Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025
Aυτο λεω κι εγω, αλλα δεν με ακουει κανενας...:122:Δεν ειναι θεμα ρομαντισμου να ακουει κανεις μουσικη απο βινυλιο. Απλα ακουγεται πολυ καλυτερα απο το cd.
Οχιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..... Άντε πάλι από την αρχή .....
Δεν θα απαντησω .............. μη με προκαλεις !!!!!Οταν εχω κατι μονο σε mp3, το ακουω, αν μ`αρεσει σαν μουσικη, οπως επισης και απο cd, αλλα αν θελω ν`απολαυσω κατι σε ολη του την εκταση, κυνηγαω την εκδοση βινυλιου.
Στα cd να δεις.!!!!!!!!!!Υπαρχουν πολλες εκδοσεις βινυλιων που ειναι κακιστες, ακομα χειροτερα και απο 128 mp3. Εκει την πατας, συμβαινουν αυτα.
Έτσι είναι.Διορθώστε με εάν κάνω λάθος, αλλά όταν τα DAC τη σήμερον είναι 192/24 οποιοδήποτε ψηφιακό σήμα "μικρότερων προδιαγραφών" δεν πρέπει να μετατραπεί σε τέτοιο επίπεδο για να μετατραπεί σε αναλογικό;
Έτσι είναι.
Μπορείς ακόμα -σε όσα δίνουν την επιλογή- να πάρεις και 48. 96. ή 192.
Το θέμα που ρωτώ είναι αν το ακουστό αποτέλεσμα του up είναι καλύτερο από αυτό που αρχικά έχει κωδικοποιηθεί (44.1) ?
Το "αναλογικό" που έγραψα σκεφτείτε το ως μουσική πληροφορία και όχι ως τύπος σήματος. (δεν ξέρω πως να διατυπώσω).
Αν βάλεις δηλαδή Sade και Kraftwerk :137: τα αποτελέσματα του up θα είναι ανάλογα ?
Κατά την γνώμη μου στα "αναλογικά" το αποτέλεσμα είναι χειρότερο κατά πολύ (συγκριτικά).
Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί είδα-άκουσα διαφορές κάνοντας up, αλλά τελικά καμία εκδοχή δεν μου άρεσε όπως το αρχικό 44.1
Τι εννοείς στα "αναλογικά"; Αν υποψιάζομαι σωστά εννοείς ότι παίρνεις αναλογικό σήμα που είναι έτοιμο να πάει στον ενισχυτή, το κάνεις ψηφιακό και κατόπιν το περνάς από upsampler και μετά πάλι αναλογικό, και περιμένεις να έχεις καλό αποτέλεσμα;Κατά την γνώμη μου στα "αναλογικά" το αποτέλεσμα είναι χειρότερο κατά πολύ (συγκριτικά).
Η πραγματικότητα, ποσώς επηρεάζεται από την εισαγωγή μηδενικών δειγμάτων για να γίνει το overasmpling. Αλλού είναι το κέρδος και όχι στην αύξηση της πληροφορίας.Αυτο που θα παρεις θα ειναι κατι που δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα.
Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου, όχι όμως για τους λόγους που εννοείς. Μεγαλύτερη σημασία από όλα αυτά έχει η δουλειά του ηχολήπτη μέχρι να βγει το master. Οι μηχανές, αναλογικές ή ψηφιακές, θα καταγράψουν ότι τους πει. :126:Στο ηχο το πρωτο πραγμα που παζει ρολο για το αποτελεσμα, ειναι το πρωτογεννες σημα.
Ρε συ Βασίλη μου, τα περσινά ψηφιακά είναι αρχαία ιστορία. Τα ψηφιακά του '90 είναι εντελώς παλαιολιθικά. Κάθε άλλο παρά βαρύγδουπες εκφράσεις χρησιμοποιώ. Προσπαθώ, να χρησιμοποιώ επιχειρήματα τεχνικής φύσεως. Αν δεν έγινα κατανοητός σε αυτό που είπα για την χρησιμότητα του oversampling, δεν είναι λόγω των εκφράσεων που χρησιμοποίησα. Τα θέματα αυτά είναι αρκετά εξειδικευμένα και συνεπώς για να καταλάβει κάποιος τι κάνει το upsampling, πρέπει να ξέρει πως λειτουργεί το cd.Για πες μου βρε Νικο.
Αν Το upsampling επεμβαινει μονο εκτος ακουστικου φασματος, τοτε ποια η χρησιμοτητα του???
Και ποσο αρχαια ιστορια μπρει να ειναι οταν μεχρι τισ αρχες του '90 ολα τα studios δουλευαν αναλογικα ???
Μην χρησιμοποιουμε βαρυγδουπες εκφρασεις γα να προσπαθησουμε να πεισουμε. Δεν ειναι οτι καλυτερο.
Νικολα μου...Ρε συ Βασίλη μου, τα περσινά ψηφιακά είναι αρχαία ιστορία. Τα ψηφιακά του '90 είναι εντελώς παλαιολιθικά. Κάθε άλλο παρά βαρύγδουπες εκφράσεις χρησιμοποιώ. Προσπαθώ, να χρησιμοποιώ επιχειρήματα τεχνικής φύσεως. Αν δεν έγινα κατανοητός σε αυτό που είπα για την χρησιμότητα του oversampling, δεν είναι λόγω των εκφράσεων που χρησιμοποίησα. Τα θέματα αυτά είναι αρκετά εξειδικευμένα και συνεπώς για να καταλάβει κάποιος τι κάνει το upsampling, πρέπει να ξέρει πως λειτουργεί το cd....
Ο Κος Σταματακος λοιπον τον οποιον εσυ μου συστησες (ευχαριστω), εχει γραψει :Δεν προσπαθώ να σε πείσω ρε φίλε για κάτι, ζητώ συγνώμη αν φαίνεται κάτι τέτοιο. Απλώς αυτά που συζητάμε δεν έχουν να κάνουν με την δική μου ή την δική σου... άποψη. Δεν είναι θέμα άποψης αλλά τεχνολογίας. Για οτιδήποτε έχει να κάνει με το θέμα upsampling, προτείνω ανεπιφύλακτα ένα πολύ επεξηγηματικό και απλά γραμμένο άρθρο του Δημήτρη Σταματάκου που μπορείς να διαβάσεις εδώ. Διαβάζοντάς το θα πάρεις ολοκληρωμένη άποψη για το θέμα και θα καταλάβεις πλήρως τι έγραψα. :126:
...