Υποτιτλοι μεσα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Αυτη την στιγμη παρακολουθουμε τους "Πειρατες της Καραιβικης"
απο το SKY HD
Παιζει σε 2.40:1 και με τους υποτιτλους(αγγλικους) μεσα.
Μολις το δοκιμασαμε και στο set up του Marantz/Cine Curved/Schneider
1080ι αλλα αψογο!
Και ολα μεσα ειπαμε...:126:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.823
Αχ βρε τυχεροί εκεί πάνω! Με 2,40 πιάτο και σχεδόν δεν το βλέπουμε εδώ.

Reaction score
15.548
Απάντηση: Υποτιτλοι μεσα

Δλδ Αντρεα η ταινια ειναι 240/1 με τους υποτιλους μεσα απο μαμα...οχι στη μαυρη μπαρα....
Οποτε λογικο ειναι να παιζει και με το setup αυτο νορμαλ....

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Απο εκεί, μέχρι να δούμε Ελληνικούς μέσα, έχουμε δρόοοοοοοομο ακόμα!!!!

Reaction score
150
Παιδιά ψυχραιμία, δεν είναι όλες οι 2.40 με τους υπότιτλους στη μαύρη μπάρα. Και η κατασταση βελτιώνεται.

Υπάρχουν διάφορες λύσεις και με scalers αλλά ας μην μπλέξουμε τον κόσμο παραπάνω γιατί μιλάμε για άλλα 2-3 χιλιάρικα.

Reaction score
0

Αντρέα, αν κατάλαβα καλά θέλουμε τους υπότιτλους μέσα για να χωράνε στην 2,4/1 οθόνη. Η μήπως γιατί είναι καλύτερο για τη θέαση ;

Γιατί εγώ προσωπικά τους προτιμώ έξω και ξέρω πολλούς που συμφωνούν, μια και ειδικά στο 2,4/1 κόβουν πολύ απο την εικόνα, όπως και αρκετοί που δεν τους διαβάζουν καν.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.926

Για να χωράνε στην οθόνη 240:1 τους θέλουμε.
Τώρα όποιος ξέρει αγγλικά τους βγάζει και δεν έχει πρόβλημα
ούτε στην οθόνη, ούτε να του κόβει την εικόνα.
Αυτά βέβαια γίνονται στα blu ray και dvd.
Στα κανάλια βέβαια δεν μπορούμε να τους βγάλουμε.

Reaction score
0

Και κάτι για τους πολύ μερακλήδες. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσθέσεις υποτίτλους σε ταινία και κάποια προγράμματα σου δίνουν την δυνατότητα.

Έχω κάνει κάτι τέτοιο με την Πηγή των Παρθένων, σε δική μου μετάφραση. Όπως επίσης γίνεται και με τον ήχο, έχω κατασκευάσει dvd με ήχο dts και ελληνικούς υποτίτλους του Chicago, ενω ως γνωστό η ελληνική έκδοση δεν είχε dts.

Αλλά βέβαια ζήτω που καήκαμε αν το κάνουμε σε κάθε ταινία.

Reaction score
150
Λοιπόν:

Εάν έχετε Lumagen ή Crystalio μπορείτε να κάνετε το εξής:

- Μικραίνουμε ηλεκτρονικά λίγο την εικόνα σαν να κλεινουμε το zoom αλλά από το scaler. Την μικραίνουμε τόσο ώστα γύρω γύρω εμφανίζεται μαύρο παριθώριο αλλά πολύ μικρό. Το περιθώριο πάνω και κάτω μαζί να είναι όσ χρειάζεται μια σειρά υποτίτλων για να χωρέσει. Μισή γραμμή πάνω μισή κάτω.

- Σηκώνουμε ηλεκτρονικά την εικόνα προς τα πάνω και τώρα το κάτω μαύρο περιθώριο φτάνει για να βγαίνει η δεύτερη γραμμή των υποτίτλων.

Βέβαια τώρα θα έχουμε και δύο μικρές μπάρες δεξιά αριστερά που ή τραβάμε τις μάσκες (αν έχουμε) ή τις αγνοούμε.

Δεν είναι η τέλεια λύση μιας και κοστίζει (scaler) αλλά απαιτεί και μάσκες (εύκολες βέβαια οι κάθετες).

Η καλύτερη λύση είναι καθόλου υπότιτλοι, και αυτή είναι η δεύτερη καλύτερη λύση.

****Κύριε Καφάτε απαιτώ να μου χορηγήσετε ένα scaler ώστε να μπορώ να βοηθάω τα μέλη του φορουμ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
****Κύριε Καφάτε απαιτώ να μου χορηγήσετε ένα scaler ώστε να μπορώ να βοηθάω τα μέλη του φορουμ.
Βεβαιως, γιατι οχι?
Μαζι με την παραχωρηση του scaler δε, παιρνεις και ρεγαλο εναν...αραπη
για να σε...ξεκουραζει στις δυσκολες στιγμες:137:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.447
Members
38.700
Νεότερο μέλος
kchannel