41Hz.com: Truepath

Reaction score
4
Πολύ πριν από εμένα τα είχε πάρει "μυρωδιά" ο CostasEAR οπότε αυτόν να κυνηγάς αν δε μείνεις ευχαριστημένος... :138:

Άντε, καλή αρχή!
Thanks thanks !!!! :615:
Μια ερωτηση μονο γρηγορη.
Μπορει να φτασει τα 300w στα 8Ω ?

Στο 41hz δεν διευκρινιζουν και το μονο που λενε ειναι , οτι ειναι στην ιδια κλαση με τον amp2 απο θεματα δυναμης και με διάφορες αλλαγες σε τροφοδοτικα κ.α. , φτανει εκει και ακομη παραπανω.
Απλα θελω να το επιβεβαιωσω.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Τα 300W είναι το μέγιστο που μπορεί να δώσει το τσιπάκι θεωρητικά. Στην πράξη με 2x270 να είσαι ευχαριστημένος.

Reaction score
4
Τα 300W είναι το μέγιστο που μπορεί να δώσει το τσιπάκι θεωρητικά. Στην πράξη με 2x270 να είσαι ευχαριστημένος.
Thanks και περιμενουμε με ανυπομονησια τις δικες σου ακουστικες εντυπωσεις!!!

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Μετά από 7μηνη παύση εργασιών, λόγω Ελληνικού Στρατού, πιάσαμε και πάλι τα κολλητήρια στα χέρια.
Με τα πολλά, σήμερα έπαιξε τις πρώτες του νότες ο Truepath μου στο πρώτο επίσημο test run! So far so good και πάμε για τη (βαρετή) λαμαρινοδουλειά!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.572
Ερώτηση... Τώρα που η εταιρία Tripath πτώχευσε που θα βρίσκεις τέτοια? :131::131::131:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ερώτηση... Τώρα που η εταιρία Tripath πτώχευσε που θα βρίσκεις τέτοια? :131::131::131:
Γιατί βρε; Καραμέλες είναι να θες 2-3 τη μέρα;! :138:
Προσωπικά σκοπεύω να αγοράσω 1-2 τσιπάκια 3020 να υπάρχουν στην άκρη αν, χτύπα ξύλο, συμβεί οτιδήποτε, και τέλος.
Άντε, άμα φοβάσαι πολύ να πάρεις 5-6 από δαύτα. Τί άλλο;

Reaction score
13
Μετά από 7μηνη παύση εργασιών, λόγω Ελληνικού Στρατού, πιάσαμε και πάλι τα κολλητήρια στα χέρια.
Με τα πολλά, σήμερα έπαιξε τις πρώτες του νότες ο Truepath μου στο πρώτο επίσημο test run! So far so good και πάμε για τη (βαρετή) λαμαρινοδουλειά!

Καλως τον Κωστη.
Δωσε μας λιγο τα πρωτοπορα φωτα σου.

- Τι ψυκτρες εχεις χρησιμοποιησει για τα διοδια ανορθωσης της κυριας Τασης ? Τι θερμοκρασιες ανεβαζουν in the long term ?

- Στις επαφες για Mute της πλακεττας του Ενισχυτη εχεις βαλει καποιο ειδος διακοπτη ?
Με κλειστες ή ανοιχτες τις επαφες αυτου του διακοπτη γυρναει σε κατασταση Mute ?

Αντε και καλο ξεμπερδεμα

Reaction score
10
Ως μάρτυρας του πρώτου δοκιμαστικού έχω να πω... τέρμα οι δικαιολογίες!

Μιχάλη, προς το παρών οι επαφές του mute είναι βραχυκυκλωμένες
και έτσι ο ενισχυτής μπαίνει αυτόματα σε κατάσταση σίγασης κατά το
power up και power down.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Καλως τον Κωστη.
Δωσε μας λιγο τα πρωτοπορα φωτα σου.

- Τι ψυκτρες εχεις χρησιμοποιησει για τα διοδια ανορθωσης της κυριας Τασης ? Τι θερμοκρασιες ανεβαζουν in the long term ?

- Στις επαφες για Mute της πλακεττας του Ενισχυτη εχεις βαλει καποιο ειδος διακοπτη ?
Με κλειστες ή ανοιχτες τις επαφες αυτου του διακοπτη γυρναει σε κατασταση Mute ?

Αντε και καλο ξεμπερδεμα
Hello Mike!
Ψύκτρες ντεν βάλαμε ακόμα. Αυτό είναι το επόμενο βήμα. Για ελάχιστο χρόνο που τον αφήναμε ανοικτό πάντως (μέχρι 1min) στις δοκιμές μόνο τα mosfet ανέβαζαν μεγάλη θερμοκρασία. Για τα diodes που λες θα βάλω 2 μικρά κομμάτια ψύκτρας τα οποία κάποια στιγμή τα είχα υπολογίσει ως υπέρ-αρκετά. Φαντάσου κάποιοι (που παίζουν με μικρότερα rails πάντως) δεν βάζουν καθόλου ψύκτρες εκεί.

Το mute το είχαμε βραχυκυκλώσει για τα test. Η λογική του είναι ότι με κλειστές επαφές είναι UNMUTED ο ενισχυτής ενώ με ανοικτές είναι muted.

Σκέφτομαι σοβαρά να τον αφήσω μόνιμα σε unmuted φάση αλλά θέλω να ψάξω τη χρησιμότητα του mute λίγο παραπάνω.
Από μόνος του πάντως ξεκινάει muted και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα γίνεται unmuted. Επίσης ξαναμπαίνει σε mute κάποια δέκατα του δευτερολέπτου πριν το κλείσιμο.
To led ανάβει όταν βρίσκεται σε κατάσταση mute.

Reaction score
13
Λοιπον με τον Truepath θυμηθηκα καποτε που ειχε ερθει στην Αθηνα καποιος κερατας Προεδρος των ΗΠΑ, , πριν καμμια δεκαρια χρονια ή και λιγοτερο, και ειχανε ριξει οι Αμερικανοι παρασιτο σε ολες τις Τηλεπικοινωνιες. Δεν δουλευε ουτε GPS, ουτε ρανταρ, ουτε τιποτε.

Ετσι και τωρα. Το Remote volume εφαγε ταπα.
Επιανε μονο στο μισο μετρο.
Ενα ραδιο που εχω και ακουω ο ταλας, και αυτο μου το εκμηδενισε το σκατοπραμα.
Τα ζομπελ στην Εξοδο δεν κανουν σπουδαια δουλεια.
Τα μεγαφωνα παιρνουν δυο-τρια βολτ στον 1.5 ΜΗz, κι οποιον παρει ο χαρος.

Παντως δεν λεω ... τα πηραμε τα βαττακια μας.
Πανω απο 2x 250 Watt στα 4Ω και τα δυο καναλια οδηγουμενα. Ακριβως τα μισα στα 8Ω.
Αυτα συμβαινουν με τροφοδοσια +/- 56.5 Βολτ στην ηρεμια, που γινονται +/- 54 Βολτ στα 2x 250 Watt, ενω υπο αυτες τις συνθηκες η συνολικη καταναλωση απο την μπριζα ειναι 600 Watt. Τα Ισχυος μετα απο μιση ωρα σε αυτες τις συνθηκες ειναι σαν κρυο χερι γυναικας ! Ο μετ/στης σχεδον το ιδιο. Οι αντιστασεις του φορτιου μισοπυρακτωμενες σαν μαντεμενιο χιτωνιο που εχει μεινει απο λαδια.
Το current limiter κοβει βολτες πανω κατω αναλογα τον χρονο λειτουργιας.

Για το πως ακουγεται θα αφησω να μιλησει το αφεντικο του.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εντάξει το πολύ πολύ να ψηθεί κανα μεγάφωνο. :137:
Παίζει ρε σεις, που είναι ο αφεντικός;

...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.663
Το Remote volume εφαγε ταπα.
Επιανε μονο στο μισο μετρο.
Ενα ραδιο που εχω και ακουω ο ταλας, και αυτο μου το εκμηδενισε το σκατοπραμα.
Τα ζομπελ στην Εξοδο δεν κανουν σπουδαια δουλεια.
Τα μεγαφωνα παιρνουν δυο-τρια βολτ στον 1.5 ΜΗz, κι οποιον παρει ο χαρος.
To zobel θέλει επανασχεδίαση και να προστεθεί δεύτερο zobel με πολύ χαμηλότερη αντίσταση (1ωμ) για >100ΚΗζ. Και στα δυό ζόμπελ οι πυκνωτές πρέπει να είναι ταχύτατοι, όχι οι συνήθεις ύποπτοι δηλαδή, αλλά και οι αντιστάσεις χωρίς ίχνος επαγωγικότητας.

Επίσης χρειάζεται φίλτρο RF (της προκοπής) και στα 220 αλλά και στην είσοδο.

Reaction score
4
Εντάξει το πολύ πολύ να ψηθεί κανα μεγάφωνο. :137:
Παίζει ρε σεις, που είναι ο αφεντικός;

...
Θελει αλουμενενια φατσα για να το βγαλω στη φορα. :137:
Κατσε να βγαλω μια προχειρη φωτο να ανεβασω.
Στρωνει εδω και 2 μερες .....
(Μιχαλη μετρησαμε 680watts καταναλωση και 270w στα 4Ω.)

Reaction score
4
Εδω κοιταχτε τι εφτιαξε ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!
Ποσο καθαρη και συμμαζεμενη δουλεια εχει γινει.

Reaction score
4
Εδω θα ηθελα να ευχαριστησω και δημοσια τον Μιχαλη Σπερτο γιατι περα απο την σπουδαια κατασκευη που εφτιαξε , με ανεχτηκε και με απιστευτη υπομονη προσπαθουσε να μου εξηγησει και να μου απαντησει την καθε απορια που ειχα.

THANKS Μιχαλη !! :622:

Θα ανεβασω και αλλες φωτο οταν θα ειναι οριστικα ετοιμος γιατι του ετοιμαζουμε μια πολυ ομορφη προσοψη με τον Μιχαλη μιας και το κουτι που του πηγα ηταν αισθητικα πολυ μετριο.

Reaction score
13
To zobel θέλει επανασχεδίαση και να προστεθεί δεύτερο zobel με πολύ χαμηλότερη αντίσταση (1ωμ) για >100ΚΗζ. Και στα δυό ζόμπελ οι πυκνωτές πρέπει να είναι ταχύτατοι, όχι οι συνήθεις ύποπτοι δηλαδή, αλλά και οι αντιστάσεις χωρίς ίχνος επαγωγικότητας.

Επίσης χρειάζεται φίλτρο RF (της προκοπής) και στα 220 αλλά και στην είσοδο.
Κωστα πραγματι με δευτερο Ζομπελ προχειρα στις μπορνες των Ηχειων μειωθηκε ΠΑΡΑ πολυ το πλατος του 1.5 ΜΗz στα μεγαφωνα, αλλα παραμενουν τα υπολοιπα φαινομενα διασπορας παρασιτων στον τριγυρω χωρο.
Αυτα υπαρχουν ανεξαρτητα απο την παρουσια ή μη καλωδιων Εισοδου-Εξοδου.
Υποψιν οτι υπαρχει ενα καποιο φιλτρο RF στα 220.

Τελος παντων καποια στιγμη πιστευω οτι με λιγο engineering θα τα σημαζεψουμε αυτα. Εξαλλου δεν εχει μπει και η τελευταια πινελια.
Δεν το βλεπω ωστοσο να δουλευει με δεκτη FM.

Διερωτωμαι τοσοι super DIYers του διεθνους Ντιουικου στερεωματος δεν τα ειδαν ποτε αυτα ?
Κι αν τα ειδαν γιατι δεν λενε κατι ?
Υστερα επιτρεπεται να δινουν ετσι το Κιτ στην κυκλοφορια οι κατασκευαστες του ?
Και μη μου πεις οτι θα γινω πολυ κακια πεθερα.

Κανονικα το τμημα του Ενισχυτη χρειαζεται εγκλεισμο μεσα σε κλουβι, και καθε καλωδιο που μπαινει η βγαινει απο την πλακεττα να απανταει στην ερωτηση : Κυριε μεταφερετε RF ή αλλες ουσιες ?

Ελα PSEIRA, γραψε αυτα που ακουσες μεχρι τωρα μηπως και τουμπαρει λιγο το σεναριο :137:

Reaction score
13
Εδω θα ηθελα να ευχαριστησω και δημοσια τον Μιχαλη Σπερτο γιατι περα απο την σπουδαια κατασκευη που εφτιαξε , με ανεχτηκε και με απιστευτη υπομονη προσπαθουσε να μου εξηγησει και να μου απαντησει την καθε απορια που ειχα.

THANKS Μιχαλη !! :622:

Θα ανεβασω και αλλες φωτο οταν θα ειναι οριστικα ετοιμος γιατι του ετοιμαζουμε μια πολυ ομορφη προσοψη με τον Μιχαλη μιας και το κουτι που του πηγα ηταν αισθητικα πολυ μετριο.

Αντε ρε. Υπερβαλλεις.
Δεν εχεις δει ωραιες κατασκευες.

Reaction score
13
... μετρησαμε 680watts καταναλωση και 270w στα 4Ω.)

Τα 270 Watt / 4Ω ηταν με το ενα καναλι οδηγουμενο.

Τα 680 Watt καταναλωσης ηταν με τα δυο καναλια στα 4Ω και εντονο ψαλιδισμο.
Απ αυτα βεβαια τρωει καμμια 20αρια βαττ ο μικρος μετ/στης κλπ

Κώστας Φ.

Reaction score
895
GJ Mike! Άντε καλορίζικος pseira! Περιμένουμε ακουστικές εντυπώσεις!

Μιχάλη δες και το AN17.pdf (Application Note – DO’S AND DON’TS WHEN DESIGNING FOR EMI COMPLIANCE) της Tripath για το θέμα. Θα το βρεις στο support page του 41hz ή μπορώ να στο στείλω κι εγώ.

Reaction score
4
Ελα PSEIRA, γραψε αυτα που ακουσες μεχρι τωρα μηπως και τουμπαρει λιγο το σεναριο :137:
Ηχητικα τι να πω που αλλαζει συμπεριφορα καθε μερα που περναει προς το καλυτερο ο ατιμος.
Πιστευω στις 200 ωρες (οσο και αλλοι ταξης δελτα που ειχα) να εχει στρωσει.
Με λιγα λογια αυτα που ακουσα δεν ξεφευγουν απο τον χαρακτηρα του μικρου του αδερφου trends αλλα χωρις τα μειονεκτηματα του.
Οσων τους αρεσει ο ηχος του "μικρου" μαλλον πανε για αναβαθμιση :137:
H "εικονα" του truepath ειναι σαφως πιο μεγαλη και σε βαθος και σε υψος.
Μεσοχαμηλα εχει γεμισει η περιοχη κατι που μου ελειπε με τον trends.

Ειναι εξαιρετικα πιο ισορροπημενος και πιο ξεκουραστος.
Ο trends εχει την ταση να "φωναζει" στα υψηλα κατι που τον κανει εντυπωσιακο μεν αλλα κουραστικο δε στις πολυωρες ακροασεις.
Στον truepath ολα ειναι στην θεση τους και στην σωστη δοσολογια.
Οπως εκει ειναι και η "ησυχια" και η υπεραναλυση που διακρινει την ταξη Δ. Τα ακουσματα απεκτησαν επιτελους ογκο και ξανακουω ολη μου την συλλογη απο την αρχη. :201:

Α και κατι που ο μικρος trends ειναι ελαχιστα μπροστα απο τον μεγαλο.
Αν βαθμολογουσα την ταχυτητα του trends με 9 και του kingrex με 5 , τοτε στον μεγαλο θα εβαζα ενα 8.5!!
Θεωρω οτι ο μικρος ειναι ταχυτατος και δυσκολα μπορει να τον πιασει ο μεγαλος αλλα σε μικρη αποσταση ειναι εκει.

Αυτα τα ολιγα για αρχη.
Δηλωνω καταενθουσιαμενος που ξεμπερδεψα απο το θεμα ενισχυτης και ειμαι με ενα τεραστιο χαμογελο 2 μερες τωρα.
Αλλα δεν καθομαστε γιατι ηδη ξεκιναμε και τα δευτερα DIY ηχεια μας και λαμπατη προενισχυση για να γλυκανουμε τα τσιπακια!!! :107:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.486
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid