Intel core 2 quad ή Ιntel core I7

Reaction score
0
Καλησπέρα φίλοι συμφορίτες...

Είμαι στην ευχάριστη θέση να στήσω το δεύτρο Pc μου και κυριώς το πρώτο μου HTPC το οποίο όπως καταλαβαίνεται θα πέζει το ρόλο αναπαραγωγής κάθε λογής αρχείου και ειδικά matroska για την τροφοδοσία αρκετού H.D υλικού σε δύο Full H.D Tvs , επίσης απροβλημάτιστη λειτουργία και των πιο απαιτητικών παιχνιδιών , ολίγον office, interet....γενικότερα ένα Pc που να τα κάνει όλα αβασάνιστα.
Ετσι λοιπόν έχω αρχίσει την αναζήτηση του Hardware που θα το αποτελεί και έπεσα στο εξείς δίλημα:I7 ή Core?
Όσο και αν έψαξα στο Forum δεν βρήκα πουθενα αναφορές για τους Ι7 και αυτό με προβληματίζει αρκετά διότι απο την μία έχουν πάρει καλές κριτικές αλλά απο την άλλη δεν τους βλέπω στα καινούργια συστήματα που στείνουν οι συμφορίτες.
Τι προτείνεται πραγματικά για ένα Future Proof Power Pc?

Επίσης ποια είναι η καλύτερη κάρτα γραφικών που θα προτείνατε
για την παραπάνω χρήση?,...αθόρυβη κατα το δυνατόν!

Υ.Γ:Δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό Budget...αλλά σύνεση!

Ευχαριστώ τους όποιους Experts ρίξουν τα φώτα τους σε εμάς τους αδαείς!:140:

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
22.054
Απάντηση: Intel core 2 quad ή Ιntel core I7

Ο λόγος που δεν βλέπεις - ακόμα - συστήματα με i7 δεν έχει να κάνει με την απόδοση ή την αξιοπιστία τους, αλλά το κόστος τους μιας και εκτός από τους ίδιους τους επεξεργαστές πρέπει να πάρεις μία αρκετά ακριβή μητρική όπως επίσης και μνήμες DDR3 που είναι ακόμα αρκετά ακριβότερες από τις DDR2. Η διαφορά της απόδοσης από τους core 2 απλά δύσκολα δικαιολογεί το τόσο αυξημένο κόστος. Οπότε οι περισσότεροι μια χαρά βολεύονται με τους core, σε χαμηλότερες τιμές χωρίς να χάνουν κάτι το ιδιαίτερο σε απόδοση...

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.198

Καλά τα είπε ο Σωτήρης.
250 ευρώ η μητρική,250 ευρώ ο επεξεργαστής i7.
Πάνε καλά;
Πάρε core 2 μην το σκέφτεσαι.

Reaction score
0

Γίνατε αντιληπτοί!!!...Όσον αφορά την κάρτα γραφικών?...κάποια καλή που να είναι και αθόρυβη?

Reaction score
150
Η διαφορά απόδοσης υπάρχει (και είναι μεγάλη) απλά όχι στο σε αυτά που θα χρησιμοποιείς σε ένα HTPC ή γενικά στο σπίτι σου. Εκτός και αν είσαι τρελλός gamer με 2χ 4870Χ2 ή Tri-SLI και αναλύσεις 2560χ1600 στο σπίτι και για HTPC και ένας Quad περιτός είναι. Και υπ'οψιν μιας και οι εφαρμογές που θα χρησιμοποιείς στο HTPC σου (κατά συντριπτική πληοψηφία) δεν είναι multithreaded ένας Core2Duo με υψηλότερη συχνότητα όπως οι E8500 ή Ε8600 απ'οτι ένας Quad με τα ίδια λεφτά θα είναι γρηγορότεροι. Εκτός και αν κάνεις overclock που με τους Quad, σε κουτί HTPC και σκέτο αέρα δεν θα πας μακριά. Πάρε έναν E8500 το πολύ και 4GB DDR2 800Mhz και είσαι άψογος.

Reaction score
1

Γίνατε αντιληπτοί!!!...Όσον αφορά την κάρτα γραφικών?...κάποια καλή που να είναι και αθόρυβη?
κάποια ATI 4850 με silent ( χωρίς ανεμηστήρα )

Reaction score
0

κάποια ATI 4850 με silent ( χωρίς ανεμηστήρα )
Φίλε Νίκο για την Sapphire RADEON HD 4870 με ενσωματωμένη υδρόψυξη τι λές?...θα είναι αθόρυβο το pc?...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Intel core 2 quad ή Ιntel core I7

Η διαφορά απόδοσης υπάρχει (και είναι μεγάλη) απλά όχι στο σε αυτά που θα χρησιμοποιείς σε ένα HTPC ή γενικά στο σπίτι σου. Εκτός και αν είσαι τρελλός gamer με 2χ 4870Χ2 ή Tri-SLI και αναλύσεις 2560χ1600 στο σπίτι και για HTPC και ένας Quad περιτός είναι. Και υπ'οψιν μιας και οι εφαρμογές που θα χρησιμοποιείς στο HTPC σου (κατά συντριπτική πληοψηφία) δεν είναι multithreaded ένας Core2Duo με υψηλότερη συχνότητα όπως οι E8500 ή Ε8600 απ'οτι ένας Quad με τα ίδια λεφτά θα είναι γρηγορότεροι. Εκτός και αν κάνεις overclock που με τους Quad, σε κουτί HTPC και σκέτο αέρα δεν θα πας μακριά. Πάρε έναν E8500 το πολύ και 4GB DDR2 800Mhz και είσαι άψογος.
Οφείλω να πω φίλε jargonGr οτι με έπεισες όσον αφορά τις επιδόσεις , όσον αφορά το κόστος που αναφέρθηκαν και οι προηγούμενοι συμφορίτες όχι οτι έχουν άδικο αλλά επειδή δεν στείνεις και κάθε μέρα Pc σκεφτόμουν τους Ι7,με την αντίστοιχη motherboard,μνήμη που χρειάζονται σαν πιο Future Proof έτσι ώστε να ξεγνίασω για μια τριετία και όσον αφορά το κόστος δεν βλέπω και τόσο τεράστιες διαφορές όσο ίσως (στη ματαιότητα του όλου θέματος) στις επιδόσεις.Δηλ.όπως ανέφερες μπορεί με έναν καλό Core2Duo κινηθώ πιο γρήγορα και αξιοπρεπέστατα και ίσως και φτηνότερα απο ότι με έναν Ι7!.
Αν δεν σε έχω κουράσει καθώς και τον sotos65 & ton abcd για το χρόνο που δαπάνισαν , τι θα πρότεινες-νατε απο mobo ή γενικότερα τι σετάκι επεξεργαστή-mobo-μνήμη σαν value for money αγορά & Future proof!...γιατί δεν ξέρω και πολλά και έχω πονοκεφαλιάσει!!!
THANKS A MILLION:135:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Φίλε Cinnamon με τα φτηνότερα υλικά που βρήκα, το κόστος φτάνει τα 585 ευρώ.

Intel Core i7 920 box 257 euros
ECS X58Β-A 229 euros
Corsair 3GB DDR3-1333 Ram Kit 99 euros

Η επιλογή είναι καθαρά προσωπικό θέμα, απλά να επισημάνω ότι αν το χρησιμοποιήσεις μόνο για αναπαραγωγή BD και mkv είναι υπερβολικά ακριβή λύση.
Το future proof στην πληροφορική θα έλεγα ότι είναι ανέκδοτο, όταν κάθε 1 με 2 χρόνια οι αλλαγές είναι τόσο μεγάλες που δεν αξίζει να επενδύσεις σε κάτι που αγόρασες πριν λίγο καιρό.

Reaction score
2
Θεωρώ υπερβολή i7 σε HTPC.Οι C2D και C2Q κάνουν ακόμα πολύ καλά τη δουλειά τους και θα την κάνουν - κατά την ταπεινή μου άποψη - για πολύ καιρό ακόμα. Καλύτερα λοιπόν να πας σε ένα C2D και να καρφώσεις πάνω και μια καλή κάρτα γραφικών πχ μια 4850 και να την βγάλεις καθαρή με πολύ λιγότερο cash.

Πάντως να πω για την ιστορία πως πλέον όποιος φίλος με ρωτάει για HTPC του λέω να πάει για egreat.Με ελάχιστα λεφτά και κόπο κάνεις τη δουλειά σου...

EDIT:Με μια καλή third party ψύκτρα κάνεις τη δουλειά σου αθόρυβα και αποτελεσματικά.Μην μπλέξεις με υδροψύξεις.

Reaction score
150
Λοιπόν ας μιλήσω κι εγώ ο άρρωστος με τα PC (5 στο σπίτι), τις διπλές υδρόψυκτες 4870χ2 κ.τ.λ., κ.τ.λ. Αν πας τελικά σε iCore7 και χωρίς αναλύσεις και πως και τι θα σου πρότεινα να πας σε Asus P6T Deluxe (στην χειρότερη το απλό P6T). Ναι το ξέρω είναι ακριβότερο από το ECS 9 (το οποίο δεν είναι καθόλου κακό) αλλά εμπιστεύομαι την Asus καλύτερα σε μελλοντικά updates του BIOS και ίσως σε ταχύτητα στο "Turbo mode" του iCore7. Σε κάθε περίπτωση αποφάσισε με το πορτοφόλι σου κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις. Σχετικά με τη μνήμη δεν θα πρότεινα 3GB για το λόγο ότι προτείνω μόνο Vista 64bit που δουλεύουν σαφώς καλύτερα με 4GB και πάνω. Αν λοιπόν πας σε iCore7 μιας και είναι triple channel πας σε 6GB κιτ τουλάχιστον. Και για να είμαι και σωστός στις εφαρμογές σου και με Dual Channel να έτρεχες τον iCore7 χαμπάρι δεν θα έπερνες. Και γιατί Vista 64bit? Γιατί χωρίς να σε κουράσω πολύ αν πάρεις iCore7 και τρέχεις Windows XP είναι σαν να τον τρέχεις κουτσό. Και δεν θα μπω σε συζήτηση XP vs Vista. Τέλος θα συμφωνήσω κι εγώ ότι το future proof είναι ανέκδοτο.

Reaction score
0

Φίλοι έχω καταλήξει στο παρακάτω motherboad μιας και η τιμή του είναι συμπαθητική υποστηρίζει ddr3 μνήμες και οπτική εξοδο ήχου
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522676

Απο επεξεργαστή λέω για τον Ε8500 ή και Ε8600 άν κρίνεται σκόπιμο.

Για μνήμες λέω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553771
ή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554043

Και απο κάρτα γραφικών λέω για την http://www.plaisio.gr/product.aspx?...7D126D9B7E566ADB89020DD02482973E0EEC788A3D3C8
μιας και είμαι φανατικός gamer!...ας ελπίσουμε μόνο να είναι σχετικά αθόρυβη!

Power pc που θα παίζει τα πάντα?...τι λέτε?...η μήπως είμαι υπερβολικός?
Τέλος θα αλλάζατε κάτι στην όλη σύνθεση?

Χίλια ευχαριστώ εκ των προτέρων!:114:

Reaction score
150
Αν τα βάλεις σε κουτί desktop και μικρό πρόσεξε τις θερμοκρασίες ειδικά με την 4870 η οποία όταν δεν παίζεις μπορείς να ρυθμίσεις τον ανεμιστήρα πολύ χαμηλά για να μην ακούγεται. Μνήμη όχι Transcend μακράν την Corsair.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Re: Απάντηση: Intel core 2 quad ή Ιntel core I7

Φίλοι έχω καταλήξει στο παρακάτω motherboad μιας και η τιμή του είναι συμπαθητική υποστηρίζει ddr3 μνήμες και οπτική εξοδο ήχου
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522676

Απο επεξεργαστή λέω για τον Ε8500 ή και Ε8600 άν κρίνεται σκόπιμο.

Για μνήμες λέω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553771
ή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554043

Και απο κάρτα γραφικών λέω για την http://www.plaisio.gr/product.aspx?...7D126D9B7E566ADB89020DD02482973E0EEC788A3D3C8
μιας και είμαι φανατικός gamer!...ας ελπίσουμε μόνο να είναι σχετικά αθόρυβη!

Power pc που θα παίζει τα πάντα?...τι λέτε?...η μήπως είμαι υπερβολικός?
Τέλος θα αλλάζατε κάτι στην όλη σύνθεση?

Χίλια ευχαριστώ εκ των προτέρων!:114:
Φίλε cinnamon θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις την οδηγία για τις συνθέσεις PC.

Για τις μνήμες θα συμφωνήσω με τον JargonGR, διάλεξε από την λίστα που δίνει η ASUS για να μην έχεις πρόβλημα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Intel core 2 quad ή Ιntel core I7

Αν τα βάλεις σε κουτί desktop και μικρό πρόσεξε τις θερμοκρασίες ειδικά με την 4870 η οποία όταν δεν παίζεις μπορείς να ρυθμίσεις τον ανεμιστήρα πολύ χαμηλά για να μην ακούγεται. Μνήμη όχι Transcend μακράν την Corsair.
Παίζει φίλε μου να αφαιρεθεί απο την συγκεκριμένη κάρτα το σύστημα ψύξης και να τοποθετηθεί ένα άλλο εξωτερικό άλλης εταιρείας όπως Zalman ή Scythe Musashi SCVMS-1000 VGA Cooler
ετσι ώστε να δουλεύει η κάρτα σε σωστές θερμοκρασίες χωρίς όμως παραγόμενο θόρυβο?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Intel core 2 quad ή Ιntel core I7

Φίλε cinnamon θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις την οδηγία για τις συνθέσεις PC.

Για τις μνήμες θα συμφωνήσω με τον JargonGR, διάλεξε από την λίστα που δίνει η ASUS για να μην έχεις πρόβλημα.
Ο.κ....to mobo πως σας φαινεται?.
Thanks!

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Re: Intel core 2 quad ή Ιntel core I7

Παίζει φίλε μου να αφαιρεθεί απο την συγκεκριμένη κάρτα το σύστημα ψύξης και να τοποθετηθεί ένα άλλο εξωτερικό άλλης εταιρείας όπως Zalman ή Scythe Musashi SCVMS-1000 VGA Cooler
ετσι ώστε να δουλεύει η κάρτα σε σωστές θερμοκρασίες χωρίς όμως παραγόμενο θόρυβο?
Γίνεται.Απλά από όσο γνωρίζω με την αφαίρεση της μαμάς ψύκτρας αφαιρείται αυτόματα και η εγγύηση...Εγώ προσωπικά έχω την 4850 η οποία είναι αρκετά θορυβώδεις και έβαλα μία Scythe Musashi. Τα αποτελέσματα είναι κορυφαία.Η θερμόκρασία έπεσε κατακόρυφά το ίδιο και ο θόρυβος. Απλά αυξήθηκε το μέγεθος!

Reaction score
8.350

παιδες να ρωτησω κατι?επειδη κι εγω φτιαχνω πισακι,καποιος φιλος μου ειπε για Ι7 κι οταν πηδηξα και τουπα οτι θα παει το κοστος διπλο απ'οτι εχω στο μυαλο μου μου ειπε οτι αυτος θα τοβαζε γιατι κανει μετατροπη απο ματροσκες σε AVCHD(τα γραφει σε δισκακια) και ο υπολογιστης του δυπηρινος υποφερει.Ειναι γεγονος αυτο η απλα κανει καποιο λαθος ο φιλος μου?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.557
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος