ΗΧΟΣ PC:XΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΑΣΑ!

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: ΗΧΟΣ PC:XΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΠΑΣΑ!

Φίλε μου δυστυχώς, (δεν ξέρω αν ισχύει και για σένα), μου έχουν κόψει την δυνατότητα των attachment. Έτσι δεν μπορώ να επισυνάψω την καμπύλη απόκρισης που ανακάλυψα στο διαδύκτιο για την συγκεκριμένη κάρτα! ...
Βάλε το link. Ή πας εδώ και ανεβάζεις τη φωτό, μετά πατάς το κουμπί
και επικολλάς τη διεύθυνση.
Δώσε το link για να καταλάβεις.

Reaction score
11
Aνέβασα στο photobucket αυτό που θέλω αλλά μετά... το έχασα! Δεν ξέρω πως να το βρώ! Και έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον!

Reaction score
11
[IMG]http://support.dropshots.com/12all/lt/t_go.php?r=51&e=NDE3NjU0NQ==&l=-http--www.dropshots.com/binaries/DropBoxSetup.exe[/IMG]

Kάτι έκανα! Ας ελπίσοουμε ότι λειτουργει! Δείτε σας παρακαλώ αυτήν την καμπύλη απόκρισης και πείτε μου πως εμείς οι...ανυποψίαστοι hi fiντελίστες θα διαφυλάξουμε τις ... συχνότητές μας από κάτι τέρατα σαν αυτά!
Και το πλέον ακατανόητο: Aκόμη και το ROM player του υπολογιστή παίζει καλύτερα από τα dedicated player! (Νομίζω ότι φταίει ο Κώστας ο Κόγιας!). Πόσο μάλλον το pc με flac από σκληρό! Και χωρίς DAC! Απίστευτο!

Reaction score
11
Kαι μία ακόμη διαπίστωση! (Απογευματινή!) Το KS, (KERNEL STREAMING), του foobar, παίζει μόνο 16 bito ήχο! Στα 24 bit δεν υπάρχει έξοδος!

Reaction score
1
16bit 24bit δεν έχει διαφορά εξάλλου 16bit είναι η μουσική σου.

Εγώ το έχω 16bit/44khz και νομίζω εκεί είναι το πιο σωστό του. Στα άλλα δεν βλέπω διαφορά καμιά.

Reaction score
11
Πάντως στις interneτοσυζητήσεις αναφέρεται ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο φορμά, υπέρ των 24bit.

Reaction score
11
Kαι μήπως ξέρει κανείς πως μπορούμε να δούμε αν το σύστημα ήχου του pc μας είναι 16 η 24 bit? Γιατί με ανησυχεί ότι ο foobar στο KS format παίζει μόνο 16 bit. Mήπως αυτό σημαίνει ότι το σύστημα είναι 16 bit και τα αρχεία flac των 24/92 bit τα παίζει στα 16 bit όταν παίζει 24 bita αρχεία από windows media π.χ.;

Reaction score
1
Επειδή δεν είμαι και στον χώρου του high-end όπου πολλοί λένε ότι ακούνε διαφορές ακόμα και με καλώδια ρεύματος, δεν είπα ότι δεν υπάρχει γενικότερα διαφορά μεταξύ 16bit και 24bit. Είπα όμως ότι εφόσον τα cd-ακια σου είναι γραμμένα στα 16bit να τα παίζεις στα 24 εγώ δεν ακούω διαφορά καμιά. Αν έχεις μουσική γραμμένη κατευθείαν στα 24bit αυτό είναι άλλο θέμα, εγώ δεν έχω. Δες τα specs της κάρτας ήχου, πώς αλλιώς, ίσως επίσης έχει και κάποιο πάνελ ελέγχου με ρυθμίσεις.

ΥΓ. Επίσης δεν ακούω διαφορά μεταξύ 320vbr WMA και lossless. Έτσι ακαδημαϊκά το λέω. :p

Reaction score
11
Μα όλη η ιστορία δεν γίνεται για να κατεβάζουμε αρχεία flac από το internet, losless 24/92 η 24/192 ? Toυλάχιστον για μένα αυτό ήταν το κίνητρο και μου το έδωσε το av site! Πριν μπω εδώ δεν είχα ιδέα για όλα αυτά και ετοιμαζόμουν να αγοράσω ... SACD! (Σκέψου γελάω τώρα με τον εαυτό μου!).

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Πάρτε το trends audio ud-10,βάλτε και έναν flac player στον υπολογιστή και δείε τις διαφορές.Τουλάχιστον έτσι θα είστε σίγουρος ότι ακούτε αρχεία υψηλής ανάλυσης.

Reaction score
4
Πάρτε το trends audio ud-10,βάλτε και έναν flac player στον υπολογιστή και δείε τις διαφορές.Τουλάχιστον έτσι θα είστε σίγουρος ότι ακούτε αρχεία υψηλής ανάλυσης.
Αλλα παλι μεχρι 48hz γιατι δεν υποστηριζει 96hz ο τρεντς.

Reaction score
11
Eίναι δυνατόν η on board κάρτα να υποστηρίζει τα 96 hz? Γιατί σε ένα site δίνει αρχείο test 24/96 και λέει ότι εάν το παίζει o media player των windows θα πει ότι η κάρτα υποστηρίζει αυτό το φορμά! Αλλοιώς δεν δουλεύει το σύστημα! Όμως η κάρτα που έχω του 2004, με drivers από αναβάθμιση που πάλι είναι του 2004, παίζει το αρχείο test αλλά κάτι μου λέει ότι δεν μπορεί να είναι 24/96! Τι λέτε;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Η on board κάρτα σας ακολουθεί το πρωτόκολο AC'97.Άρα υποστηρίζει στερεοφωνικό σήμα 20bit/96khz και πολυκάναλο(5.1) 20bit/48khz.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Ρίχνει τα bit αλλά όχι τα khz.Είναι σύνηθες αυτό,μιάς και είναι πιό εύκολο να ξεγελάσεις την ακοή ρίχνοντας την πληροφορία (bit) παρά την ανάλυση(khz) μιας και η ανάλυση είναι αυτή που καθορίζει την δυναμική περιοχή(έυρος συχνοτήτων) ενός ήχητικου αποτελέσματος.Εξάλλου νομίζω πως εκεί στηρίζεται η τεχνολογία DSD(sacd).Μονόμπιτη πληροφορία αλλά υπερυψηλή ανάλυση(Αυτό τουλάχιστον θυμάμαι να μου έχει πει ο Ken Ishiwata σε ενα hi-end show).

Reaction score
11
Το θέμα είναι ότι στο site που δίνει τα αρχεία flac, (μουσικής και test), λέει ότι δεν θα παίζει καθόλου εάν δεν καλύπτει την προδιαγραφή 24/96.

Reaction score
11.740
Εξάλλου νομίζω πως εκεί στηρίζεται η τεχνολογία DSD(sacd).Μονόμπιτη πληροφορία αλλά υπερυψηλή ανάλυση(Αυτό τουλάχιστον θυμάμαι να μου έχει πει ο Ken Ishiwata σε ενα hi-end show).
Έτσι είναι. Έτσι λειτουργεί το DSD.

Reaction score
1
Kαι μία ακόμη διαπίστωση! (Απογευματινή!) Το KS, (KERNEL STREAMING), του foobar, παίζει μόνο 16 bito ήχο! Στα 24 bit δεν υπάρχει έξοδος!

... Τί Είπες Τώρα ...

Σπάω το κεφάλι μου να βρω γιατί δε μου δουλεύει το plugin για το bypass του kmixer στο foobar κι εγώ δε ξέρω πόσες μέρες. Στο σπίτι δεν είχα πρόβλημα γιατί η κάρτα ήχου έχει asio drivers που απενεργοποιούν το σύστημα των windows έτσι κι αλλίως αλλά στη δουλειά είμαι με την onboard... Αφού με έβγαλες από αυτο τον προβληματισμό (τι στο καλό κάνω λάθος ο ηλίθιος???? .... απλά "τικάρεις" τα 16bit :141:) θα στο ανταποδώσω. Ένας τρόπος να παρακάμψεις τον kmixer σε 24bit "βάθος" με την ακατάλληλη κάρτα ήχου που έχεις (μέχρι να πάρεις μια ικανή) είναι οι asio4all drivers (ψάξε το google μην ανεβάζω link). Είναι μάλλον simulation και το foobar βλέπει asio output. Αυτό χρησιμοποιώ τώρα και δουλεύει ...

Παράπλευρο θέμα μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω .... το UD-10 είναι ένα πολύ καλό transport, μπορεί να συνδέσει κάποιος το pc του με το dac σχεδόν με όλους τους τρόπους. Δεν είναι όμως usb dac ή κάρτα ήχου ανάλογη της τιμής του. Υπάρχουν στην αγορά πολύ καλύτερες συσκευές.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos