περι ορεξεως .....

Reaction score
15.548
Εχει συζητηθει αρκετες φορες το καδρο απεικονισης μιας εικονας,
ομως λιγοι ειναι εκεινοι οι οποιοι εχουν εκαφρασει την αποψη τους σε τι καδρο τους αρεσει να βλεπουν μια ταινια....

Θα ηθελα λοιπον απο ολους σας,να εκφρασουν την αποψη τους στο ποιο καδρο προτιμουν.....ΟΧΙ γιατι το προτιμουν :112:...απλα ποιο καδρο προτιμουν....

Εαν λοιπον ειχαμε το ιδιο εμβαδον επιφανειας σε τρια καδρα....
4/3 .... 16/9 .... 240/1 ποιο θα ηταν το αγαπημενο σας καδρο.:118:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.240
Απάντηση: περι ορεξεως .....

Εμένα μου αρέσουν εξίσου τα 1.78:1 (16:9) και 2.39:1.

Reaction score
1
Χωρίς πλάκα, αυτήν τη φορά, δεν έχω ιδιαίτερο κόλλημα με κάποιο κάδρο - per se.

Εκεί που έχω κόλλημα είναι ο συνδυασμός πάνελ-κάδρου-οθόνης. Θέλω το κάδρο της ταινίας να είναι το ίδιο με του πάνελ και κατ' επέκτασιν της οθόνης. Αυτήν τη στιγμή, τα πάνελ (TV και προβολέων) είναι 16:9. Άρα, αυτήν τη στιγμή, προτιμώ το 16:9.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.240
Απάντηση: Re: περι ορεξεως .....

Από την απάντηση του Johny αναδύεται -δυστυχώς- το βασικό πρόβλημα στην επιλογή φορμά προτίμησης:
  • Ειδικά στα υπέρ-ευρέα γίνεται ο χαμός: 2.35:1, 2.39:1, 2.40:1 και πάει λέγοντας...
  • Και στα απλά ευρέα όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο... απλά. Όσο κι αν είναι παραπλήσια, άλλο το τηλεοπτικό HD 1.78:1 (16:9) κι άλλο το κινηματογραφικό 1.85:1.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.240

Χωρίς πλάκα, αυτήν τη φορά, δεν έχω ιδιαίτερο κόλλημα με κάποιο κάδρο - per se.

Εκεί που έχω κόλλημα είναι ο συνδυασμός πάνελ-κάδρου-οθόνης. Θέλω το κάδρο της ταινίας να είναι το ίδιο με του πάνελ και κατ' επέκτασιν της οθόνης. Αυτήν τη στιγμή, τα πάνελ (TV και προβολέων) είναι 16:9. Άρα, αυτήν τη στιγμή, προτιμώ το 16:9.
+1

Reaction score
15.548

Δεν μπορουμε να γραψουμε ολα τα καδρα.....!!!!!

Απλα 185/1 και το 240/1 ειναι σαν βαση για να μπορουμε να πουμε που κοντα θελουμε την απεικονιση εικονας......

Reaction score
15.548

Δεν εχεις αδικο...
Και εμενα που μου αρεσει το 240/1 και ηθελα προβολεα με αυτην την αναλυση και διπλασια μαλιστα......αλλα πουντον....:116:

Reaction score
164
Η ερώτηση είναι ανάλογη με την "τι αναλογίες προτιμάτε στους ζωγραφικούς πίνακες;".
Δεν προτιμώ. Δεν επιλέγω. Ή διαφορετικά... δεν μου πέφτει λόγος. Έχει αποφασίσει ο ζωγράφος. Τη Mona Lisa την ζωγράφισε πορτραίτο, τη Guernica 3.5mΧ7.8m. Μπορεί να την ήθελα μικρότερη ή πιο μακρόστενη. Αλλά δεν θα ήταν το ίδιο.
Έτσι και στις ταινίες. Ο σκηνοθέτης αποφάσισε πριν από εμένα, για μένα.
Προτιμώ λοιπόν το original κάδρο. Είτε είναι 4:3, είτε είναι 16:9, είτε 2.39:1.
Αγοράζει κανένας συλλέκτης πίνακα με κριτήριο την κορνίζα που έχει ήδη αγοράσει;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.240

Η ερώτηση είναι ανάλογη με την "τι αναλογίες προτιμάτε στους ζωγραφικούς πίνακες;".
Δεν προτιμώ. Δεν επιλέγω. Ή διαφορετικά... δεν μου πέφτει λόγος. Έχει αποφασίσει ο ζωγράφος. Τη Mona Lisa την ζωγράφισε πορτραίτο, τη Guernica 3.5mΧ7.8m. Μπορεί να την ήθελα μικρότερη ή πιο μακρόστενη. Αλλά δεν θα ήταν το ίδιο.
Έτσι και στις ταινίες. Ο σκηνοθέτης αποφάσισε πριν από εμένα, για μένα.
Προτιμώ λοιπόν το original κάδρο. Είτε είναι 4:3, είτε είναι 16:9, είτε 2.39:1.
Αγοράζει κανένας συλλέκτης πίνακα με κριτήριο την κορνίζα που έχει ήδη αγοράσει;
Με τον τρόπο που το θέτεις, συμφωνώ απόλυτα. :444:
Το πετσόκομμα που βλέπουμε στην τηλεόραση και σε πολλά DVD, είναι εγκληματικό!

Reaction score
453
Συμφωνώ απόλυτα με τον zoglair. Δεν μου αρέσουν οι πατέντες ιδίως όταν αφορά το καθιστικό του σπιτιού.
Το 16/9 για μένα είναι το απόλυτο αυτή τη στιγμή γιατί έρχεται πιο κοντά στο 4:3 αλλά και στο 2,35. Δύο φορμά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Reaction score
15.548

Συμφωνώ απόλυτα με τον zoglair. Δεν μου αρέσουν οι πατέντες ιδίως όταν αφορά το καθιστικό του σπιτιού.
Το 16/9 για μένα είναι το απόλυτο αυτή τη στιγμή γιατί έρχεται πιο κοντά στο 4:3 αλλά και στο 2,35. Δύο φορμά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.
Ωραιοοοοοςςςςςς.!!!!!!!!:116:

Reaction score
15.548

Ολα τα σκεπτικα εχουν βαση και ειναι απολυτως σωστα.....

Για παμε παρακατω.......

Αλλος.......

Reaction score
453
Στην προκειμένη περίπτωση όμως, ο "ζωγράφος" αποφάσισε αυτό το κάδρο για κινηματογραφική αίθουσα, όχι για το σπίτι.

Reaction score
15.548

Στην προκειμένη περίπτωση όμως, ο "ζωγράφος" αποφάσισε αυτό το κάδρο για κινηματογραφική αίθουσα, όχι για το σπίτι.
Ειναι πολυ βασικο σε μια απεικονιση εικονας το καδρο και το θεμα.
Δεν μπορεις να βαλεις ενα καδρο με ιδιο θεμα σε διαφορα μερη ενος σπιτιου και να δειξει το ιδιο.......:112:
Πολλες φορες εχουμε και φωτιζμο σε πινακα...αλλα κολπα αυτα:116:

Παντως,αφου μιλαμε για απεικονιση εικονας υπαρχει και καδρο...:126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.449
Members
38.700
Νεότερο μέλος
kchannel