108: Αναλυτικότερα.
Δεν είναι επουσιώδες. Χωρίς διάγνωση δεν προχωράμε σε "θεραπεία". Η εμπειρική άποψη, στηριζόμενη στην προσωπική εκτίμηση, πρέπει να μην είναι επιλογή, όταν υπάρχει καλύτερη προσέγγιση. :126:
Λοιπόν όταν το κατεβάζω το αρχείο αυτό προσπαθεί να το ανοίξει ο ΜEDIA PLAYER των windows και δεν μπορεί, ίσως επειδή εγώ αρχικά έδωσα λάθος εντολή. Δεν ξέρω όμως ποιό πρόγραμμα να επιλέξω και πως για να το ανοίξω.

Reaction score
1.844
Απάντηση: ΗΧΟΣ PC:XΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΑΣΑ!

Λοιπόν όταν το κατεβάζω το αρχείο αυτό προσπαθεί να το ανοίξει ο ΜEDIA PLAYER των windows και δεν μπορεί, ίσως επειδή εγώ αρχικά έδωσα λάθος εντολή. Δεν ξέρω όμως ποιό πρόγραμμα να επιλέξω και πως για να το ανοίξω.
Δεν πρόκειται για ένα αρχείο, αλλά

για 23 wav's συμπιεσμένα (ζιπαρισμένα). Πρέπει να τα αποσυμπιέσεις πρώτα!
(με το πρόγραμμα winrar)
Δηλαδή μ' αυτό.
Πρόσεξε:
Limitations: 40-day trial

Reaction score
11
O.k φίλε ανέμελε! Σε ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σου! Όλα δούλεψαν σωστά. Αλλά οι συχνότητες 20 hz και 23,1 hz προκαλούν μία πολύ απαλή κίνηση των γούφερ. Φυσικά δεν ακούγεται τίποτα! Συνεπώς;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Συνεπώς είναι πολύ πιθανόν τα ηχεία σας να μην μπορουν να αναπαράγουν εκ κατασκευής αυτές τις συχνότητες.

Reaction score
11
Αυτό είναι σίγουρο! Το θέμα όμως είναι ότι η αίσθηση του πολύ χαμηλού μπάσου που πρώτα υπήρχε, γύρω στα 30-35 HZ, χάθηκε με την αναπαραγωγή του ήχου από το pc!
Πάντως τείνω να πιστέψω ότι φταίει η onboard κάρτα ήχου της ASUS.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Πιθανόν αυτό που ακούγατε πριν να ήταν κάποιου είδους παραμόρφωση οπότε καλά έκανε και εξαφανίστηκε.Να ρωτήσω,αν επιτρέπετε,ποίο είναι το σύστημα σας?

Reaction score
11
Το σύστημα αποτελείται από:
1)Eνισχυτής CAV A-12
2)Hχεία CAV mdx-3
3)Player α)MARANTZ CD-52, β)SONY DVP-32

Θέμα κάποιου είδους παραμόρφωσης σίγουρα υπάρχει αλλά στα μεσοϋψηλά, όπου τώρα μέσω pc ακούγονται πολύ καθαρότερα! Όμως στα χαμηλά υπάρχει σαφής περιορισμός! Θα δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα: στα LATIN του Νταλάρα, στο "ΕL CASCABEL", ακούγεται 4-5 φορές πολύ βαθύ μπάσο, το οποίο το έχω εντοπίσει σε όλα τα καλά συστήματα που έχω δοκιμάσει για λόγους μέτρησης το συγκεκριμένο cd. To άκουγα και στο συγκεκριμένο σύστημα μέχρι που το ... γύρισα σε pc!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
'Εχετε πειράξει καθόλου την θέση των ηχείων?Αν συνδέσετε το cd στον ενισχυτή παύει να υφίστασται το πρόβλημα?

Reaction score
11
Kαμμία αλλαγή στην θέση των ηχείων! Ακριβώς, όταν συνδέω οποιοδήποτε player τα μπάσα επανέρχονται!

Reaction score
1.844
Απάντηση: ΗΧΟΣ PC:XΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΑΣΑ!

Αυτό που περιμένω είναι εντυπώσεις διαφοράς απόδοσης, με τα tracks που ανέβασα, μεταξύ υπολογιστή και Marantz ή Sony.

Τα 20 hz και 23,1 hz ακούγονται σε λίγα συστήματα, συνήθως υψηλής κατηγορίας τιμής. Το βαθύ μπάσο που ακούγεται στα clubs π.χ. είναι 63 hz και 66 hz. :126:

Reaction score
8
Πρόκειται, πιστεύω, για συνολική ακαταλληλότητα της onboard υλοποίησης για εφαρμογές audio.

Δηλαδή, δεν έχει σοβαρό DAC, εξαρχής σωστή ισοστάθμιση και αξιοπρεπές στάδιο εξόδου, μελετημένο για να οδηγεί καλώδια - (προ)ενισχυτές.
Ναι, εδώ παίζουν ρόλο και τα καλώδια/βύσματα που χρησιμοποιούμε, ειδικά εάν μιλάμε για 3.5'' jack to rca...
Η onboard λύση προσανατολίζεται στην οδήγηση είτε ακουστικών είτε φθηνών ενεργών κομπιουτεροηχείων 2.1, 5.1, 7.1, πάντως x.1 που σημαίνει subwoofer, το οποίο όσο πιο πολύ βουίζει και μπουμάρει τόσο το καλύτερο.

Για να μην αναφερθώ στην τροφοδοσία και την απομόνωση του κυκλώματος ήχου από θορύβους, παρεμβολές, αλληλεπιδράσεις κ.λπ. προερχόμενα από PSU και motherboard. Η δική μου εμπειρία με τουλάχιστον δέκα onboard κάρτες ήχου έχει υπάρξει καταλυτική ως προς το αν αξίζει να ασχοληθεί κανείς, στήνοντας τον music server του γύρω από αυτές.
Κατηγορηματικά όχι - εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, if any.

Έχω πάρει καλύτερα αποτελέσματα με κάρτα PCI των 10 EUR και μάλιστα με το ίδιο ακριβώς chipset (CMedia 8738) που υπήρχε στο συγκεκριμένο motherboard που διεξήγαγα το "πείραμα". Για τα δε Realtek... ουδέν σχόλιο, και από το SoundMAX περίμενα πολύ περισσότερα.

Η γνώμη μου, μπες σε ένα επιπλέον έξοδο για καλή κάρτα ή USB DAC και ακόμα και με τον media player και το kmixer οι διαφορές θα είναι σούπερ θεαματικές. Πόσο μάλλον με foobar και ASIO drivers.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: ΗΧΟΣ PC:XΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΑΣΑ!

Αυτό που περιμένω είναι εντυπώσεις διαφοράς απόδοσης, με τα tracks που ανέβασα, μεταξύ υπολογιστή και Marantz ή Sony.

Τα 20 hz και 23,1 hz ακούγονται σε λίγα συστήματα, συνήθως υψηλής κατηγορίας τιμής. Το βαθύ μπάσο που ακούγεται στα clubs π.χ. είναι 63 hz και 66 hz. :126:
Tα 20 HZ, (και τα 23,1), εξ ορισμού δεν αποδίδονται από το σύστημά μου. Η απόκριση συχνοτήτων των ηχείων είναι 30-40.000 hz +-5db. Έχω ακούσει από 25 hz με ένα παρόμοιο σύστημα με τόνους και τα 35 hz καθαρά και δυνατά. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τόνων δυστυχώς λείπουν αυτές οι συχνότητες για να τεστάρω. Όμως η διαφορά ανάμεασα σε pc και player είναι δεδομένη! Το ερώτημα είναι εάν με τον υπάρχοντα εξοπλισμό υπάρχει κάποιο αντίμετρο, (ρύθμιση ίσως;).

Reaction score
11
Φίλε "Κυρίαρχε" η άποψή σου ταυτίζεται απόλυτα με τα δικά μου συμπεράσματα! Ψάχνω για αγορά dac. Σε ευχαριστώ για την ενημέρωση και επιβεβαίωση ότι όσα διαπιστώνω δεν είναι τυχαία!

Reaction score
11.745
Μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν προγράμματα "Test Tone Generator" από το νετ (google it). Έχουν πολύ καλύτερη παραγωγή κυματομορφής από το ταπεινό 44,1/16 και σε οποιαδήποτε συχνότητα θες.

Reaction score
1
Δοκίμασε μια κάρτα ήχου, και πιστεύω θα δείς αμέσως την χαμένη σου συχνότητα!

Καλές οι ενσωματωμένες, αλλά ακόμα και μια creative - ειδικά όταν παίζει όχι σε logitech...- κάνει διαφορά.

Reaction score
11
Δοκίμασε μια κάρτα ήχου, και πιστεύω θα δείς αμέσως την χαμένη σου συχνότητα!

Καλές οι ενσωματωμένες, αλλά ακόμα και μια creative - ειδικά όταν παίζει όχι σε logitech...- κάνει διαφορά.
ο.k. ευχαριστώ!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.839
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo