41Hz.com: Truepath

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.571
Νίκο όταν υπάρχει μια μεγάλη πίτα όλη θέλουν να απλώσουν χέρι και να έχουν ένα κομμάτι της.

Παρεμπιπτόντως ο Yamaha που είχα ακούσει πριν 4 χρόνια δεν ήταν κακός αλλά μάλλον παρεξηγήθηκε επειδή προέρχεται από μια εταιρία του λαού, άσχετα αν αυτή έχει βάλει τα γυαλιά σε πολλές High-End εταιρίες.

Reaction score
4
Παρεπιπτοντως, η γνωστη πατεντα να βαλουμε λαμπα στην προενισχυση για να στρωσει ο Ηχος δεν ειναι ουτε δικη μου επιννοηση, ουτε δηλωσα ποτε οτι συμφωνω με αυτη την φαρμακευτικη αγωγη. Οι ιδιοι οι ClassDδες τα εχετε ανακαλυψει αυτα τα κολπα.
Μιχαλη δεν νομιζω καποιος αλλος να ανεφερε κατι τετοιο εκτος απο εμενα τον ιδιο και η αναφορα μου σε λαμπατη προενισχυση ηταν ΠΡΙΝ ακουσω καν τον ενισχυτη μου.
Σκεπτομενος οτι καποια στιγμη ετσι και αλλιως θα προχωρησω σε αγορα προενισχυτη και επειδη μου αρεσουν οι χροιες τις λαμπας , σκεφτηκα οτι ενα τετοιο παντρεμα ισως με καλυπτε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.639
Παρεμπιπτόντως ρε παιδιά, κάποιος να ενημερώσει τους παρακάτω ότι τελικά έκαναν μ@λακία :137: :

...
Ξέχασες την Panasonic... :141:

Reaction score
10
Χμμ .... :133: δεν βοηθαει το "σκεπτικο" σου ως προς το βαθμο τριβης μου με το θεμα, αγαπητε.
Το σημειωνω σαν χτυπημα κατω απο την μεση.
Ισως δοσμενο εν βρασμω ψυχης.

Μηπως να διαβαζες εσυ αυτο ? : http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/Arthra/internet/classd.htm
Καμία σχέση Μιχάλη...
Πραγματικά λυπάμαι αν κατάλαβες αυτό!
Ήθελα να τονίσω το γεγονός ότι δεν είναι κρυφά τα προβλήματα και η δυσκολία σωστού σχεδιασμού ενός ενισχυτή τάξης Δ
και ότι είναι επίσης γνωστό τα θέματα ΕΜΙ τα οποία παρουσιάζονται και στο link που έδωσα.
Γιατί "φωνάζοντας" έγραψες το παρακάτω:
Μιχαλης Σπερτος said:
2) Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΡΕΚΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ Δ, ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ, NA ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΕΓΓΕΝΗ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία εχεμύθεια από τη στιγμή που γράφονται αυτά στο δίκτυο (από τους ίδιους τους κατασκευαστές),
καθώς και σε επιστημονικά άρθρα που παρουσιάζονται σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί να σχετίζουμε την πολυπλοκότητα/δυσκολία σχεδίασης,
με την ποιότητα/πιστότητα αναπαραγωγής;
Με αυτή την λογική ας καταργήσουμε τους υπολογιστές και γυρίσουμε στον άβακα...

Συγγνώμη πάντως αν σε στεναχώρησα, δεν ήταν πρόθεσή μου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.639
Η προσωπική μου ακουστική εκτίμηση του ενισχυτή μου τάξης Τ (tripath), ο οποίος εμπεριέχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ και χρήση ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΝ ΛΥΣΕΩΝ σε πολλά σημεία, με κόστος λογικό, είναι ότι έβαλε τα γυαλιά σε ενισχυτικά αξίας έως και 30,000 ευρώ, ενώ σε ακόμα υψηλότερο κοστολόγιο έπαιζε το ίδιο ή σχεδόν το ίδιο (διαφορές άνευ σημασίας), χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως κάποιοι άλλοι ακροατές δε προτίμησαν τις κλασσικές σχεδιάσεις είτε λαμπάτες είτε τρανζιστοράτες (περί κολοκυθόπιτας σενάρια).

Αυτό από μόνο του αποτελεί για μένα σημαντική βοήθεια για επίτευξη πραγματικά υψηλής πιστότητας ήχου, διότι απλά δε θα μπορούσα ποτέ να δώσω 70,000 ευρώ ή και περισσότερα για να έχω ίδιο ουσιαστικά ήχο.... Όσοι τα έχουν βέβαια, έχουν κι άλλες επιλογές....

Και (για να μη παρεξηγούμαι) δε νομίζω πως είναι φτηνό το κοστολόγιο του καλού ήχου. Δυστυχώς ή ευτυχώς "τα έχω σκάσει" κατ'επανάληψιν σε μεγάλες φίρμες... Γνωρίζω από πρώτο χέρι πως παίζουν κορυφαία ενισχυτικά, ακόμα και τα τοπ "μοντελάκια" γνωστών εταιριών.

Από τα χέρια μου πέρασαν κορυφαία ενισχυτικά κλασσικής σχεδίασης και σημαντικότατου κοστολογίου (πολύ μεγαλύτερου από την πλειοψηφία των μελών εδώ μέσα) από μεγάλου κύρους Hi-Fi εταιρίες, λαμπάτα ή τρανζιστοράτα. Η εμπειρία μου λοιπόν μόνο μικρή δε μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δε ξέρω πόση σημασία έχει, αλλά καταθέτω μόνο την προσωπική μου άποψη και εκτίμηση, κι όποιος θέλει την "χρησιμοποιεί" για πάρτη του.

Η άποψή μου λοιπόν είναι ότι με ενισχυτικά αυτής της τάξης σε λογικό κοστολόγιο μπορείς να ξεχάσεις δια παντός το θέμα ενίσχυσης και να ασχοληθείς με όλα τα υπόλοιπα.

Επίσης η άποψή μου είναι ότι σε μερικά χρόνια αυτό θα γίνει πράξη σε όλο τον πλανήτη. Νομίζω ότι σε μερικά χρόνια μόνο τέτοια ενισχυτικά θα κυκλοφορούν....

Αυτά βέβαια, όταν τα έλεγα 7 χρόνια πριν, κανείς δε με έπαιρνε στα σοβαρά. Τώρα είναι 50-50....

Reaction score
13
Μιχάλη ξέρεις καλύτερα από πολλούς ότι ο σχεδιασμός ενισχυτικών διατάξεων υποχρεωτικά περιέχει συμβιβασμούς. Από την πλευρά μου θεωρώ ότι οι συμβιβασμοί που γίνονται σε ενισχυτές τάξης Δ δεν είναι εγγενώς περισσότερο επιβλαβείς από οποιασδήποτε άλλης τάξης.
Εάν αρχίσουμε να κατηγορούμε την τάξη σαν σύνολο, να πιάσουμε μετά και το κακό SACD ή γιατί όχι τα τρανζίστορ όπως είπε και ο Στέφανος.

Θα επαναλάβω ότι η τεχνολογία είναι συγκριτικά νέα και έχει πολύ ελπιδοφόρο δρόμο μπροστά της -η λογική της μου αρέσει περισσότερο από το brute force (ρευμάτων -όχι συχνοτήτων :107:) της τάξης Α που θεωρείται "αγνό" hi fi. Ήδη μέσα σε 1 δεκαετία από αυστηρά φορητές εφαρμογές αξιοθρήνητης ηχητικής ποιότητας, έχουμε φτάσει να συγκρίνουμε τις υλοποιήσεις τάξης Δ με παραδοσιακές υλοποιήσεις πολλαπλάσιου κόστους που έχουν προκύψει από τεχνογνωσία δεκαετιών.

Οι παραδοσιακές τεχνολογίες ενίσχυσης είναι κεκτημένες, δεν πρόκειται να εξαφανιστούν εν μια νυκτί. Είμαι πεπεισμένος όμως ότι η πρόοδος στην τάξη Δ μόνο καλό μπορεί να κάνει στο πολύπαθο hi fi, ειδικά εάν την αποδεχτούν άνθρωποι που δεν είναι διατεθιμένοι να συγχωρήσουν εύκολα τα όποια μειονεκτήματά της.

Minas διακρινω μια ωριμη σοφια στα γραφομενα σου. Ισως σε αρκετα σημεια να συμφωνω μαζι σου.

Ομως , υπαρχουν και αλλα ζητηματα και προβληματισμοι ΙΜΗΟ, που ξεφευγουν απο την αυστηρα Τεχνοκρατικη ματια, και απτονται ενδεχομενως μιας πλατυτερης οικονομικοπολιτικοκοινωνικης εξετασης.

Δεν θελω να επεκταθω πολυ προς αυτην την κατευθυνση γιατι τα θεματα αυτα ειναι βαρια για ευρυτερους χωρους.
Θα σου δωσω παντως μια αρχη του νηματος, για την οποια δεν επιδιωκω απαραιτητως συνεχεια, αλλα οποιος νομιζει οτι εχει κατι να πει, εγω προσωπικα δεν εχω λογους να μην ειπωθει.

Παρακολουθωντας απο τα μεσα, απο την θεση του Τεχνικου Πεδιου (field engineer) την διαδρομη της Τεχνολογιας σε διαφορες Εφαρμογες των Ηλεκτρονικων τα τελευταια 30 χρονια, θα ημουν τουβλο να μην διαπιστωσω οτι η ταση του πολιτικοοικονομικου συστηματος στο οποιο ζουμε ειναι η τεχνολογια να συγκεντρωνεται σε ολο και πιο λιγα και συγκεκριμενα τεχνολογικα κεντρα, και να φυλασσεται σαν κορη οφθαλμου κλειδωμενη εκει μεσα ή ενα μικρο μερος να φτανει το πολυ μεχρι τους ελαχιστους περιφεριακους σταθμους-δορυφορους των εταιρειων που γεννουν την τεχνολογια.

Ετσι, κατα την δεκαετια του 70 και πριν, η προσβαση στην Τεχνολογια που αφορουσε σε πολιτικες (μη στρατιωτικες) εφαρμογες, ηταν σχετικα ελευθερη προς καθε εμπλεκομενο, οσο περιφεριακο ρολο και αν ειχε. Κυκλοφορουσαν σχεδια σχεδια των μηχανηματων και οι επεμβασεις-επισκευες γινονταν σε επιπεδο εξαρτηματος. Τα περισσοτερα εξαρτηματα ηταν κοινα και τυποποιημενα και υπηρχαν στο εμποριο.

Σιγα-σιγα (αλλα αρκετα γρηγορα) περασαμε στην μοντουλαρ κατασκευη των συσκευων και η προσβαση στην τεχνολογια αρχιζε να στενευει. Προκειμενου για επισκευη, περασαμε στην αντικατασταση ολοκληρων πλακεττων, οι οποιες συντομα καταντησαν μαυρα κουτια, που ο κατασκευαστης διεθετε στην βαση της ανταλλαγης με την χαλασμενη, και αυτο μονο στις συμβεβλημενες-εγκεκριμενες ανα τον κοσμο εταιρειες-παραρτηματα του.

Με την προοδο της τεχνολογιας των ολοκληρωμενων κυκλωματων και την ψηφιοποιηση των συσκευων επηλθε και το τελικο ζητουμενο, δηλαδη το κλειδωμα μεσω software = απαγορευση της προσβασης για ελεγχο σε οποιοδηποτε αλλο πλην εκεινων που τα κεντρα Τεχνολογιας ενεκριναν. Απο πλευρας επισκευης, ειδικα σε προιοντα προχωρημενης τεχνολογιας αρχικα, (και συντομα στα παντα) φτασαμε να ισχυει σημερα η αντικατασταση πολλες φορες ολοκληρης της συσκευης ως εχει, πραγμα που υποβιβαζει τον ρολο του Τεχνικου πεδιου.

Μερικα παραπλευρα αποτελεσματα αυτης της υποθεσης ειναι οτι
- αξιοι πλην μεμονωμενοι τεχνικοι ή μικρες τεχνικες εταιρειες που δεν ειχαν εργοστασιακη καλυψη σε τεχνολογια και ανταλλακτικα αναγκαστηκαν να διακοψουν δραστηριοτητες (βλεπε περιφεριακα συνεργεια αυτοκινητων, που δεν διαθετουν το πολυτιμo password του επισημου αντιπροσωπου για επικοινωνια με τον εγκεφαλο του αυτοκινητου).
- εξαφανιστηκαν τα γενικα εξαρτηματα απο το εμποριο. Οι επισκευες δεν γινονται πια σε component level.
- Μεγαλοι κατασκευαστες (διαβαζεις Νικο Τσαρ ?)καταντησαν συναρμολογητες modules, τα οποια παραγουν μετρημενοι στα δακτυλα ειδικοι κατασκευαστες, και που πρεπει να κοινωνησεις τα αχραντα μυστηρια για να σου δωσουν λιγοστα tips για το τι περιεχει και πως θα κανεις το πραγμα να δουλεψει.
- Εαν γενικευτει το κακο, οι DIYers σταδιακα θα φτασουν να ξεχασουν και αυτα τα λιγα που ηξεραν (επειδη χρειαζονταν να τα ξερουν), ενω τωρα απλα συναρμολογουν ενα ετοιμο πραγμα και αν δουλεψει εχει καλως και μπορουν να κοκορευονται για το κατορθωμα. Αλλοιως πεταμα και αγοραζουμε αλλο. Βεβαια παντα θα υπαρχουν και τα ανησυχα μυαλα, φωτεινες εξαιρεσεις που θα ψαχνουν ενα βημα παραπερα.
- Δεν ξερω εαν ηδη εχουν ηδη καταργηθει κρισιμα μαθηματα-κλειδια (πχ της Ηλεκτρονικης Φυσικης) απο τα Τεχνολογικα εκπαιδευτικα ιδρυματα. Ουτως ή αλλως οι αποφοιτοι δεν θα τα χρειαστουν.

Αν θελει καποιος ας συμπληρωσει .....

Reaction score
13
...... δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία εχεμύθεια από τη στιγμή που γράφονται αυτά στο δίκτυο (από τους ίδιους τους κατασκευαστές) .....

Εγω ξερω να πω οτι για να παρεις οποιαδηποτε πληροφορια-σχεδιο-οδηγιες απαραιτητες για την συναρμολογηση, τουλαχιστον για τα Tripath, πρεπει :
- να αγορασεις μια σειρα απο πλακεττες που συνιστουν ενα κιτ Ενισχυτου
- Να ζητησεις και λαβεις ενα password απο τη 41Hz ωστε να κατεβασεις μερικα στοιχεια, κι αυτα ελλειπη και διασπαρτα.
- για τυχον αποριες που μπορει να εχεις, ο κατασκευαστης σε παραπεμπει σε forum, που μπαινεις παλι με ειδικο password, στο οποιο συμμετεχουν ομοπαθεις, και σου λεει : ρωτα τους αλλους να σου πουν τι κανανε σε παρομοια περιπτωση.

Για μενα κατι τετοια ειναι Αβακας και οπισθοδρομηση. Εκτος του οτι ειναι γαιδουριά.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
- Μεγαλοι κατασκευαστες (διαβαζεις Νικο Τσαρ ?)καταντησαν συναρμολογητες modules, τα οποια παραγουν μετρημενοι στα δακτυλα ειδικοι κατασκευαστες, και που πρεπει να κοινωνησεις τα αχραντα μυστηρια για να σου δωσουν λιγοστα tips για το τι περιεχει και πως θα κανεις το πραγμα να δουλεψει.
Και τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Αφ' ενός δεν ξέρει κανείς την άποψή τους για το πως παίζουν σε σχέση με άλλες υλοποιήσεις τους (υπάρχουν βέβαια υπόνοιες), αφ' ετέρου, είναι σαν να μου λες ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι σήμερα χειρότερα από ότι το 1975, διότι τώρα όλοι αγοράζουν και συναρμολογούν τα ίδια τσιπάκια από την ΤΙ. Ρομαντικό δε λέω, αλλά δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό.

Τέλος πάντων, ακόμη και να χάλια να έπαιζαν (που δεν παίζουν χάλια), αυτού του είδους οι αφοριστικές προσεγγίσεις (δεν παίζουν μουσική) δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Και δεν το λέω με την λογική του "τόσες μύγες τρώνε σκ@τά άρα θα είναι νόστιμα". Γενικώς όμως, δεν καταλαβαίνω και κάτι άλλο. Αν δεν παίζουν χάλια και παίζουν καλά, πειράξανε κανέναν; :114:

...

Reaction score
10
Εγω ξερω να πω οτι για να παρεις οποιαδηποτε πληροφορια-σχεδιο-οδηγιες απαραιτητες για την συναρμολογηση, τουλαχιστον για τα Tripath, πρεπει :
- να αγορασεις μια σειρα απο πλακεττες που συνιστουν ενα κιτ Ενισχυτου
- Να ζητησεις και λαβεις ενα password απο τη 41Hz ωστε να κατεβασεις μερικα στοιχεια, κι αυτα ελλειπη και διασπαρτα.
- για τυχον αποριες που μπορει να εχεις, ο κατασκευαστης σε παραπεμπει σε forum, που μπαινεις παλι με ειδικο password, στο οποιο συμμετεχουν ομοπαθεις, και σου λεει : ρωτα τους αλλους να σου πουν τι κανανε σε παρομοια περιπτωση.

Για μενα κατι τετοια ειναι Αβακας και οπισθοδρομηση. Εκτος του οτι ειναι γαιδουριά.
Θα συμφωνήσω για την 41Ηz απόλυτα!
Αλλά γι αυτό το λόγο να τσουβαλιάσουμε τους πάντες στο ίδιο σακί;
Αυτό δεν είναι οπισθοδρόμηση; Από τον έναν κρίνουμε όλη την τεχνολογία;

Όσο για τα ζητήματα της μυστικιστικής τεχνολογίας και το "κλείδωμα" αυτών
μέσω λογισμικού κλπ.
Έχετε αναρωτηθεί αν μπορεί ένα σύγχρονο σύστημα, με την πολυπλοκότητα που έχει,
να επιδιορθωθεί/χτιστεί από ένα άτομο;
Είναι εύκολο σήμερα να υπάρξει πανεπιστήμονας;
Με το επίπεδο της τεχνολογικής εξέλιξης που έχουμε η εξειδίκευση
έχει γίνει απαραίτητη.
Πάντως και "κλειστές" πλατφόρμες και λογισμικά έχουμε σήμερα,
αλλά και "ανοικτές" πλατφόρμες και ελεύθερα λογισμικά.
Διαλέγεις και παίρνεις. Και μην νομίζετε ότι ότι τα ανοικτά/ελεύθερα
δεν κλέβουν ιδέες από τα κλειστά... και το αντίστροφο!
Μην γκρινιάζουμε διαρκώς. Ειδικά σήμερα που η γνώση με
το Δίκτυο διαδίδεται ταχύτατα και υπάρχει η δυνατότητα
συνεργασίας με άτομα με όλο τον κόσμο για την επίλυση
ενός προβλήματος! Δεν εξαρτάσαι πια από τον μάγο της φυλής...
Διάθεση να υπάρχει και κριτική σκέψη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.639
"The addition of the 300.2 creates a strong family of next-generation amplifiers from Audio Research, offering superb performance and great drive capability for your music or home theater system. Please call you local Audio Research dealer to arrange an audition of this remarkable new power amplifier."

και:
"After extensive development, we are happy to announce the availability of a new solid-state amplifier from Audio Research that combines high efficiency, musical sound and ample power - all at a very affordable price.
Musically, the 150.2 is very much like the remarkable 150M - very refined, open and natural. Some have described the 150M as having virtually no coloration of its own, so that it presents the source material with remarkable transparency and purity"

Αντιγραφή από :
http://www.audioresearch.com/300.2.html

http://www.audioresearch.com/150.2.html

Είναι προφανές το "great drive capability" ή το "ample power" για τα ενισχυτικά της τάξης αυτής, αυτό κανείς δε το έχει ποτέ αμφισβητήσει.

Αυτό που συνεχίζουν κάποιοι να αμφισβητούν είναι το "superb performance", αλλά ας θυμίσω ότι πριν μόλις 5 χρόνια οι μισοί σημερινοί υπέρμαχοι της τάξης αυτής ήταν οι τότε φανατικοί διώκτες της....
Φαντάζομαι όμως, ότι και το "having virtually no coloration of its own" δεν είναι πάντα πλεονέκτημα, καθώς πολλοί έχουν συνηθίσει "χρωματισμούς" στον ήχο που ακούν, από τους οποίους δύσκολα μπορούν πια να ξεκόψουν, ασχέτως αν αυτοί (οι χρωματισμοί) αποτελούν καθαρή παραμόρφωση...

Το θέμα όμως είναι ότι σε "very affordable price" είναι ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ. Και γι'αυτό κάποτε θα είναι και οι μόνες που θα επιβιώσουν...

ΥΓ. Και όλα τα παραπάνω από μια καταξιωμένη εταιρία σε ΛΑΜΠΑΤΑ ενισχυτικά... Ουδέν περαιτέρω σχόλιο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.639
"Like every other Audio Research power amplifier, the 150M was developed to meet the most challenging sonic criteria. Power supply design and individual module layout have been optimized to yield stunningly musical results whether running two channels or seven. We believe that 150M begs comparison with any solid state amplifier available, and in fact has the important hallmarks of our tube designs: a natural, spacious soundstage, great bass definition and impact, sweetly resolved highs and lifelike musical dynamics. Whether playing back an adventure-film soundtrack or a concert video, the 150M stays composed and natural-sounding like no other multichannel design we've heard. Used with your favorite a-v processor, the 150M produces more musical results with less listener fatigue."

http://www.audioresearch.com/150M.html

Αν και στην Audio Research λεν αυτά τα πράγματα, εδώ και κάποια χρόνια δηλαδή, απορώ γιατί ακόμα κάποιοι πιπιλίζουν τα ίδια και τα ίδια...

Δε πειράζει πάντως, που θα πάει, κι αυτοί σε λίγο θα μετατραπούν σε φανατικούς θιασώτες της τάξης Τ... :143::135:

Reaction score
13
"Like every other Audio Research power amplifier, the 150M was developed to meet the most challenging sonic criteria. Power supply design and individual module layout have been optimized to yield stunningly musical results whether running two channels or seven. We believe that 150M begs comparison with any solid state amplifier available, and in fact has the important hallmarks of our tube designs: a natural, spacious soundstage, great bass definition and impact, sweetly resolved highs and lifelike musical dynamics. Whether playing back an adventure-film soundtrack or a concert video, the 150M stays composed and natural-sounding like no other multichannel design we've heard. Used with your favorite a-v processor, the 150M produces more musical results with less listener fatigue."

http://www.audioresearch.com/150M.html

Αν και στην Audio Research λεν αυτά τα πράγματα, εδώ και κάποια χρόνια δηλαδή, απορώ γιατί ακόμα κάποιοι πιπιλίζουν τα ίδια και τα ίδια...

Δε πειράζει πάντως, που θα πάει, κι αυτοί σε λίγο θα μετατραπούν σε φανατικούς θιασώτες της τάξης Τ... :143::135:

Βρε Κωστα, βρε Κωστα.
Τι ειναι αυτα ?
Η Audio Research ευλογαει τα γενια της, ως οφειλει να κανει.
Στην πραγματικοτητα πισω απο αυτες τις επιλογες κανεις δεν ξερει το πως εκτιμησανε τις εξελιξεις και οπως λει και ο Πετρος ειπανε να παρουνε ενα κομματι απο την πιττα.

Ανεξαρτητα εαν σε πολλα πραγματα εχεις δικιο, η παραθεση μιας διαφημιστικης στην ουσια καταχωρησης δεν αποτελει επιχειρημα.

Τωρα στο ζητουμενο. Μπορει εγω να ειμαι υπερβολικος οταν κρινω ενα μηχανημα ή μια τεχνολογια. Τουλαχιστον προσπαθω να μην γενικευω εξεταζωντας ενα μονο δειγμα.
Ακομη και στα εργαστηριακα ευρηματα θα μπορουσα να δωσω καποιες πιθανοτητες αστοχιας.
Υστερα, ξερεις ποσο σιχαινομαι αυτην την αχαρη θεση οταν πρεπει να στενοχωρησω μερικα απο τα πιο ευγενικα παιδια που εχω γνωρισει σε αυτο τον χωρο, (τους τρεις Κωστηδες Εar-Pseiras-F)
Ενα αλλο που ενας Τεχνικος πρεπει να δινει τεραστια σημασια ειναι να εχει ματια και αυτια ανοιχτα στις τεχνολογικες εξελιξεις, αλλοιως κατανταει ενας γραφικος γκρινιαρης ή πιο κομψα ενας ρομαντικος οπως λεει και ο Νικος.

Ομως εδω το πραγμα μιλαει απο μονο του.
Χρειαζεται σφαιρικη γνωση της Ηλεκτρονικης και να ειναι κανεις παλια πουτανα στον χωρο για να μπορεσει να δει την μπανανοφλουδα. Τα νεα παιδια δικαιως τα εξιταρουν οι νεες προοπτικες.
Η ταξη Δ ειναι υποδεεστερη μορφη Ενισχυσης με μερικα πλεονεκτηματα σημαντικοτατα μονο για οποιον δινει προτεραιοτητα σε αυτα.
Εκεινο που την κανει υποδεεστερη δεν ειναι τα οποια προβληματα παιδικης ηλικιας αλλα η ιδεα πανω στην οποια ειναι χτισμενη.
Και σαν ιδεα (ψηφιοποιηση του σηματος μεσα στον ενισχυτη-διακοπτικη ενισχυση-ανασυσταση του σηματος σε αναλογικο στην Εξοδο) δεν διαφερει και πολυ απο την υπολοιπη ψηφιακη επεξεργασια που καλως ή κακως εφαρμοζουμε σε ασθενη σηματα, προκειμενου να τα επεξεργαστουμε και να τα αποθηκευσουμε ευκολοτερα.
Ελπιζω να συμφωνουμε οτι κατι τετοια ειναι ξενα προς τις διαδικασιες της φυσης, συμφωνα με τις οποιες ειμαστε ρυθμισμενοι να λειτουργουμε σαν ανθρωποι, αλλα υπαρχουν εφαρμογες οπου, μετα απο μακρια εξελικτικη πορεια, τα πρακτικα πλεονεκτηματα ειναι πλεον τετοια και τοσα που να δικαιολογουν την ολη γυμναστικη του σηματος, και την οποια (σημαντικη ή ασημαντη) αλλοιωση της πληροφοριας.
Στην ενισχυση κατα ταξη Δ, θεωρω οτι δεν υπερισχυουν (ή δεν υπερισχυουν αρκετα και για ολους) τα πλεονεκτηματα ωστε να γυρει η ζυγαρια υπερ της.
Αρα το θεμα ειναι τελικα ποια σταση κραταει ο καθενας μας απεναντι στο integrity των Ηχων, και ποσα εχει διαθεση να το πληρωσει.
Και ας μην ξεχναμε οτι εδω μιλαμε Hi Fi και οχι consumer electronics.

Reaction score
12.132
Ομως εδω το πραγμα μιλαει απο μονο του.
Χρειαζεται σφαιρικη γνωση της Ηλεκτρονικης και να ειναι κανεις παλια πουτανα στον χωρο για να μπορεσει να δει την μπανανοφλουδα. Τα νεα παιδια δικαιως τα εξιταρουν οι νεες προοπτικες.
Δεν έχω και πολλές γνώσεις ηλεκτρονικής, οπότε να μου συγχωρήσετε εκ των προτέρων αν πώ και καμιά πατάτα:120:
Ποιά είναι η μπανανόφλουδα; Είχα διαβάσει τον τρόπο λειτουργίας ενός ψηφιακού ενισχυτή και διέκρινα σωστή τη φιλοσοφία του. Τον τροφοδοτείς με ψηφιακό σήμα από μια πηγή, αυτός κάνει την ενίσχυση και τέλος περνά το σήμα από ένα βαθυπερατό φίλτρο, ώστε αυτό που θα προκύψει να είναι ένα ΠΙΣΤΟ αντίγραφο του σήματος που υπάρχει γραμμένο στην ψηφιακή πηγή. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο; Άρα η ηχητική ποιότητα ενός τέτοιου ενισχυτή εξαρτάται από την ποιότητα του τελικού βαθυπερατού φίλτρου. Έτσι δεν είναι;

Η ταξη Δ ειναι υποδεεστερη μορφη Ενισχυσης με μερικα πλεονεκτηματα σημαντικοτατα μονο για οποιον δινει προτεραιοτητα σε αυτα.
Είχα διαβάσει ένα περιοδικό που έκανε την παρουσίαση (πριν χρόνια) του TACT MILLENIUM, του πρώτου ψηφιακού ενισχυτή. Έλεγαν ότι αυτού του είδους οι ενισχυτές, λόγω του τρόπου λειτουργίας τους (τοπολογία δεν το λένε;) είναι πιστοί αναπαραγωγείς, με ελάχιστες παραμορφώσεις και τα λοιπά. Χρειάζονται όμως και ισχυρούς μετασχηματιστές τροφοδοσίας, ικανούς για πολλά αμπέρ. Έτσι στο μυαλό μου σχηματίστηκε η ιδέα ότι επιτέλους περάσαμε στην ψηφιακή εποχή και στους ενισχυτές και τι ωραία που θα είναι όλα σε 6-7 χρόνια που θα φτηνήνει η τεχνολογία τους και η υψηλή πιστότητα με πολλά βατ που θα οδηγούν ηχεία λίγης σε ωμ εμπέδησης θα είναι προσιτή σε όλους. Αυτά τα χρόνια πέρασαν. Ναι έχουμε τέτοιους ενισχυτές (π.χ. ένας 7x150 βατ @ 8 ωμ, SONY S-MASTER με λιγότερα από 410 Ευρώ) ο οποίος για ένα ταπεινό home theater είναι μια χαρά. Ο ROTEL 1091 (απλό παράδειγμα, θα μπορούσε στη θέση του να ήταν κάποιος άλλος μονοκάναλος με 400-500 βάτ) από την άλλη προορίζεται για πιό απαιτητικό κοινό. Ρωτώ, δεν έχει αχρωμάτιστο ήχο; Δεν κάνει για hi-end σύστημα, για πιστή αναπαραγωγή του ζωντανού γεγονότος από ηχεία; (εννοείται κορυφαία και τα ηχεία και η πηγή);

Εκεινο που την κανει υποδεεστερη δεν ειναι τα οποια προβληματα παιδικης ηλικιας αλλα η ιδεα πανω στην οποια ειναι χτισμενη.
Και σαν ιδεα (ψηφιοποιηση του σηματος μεσα στον ενισχυτη-διακοπτικη ενισχυση-ανασυσταση του σηματος σε αναλογικο στην Εξοδο) δεν διαφερει και πολυ απο την υπολοιπη ψηφιακη επεξεργασια που καλως ή κακως εφαρμοζουμε σε ασθενη σηματα, προκειμενου να τα επεξεργαστουμε και να τα αποθηκευσουμε ευκολοτερα.
Μα θα τροφοδοτήσουμε τον ενισχυτή κατευθείαν με ψηφιακό σήμα (από δισκάκι ή από σκληρό δίσκο, σήμα κανονικής ή υψηλής ανάλυσης). Όσο για ανασυσταση του σηματος σε αναλογικο στην έξοδο, χρειάζεται κορυφαία σχεδίαση και ποιοτικά υλικά. (νομίζω ή κάνω λάθος;)

Κάνω κάπου λάθος; Κάνουν οι ψηφιακοί ενισχυτές κάπου λάθος; Ε, να το διορθώσουμε! Δεν μπορεί, κάτι θα γίνεται.

Η συμπάθεια μου στους ενισχυτές τάξης D ή T έγκειται στο γεγονός ότι μου δίνουν ελπίδα ότι μπορώ να αγοράσω ΚΑΛΟ σύνολο ενισχυτικών με 3000 ή 4000 ευρώ και να απολαμβάνω ποιότητα και εντάσεις που αλλιώς θα χρειαζόμουν ενισχυτικά αξίας 30000 Ευρώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.639
Και ας μην ξεχναμε οτι εδω μιλαμε Hi Fi και οχι consumer electronics.
Μα, φίλε μου Μιχάλη, δε καταλαβαίνεις ότι το Hi-Fi μπορεί και ωφείλει να γίνει τμήμα του "ταπεινού" consumer electronics?

Είναι κακό αυτό βρε? :126:

Δε καταλαβαίνεις ότι με τέτοια ενισχυτικά αυτή είναι η μόνη του ελπίδα?

Όσο για το αν "ευλογάει τα γένια της" η Audio Research, επέτρεψέ μου να έχω άλλη άποψη...

Η "διαφημιστική" όπως λες καταχώρηση από τέτοιο "όνομα" αποτελεί ισχυρότατο επιχείρημα διότι τέτοιου μεγέθους και τεχνογνωσίας εταιρίες δε τις "παίρνει" να λεν ασυναρτησίες και δε θα πλάσαραν ποτέ στην αγορά μηχανήματα που δε θα ήταν αντάξια της ηχητικής τους παράδοσης.

Τα όμοια ισχύουν και για άλλα μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως για την Bel Canto, άλλη μια μεγάλη φίρμα λαμπάτων ενισχυτικών, της οποίας ο αρχισχεδιαστής δε δίστασε διόλου να εκφράσει δημοσίως την άποψη ότι τα "ψηφιακά" τους (tripath based) ενισχυτικά παίζουν καλύτερα από τα αναγνωρισμένα παγκόσμιας φήμης λαμπάτα τους ενισχυτικά... κι ας είναι και φτηνότερα!!!!!

Είναι πολλά τα παραδείγματα, είναι πολλοί οι μεγάλοι σχεδιαστές, καταξιωμένοι γνώστες του τεχνικού αντικειμένου της σχεδίασης ενισχυτικών βαθμίδων, όπως και πολλές οι μεγάλες εταιρίες με επίσης καταξιωμένο όνομα στο χώρο, που δεν έχουν καθόλου ανάγκη "γκάφας", που συνολικά εξέφρασαν την ίδια άποψη, αυτήν της ΗΧΗΤΙΚΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΩΝ.

Όλοι πια μ@λάκες είναι και δε ξέρουν τι λεν ή παν να αποπροσανατολίσουν το κοινό με φτηνότερες λύσεις? :140:

Όσο για το θέμα της (κατακριτέας για σένα) "ψηφιοποίησης του σήματος" (που δε συμβαίνει σε πολλά από τα ενισχυτικά αυτής της κατηγορίας, αλλά άσχετο) αν συνεχίζεις να το θεωρείς κατακριτέο εν έτει 2009 που όλη η μουσική παραγωγή στηρίζεται σε αυτήν την διαδικασία, νομίζω πως είσαι απλά εκτός τόπου και χρόνου....

Είναι πια τεχνολογία που έχει ωριμάσει επαρκώς για να στέκεται στα πόδια της με δύναμη, τεχνολογία που βελτιώνεται βεβαίως και θα συνεχίζει να βελτιώνεται κι άλλο όσο αναπτύσσεται η επιστήμη, αλλά βασικά είναι τεχνολογία στην οποία πια βασίζεται (με αξιώσεις και εξαιρετικά αποτελέσματα, σαφώς ανώτερα του "αναλογικού" παρελθόντος) όλη η μουσική βιομηχανία, κι αν επιθυμείς να μην έχεις σχέση με "ψηφιοποίηση" η μόνη λύση είναι να παρατήσεις τα στέρεα!

Αλλαγή χόμπι, μόνο αυτό σε σώζει!

Ή απλά κάνε φίλο σου αυτό που δε μπορείς να αποφύγεις! Και δε θα χάσεις, αυτό είναι δεδομένο!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.639
Η "μαγκιά" τελικά νομίζω πως είναι να καταφέρεις με σύγχρονα εργαλεία (πχ "ψηφιακές" ενισχυτικές βαθμίδες σε μορφή modules) να δημιουργήσεις (στα πλαίσια που αυτό είναι πια εφικτό) αποτέλεσμα ηχητικά ποιοτικότερο από οτιδήποτε υπήρξε ως τώρα και σε κοστολόγια ικανά για ένταξη σε "consumer electronics".

Εκεί πια κρίνεται η επάρκεια και δημιουργικότητα ενός τεχνικού!

Αντίθετα, η προσπάθεια για αντιστοίχηση (ή η εμμονή) στα ίδια κοστολόγια ενισχυτικών λύσεων με λάμπες στυλ πχ 6550 που παραπέμπουν τεχνολογικά σε γνώσεις των παππούδων μας και με χρήση (λόγω κοστολογίου) υλικών που θα επιφέρουν προβληματικό ήχο, δεν έχει πια κανένα νόημα και δεν ενισχύεται με αφορισμούς της "ψηφιοποίησης" του "αναλογικού" ήχου. Αυτά είναι άτοπα..... Ούτε το κυνήγι για NOS ή η εν γένει κοροϊδία σε παγκόσμιο επίπεδο που συμβαίνει με τέτοιες επιλογές δε συμβαδίζει με την λογική, αυτά είναι τεχνάσματα με μόνο σκοπό την κερδοσκοπία σε βάρος της εξέλιξης και με μόνα εφόδια γνώσεις του προηγούμενου αιώνα, πλέον ξεπερασμένες (δυστυχώς ή ευτυχώς).

Το software είναι σημαντικό πια όσο και το hardware σε κάθε υλοποίηση και οφείλει του ίδιου σεβασμού και αναγνώρισης. Ταυτόχρονα, για την απόκτησή του software οφείλει αυτός που το χρειάζεται να το πληρώσει, (όπως πληρώνει και το hardware), διότι κάποιοι Επιστήμονες βγάζουν τα προς το ζειν τους από αυτό.

Αν λοιπόν κάποια "μυστικά" πάνω στο software των "ψηφιακών" ενισχυτικών δεν κυκλοφορούν ελεύθερα, υπάρχει λόγος και είναι απλός: Χρειάζεται χρήμα για να τα αγοράσεις! Αν έχεις γνώση, φτιάξε το δικό σου software ή εξέλιξε το ελεύθερα διακινούμενο. Αυτές είναι οι επιλογές της εποχής μας, κι όχι η εμμονή σε λύσεις του παρελθόντος...

Η διακοπτική τεχνολογία είναι εδώ και θα παραμείνει. Έχει σαφέστατα πλεονεκτήματα, με σημαντικότερο αυτό του κόστους σε συνάρτηση με την απόδοση (ποιοτικά αλλά και ενεργειακά). Η εξέλιξή της είναι ασταμάτητη και η χρήση της μόνο πλεονεκτήματα έχει για το μέσο καταναλωτή αλλά και για το Hi-Fi.

Η χρήση της διακοπτικής τεχνολογίας ακόμα και στα τροφοδοτικά όλων των μηχανημάτων είναι μονόδρομος. Τα πλεονεκτήματα είναι χειροπιαστά ενώ μειονεκτήματα απλά δεν υπάρχουν. Σε Hi-Fi μηχανές η διακοπτική τροφοδοσία έχει εδραιωθεί ήδη απο εταιρίες με δυνατή παρουσία και με άριστα αποτελέσματα. Ακόμα πολλοί δε ξέρουν να την υλοποιήσουν σωστά ή δε τολμούν να ανοιχτούν προς αυτή την κατεύθυνση, αυτό όμως δε σημαίνει τίποτε άλλο εκτός από την ανεπάρκειά τους.

Διότι εν έτει 2009 η σταθεροποιημένη τροφοδοσία για πχ ενισχυτική ή προενισχυτική βαθμίδα στις μέρες μας ΟΦΕΙΛΕΙ να υλοποιείται με διακοπτική τεχνολογία και ΟΦΕΙΛΕΙ να υλοποιείται ΧΩΡΙΣ προβλήματα (εκεί είναι η μαγκιά) ενώ ταυτόχρονα ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΕ ΛΥΧΝΙΕΣ, ΔΕ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ 1800....

Όταν στα PC τα (διακοπτικά) τροφοδοτικά αγγίζουν τα 1500 βατ με αποδεκτό ripple μηδαμινό (δες προδιαγραφές σκληρών δίσκων) σε σχέση με ενισχυτικές βαθμίδες audio, και όταν αυτό φτάνει στον καταναλωτή σε εξευτελιστικό κοστολόγιο, γιατί κανείς δεν επιχειρεί να φτιάξει τυπική τροφοδοσία με μετασχηματιστές διόδους και πυκνωτές για το PC σε υπερεκατονταπολλαπλάσιο κοστολόγιο με επιχείρημα την έλλειψη "προβλημάτων" ή "ποιότητας"? Γιατί ταυτόχρονα αυτό επιχειρείται συστηματικά από την πλειοψηφία των κατασκευαστών audio? Δεν είναι κοροϊδία, ιδίως τη στιγμή που κυκλοφορούν επώνυμες και ιδιαίτερα προσιτές λύσεις με διακοπτικά τροφοδοτικά που δουλεύουν αψεγάδιαστα σε ό,τι τάση κι αν τα βάλεις ή με όποια διακύμανση κι αν παρουσιάσει η φίλη μας η ΔΕΗ?

Είναι πολυδιάστατο το θέμα της διακοπτικής τεχνολογίας, είναι ευρύτατο το πεδίο των εφαρμογών της και είναι "must" η χρήση της, για πολλούς λόγους, ακόμα και οικολογικούς, εμπεριεχομένης βεβαίως της ποιότητας κι όχι σε βάρος αυτής.

Η ανάδειξη κάποιων "προβλημάτων" της (ξεκινήσαμε το θέμα με την ασήμαντη RF "προβληματική" της τοπολογίας αυτής και εύκολα όμως επιλύσιμη, άρα άστοχο επιχείρημα) δεν αποτελεί θετική συνεισφορά ή εξέλιξη. Αυτό (η ανάδειξη προβλημάτων) μπορεί να γίνει σε κάθε τεχνολογία που υπάρχει. Είναι στείρα τακτική.

Γόνιμη τακτική και εξέλιξη αποτελεί η ενασχόληση με την τεχνολογία αυτή και ανάδειξη ποιοτικών λύσεων, απαλλαγμένων από προβλήματα προηγούμενων υλοποιήσεων, προς όφελος του μέσου καταναλωτή (consumer)!

(με τη σειρά μου και στο ευρύτερο πνεύμα του φίλου μου Μιχάλη θα ήθελα να εκφράσω πως δε ξέρω αν στεναχωρώ με τις σκέψεις μου, αλλά να βεβαιώσω πως μόνο τέτοια πρόθεση δεν έχω, αυτό νομίζω είναι πια σαφές. συνάμα να τονίσω ότι σε καμιά των περιπτώσεων δε στεναχωριέμαι με τέτοια ζητήματα - θέματα τεχνολογίας γενικότερα, ούτε κι αν αποδειχθεί ότι κάνω λάθος σε ότι λέω, γιατί απλά χαίρομαι με τον εποικοδομητικό διάλογο σε πολιτισμένο επίπεδο που προσφέρει γνώση σε όλους μας. η ποιότητα άλλωστε των συνομιλητών είναι εδώ και καιρό αποδεδειγμένη)

Reaction score
13
..... δεν έχω και πολλές γνώσεις ηλεκτρονικής .....είχα διαβάσει τον τρόπο λειτουργίας ενός ψηφιακού ενισχυτή και διέκρινα σωστή τη φιλοσοφία του ... ....

- Πως καταφερνεις να διακρινεις τι ειναι σωστο χωρις τις απαραιτητες γνωσεις ?

... ωστε αυτο που θα προκύψει να είναι ένα ΠΙΣΤΟ αντίγραφο του σήματος που υπάρχει γραμμένο στην ψηφιακή πηγή....

- Ευσεβεις ποθοι

.... η ποιότητα ενός τέτοιου ενισχυτή εξαρτάται από την ποιότητα του τελικού βαθυπερατού φίλτρου....

- Ευκολο να το λες (ή να το γραφεις στα περιοδικα). Δυσκολο να κανεις το σημα οπως ηταν αρχικα. Και χωρις προσθετο σκουπιδι

... είχα διαβάσει ένα περιοδικό που έκανε την παρουσίαση ... Έτσι στο μυαλό μου σχηματίστηκε η ιδέα ότι επιτέλους περάσαμε στην ψηφιακή εποχή .... θα φτηνήνει η τεχνολογία τους ...

- Επιτελους θα φτηνηνει ή επιτελους θα εχουμε υψηλοτερη πιστοτητα ?
Μηπως αρκετα υψηλη για ενα -->

... η υψηλή πιστότητα με πολλά βατ .... ο οποίος για ένα ταπεινό home theater είναι μια χαρά....

.... Όσο για ανασυσταση του σηματος σε αναλογικο στην έξοδο, χρειάζεται κορυφαία σχεδίαση και ποιοτικά υλικά. νομίζω ή κάνω λάθος; ... Ε, να το διορθώσουμε! Δεν μπορεί, κάτι θα γίνεται....

- Να σου πω τι μπορει να γινεται. Παιρνεις μια γομολαστιχα και σβυνεις τα πολλα περιττα απο το σημα Εξοδου.
Ολα καλα, αλλα .... μενει το σημαδι απο την γομολαστιχα. Και αλλοι το προσεχουν λιγοτερο, αλλοι περισσοτερο. Φυσικα μπορεις να πεισεις τον εαυτο σου οτι δεν υπαρχει, ή οτι μπρος στα καλλη τι ειναι ο πονος.

.... Η συμπάθεια μου στους ενισχυτές τάξης D ή T έγκειται στο γεγονός ότι μου δίνουν ελπίδα ότι μπορώ να αγοράσω ΚΑΛΟ σύνολο ενισχυτικών με 3000 ή 4000 ευρώ και να απολαμβάνω ποιότητα και εντάσεις που αλλιώς θα χρειαζόμουν ενισχυτικά αξίας 30000 Ευρώ.....

- Με 3-4 χιλιαδες ευρω αγοραζεις σημερα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ συνολο Ενισχυτικων.
...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.639
Με 3-4 χιλιαδες ευρω αγοραζεις σημερα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ συνολο Ενισχυτικων
Δεν έχεις άδικο.

Αναρωτιέμαι όμως αν έχει δίκιο και αυτός που μπορεί να τα αγοράσει και αγοράζει τον παρακάτω:

http://www.audioresearch.com/ref610T.html

ή πολύ περισσότερο (ΙΜΗΟ) τον:

http://www.krellonline.com/krell_component.php?id=30&page=MRA

Πιστεύω δηλαδή ότι από τον "πολύ καλό ενισχυτή" των 3000 ευρώ μέχρι τον πχ Master Reference της Krell υπάρχει αρκετό ποιοτικό χάσμα, ώστε ο "πολύ καλός" να παίζει σα χαλασμένος συγκριτικά με τον "ακριβούλη", άρα αντιπροσωπεύει ουσιαστικά μια ακόμα εμπορική εκδοχή συμβιβασμών και προβλημάτων.

Προσωπικά πάντως ευχαρίστως θα έκανα ανταλλαγή των 8 ψηφιακών ενισχυτών μου με 8 MRA, αλλά αυτό σε μια άλλη ζωή που θα γεννηθώ σείχης με πετρελαιοπηγές....

Αντίθετα, λύση σαν την:
http://www.klein-hummel.com/klein-hummel/icm_en.nsf/root/installed-sound_amplifiers_KPA2400
είναι πολύ πιο βατή κοστολογικά, και επέτρεψέ μου να ισχυρίζομαι πως ποιοτικά δεν υστερεί ...

Άλλωστε πολλοί βλάχοι εν Ελλάδι κυκλοφορούν με μερτσέντα κοστολογίου ισοδύναμου πολλαπλών ενισχυτών της κλέιν, ώστε να ελπίζω πως κάποτε θα μπορέσω να το αποκτήσω, πόσοι όμως διαθέτουν στόλο ιδιωτικών τζετ ώστε να έχουν την οικονομική άνεση να κάνουν ενεργή πολυενίσχυση με MRA?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Master Reference της Krell ...

...ενεργή πολυενίσχυση με MRA?
1,000 W into 8 Ohms, 2,000 W into 4 Ohms, 4,000 W into 2 Ohms, 8,000 W into 1 Ohm, and 16,000 W into .5 Ohm
Πάλι με ενισχυτές τσέπης ασχολείσαι ρε παιδάκι μου;! :144:

Μην ξεχάσεις να υπολογίσεις άλλα τόσα για τα online UPS! :138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.639
Πάλι με ενισχυτές τσέπης ασχολείσαι ρε παιδάκι μου;! :144:

Μην ξεχάσεις να υπολογίσεις άλλα τόσα για τα online UPS! :138:
Πως με νιώθεις βρε παιδί μου.... :143::135:

Staff online

• Zizik