Βοήθεια για ηχεία(κ οχι μόνο) σε ibiza

Reaction score
0
Να ρωτήσω λοιπόν για το "μαμα" sub του top gun το οποίο προσαρμόζεται πολύ καλά στό κενό πάνω από τον δεξί θόλο στο πορτπαγκαζ αν δεν κάνω λάθος με τα εξής στοιχεία SUBWOOFER SIGNAT 8/ 200W. Τι λέτε για αυτό??? Και μπορεί να συνδεθεί κατευθείαν στο memphis (έχει έξοδο sub) ή θέλει ενισχυτή?
Αν τίθεται τόσο μεγάλο θέμα χώρου τότε κάνε μια ερώτηση. Δεν χάνεις τίποτα!
Απλά νομίζω πως ένα 10άρι ή 12άρι θα γέμιζε πιο σωστά την καμπίνα σου.

Όσον αφορά το αν θα θέλει ενισχυτή, εξαρτάται από το αν είναι ενεργό ή παθητικό. Αν είναι ενεργό δεν χρειάζεται ενισχυτή και απλά τραβάς RCA από την πηγή σου κατευθείαν στο sub.

Reaction score
0
Επανέρχομαι πάλι στο θέμα και θέλω για ακόμα μια φορά την βοήθειά σας!
Λοιπόν ύστερα από αρκετές ώρες πειράζοντας τις συθμίσεις του memphis και έχοντας όμως πολύ δρόμο στο να το ρυθμίσω σωστά ανακάλυψα ένα πρόβλημα που είχα πει και στην αρχή: Τα μαμά ηχεία (διαιρούμενα μπροστά 60W) αποδίδουν πολύ καλά σε όλες τις συχνότητες και εντάσης και έχουν καλό μπάσο. Τα πίσω οβαλ pioneer TS-A6920 4 δρόμων 360W έχουν πολύ φτωχό μπάσο και μπουκώνουν πολύ γρήγορα σε μεσαίες-υψηλές εντάσεις.
Ένας τεχνικός που απευθύνθηκα το διαπίστωσε και ο ίδιος και δοκιμάζοντας και άλλα ηχεία και αφού έλεγξε και τις καλωδιώσεις μου είπε ότι το memphis δεν σηκώνει τα πίσω ηχεία!!! To Pioneer που είχα μου ανέφερε είχε υψηλότερα ρευματα στα ηχεία!!! Για αυτό είχα γενικά πολύ πιο δυνατό και γεμάτο ήχο...:112:
Άρα οι προτάσεις του είναι:
1) Ενεργό sub πίσω είτε αυτόνομο έιτε αυτό που βγάζει η seat για το ibiza topgun το οποίο όμως είναι 8αρι με εξωτερικό ενισχυτή 2καναλο αποκλειστικά για το Sub. Μπαίνει όμως ακριβώς πάνω από τον πίσω θόλο στο πορτ παγκάζ και δεν πιάνει σχεδόν καθόλου χώρο...
2)4 καναλο ενισχυτή για να οδηγηθούν αναγκαστικά τα πίσω ηχεία και sub πίσω πάλι είτε 8αρι στην ειδική θήκη της seat είτε 10 σε δική του κούτα που θα περιορίζει όμως τον χώρο του πορτ παγκάζ.

Αυτά μου τα είπε με γνώμονα να μην αλλάξω τα μπροστά ηχεία τα οποία παίζουν μια χαρά με το memphis αλλά και να μην πετάξω τα πίσω ηχεία...
Επίσης το κόστος των παραπάνω προτάσεων δεν υπερβαίνει τα 300ευρώ.

Να επαναλάβω ότι εγώ λίγο πιο καθαρό και δυνατό μπάσο ήθελα:122:

Περιμένω τα σχόλια-βοήθειά σας ειδικα στο θέμα με τα "ρεύματα" του memphis.

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Βοήθεια για ηχεία(κ οχι μόνο) σε ibiza

Πριν απο 1,5 χρονι εβαλα στο αμαξι μου πισω οβαλ 6χ9 ηχεια τα mbquart rce269 και βγαζανε καλο μπασο.Επισης ακουσα και ενα σετ οβαλ της DLS που ειχε πολυ μπασο,κωδικο δεν θυμαμαι αλλα μπορω να ξερω το βραδι

Reaction score
0
Ένας τεχνικός που απευθύνθηκα το διαπίστωσε και ο ίδιος και δοκιμάζοντας και άλλα ηχεία και αφού έλεγξε και τις καλωδιώσεις μου είπε ότι το memphis δεν σηκώνει τα πίσω ηχεία!!! To Pioneer που είχα μου ανέφερε είχε υψηλότερα ρευματα στα ηχεία!!! Για αυτό είχα γενικά πολύ πιο δυνατό και γεμάτο ήχο...:112:

Περιμένω τα σχόλια-βοήθειά σας ειδικα στο θέμα με τα "ρεύματα" του memphis.
Μπορεί κάποιος να μου επιβεβαιώσει αν ισχύει το παραπάνω???:118:
Καλημέρα!

Reaction score
0
Ερώτηση SOS!!!
Σίγουρα το ένα από τα 2 ηχεία πίσω είναι ανάποδα (τα + -) συνδεδεμένο!!!!
Μπορείτε να μου πείτε από τις 2 υποδοχές του ηχείου (μία πλατιά και μία στενή) ποια είναι η θετική + και ποια η αρνητική -???
Και από τα καλώδια αυτό με την γραμμούλα είναι το + ή -???
Ευχαριστώ!

Reaction score
0
Ερώτηση SOS!!!
Σίγουρα το ένα από τα 2 ηχεία πίσω είναι ανάποδα (τα + -) συνδεδεμένο!!!!
Μπορείτε να μου πείτε από τις 2 υποδοχές του ηχείου (μία πλατιά και μία στενή) ποια είναι η θετική + και ποια η αρνητική -???
Και από τα καλώδια αυτό με την γραμμούλα είναι το + ή -???
Ευχαριστώ!
Συνήθως αυτό με την γραμμούλα(ειδικά αν είναι και μαύρη) είναι το "-".
Τώρα για την μεγάλη και την μικρή υποδοχή θα σε γελάσω.

Πάντως, πήγαινε σε αυτό που θεωρείς πως δεν ακούγεται όσο το άλλο λόγω αντίστροφης πολικότητας και άλλαξε μεταξύ τους τα καλώδια. :126:

Reaction score
0
Το καθένα μόνο του καλά παίζει... Και τα 2 μαζί μπουκώνουν. Αν δεν κάνω λάθος από τα λίγα που θυμάμαι μήπως αυτό λέγεται canselation-ακύρωση...???
Έτσι κατάλαβα ότι κάτι τρέχει με τις πολικότητες και βλέποντας την φύσα στο memphis σίγουρα ένα από τα 2 ηχεία είναι ανάποδα... Αλλά ποιο???
Άλλαξα προσωρινά το ένα και σίγουρα παίζουν καλύτερα πάντως....

Reaction score
0
Το καθένα μόνο του καλά παίζει... Και τα 2 μαζί μπουκώνουν. Αν δεν κάνω λάθος από τα λίγα που θυμάμαι μήπως αυτό λέγεται canselation-ακύρωση...???
Έτσι κατάλαβα ότι κάτι τρέχει με τις πολικότητες και βλέποντας την φύσα στο memphis σίγουρα ένα από τα 2 ηχεία είναι ανάποδα... Αλλά ποιο???
Άλλαξα προσωρινά το ένα και σίγουρα παίζουν καλύτερα πάντως....
Το ότι τα πίσω ηχεία σου μπουκώνουν μπορεί να προέρχεται και από αδυναμία οδήγησής τους από το "ενισχυτάκι" του radiocd σου..
Τώρα το να έχεις ακύρωση λόγω διαφορετικής φάσης δεν είναι απίθανο. Μακάρι να είναι αυτό.
Δοκίμασε να αλλάξεις τις πολικότητές τους και βλέπεις. :126:

Reaction score
0
Τελικά αυτό ήταν!!! Το φαινόμενο της ακύρωσης σε όλο του το μεγαλείο!!! Αλλάζοντας τις πολικότητες του ενός ηχείου είναι λες και άλλαξαν τα πάντα!!! Επιτέλους έδειξε το memphis την διαφορά του. Δεν μπουκώνει πλέον κανένα ηχείο!
Αυτό που θέλω πάλι να ρωτήσω τώρα είναι το εξής: Τα pioneer TS-E130Ci που θέλω για μπροστά (ακολουθώ σιγά σιγά τις συμβουλές σας) μπαίνουν στο ιμπιζάκι - ειδικά τα τουιτερ - χωρίς πατέντα??? Επιπλέον χρειάζονται απαραίτητα ενισχυτή και αν ναι πόσα watt???
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις!!!

Reaction score
0
Τελικά αυτό ήταν!!! Το φαινόμενο της ακύρωσης σε όλο του το μεγαλείο!!! Αλλάζοντας τις πολικότητες του ενός ηχείου είναι λες και άλλαξαν τα πάντα!!! Επιτέλους έδειξε το memphis την διαφορά του. Δεν μπουκώνει πλέον κανένα ηχείο!
Αυτό που θέλω πάλι να ρωτήσω τώρα είναι το εξής: Τα pioneer TS-E130Ci που θέλω για μπροστά (ακολουθώ σιγά σιγά τις συμβουλές σας) μπαίνουν στο ιμπιζάκι - ειδικά τα τουιτερ - χωρίς πατέντα??? Επιπλέον χρειάζονται απαραίτητα ενισχυτή και αν ναι πόσα watt???
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις!!!
Ευχάριστο που βρήκες το πρόβλημά σου. Μπράβο!! :102:

Για τα Pioneer τώρα πληροφορίες μπορείς να βρεις από εδώ:
http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-E130Ci/specs.html

Το διάβασα και λέει ότι το μέγεθος του Tweeter τους είναι 28mm(= 2,8cm :116:). Τώρα το αν χωράει κατευθείαν στις θέσεις που έχει το Ibiza σου δεν το γνωρίζω...
Ένας σοβαρός εγκαταστάτης πάντως θα βρει σίγουρα τρόπο να σου τα τοποθετήσει!!!
Επίσης, τα woofer όλων των διαιρούμενων set συνήθως(εκτός αν πρόκειται για slim lines) απλά χρειάζονται έναν ειδικό αντάπτορα για να τοποθετηθούν στις μαμά θέσεις λόγω του ότι έχουν μεγαλύτερο βάθος από τα μαμά. Αυτοί οι αντάπτορες-αποστάτες δεν κοστίζουν πάνω από 20 ευρώ νομίζω.

Για το αν χρειάζονται απαραίτητα ενισχυτή τώρα...
Όλα τα ηχεία μπορούν να παίξουν από την ενισχυτάκο της πηγής, αλλά αν θέλουμε να πάρουμε το 100% των δυνατοτήτων τους τότε επιβάλεται να μπει ένας ενισχυτής.

Αν δεν θέλεις να βάλεις sub τότε νομίζω πως ένας δικάναλος στα 60wrms όπως αυτός στο link που ακολουθεί θα ήταν ότι πρέπει για τα ηχεία αυτά:
http://www.dragiotis.gr/store/product_info.php?id=1208&ccid=158&cpid=159&t=8-158-

Reaction score
0
Συνεχίζουμε λοιπόν με αλλαγή των μπροστά ηχείων τα οποία τελικά μου είπαν ειναι 16,5 και όχι 13!!! Άρα λέω για ένα ζευγάρι από αυτά που μου προτείνατε τα Pioneer TS-E170Ci. Θα ανοίξω μόνος μου να δω αν πράγματι είναι 16,5 πρώτα.... Διαφορετικά θα πάω στα αντίστοιχα 13αρια... Τώρα που έπεσε και η λίρα οι τιμές σε αυτά από Αγγλικά καταστήματα παίζουν στα 70-80 ευρώ!!!!
Και μία ερώτηση: Ποια η γνώμη σας για ενισχυτή και ηχεία (μπροστά διαιρούμενα) signat??? Δεδομένου ότι έχω κάποιον γνωστό που εμπορεύεται μόνο αυτά???

Reaction score
0
Συνεχίζουμε λοιπόν με αλλαγή των μπροστά ηχείων τα οποία τελικά μου είπαν ειναι 16,5 και όχι 13!!! Άρα λέω για ένα ζευγάρι από αυτά που μου προτείνατε τα Pioneer TS-E170Ci. Θα ανοίξω μόνος μου να δω αν πράγματι είναι 16,5 πρώτα.... Διαφορετικά θα πάω στα αντίστοιχα 13αρια... Τώρα που έπεσε και η λίρα οι τιμές σε αυτά από Αγγλικά καταστήματα παίζουν στα 70-80 ευρώ!!!!
Και μία ερώτηση: Ποια η γνώμη σας για ενισχυτή και ηχεία (μπροστά διαιρούμενα) signat??? Δεδομένου ότι έχω κάποιον γνωστό που εμπορεύεται μόνο αυτά???
Αν και εφόσον η διάστασή σου είναι όντως 16,5cm τότε έχεις πολλές επιλογές, όντως. Τα Pioneer είναι μια πάρα πολύ καλή και οικονομική λύση!!

Για τον γνωστό σου τώρα, μήπως εμπορεύεται και MB Quart? Αν ναι, θα ήταν πολύ καλή ευκαιρία καθώς έχει πολύ καλά σετ διαρούμενων ηχείων(PVI 216 και RUI 216) καθώς και καλούς ενισχυτές της σειρά PAB. Για signat δυστυχώς δεν έχω κάποια εμπειρία για να εκφέρω γνώμη. :121:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
16.5;Είναι σίγουρο αυτο;Στο δικό μου πάντως ήταν 13άρια.

Reaction score
264
Απάντηση: Re: Βοήθεια για ηχεία(κ οχι μόνο) σε ibiza

Αν και εφόσον η διάστασή σου είναι όντως 16,5cm τότε έχεις πολλές επιλογές, όντως. Τα Pioneer είναι μια πάρα πολύ καλή και οικονομική λύση!!

Για τον γνωστό σου τώρα, μήπως εμπορεύεται και MB Quart? Αν ναι, θα ήταν πολύ καλή ευκαιρία καθώς έχει πολύ καλά σετ διαρούμενων ηχείων(PVI 216 και RUI 216) καθώς και καλούς ενισχυτές της σειρά PAB. Για signat δυστυχώς δεν έχω κάποια εμπειρία για να εκφέρω γνώμη. :121:
Σε signat μια καλη και φθηνη επιλογη ειναι το midbass 16,5 με κωδικο Η16 και με το τουιτερ των 25mm με κωδικο Τ5.Μην το συνδιασετε με το κροσοβερ signat C2,γιατι το τουιτερ χανει πολυ σε δυναμη-ποιοτητα ηχου και εχει και μεγαλο βαθμο αποκοπης το κροσοβερ,με αποτελεσμα τις υψηλeς να τις ακουτε αρκετα ξερες, λες και ειναι το τουιτερ 10 km μακρια απο τον ακροατη.Βαζετε ενα πυκνωτακι 3,2mf των 100v στο tweeter,το παιζετε και με αναποδη φαση και εχετε μια πολυ καλη ποιοτητα ηχου.Τα εχω δουλεψει αρκετα αυτα τα 2 κοματια(mid-tweeter) και το λεω με σηγουρια.Αν η πηγη σας εχει και HI-PASS για τα εμπρος ηχεια
τοτε ακομα πιο καλα.Τα κατεβαζετε χαμηλα στους 65-70 κυκλους(αντεχουνε μη φοβαστε αρκει να μην εισαστε ολη την ωρα με την ενταση της φωνης τερμα) και ειστε αρχοντες με λιγα λεφτουδακια δηλ περιπου 100 ευρω.:116::605:

Και 13αρια ηχεια να εχει στις εμπρος πορτες(που δεν το νομιζω), το ξεχνας αυτο,γιατι με αποσταστες βαζεις 16,5

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για ηχεία(κ οχι μόνο) σε ibiza

Και 13αρια ηχεια να εχει στις εμπρος πορτες(που δεν το νομιζω), το ξεχνας αυτο,γιατι με αποσταστες βαζεις 16,5
Αλήθεια υπάρχουν τέτοιοι αποστάτες-μετατροπείς??
Αν ναι, πολύ καλή φάση!! :102:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster