καλη περιπτωση?

Reaction score
1
Απάντηση: καλη περιπτωση?

τι αλλο λες μπορει να παιζει σε παθητικο που να εχει ενδιαφερον ?

Reaction score
8
εσυ βρε αντι να τα πινεις στην γιορτη σου μεσα εισαι
Χρονια πολλα φιλαρακι κι απο κοντα.

D

deleted user 10898

Guest
μπρε θαναση (στο τελος θα με βρισεις το ξέρω...) μηπως μπορεις να περιγραψεις τις διαφορες στο συστημα σου μεταξυ του dared και του tvc?
Nikos

Reaction score
8
(στο τελος θα με βρισεις το ξέρω...)
δεν υπαρχει βρε τετοια περιπτωση, χομπυ μας ειναι.
Ο Προμηθεας ειχε πιο ουδετερο και αναλυτικο ακουσμα, με πιο λεπτο σωμα στις μεσαιες, αλλα ο DARED, με λαμπες TELEFUNKEN, παρα τους καποιους χρωματισμους του και το ελαχιστα πιο χαλαρο χαμηλο του, κερδιζε σε γενικο ακουσμα, τοσο με τις χροιες του, οσο και με την μεσαια περιοχη του καθως και με μια αισθηση μεγαλυτερης ζωντανιας.
Παντως ο Προμηθεας ειχε το πιο ογκωδες χαμηλο, ακομα και σε χαμηλες σταθμες απο ολους τους παθητικους που εχω δοκιμασει. Ολα αυτα βεβαια στο δικο μου συστημα .

Reaction score
150
Συγνώμη βρε παιδιά που πετάγομαι αλλά αυτοί οι παθητικοί με έχουν παραξενέψει ειδικά με τις τιμές τους (και ειδικά αυτοί με Χ.0000+ Ευρώ).

Ας μου εξηγήσει κάποιος τι πληρώνουμε γιατι όπως την βλέπω την κασέλα δεν μου γεμίζει το μάτι και κάνουν δεν κάνουν 50-100 Ευρώ (μπαααα!) τα υλικά της.

Reaction score
8
δεν εχεις και αδικο
αλλα αν σκεφτεις και ποσο εχουν ορισμενα καλωδια διασυνδεσης και ποσο το κοστος κατασκευης των τελευταιων ε τοτε οι παραπανω παθητικοι αποτελουν ... ευκαιρια.

Reaction score
13
για ριξτε μια ματια σε αυτους τους παθητικους προενισχυτες αξιζουν ?
http://www.goldpt.com/sa2x.html
παιζουν σε συμπαθητικες τιμες
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dl...h=009&category=12050&_trksid=p1742.m153.l1262

Oi Goldpoint ειναι πολυ καλης ποιοτητας παθητικοι, αλλα η τιμη τους ειναι υπερβολικα υψηλη κατα την γνωμη μου. Και επιπλεον εχει και μεταφορικα.

Ο παθητικος του Θαναση ειναι οτι φθηνοτερο μπορει να υπαρξει σε Ρυθμιση Volume με χρηση μετ/στων, οτι και αν αυτο συνεπαγεται.

Δεν το εχω πιασει στα χερια μου, αλλα οσο μπορω να κρινω απο τις φωτο, η ποιοτητα και ειδος των μετ/στων και το συνολικο επιπεδο της υλοποιησης δεν με πειθουν ως προς τον ουδετερο χαρακτηρα του Ακουστικου αποτελεσματος. Επισης διαφωνω με το γεγονος οτι ολη η κατασκευη ειναι αθωρακιστη, μεσα στο κατα τα αλλα Πουλ-Μουρ ξυλινο κουτι. Και παλι λεω δεν τον εχω δοκιμασει.

Αντιπροτεινω κατι τετοιο :
http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/prods/otherdev/remvolume.htm

το οποιο μπορει να εχει επιπλεον 4 ζευγη Εισοδων κατ επιλογη, και Τηλεχειρισμο του Volume, ολα σε μια συσκευη.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Συγνώμη βρε παιδιά που πετάγομαι αλλά αυτοί οι παθητικοί με έχουν παραξενέψει ειδικά με τις τιμές τους (και ειδικά αυτοί με Χ.0000+ Ευρώ).

Ας μου εξηγήσει κάποιος τι πληρώνουμε γιατι όπως την βλέπω την κασέλα δεν μου γεμίζει το μάτι και κάνουν δεν κάνουν 50-100 Ευρώ (μπαααα!) τα υλικά της.
Οι σοβαροί μαγνητικοί παθητικοί προενισχυτές έχουν μετασχηματιστές μεγάλης ακρίβειας, με πάρα πολλά τυλίγματα, είναι τυλιγμένοι ΣΤΟ ΧΕΡΙ, κάτι που σημαίνει οτι αν κοπεί το σύρμα πέταμα και πάλι απο την αρχή, εξ ού και το ηυξημένο κόστος. Υπάρχουν και οι πιό φθηνοί φυσιικά με....μετασχηματιστές και αυτοί. Ότι μπορεί ο καθένας κάνει.

Reaction score
3

Νομίζω (και από ότι βλέπω...) ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο για κάποιον που έχει λίγη γνώση από ηλεκτρονικά, να κάνει έναν "do it yourself" ..εφ όσον αξείζει τόσο πολύ τον κόπο...
...αρκεί να έχει το σχέδιο και τα υλικά...

Ερώτηση...
...συν των "άλλων"... οι μετασχηματιστές κόβουν το "συνεχές ρεύμα" του προενισχυτή πριν από τον "παθητικό προενισχυτή"...
...μήπως αυτή είναι η ουσιαστικότερη "δουλειά" που κάνουν και αξίζει ο λόγος για την αγορά ή κατασκευή τους;

Χρόνια Πολλά και με υγεία

Δαμιανός

Reaction score
13
Re: Απάντηση: καλη περιπτωση?

Ερώτηση...
...συν των "άλλων"... οι μετασχηματιστές κόβουν το "συνεχές ρεύμα" του προενισχυτή πριν από τον "παθητικό προενισχυτή"...

Δαμιανε Χρονια πολλα.

Αυτη δεν ειναι ερωτηση. Ειναι τοποθετηση.

ΔΕΝ υπαρχει προενισχυτης που να εχει συνεχες ρευμα στην Εξοδο του, εκτος και αν προκειται για βλαβη. Το ζητουμενο ειναι να φτιαχνουμε συσκευες που να μην παρουσιαζουν βλαβες και οχι να περιχαρακωνουμε υποπτες για βλαβη συσκευες με τα τειχη της Ιεριχους.

Ο ρολος ενος μετ/στη μεσα σε παθητικο προενισχυτη ειναι να κανει χονδρικη (σε πεπερασμενου πληθους βηματα) ρυθμιση του πλατους του σηματος, μεσω των διαφορων ληψεων του δευτερευοντος, που εξασφαλιζουν μεταβλητο λογο μετασχηματισμου.

Το γεγονος οτι το συνεχες που διατρεχει το πρωτευον, δεν περναει στο δευτερευον ενος μετ/στη, ειναι μια ιδιοτητα των μετ/στων που στην περιπτωση αυτη ειναι δευτερευουσας σημασιας, και οφειλουμε να την βλεπουμε σαν τετοια.
Δεν επιτρεπεται να εναποθετουμε την ασφαλη διασυνδεση των συσκευων σε αυτην την ιδιοτητα.

Τελος και ο τελειοτερος μετ/στης ειναι εξαρτημα με εντονη προσωπικοτητα, την οποια εχει την αναιδεια να προβαλλει φορτικα και ασυστολα σε καθε περιπτωση οπου εμπλεκεται.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

Τελος και ο τελειοτερος μετ/στης ειναι εξαρτημα με εντονη προσωπικοτητα, την οποια εχει την αναιδεια να προβαλλει φορτικα και ασυστολα σε καθε περιπτωση οπου εμπλεκεται.

Μιχάλη όλα τα εξαρτήματα έχουν κάποια προσωπικότητα, δεν συγκρίνεται όμως αυτή των μετασχηματιστών με την προσωπικότητα ενός ενεργού προενισχυτή. Και μόνο το γεγονός οτι λείπει από την αλυσίδα ένα ολόκληρο ενεργό στάδιο, κάνει το αποτέλεσμα να είναι unprocessed, χωρίς τα προβλήματα στις αντιστάσεις των απλών παθητικών.
'Ενας παθητικός με σοβαρούς μετασχηματιστές είναι από την εμπειρία μου το διαφανέστερο στάδιο με την λιγώτερη δυνατή προσωπικότητα, που σου επιτρέπει να ακούς την ηχογράφηση και την ποιότητα του αναλογικού της εξόδου του CD player ή του DAC πιό ανέγγιχτη από οποιδήποτε άλλο προενισχυτικό στάδιο, ανεξαρτήτως τιμής και ποιότητας.

Reaction score
3

Και πάλι Χρόνια σας Πολλά παιδιά, και με υγεία...

Μιχάλη μου , σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου και την πολύτιμη βοήθειά σου...

Δεν γνωρίζω απολύτως τίποτε για τους συγκεκριμένους παθητικούς ενισχυτές...
Οπότε το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά , είναι ότι ο "μαθητής" στη συγκεκριμένη περίπτωση... είμαι εγώ.

Εαν κατάλαβα καλά, το πρόβλημα το οποίο πιθανόν να προκαλέσει κάποιος μετασχηματιστής (πέραν από το έργο το οποίο προσφέρει) θα ήταν ίσως η εισροή "θορύβου", "βόμβου" προερχομένη από κάποια "ανεπιθύμητα" ηλεκτρομαγνητικά πεδία... ...και γι'αυτό...
... στη συγκεκριμένη περίπτωση, πιστεύω ότι θα βοηθούσε σημαντικά μία πολύ καλή θωράκιση...
... η οποία πιθανόν να έκανε "καλό" ακόμη και στα καλώδια...

Υ.Γ. Δεν θα ήθελα να σας μπερδέψω περισσότερο παιδιά, διότι ειλικρινά δεν γνωρίζω...
Υ.Γ Νο2: Θα μπορούσε αυτός ο παθητικός προενισχυτής να τοποθετηθεί... και μεταξύ ενός μείκτη και ενός ολοκληρωμένου ενισχυτή...
(όπου στις εισόδους του μείκτη θα έχουν συνδεθεί όλες οι αναλογικές "πηγές"...)

Με φιλική εκτίμηση
ο φίλος Δαμιανός

Reaction score
13

Μιχάλη όλα τα εξαρτήματα έχουν κάποια προσωπικότητα, δεν συγκρίνεται όμως αυτή των μετασχηματιστών με την προσωπικότητα ενός ενεργού προενισχυτή. Και μόνο το γεγονός οτι λείπει από την αλυσίδα ένα ολόκληρο ενεργό στάδιο, κάνει το αποτέλεσμα να είναι unprocessed, χωρίς τα προβλήματα στις αντιστάσεις των απλών παθητικών.
'Ενας παθητικός με σοβαρούς μετασχηματιστές είναι από την εμπειρία μου το διαφανέστερο στάδιο με την λιγώτερη δυνατή προσωπικότητα, που σου επιτρέπει να ακούς την ηχογράφηση και την ποιότητα του αναλογικού της εξόδου του CD player ή του DAC πιό ανέγγιχτη από οποιδήποτε άλλο προενισχυτικό στάδιο, ανεξαρτήτως τιμής και ποιότητας.
Πραγματι στους μετ/στες τιθεται σαφως θεμα ποιοτητας. Το πραγμα γινεται ολο και πιο κρισιμο οσο πιο ασθενες ειναι το σημα που καλειται ο μετ/στης να διαχειριστει.
Και βεβαια ολες οι συσκευες κρινονται εκ του αποτελεσματος αλλα και ο τελειοτερος μετ/στης εχει πεπερασμενο bandwidth (ας το πουμε αποκριση συχνοτητων). Το επανω οριο θετουν οι λεγομενες stray capacitances (διασπαρτες χωρητικοτητες) μεταξυ τυλιγματων. Το κατω συχνοτικο οριο θετει κυριως η αυτεπαγωγη του πρωτευοντος σε σχεση με την ποιοτητα του πυρηνα και το πλατος του σηματος που πρεπει να περασει.
Επισης οι μετ/στες ειναι πιο ευαλωτοι στην συλλογη του Ηλεκτρονικου θορυβου του περιβαλλοντος, ενω υπεισαγουν καποια Αρμονικη παραμορφωση. Χειροτερη ομως ειναι η Φασικη παραμορφωση που σε μερικους ειναι αρκετα υψηλη. Το τελευταιο σημαινει οτι εαν οι χαμηλες χρειαζονται καποιο χρονο να περασουν μεσα απο τον μετ/στη (λογω της μαγνητικης υστερησης του συστηματος), τοτε οι υψηλες χρειαζονται αρκετα διαφορετικο χρονο.

Ολα τα παραπανω (και αλλα) ειναι σχετικα, καθως σημερα υπαρχουν υλικα και τεχνολογιες που ουσιαστικα τα μειωνουν στο ελαχιστο, με αποτελεσμα να κυκλοφορουν εξαιρετικοι μετ/στες για διαχειριση ασθενων σηματων, που ανετα εντασσονται στην κατηγορια της Υψηλης πιστοτητας.
Ωστοσο ειναι συνηθως πανακριβοι, διοτι τα υλικα και η κατεργασια ειναι ακριβα και συνθετα. Αυτο δινει την ψευδαισθηση στους μη Τεχνικα σκεπτομενους οτι ενας παθητικος με μετ/στες που κοστιζει πολλαπλασια απο ενα παθητικο με κλασσικο ποτενσιομετρο, δεν μπορει παρα να αποδιδει Ακουστικα καλυτερα.
Αυτο ομως, τεχνικα τουλαχιστον δεν στεκει, καθως τα περισσοτερα μειονεκτηματα ενος καλου μετ/στη σε ΕΚΕΙΝΗ την θεση, δεν υφιστανται σε ενα αναλογα καλο ποτενσιομετρο. Βεβαια, παντα και σε οποιαδηποτε υλοποιηση ρυθμισης της Εντασης, υπαρχουν αδεσποτες χωρητικοτητες που βοσκουν τριγυρω. Αρα υπαρχουν και Φασικες μεταθεσεις, και θεματα καλης προσαρμογης πηγης στο φορτιο, που στην περιπτωση του ποτενσιομετρου εξαρτωνται κυριως απο την υλοποιηση και δευτερευοντος απο το εξαρτημα. Εδω ΙΜΗΟ συμβαινει να υπερτερει το απλουστερο και πολυ φτηνοτερο εξαρτημα-μηχανισμος.

Τελος, θα ηταν ελλειπες να μην αναφερω οτι οταν μας χρειαζεται δημιουργια (εκ του μη οντος) συμμετρικης (balanced) οδηγησης ταυτοχρονα με την Ρυθμιση Εντασης, τοτε οι καταλληλοι μετ/στες ειναι η μονη λυση που συνδιαζει και τα δυο ζητουμενα σε ενα εξαρτημα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv