Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Noμιζω πως αυτα τα τραγουδια και οι μουσικες ξεφευγουν απο το τι ονομαζουμε "εντεχνο" - ορος που καθιερωθηκε για να τα ξεχωριζουμε απο τα "αλλα". Ανηκουν αλλου...

Reaction score
40

Noμιζω πως αυτα τα τραγουδια και οι μουσικες ξεφευγουν απο το τι ονομαζουμε "εντεχνο" - ορος που καθιερωθηκε για να τα ξεχωριζουμε απο τα "αλλα". Ανηκουν αλλου...
Που νομίζεις? όταν ο στίχος είναι σκέτη ποίηση και η μουσική εξαίσια?

Reaction score
59
ETΣΙ ΕΤΣΙ !!! απο τα καλυτερα και διαχρονικοτερα κομματια της ελληνικης μουσικης !!!

ΑΘΑΝΑΤΟΣ Ο ΞΥΛΟΥΡΗΣ !!!!!

Reaction score
40

Έντεχνα τραγούδια δεν είναι αυτά που ξεχωρίζουν απλώς από τα άλλα τραγούδια αλλά είναι αυτά που είναι διαχρονικής αισθητικής αξίας ως προς το στίχο(λόγια. ποίηση) και την μουσική τους....Αυτά μπορεί να προέρχονται από το ευρύτερο λαϊκό ρεπερτόριο πχ
το τραγούδι ''Είμαι αητός χωρίς φτερά'' (το κανονικό είναι αετός βέβαια....αλλά και το αητός επίσης)......
Στίχοι: Ε. Παπαγιαννοπούλου!!!!
Μουσική: Μ. Χατζιδάκις!!!!

Γρηγόρης Μπιθικώτσης - Είμαι αητός χωρίς φτερά
http://www.youtube.com/watch?v=-sAeA_bdvp0
Είναι φορείς του καλύτερου αποστάγματος τέχνης μετά από την ένωση του γραπτού λόγου και της μελωδίας..
Χρήζουν διαφορετικής αποδοχής λόγω αυτής τους της ιδιότητας
Το έντεχνο τραγούδι μπορεί να υπάρχει σε όλα τα είδη των τραγουδιών αρκεί να υπηρετούν σωστά και διαχρονικά τα ανθρώπινα θέλω όποια και να είναι αυτά......

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Έντεχνα τραγούδια δεν είναι αυτά που ξεχωρίζουν απλώς από τα άλλα τραγούδια αλλά είναι αυτά που είναι διαχρονικής αισθητικής αξίας ............
Το έντεχνο τραγούδι μπορεί να υπάρχει σε όλα τα είδη των τραγουδιών αρκεί να υπηρετούν σωστά και διαχρονικά τα ανθρώπινα θέλω όποια και να είναι αυτά......
Να επιμεινω στην αποψη μου πως "εντεχνο" με τα σημερινα δεδομενα της δισκογραφιας ονομαζουμε αυτο που ξεφευγει απο τα τρεχοντα διασκεδαστικα κλισε, θεωρωντας αυτο το ειδος ως (πιο) ποιοτικο; Και νομιζω οτι αν ρωτησεις καποιον περι εντεχνου κανεις δεν θα σου αναφερει Θεοδωρακη Χατζηδακι κλπ αλλα Μαλαμα Π"κων/νου κα. Απλουστατα γιατι οι "παλαιοι" ανηκουν αλλου - στην τεχνη και μονο -και χαιρουν αλλης εκτιμησης, τετοιας που δεν τους βαζουμε ταμπελα, ουτε καν του "εντεχνου"

Reaction score
40

Το έντεχνο τραγούδι είναι διαχρονικό δεν έχει μέτρα και σταθμά όπως κάποια λιμνάζοντα φασόν τραγούδια που δεν αντέχουν στο χρόνο....δεν συμφωνείς ?
Σχεδόν λέμε τα ίδια πράγματα απλώς μας χωρίζει το παρελθόν με το παρόν και γενικότερα ο χρόνος....

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Το έντεχνο τραγούδι είναι διαχρονικό δεν έχει μέτρα και σταθμά όπως κάποια λιμνάζοντα φασόν τραγούδια που δεν αντέχουν στο χρόνο....δεν συμφωνείς ?
Σχεδόν λέμε τα ίδια πράγματα απλώς μας χωρίζει το παρελθόν με το παρόν και γενικότερα ο χρόνος....
Τα ιδια ακριβως λεμε,και συμφωνουμε, μονο που εγω τα αναγαγω στην τρεχουσα ¨"γλωσσα"!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Fedra... αν κρίνω από την "Ανέμη", έχεις... άκρες και για βιντεάκια? :137:

Ρωτάω γιατί θυμήθηκα ένα άλλο, πραγματικά έν-τεχνο κομμάτι, το "Διόνυσε, καλοκαίρι μας", τραγουδισμένο από το Νίκο Ξυλούρη σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Παύλου Μάτεσι... αλλά δεν μπορώ να το βρω πουθενά... Μήπως κανένα θαυματάκι κι από δω? :107:

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Έντεχνα αγαπημένα Ελληνικά τραγούδια...

Fedra... αν κρίνω από την "Ανέμη", έχεις... άκρες και για βιντεάκια? :137:

Ρωτάω γιατί θυμήθηκα ένα άλλο, πραγματικά έν-τεχνο κομμάτι, το "Διόνυσε, καλοκαίρι μας", τραγουδισμένο από το Νίκο Ξυλούρη σε μουσική Σταύρου Ξαρχάκου και στίχους Παύλου Μάτεσι... αλλά δεν μπορώ να το βρω πουθενά... Μήπως κανένα θαυματάκι κι από δω? :107:
Ε αφού θα έρθουν οι μάγοι με τα δώρα να μην γίνει και κάποιο θαύμα για τη Μαρία μας?
Πάω να το Ζητήσω στον Άγιο Βασίλη να στο φέρει ....γρήγορα αν γίνεται πριν τις γιορτές:126:
Δυσκολάκι αλλα μπορεί να κάνει το θαύμα της ε του εννοώ.....

Reaction score
8
Originally Posted by thanasis k.

(ΣΑΣ)ΒΑΡΕΘΗΚΑ-ΑΣΙΜΟΣ

Επίσης η Μπαταρία είναι ένα άλλο ωραίο του τραγούδι.....
τον Νικολα τον ειχα γνωρισει απο κοντα, οταν πιτσιρικας σχεδον τοχα σκασει απο το σπιτι και ειχα ανεβει για ενα διαστημα στα εξαρχεια. Εκεινη την εποχη ειχε τσακωθει με την γυναικα του την Κατερινα, τι ειχε τραβηξει και αυτη η κακομοιρα δεν λεγεται. Τον θυμαμαι με την κορη του μικρο κοριτσακι τοτε, να πουλαει την μουσικη του σε κασετες μεσα απο μια σακουλα. Τοχε ηδη ψιλοχασει, μιλαγε για την ανωτερη φαρα των κροκανθρωπων και εστρωσε κατω στην μεση του δρομου και ξαπλωσε να κοιμηθει, κοβοντας την κυκλοφορια στην μεση.

Τωρα ρε παιδια εσεις καθηστε να ξεχωρισετε αν ειναι ο Ασιμος εντεχνος η οχι. Αυτα τα καλουπια τωρα τι μου λενε εμενα. Βαλτε αυτα που νομιζετε οτι πρεπει να μπουν χωρις να το πολυψαχνετε - ετσι κι αλλοιως προγραμμα για την παρτυ μας και για να την βρουμε κανουμε.
Εγω σε τετοια συμμετεχω γιατι την βρισκω λες και ειμαστε μαζεμενοι παρεα και βαζει ο καθενς ενα τραγουδι αφιερωμα σε ολους και επειτα ο επωμενος και ο επωμενος.
Καμμια φορα αυτη η εννοια της παρεας μεσω του ιντερνετ αν και εισαι τοσο μακρια σε φαιρνει τοσο κοντα, μαθαινεις τις ιδιοτροπιες του καθεμιανου, οπως και σε μια ζωντανη παρεα και αν εισαι και λιγο φευγατος ζεις και σε αυτον τον παραλληλο κοσμο και ξεχνας και μερικα αλλα ...

Reaction score
6
Τωρα ρε παιδια εσεις καθηστε να ξεχωρισετε αν ειναι ο Ασιμος εντεχνος η οχι. Αυτα τα καλουπια τωρα τι μου λενε εμενα. Βαλτε αυτα που νομιζετε οτι πρεπει να μπουν χωρις να το πολυψαχνετε - ετσι κι αλλοιως προγραμμα για την παρτυ μας και για να την βρουμε κανουμε.
Εγω σε τετοια συμμετεχω γιατι την βρισκω λες και ειμαστε μαζεμενοι παρεα και βαζει ο καθενς ενα τραγουδι αφιερωμα σε ολους και επειτα ο επωμενος λαι ο επωμενος.
Καμμια φορα αυτη η εννοια της παρεας μεσω του ιντερνετ αν και εισαι τοσο μακρια σε φαιρνει τοσο κοντα, μαθαινεις τις ιδιοτροπιες του καθεμιανου, οπως και σε μια ζωντανη παρεα και αν εισαι και λιγο φευγατος ζεις και σε αυτον τον παραλληλο κοσμο και ξεχνας και μερικα αλλα ...
Σοφά λόγια! :622:

Reaction score
40

τον Νικολα τον ειχα γνωρισει απο κοντα, οταν πιτσιρικας σχεδον τοχα σκασει απο το σπιτι και ειχα ανεβει για ενα διαστημα στα εξαρχεια. Εκεινη την εποχη ειχε τσακωθει με την γυναικα του την Κατερινα, τι ειχε τραβηξει και αυτη η κακομοιρα δεν λεγεται. Τον θυμαμαι με την κορη του μικρο κοριτσακι τοτε, να πουλαει την μουσικη του σε κασετες μεσα απο μια σακουλα. Τοχε ηδη ψιλοχασει, μιλαγε για την ανωτερη φαρα των κροκανθρωπων και εστρωσε κατω στην μεση του δρομου και ξαπλωσε να κοιμηθει, κοβοντας την κυκλοφορια στην μεση.

Εγω σε τετοια συμμετεχω γιατι την βρισκω λες και ειμαστε μαζεμενοι παρεα και βαζει ο καθενς ενα τραγουδι αφιερωμα σε ολους και επειτα ο επωμενος και ο επωμενος.
Θανάση δεν ξεχωρίζουμε αν είναι ο Άσιμος έντεχνος τραγουδιστής ή όχι....απλώς βάζουμε κάποια τραγούδια που μας αρέσουν δε,αλλά και έχουν κάποια ποιότητα όπως έγραψα νωρίτερα...θα ήθελα σχόλια για αυτά..

Έντεχνα τραγούδια δεν είναι αυτά που ξεχωρίζουν απλώς από τα άλλα τραγούδια αλλά είναι αυτά που είναι διαχρονικής αισθητικής αξίας ως προς το στίχο(λόγια. ποίηση) και την μουσική τους....Αυτά μπορεί να προέρχονται από το ευρύτερο λαϊκό ρεπερτόριο πχ
το τραγούδι ''Είμαι αητός χωρίς φτερά'' (το κανονικό είναι αετός βέβαια....αλλά και το αητός επίσης)......
Στίχοι: Ε. Παπαγιαννοπούλου!!!!
Μουσική: Μ. Χατζιδάκις!!!!
Γρηγόρης Μπιθικώτσης - Είμαι αητός χωρίς φτερά
http://www.youtube.com/watch?v=-sAeA_bdvp0
Είναι φορείς του καλύτερου αποστάγματος τέχνης μετά από την ένωση του γραπτού λόγου και της μελωδίας..
Χρήζουν διαφορετικής αποδοχής λόγω αυτής τους της ιδιότητας
Το έντεχνο τραγούδι μπορεί να υπάρχει σε όλα τα είδη των τραγουδιών αρκεί να υπηρετούν σωστά και διαχρονικά τα ανθρώπινα θέλω όποια και να είναι αυτά.........
Ο καθένας συμμετέχει σε κάποιο θέμα για δικούς του λόγους...
σαφώς αποδεκτοί.....:107:

Reaction score
40

Μyrtw έχεις δουλειά νομίζω ναι?:126:

Reaction score
8
Θανάση δεν ξεχωρίζουμε αν είναι ο Άσιμος έντεχνος τραγουδιστής ή όχι....απλώς βάζουμε κάποια τραγούδια που μας αρέσουν δε,αλλά και έχουν κάποια ποιότητα όπως έγραψα νωρίτερα...θα ήθελα σχόλια για αυτά..
βρε μην αρπαζεσαι
καταθεση ψυχης εκανα
με το νοημα του οτι εντεχνο για τον καθενα μας ειναι ενα τραγουδι που μπορει να πηγαζει απο προσωπικα βιωματα διαφορετικα για τον καθενα μας.
Θα μπορουσα ας πουμε να δεχθω ως εντεχνο και θα μου εμενε ετσι στην σκεψη μου ενα μεχρι εκεινη την ωρα αδιαφορο τραγουδι αν π.χ. μου το αφιερωνες εσυ και τα λογια του ειχαν καποια ιδιαιτερη σημασια, λογω του οτι σαφως ο χαρακτηρισμος ως εντεχνου τραγουδιου για μενα, εμπεριεχει και την εννοια των προσωπικων βιωματων και ισως σε αυτο οφειλεται και η διαφορετικη προσεγγιση τους με το περασμα του χρονου. Αλλη κατηγορια τραγουδιων θεωρει ως εντεχνο ο παππους Ανδρεας, αλλα εγω, αλλα η δικη σου γενια και αλλα οι σημερινοι εφηβοι, χωρις αυτο να σημαινει οτι οι κατηγοριες αυτες δεν αλληλοκαλυπτονται κατα ενα μερος, πραγμα που και παλι θεωρω πως οφειλονται στην διαφορετικη προσωπικοτητα και οντοτητα του καθενος μας.

Reaction score
40

γιατι βρε την αποπαιρνεις την φιλη μας;
:142::142: Δεν κατάλαβες της έχω αναθέσει αποστολή.....
και δεν αρπάζομαι καθόλου καλέ..

Reaction score
6
Ο "Αγιο-Βασίλης" θα ξυπνήσει αργά αύριο και γι' αυτό είπε να πακετάρει ένα δωράκι σήμερα.

Για τη Μαρία λοιπόν!!!

Ξαρχάκος/Ξυλούλης - Διόνυσε Καλοκαίρι μας

[YOUTUBE]IGQ4Qr2jYrM[/YOUTUBE]

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.882
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis