Φωτα xenon

Reaction score
51
Απάντηση: Φωτα xenon

Μπορείς να πετύχεις μερικά Ballast επώνυμα (πχ Panasonic) αλλά με τις μαγκιές που παίζουν στο ελεύθερο εμπόριο, δεν εμπιστεύομαι κανένα αυτοκόλλητο......

Πρέπει απλά να 'σαι τυχερός και να δουλεύουν σωστά.
Τι εννοώ?
Τα περισσότερα Xenon χάνουν πολύ σε ισχύ μετά από σχετικά μικρό διάστημα.
Πας στο κατάστημα, σου αλλάζει Ballast στην εγγύηση και όλα ΟΚ....
Μέχρι να λήξει η εγγύηση......

Περιμένω να βγουν επώνυμα....
Που θα βγουν....
Να 'στε σίγουροι.
Όταν ανακαλύψουν το χρήμα αυτού του τμήματος της αγοράς, θα ξεκινήσουν.

Άκουσα έντονα για την Philips.
Αλλά θέλω να το τσεκάρω καλά πριν μιλήσω

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φωτα xenon

Γουάι; :121:

Γιατί οι μεγάλοι κατασκευαστές τροφοδοτούν με xenon μόνο τα εργοστάσια αυτοκινήτων. Και ουσιαστικά έχουν στάνταρ πωλήσεις τέτοιου επιπέδου που δεν ασχολούνται με το εμπόριο χύμα......

Χώρια που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις πολύ φθηνές κινέζικες λύσεις που πωλούνται με τελική τιμή πελάτη 120€ (και συνεπώς φεύγουν από το εργοστάσιο κάτω από τα 40€......).
Οι οποίες τιμές προκύπτουν τόσο λόγω φθηνών εργατικών όσο και πολύ φθηνών υλικών.....

Γιαυτό και δεν έχω βάλει xenon.
Δεν ρισκάρω το αυτοκίνητό μου.....

Περιμένω....
Δεν θα αργήσουν πολύ......
Και προτιμώ να πληρώσω 300€ σε Philips παρά σε Jingchengingul 120€ :126:

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φωτα xenon

Εγώ Δημητρόπουλε για μπλέ φώς κάτω από το αμάξι λές να βάλω τα κινέζικα?
Η Jingchengingul δεν υπάρχει όμως :122:

Βάλ' τα :116:
Και θα πάω στην λαϊκή (όταν φεύγουν....σιγά μη πληρώσω κιόλας :136:) να πάρω ένα τελάρο λιωμένες τομάτες να αρχίσω να στις πετάω.

Σαφέστατα δεν υπάρχει η Jingchengingul όπως δεν υπάρχει ούτε η mikrotsoutsounichi :116:

Reaction score
51
Απάντηση: Φωτα xenon

Βασικά θα περιμένω να βρω στην Ελλάδα τα convention kits της άριστης PIΑA......
Και προφανώς αναφέρομαι στις τιμές (είναι πολύ ακριβά ακόμα)

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φωτα xenon

Βάλ' τα :116:
Και θα πάω στην λαϊκή (όταν φεύγουν....σιγά μη πληρώσω κιόλας :136:) να πάρω ένα τελάρο λιωμένες τομάτες να αρχίσω να στις πετάω.

Σαφέστατα δεν υπάρχει η Jingchengingul όπως δεν υπάρχει ούτε η mikrotsoutsounichi :116:
ΑΚΥΡΟ Γιάννη, βρήκα τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο και ταιριάζει με το πνεύμα των ημερών...

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φωτα xenon

ΑΚΥΡΟ Γιάννη, βρήκα τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο και ταιριάζει με το πνεύμα των ημερών...

Μπουαχαχαχαχα.........
Πάχυνες βλέπω......:137: :136:

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φωτα xenon

Μπουαχαχαχαχα.........
Πάχυνες βλέπω......:137: :136:
Το ξέρω, η πιατέλα με τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου δεν μου έκανε καλό...κερνάω και στα φανάρια του κουρτέση, έλα άμα θες :137:
----------------------------------------------------------
Πλάκα πλάκα θέλω και γώ Xenon, το βράδυ με κουράζει πολύ η οδήγηση. Αν βρείς κανένα αξιόπιστο σε λογική τιμή Δημητρόπουλε πές μου και μένα.

Reaction score
51
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φωτα xenon

Πλάκα πλάκα θέλω και γώ Xenon, το βράδυ με κουράζει πολύ η οδήγηση. Αν βρείς κανένα αξιόπιστο σε λογική τιμή Δημητρόπουλε πές μου και μένα.

Γιατί? Κουράστηκες τις προάλλες? :136:
Μπααα.....Ψυχολογικό ήταν μάλλον....:116:

Όταν βρω θα σου πω.
Θα γράψω και εδώ άλλωστε...:126:

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φωτα xenon

Γιατί? Κουράστηκες τις προάλλες? :136:
Μπααα.....Ψυχολογικό ήταν μάλλον....:116:
Όντως...ίδρωσα :412: ενώ δεν κουράστηκα καθόλου :618:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.127
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φωτα xenon

Πράγματι, τα "όπως λάχει" aftermarket xenon, δεν είναι απλή καγκουριά, είναι εγκληματική αδιαφορία για την ασφάλεια.
Γιατί, υπάρχουν after market Xenon που δεν είναι "όπως λάχει";

Το ότι θέλουν άλλα φανάρια, δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Όλοι αλλάζουν τις λάμπες και μόλις σου έρθει ο κάγκουρας από απέναντι νιώθεις σαν τον λαγό στη μέση του δρόμου. :141:
Παιδιά δεν είναι έτσι.....
Μη τα τσουβαλιάζουμε τα πράγματα.....

Αρχικά να (ξαν)αναφέρω πως η σωστή λάμπα θα πρέπει να παίξει στους 4300°Κ (ή ελάχιστα παραπάνω) που δίνει εντελώς λευκό χρώμα στο φως (που είναι πιο ξεκούραστο για όλους και δίνει καλύτερο αποτέλεσμα στο δρόμο για τον οδηγό).
Ακόμα και 6000°Κ να μπουν, θα αρχίσει να μπλεδίζει......
Και δεν θέλω να συζητήσω καν για παραπάνω......

Μην μπερδεύουμε το θέμα της θερμοκρασίας με όσα ξέρουμε από τους προβολείς ή τις τηλεοράσεις.....

Από εκεί και μετά να ξέρουμε και μερικά βασικά:
1. Μετά την τοποθέτηση των Xenon θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ρύθμιση στα σώματα των φώτων. Όχι την εσωτερική (από το ταμπλό) αλλά με το μηχάνημα των συνεργείων (ελπίζοντας πως θα είναι σωστό και όχι λάθος το μηχάνημα)

2. Δεν καταργούμε ποτέ το «καπάκι» που υπάρχει εσωτερικά στα φανάρια, μπροστά από τις λάμπες. Πολλοί το καταργούν (γιατί δεν χωρούν οι νέες λάμπες) και οι απέναντι αυτοκτονούν.....
Giovanni η έννοια που είχαν τα λόγια μου, ήταν αυτή που κατάλαβε ο unfo: υπάρχει ενδεχομένως δυνατότητα να μπουν aftermarket με σωστή εγκατάσταση. Όμως, με βάση τη σχετική έρευνα που είχα κάνει πρόσφατα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το σωστό πιθανότατα απαιτεί αλλαγή ακόμα και του κύριου κατόπτρου σε αρκετά μοντέλα, δηλαδή ολόκληρου του φωτιστικού σώματος.
Τα φώτα του αυτοκινήτου είναι ένα σύνθετο οπτικό σύστημα, που απαιτεί -μεταξύ άλλων- το φωτεινό σημείο να είναι σε πάρα πολύ συγκεκριμένη θέση, με ακρίβεια χιλιοστού. Αυτό λόγω κατασκευαστικών στοιχείων δεν είναι πάντα εφικτό να ταυτίζεται σε Halogen και Xenon λάμπες. Πέραν αυτού, λόγω διαφορετικής φωτεινής ισχύος, απαιτείται διαφορετικό κάτοπτρο για την καλύτερη αξιοποίηση του παρεχόμενου φωτός κατά περίπτωση.
Μην αναλύσουμε δε την εξωφρενική περίπτωση που ανέφερες κι αφορά την κατάργηση του ασπιδίου λόγω έλλειψης χώρου. Το βέβαιο είναι ότι όλοι θα νιώθουμε λαγοί διασταυρούμενοι με τον κάγκουρα, όπως είπε κι ο Βασίλης.

Για το θέμα της θερμοκρασίας έχεις βέβαια δίκιο για τους 4.300Κ. Ο λόγος είναι ότι το αποδιδόμενο φάσμα των Metal-Halide Xenon που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα, είναι ασυνεχές κι ασύμμετρο και δεν έχει καμία σχέση με αυτό του ηλιακού φωτός. Αυτό συμβαίνει και στις UHP λάμπες των προβολέων: μετά πολλών κόπων και βασάνων ρυθμίζουμε -τους προβολείς κι όχι τις λάμπες βέβαια- σε D65.

Εγώ πάντως πρόσφατα που παράγγειλα αυτοκίνητο, θεώρησα κοινωνικά σωστό να το δώσω το χιλιάρικο...

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Φωτα xenon

Βασικά θα περιμένω να βρω στην Ελλάδα τα convention kits της άριστης PIΑA......
Και προφανώς αναφέρομαι στις τιμές (είναι πολύ ακριβά ακόμα)
Πάντως τώρα, που έχει πέσει η λίρα, είναι φθηνότερα. Αλλά τα 600-700 ευρώ δεν τα γλυτώνεις.
Τελικά, ότι πληρώνεις παίρνεις...

Reaction score
26.181
σαφεστατα υπαρχει σωστοτατος τροπος να βαλεις κανεις aftermarket xenon στο αυτοκινητο του.
καταρχην για φαναρια τυπου reflector(το πλεον συνηθισμενο) αν ψαχτει κανεις θα διαπιστωσει οτι υπαρχουν λαμπες ειδικες για αυτα οπου η αμπουλα καθεται ακριβως εκει που καθοταν το νημα. Ουδεμια διαφορα στη δεμση προκυπτει εκτος του οτι ειναι πολυ πιο ισχυρη με αυτη την λαμπα. η ρυθμιση ειναι εκ των ουκ ανευ και δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο η αυτοματη ρυθμιση υψους που εχει το εργοστασιακο (το διακοπτακι για την χειροκινητη υπαρχει και κανει την ιδια δουλεια)
κανεναν δε θα στραβωσει καποιος με σωστη λαμπα και σωστη ρυθμιση.
τα φθηνα ειναι τελειως για τον λουτσο.
ουτε η αμπουλα καθεται στη σωστη θεση , ουτε ειναι ιδιαιτερα φωτεινα ουτε γρηγορα στην εναυση.
για ενα καλο σετακι με σωστη λαμπα θα δωσει κανεις γυρω στα 200-250 για μονη λαμπα η 300+ για Η4.
η καλυτερη θερμοκρασια μακραν για νυχτερινη οδηγηση ειναι 4000-4500Κ απο κει και πανω το φως ειναι και λιγοτερο και αχρηστο. Θελεις πολυτιμα κλασματα δευτερολεπτου να σκεφτεις τι ειναι αυτο που φωτιζεις (κοινως αυτα που κερδισες φωτιζοντας πιο μακρυα τα χανεις)
αν δεν θελετε να δωσετε αυτα τα λεφτα για καλο συστημα xenon τοτε απλα βαλτε ενα σετακι λαμπες Piaa (κοστος 100-150 ευρω)

Reaction score
5
Για βοηθήστε ρε παίδες, πώς προφέρεται το 'PIAA' εδώ στο Ελλάδα, γιατί πήρα 2 τηλέφωνα και δεν με κατάλαβαν κάτι μαγαζάτορες...
Ευχαριστώ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.944
Members
38.630
Νεότερο μέλος
frankb