Upsampling

Reaction score
8
Νταξ μην τρελαίνεστε άνευ λόγου ρε παίδες. Εγώ παράφρασα μια λειτουργία όπως με βολεύει κι εσείς το συνεχίσατε σε άλλο επίπεδο. Τα σήματα στο νευρικό μας σύστημα μεταδίδονται ως ηλεκτρικές διεγέρσεις, δηλαδή ως ηλεκτρικοί παλμοί. Κάθε άλλο παρά ψηφιακό είναι αυτό το σύστημα. Απλά υπάρχουν ως έννοιες η ταχύτητα μετάδοσης των παλμών και η συχνότητα αυτών ανά δευτερόλεπτο. :126:

...
Ευχαριστω για την βοηθεια και τις διευκρινησεις Κε Γενικε.:107::107::107:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Upsampling

...ή μηπως εννοειται οτι η ολη διαδικασια γινετε με ψηφιακο τροπο.
Και ετσι να ειναι (που δεν ειναι), κανεις δεν το εχει αποδειξει μεχρι σημερα. Εσεις πως το φερνεται σαν επιχειρημα???
(Aπ' ότι ξέρω), πράγματι κανείς δεν το έχει αποδείξει μέχρι σήμερα - ούτε το αντίθετο. Εσείς λοιπόν, αυτό το "(που δεν ειναι)" πως το φερνετε σαν επιχειρημα???

Αν πάντως επαναλαμβάνω, ήταν να στοιχηματίσω, θα' λεγα ότι η "διαδικασία" δεν γίνεται αναλογικά:
άντε να διατηρήσεις αμόλυντες από θόρυβο και ακέραιες τις αναλογίες των ηλεκτρικών σημάτων, στις διακυμάνσεις ενός τόσο πολύπλοκου και ασταθούς συστήματος όπως ο άνθρωπος και το περιβάλον του.
Ενώ με το δυαδικό 01001010011 (υψηλό-χαμηλό δυναμικό) καθάρισες!
Επαναλαμβάνω, δεν τον έχω τόσο μάγκα για αναλογικούρες το Θεό :107::107: Ούτε και κολλημένο να κάθεται να σκοτίζεται τσάμπα και βερεσέ. Άντε να'χει χρησιμοποιήσει μέχρι τριαδικό 001020120022 (υψηλό-μεσαίο-χαμηλό δυναμικό).

Ο πάνσοφος Τουλού μίλησε.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333
Και για να βγείτε τελείως από τα ρούχα σας, ΟΥΤΕ ο αέρας είναι σίγουρο οτι είναι αναλογικός, ΟΥΤΕ ΚΑΝ το ίδιο το πουλάκι που θεωρείτε απίθανο να τραγουδά 0110011010. Φαίνεται μάλιστα, ότι το αντίθετο είναι πιθανότερο!!! Για να αλλαξοπιστήσετε, αρχίστε με κβαντομηχανική και ένα ψάξιμο για "Schrödinger"

Reaction score
52
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Upsampling

Ισως ξεχνατε οτι ο εγκεφαλος μας εχει διαφορτικα τμηματα για καθε λειτουργεια. Αρα λοιπον μπορει να πραγματοποιησει απειρες λειτουργειες ταυτοχρονα.
Δεν εχω δει σε καμμια τομογραφεια εγκεφαλου να υπαρχουν τσιπακια. Σε αντιπαραθεση μονο ιστους και νευρα βλεπω. Ειναι αυτα ψηφιακα,ή μηπως εννοειται οτι η ολη διαδικασια γινετε με ψηφιακο τροπο.
Και ετσι να ειναι (που δεν ειναι), κανεις δεν το εχει αποδειξει μεχρι σημερα. Εσεις πως το φερνεται σαν επιχειρημα???

ο πανσοφος λαος μας μεσα απο τις χιλιετιες τις πορειας του στην ιστορια εχει καταφερει να ''βρει'' και ενα ρητο που ταιριαζει ''γαντι'' σε καθε περιπτωση,στην δικια μας ''περιπτωση'' λοιπον ισχυει το εξης: ''τρια πουλακια καθονταν και πλεκανε πουλοβερ'',φανταζομαι τωρα να εγινα κατανοητος...

Reaction score
52
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Upsampling

(Aπ' ότι ξέρω), πράγματι κανείς δεν το έχει αποδείξει μέχρι σήμερα - ούτε το αντίθετο. Εσείς λοιπόν, αυτό το "(που δεν ειναι)" πως το φερνετε σαν επιχειρημα???

Αν πάντως επαναλαμβάνω, ήταν να στοιχηματίσω, θα' λεγα ότι η "διαδικασία" δεν γίνεται αναλογικά:
άντε να διατηρήσεις αμόλυντες από θόρυβο και ακέραιες τις αναλογίες των ηλεκτρικών σημάτων, στις διακυμάνσεις ενός τόσο πολύπλοκου και ασταθούς συστήματος όπως ο άνθρωπος και το περιβάλον του.
Ενώ με το δυαδικό 01001010011 (υψηλό-χαμηλό δυναμικό) καθάρισες!
Επαναλαμβάνω, δεν τον έχω τόσο μάγκα για αναλογικούρες το Θεό :107::107: Ούτε και κολλημένο να κάθεται να σκοτίζεται τσάμπα και βερεσέ. Άντε να'χει χρησιμοποιήσει μέχρι τριαδικό 001020120022 (υψηλό-μεσαίο-χαμηλό δυναμικό).

Ο πάνσοφος Τουλού μίλησε.
αγαπητε μην κουραζεσαι δεν αξιζει τον κοπο :126:

Reaction score
4
Απάντηση: Upsampling

Ωραία !
Μπορεί να είμαστε εκτός θέματος αλλά έχει ενδιαφέρον !

Αυτά που λέτε Thor13 + toulou, τα θεωρείτε επιστημονικά ή φιλοσοφικά ?
Γιατί το ένα αποδεικνύει και και το άλλο εικάζει.

Reaction score
52

Ωραία !
Μπορεί να είμαστε εκτός θέματος αλλά έχει ενδιαφέρον !

Γιατί το ένα αποδεικνύει και και το άλλο εικάζει.
οπως ειπα και σε προηγουμενη απαντηση μου ολα αυτα δεν ειναι απλες εικασιες,αλλα προχωρημενη βιολογια,μια πολυ ενδιαφερουσα εκπομπη της ΕΤ3 ειχε ενα θεμα αναλογο προ καιρου,ειναι η εκπομπη που μεταδιδεται καθε Τεταρτη αργα το βραδυ μετα τις 11,δεν θυμαμαι το ονομα της αλλα ειναι ευκολο να την βρειτε,ο ανθρωπος κατα καιρους παρουσιαζει εξαιρετικου ενδιαφεροντος θεματα μεταξυ των οποιων ειναι και επιστημονικου περιεχομενου.

Reaction score
52

μπορειτε επισης να διαβασετε πολυ ομορφα εκλαικευμενα περιοδικα οπως ειναι το ''περισκοπιο της επιστημης'' και το '' scientific american'',το πρωτο ειναι πιο ''ευπεπτο'',αλλα βεβαια υπαρχουν και πιο ''λαιτ'' περιοδικα.
Και αναφερομαι σε περιοδικα γιατι η επιστημη τρεχει με απιστευτους ρυθμους και ειναι δυσκολο για τα βιβλια να τον παρακαλουθησουν τοσο καλα οσο τα περιοδικα

Reaction score
4

μπορειτε επισης να διαβασετε πολυ ομορφα εκλαικευμενα περιοδικα οπως ειναι το ''περισκοπιο της επιστημης'' και το '' scientific american'',το πρωτο ειναι πιο ''ευπεπτο'',αλλα βεβαια υπαρχουν και πιο ''λαιτ'' περιοδικα.
Και αναφερομαι σε περιοδικα γιατι η επιστημη τρεχει με απιστευτους ρυθμους και ειναι δυσκολο για τα βιβλια να τον παρακαλουθησουν τοσο καλα οσο τα περιοδικα
Δηλαδή έχει εξηγηθεί πλήρως ο τρόπος και η διαδικασία που αντιλαμβανόμαστε τους ήχους ? :111:
Ή εικάζουμε, γνωρίζοντας μόνο ένα μέρος της όλης λειτουργίας και εξηγούμε ένα τμήμα μόνο ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ωραία όλα αυτά τα επιστημονικοφανή και τα περί φιλοσοφίας της επιστήμης, δε λέω. Στην πραγματικότητα, δεν χρειάζονται παρά ελάχιστες γνώσεις ηλεκτρονικών και βιολογίας, για να καταλάβει κανείς ότι η παρομοίωση του νευρικού συστήματος και του ανθρώπινου εγκεφάλου με ψηφιακό επεξεργαστή μπορεί να είναι πετυχημένη, αλλά η περαιτέρω συζήτηση είναι εντελώς ανούσια. Μπορεί την ιατρική να την παράτησα νωρίς, αλλά μερικά πράγματα δεν χρειάζεται να είσαι ο βούδας για να τα δεις, αρκεί να έχεις πάει σχολείο. Η ψηφιακή επεξεργασία προϋποθέτει ψηφιακό σήμα. Εφόσον γνωρίζετε τι είναι αυτό, αν μου βρείτε τέτοιο εντός του ανθρώπινου σώματος (και δεν μιλάτε για τον R2D2 του star wars) εγώ θα πάω πάσο.

:605:

...

Reaction score
8
Προφανως οι φιλοι thor13 και toulou πρεπει να ειναι φυσικοι για να μπορουν να παρακολουθησουν με τοση ανεση την κβαντικη.

Παραθετω ενα μικρο αποσπασμα για να καταλαβετε τι εννοω:

"Ο κόσμος της κβαντομηχανικής είναι στην πραγματικότητα τόσο περίπλοκος, ώστε ακόμη και ο Αlbert Einstein τον έβρισκε ακατανόητο και αρνιόταν να αποδεχθεί όλες τις συνέπειες της θεωρίας που ανέπτυξαν ο Schroedinger και οι συνεργάτες του. 0 Αlbert Einstein, όπως και πολλοί άλλοι επιστήμονες, θεωρούσε προτιμότερο να πιστεύει ότι οι εξισώσεις της κβαντομηχανικής ήταν περισσότερο ένα είδος μαθηματικού τρικ, το οποίο απλώς τύχαινε να είναι εύλογος οδηγός της συμπεριφοράς των ατομικών και υποατομικών σωματιδίων, αλλά ο οποίος απέκρυπτε κάποια βαθύτερη αλήθεια που αντιστοιχούσε περισσότερο προς την καθημερινή μας αίσθηση της πραγματικότητας. Διότι αυτό που λέει η κβαντομηχανική είναι ότι τίποτε δεν μας είναι γνωστό και ότι δεν μπορούμε να πούμε τίποτε για το τι κάνουν τα αντικείμενα όταν δεν τα παρατηρούμε." Απο το Physics 4u

Οι δικες μου γνωσεις παντως, αν και θα ηθελα, δεν φτανουν μεχρι εκει.

Απο τα λιγα πραγματα ομως που εχω διαβασει, το συμπερασμα ειναι οτι ολα ειναι θεωριες.

Καλο θα ηταν λοιπον να μην ειστε τοσο πολυ υπεροπτες, αγαπητοι φιλοι, διοτι τελικα αρχιζω να αμφιβαλω για το εαν καταλαβενετε το τι διαβαζετε.

Reaction score
8
Ακομα ομως δεν εχω λαβει απαντηση στην ερωτηση μου:

Πως μπορειται εσεις να ακουτε ψηφιακα οταν τα παντα καταληγουν να ειναι αναλογικα. Ακομα και τα ψηφιακα στην τελικη εξοδο εχουν DIGITAL TO ANALOG converters. Τα ηχεια που ακουμε αναλογικο ηχο παραγουν. Τα σηματα που φθανουν στα αυτακια σας μεσω του αερα κι αυτα αναλογικα ειναι. Εσεις επιμενετε να ακουτε ψηφιακα??? Εκτως κι αν τελευταια βγαλανε και ηχεια ψηφιακα και ψηφιοποιησαν τον αερα. Δυστυχως δεν ειμαι ενημερωμενος.

Δεν θελετε να απαντησετε ???

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ακομα ομως δεν εχω λαβει απαντηση στην ερωτηση μου:

Πως μπορειται εσεις να ακουτε ψηφιακα οταν τα παντα καταληγουν να ειναι αναλογικα. Ακομα και τα ψηφιακα στην τελικη εξοδο εχουν DIGITAL TO ANALOG converters. Τα ηχεια που ακουμε αναλογικο ηχο παραγουν. Τα σηματα που φθανουν στα αυτακια σας μεσω του αερα κι αυτα αναλογικα ειναι. Εσεις επιμενετε να ακουτε ψηφιακα??? Εκτως κι αν τελευταια βγαλανε και ηχεια ψηφιακα και ψηφιοποιησαν τον αερα. Δυστυχως δεν ειμαι ενημερωμενος.

Δεν θελετε να απαντησετε ???
Σε λίγο θα βγάλουνε και ψηφιακά ηχεία μην στεναχωριέσαι. :126:
Όσον αφορά στο βασικό σου ερώτημα, ακούμε από ψηφιακές πηγές διότι το αναλογικό μέσο (βινύλιο) έχει τόσα αξεπέραστα κατασκευαστικά μειονεκτήματα που το όποιο πλεονέκτημα της "περισσότερης" πληροφορίας εξανεμίζεται.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Upsampling

καλα εισαι απιστευτος!!!
Κι εσύ δεν πας πίσω. Καλά τα περιοδικά και οι παραιτήσεις αλλά καμιά απάντηση στο post μου δεν είδα.

...

Reaction score
19
Τι θα λέγατε πρώτα να αποσαφηνίσουμε τι σημαίνει αναλογικό; Αναλογικό είναι ένα σύστημα που βασίζεται σε αναλογίες. Κάτι, σε σχέση με κάτι άλλο. Τέλος.

Το "ψηφιακό" επινοήθηκε ως έννοια για να εκφράσει μια συμβολοσειρά ψηφίων, εν προκειμένω 0 και 1, δύο διαφορετικών δηλαδή καταστάσεων που ονομάζουμε "δυαδικότητα" και ανάλογα με την εφαρμογή παίρνει και την ανάλογη υπόσταση (διαφορά δυναμικού, βαθουλώματα δύο ειδών στην επιφάνεια ενός cd κτλ).

Κατά αυτή την έννοια, η φύση των "ψηφιακών" είναι αναλογική κι αυτή (0 σε σχέση με 1 ή, σε ένα cd, βάθος τσουρουφλίσματος σε σχέση με μεγαλύτερο βάθος).

Όπως ακριβώς ο άνθρωπος επινόησε τα σήματα morse για να κωδικοποιεί γράμματα σε διακριτούς ήχους, έτσι ακριβώς αποφάσισε ότι μια συγκεκριμένη ψηφιακή συμβολοσειρά αντιστοιχεί και πάλι σε ένα γράμμα γιατί έτσι τον βόλευε σε κάποια εφαρμογή που επινόησε (μετάδοση πληροφορίας με ηλεκτρονικά κυκλώματα). Είναι απλά μια επινόηση του ανθρώπου για επικοινωνία και βασίζεται σε συμβάσεις που έχει θεσπίσει ο ίδιος.

Όπως ακριβώς το γράμμα 'S' στα ελληνικά είναι 'Σ', στον κώδικα morse είναι τρεις σύντομοι τόνοι έτσι και στο δυαδικό σύστημα σύμφωνα με μία σύμβαση (ASCII) είναι 01010011. Γιατί έτσι μας βολεύει σύμφωνα με την κάθε εφαρμογή μας.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333
Re: Απάντηση: Upsampling

Γιατί το ένα αποδεικνύει και και το άλλο εικάζει...
.....
Δηλαδή έχει εξηγηθεί πλήρως ο τρόπος και η διαδικασία που αντιλαμβανόμαστε τους ήχους ?
Ή εικάζουμε, γνωρίζοντας μόνο ένα μέρος της όλης λειτουργίας και εξηγούμε ένα τμήμα μόνο ?
Εικάζω βέβαια, είναι προφανές: "Αν ήταν να στοιχηματίσω..." δεν έγραψα;... - Εσείς;

Thor13:
συγγνωμη για την πρεμβαση μου,παραιτουμαι..
Κάτσε βρε, που θα βρεις καλύτερα;

Nikos Tsarouchas:
Η ψηφιακή επεξεργασία προϋποθέτει ψηφιακό σήμα. Εφόσον γνωρίζετε τι είναι αυτό, αν μου βρείτε τέτοιο εντός του ανθρώπινου σώματος, εγώ θα πάω πάσο.
Σιγά μη σου βρούμε εμείς!
Στα σοβαρά τώρα, μιας και στα ιατρικά είσαι πιο ενημερωμένος, ίσως γνωρίζεις: Μέχρι ποιό σημείο της διαδρομής των ηλεκτρικών σημάτων φτάνει σήμερα η ανθρώπινη γνώση; Διότι ωραία και άγια όλα όσα ξέρουμε για το νευρικό δίκτυο, αλλά κάποτε η πληροφορία που μεταφέρει θα πρέπει να επεξεργασθή από τον εγκέφαλο (ψηφιακά εικάζει ο Πάνσοφος Τουλού αμφισβητώντας την Θεϊκή μαγκιά )
Πώς; Γνωρίζουμε τίποτα;

Άλλη Απορία:
Πόσα στούντιο μουσικών εταιρειών σήμερα, εξακολουθούν να επεξεργάζονται το ηχογραφημένο υλικό τους σε μη ψηφιακό περιβάλον, ξέρει κανείς;
Διότι αν είναι ελάχιστα, όπως υποψιάζομαι, τότε σε ελάχιστα και από τα βινύλια που διαθέτουμε ακούμε αναλογικό ήχο! Στις υπόλοιπες περιπτώσεις έχουμε φάει στο κεφάλι, ένα μισητό ADC πριν τις κονσόλες και ένα μισητό DAC πριν το μηχάνημα κοπής, και κατόπιν Κ. Noizmaker που θέλεις όσο το δυνατόν λιγότερες συσκευές στο δρόμο του σήματος, ΕΠΙΠΛΕΟΝ έναν ωραιότατο ηλεκτρομηχανικό μετατροπέα (το μηχάνημα κοπής), ΚΑΙ έναν μηχανικοηλεκτρικό μετατροπέα (την κεφαλή). Συν τα απαραίτητα pre...

-----------

Kαι επειδή τέλος έχουμε πηδήξει εντελώς το θέμα του φίλτατου Timbre, ερωτώ:
Έχει ADC ο εγκέφαλος, και αν ναι, κάνει Upsampling ;

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.333
Παιδες μη μου θυμώνετε, το ύφος μου δεν είναι βαρύ. Αλλά δεν εμφανίζονται τα smilies που χρησιμοποιώ δεν ξέρω γιατί.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.830
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos