41Hz.com: Truepath

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.596
Ωραια πραγματα, πιστευω οτι οι ψηφιακοι ενισχυτες θα κανουν ενα πολυ μεγαλο βημα οταν λυθουν τα οποια προβληματα με την ψηφιακη εισοδο.
Οταν γινουν πραγματικοι ψηφιακοι, που θα ειναι στην ουσια ενα POWER DAC.
Σκεφτειτε λοιπον μια συσκευη η οποια θα ειναι Dac, dsp, room and speaker correction, digital cross, EQ, pre, amp, κ.λ.π.

Επισης, ενα μεγαλο μπραβο για το επιπεδο της συζητησης.

Reaction score
0
Pseiras, καλή διασκέδαση σου εύχομαι!

Το zetex δεν γνωρίζω να το έχει εκμεταλλευτεί κανείς ως σήμερα… σίγουρα θα δούμε πολλά αντίστοιχα προϊόντα στο μέλλον.

Platon, και εγώ πιστεύω ότι μας περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις σε αυτό τον τομέα ;-)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Σήμερα μαζευτήκαμε 3-4 άτομα και ακούσαμε τον Truepath μου.
Δεν γράφω τίποτα προς το παρόν για θα έχουμε και (άκρως ενδιαφέρουσα) συνέχεια στις ακροάσεις το Σ/Κ - εκτός απροόπτου - οπότε θα υπάρξει αναλυτική καταγραφή εντυπώσεων και πλούσιο φωτογραφικό υλικό!

Reaction score
2
Δεν γράφω τίποτα προς το παρόν για θα έχουμε και (άκρως ενδιαφέρουσα) συνέχεια στις ακροάσεις το Σ/Κ - εκτός απροόπτου - οπότε θα υπάρξει αναλυτική καταγραφή εντυπώσεων και πλούσιο φωτογραφικό υλικό!
Επιφυλάσσομαι κι εγώ για αναλυτικότερες εντυπώσεις μετά το σαββατοκύριακο.
Η πρώτη γεύση πάντως ήταν απολύτως θετική παρά τις μη ιδανικές συνθήκες ακρόασης. :109:

Καλορίζικος Κώστα και καλές ακροάσεις!

Reaction score
13
@ Costas EAR

Κωστα ΟΚ. Μπορει να διαφωνουμε σε καποια τεχνικα θεματα.

Δεν περιμενα ομως απο σενα να φτασεις να παραποιεις σκοπιμα τις αποψεις μου και την σταση μου απεναντι στο μουσικοφιλο κοινο.
Και να αναγορευεις εαυτον σε κριτη της τεχνικης μου επαρκειας και δημιουργικοτητας.
Ή να επιχειρεις να μου υποδειξεις ποιες θα ειναι οι επαγγελματικες μου προοπτικες εαν δεν συμμορφωθω με τις ιδιορυθμες επιλογες σου ?

Φροντισε σε παρακαλω, οταν σε πιανει ο οιστρος να μην χανεις το ελεγχο και να κινεισαι σε ευπρεπη πλαισια, τουλαχιστον οταν απευθυνεσαι σε μενα προσωπικα.

Μη μου πεις και συ οτι αλλα εννοουσες, γιατι ειναι γραμμενα (ποστ 135 και 136)

.... Μα, φίλε μου Μιχάλη, δε καταλαβαίνεις ότι το Hi-Fi μπορεί και ωφείλει να γίνει τμήμα του "ταπεινού" consumer electronics? Είναι κακό αυτό βρε?
Δε καταλαβαίνεις ότι με τέτοια ενισχυτικά αυτή είναι η μόνη του ελπίδα?

..... κι αν επιθυμείς να μην έχεις σχέση με "ψηφιοποίηση" η μόνη λύση είναι να παρατήσεις τα στέρεα!
Αλλαγή χόμπι, μόνο αυτό σε σώζει!
Ή απλά κάνε φίλο σου αυτό που δε μπορείς να αποφύγεις! Και δε θα χάσεις, αυτό είναι δεδομένο!

.... Η "μαγκιά" τελικά νομίζω πως είναι να καταφέρεις με σύγχρονα εργαλεία (πχ "ψηφιακές" ενισχυτικές βαθμίδες σε μορφή modules) να δημιουργήσεις (στα πλαίσια που αυτό είναι πια εφικτό) αποτέλεσμα ηχητικά ποιοτικότερο από οτιδήποτε υπήρξε ως τώρα και σε κοστολόγια ικανά για ένταξη σε "consumer electronics".
Εκεί πια κρίνεται η επάρκεια και δημιουργικότητα ενός τεχνικού!

Reaction score
13
Παραπερα παιρνω μηνυματα σαν κι αυτο που με προβληματιζουν

"Μιχαλη χρονια πολλα!
.... Καλα το site εχει γινει αντρο των ντιτζιλοφρικουλων γκατζετακιδων θεοκουφων μηχανακιδων , και πολλοι απο αυτους που ειναι πληρως πανασχετοι με το μουσικο γεγονος , αναλυουν και μεγαλοποιουν το αρμα της ψηφιακης τεχνολογιας ορμομενοι απο τα πολλα τηλεκοντρολ που τους περιτριγυριζουν.
Οι χουλιγκανικες νοοτροπιες και η θρασυτητα στον γραπτο λογο μερικων που το παιζουν ηγητορες και αυτοκλητοι ειδημονες ,, και η εξοργιστικη καταληψη του φορουμ απο ατομα με απαραδεκτες συμπεριφορες , με τεραστια δοση ειρωνιας , και με γελοια επιδειξη ανεπαρκων γνωσεων.., με αναγκαζουν να απομακρυνθω μαλλον ενεργα απο το φορουμ. "

Reaction score
13
Και κατι σχετικο με την AR, και καθε AR.

Μεταξυ ενος λαμπατου με τιμη 5000 Ε και ενος Class D με τιμη 3000 Ε, ποιος πιστευετε οτι αφηνει στον κατασκευαστη μεγαλυτερο κερδος ?

Reaction score
4
Pseiras, καλή διασκέδαση σου εύχομαι!

Το zetex δεν γνωρίζω να το έχει εκμεταλλευτεί κανείς ως σήμερα… σίγουρα θα δούμε πολλά αντίστοιχα προϊόντα στο μέλλον.

Platon, και εγώ πιστεύω ότι μας περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις σε αυτό τον τομέα ;-)

Thanks Τασο !!!!

Καλοριζικος Κωστα και καλοακουστος !!!!
Γραψτε εντυπωσεις !!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλοάκουστος Κωστή. Θα σε απογοητεύσω αλλά δυστυχώς αυτά τα μαραφέτια δεν παίζουν μουσική. Τώρα άμα σου αρέσουν εσένα, τότε είσαι ένας θεόκουφος ντιτζιταλοφρίκουλας, ένας μηχανάκιας κλπ κλπ. Άσε που μεγαλοποιείς τα πράγματα ορμώμενος από τα πολλά τηλεκοντρόλ. :114:

...

Reaction score
0
Και κατι σχετικο με την AR, και καθε AR.

Μεταξυ ενος λαμπατου με τιμη 5000 Ε και ενος Class D με τιμη 3000 Ε, ποιος πιστευετε οτι αφηνει στον κατασκευαστη μεγαλυτερο κερδος ?
Μεγαλυτερο κερδος αφηνει μακραν το class D.ΚΑι οποιος το αρνηθει στρουθοκαμηλιζει

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ο Class D. Πιθανολογώ ότι αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει με τους φανούς θυέλλης και τις λάμπες φθορισμού.

...

minas

Πισιά
Reaction score
4.426
Μεγαλυτερο κερδος αφηνει μακραν το class D.ΚΑι οποιος το αρνηθει στρουθοκαμηλιζει
Δεν είναι άτοπο όμως να αναρωτηθούμε και ποιος αφήνει τον καταναλωτή πιο ικανοποιημένο (Βλ. με 2 χιλιάρικα στην τσέπη και έναν ενισχυτή που παιζει από το 1ο δευτερόλεπτο και χωρίς...ανταλλακτικά) Αν το γυρίσουμε στο οικονομικό επιχείρημα, φοβάμαι ότι ο Class D είναι μονόδρομος.
Ας επιστρέψουμε στο τεχνικό τμήμα που είναι και πιο ενδιαφέρον...

Reaction score
13
Για αρχή, πες του ότι είναι ανορθόγραφος και βλέπουμε.

...
Νικο ασε την ορθογραφια και κυττα την ουσια.

Εκτος και αν δεν σε ενδιαφερει να διωξεις ενα αρκετο ποσοστο μελων, που σκεπτονται ετσι.

Αν μη τι αλλο η δευτερη παραγραφος ειναι απολυτα δικαιολογημενη.
Πρεπει να ενθαρυνεται να ακουγεται και η αλλη αποψη χωρις να υφισταται μετωπικη επιθεση. Και στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν μιλαω για κολλημενους ψυχακηδες, αλλα για σοβαροτατα ατομα, με αποψη, που ομως συμβαινει να ειναι διαφορετικη απο την δικη σου.

Δηλαδη, εαν σε δεδομενο θεμα-δεδομενη στιγμη διαμορφωνεται ενας συσχετισμος υπερ της ταδε αποψης, αυτη η κατασταση αποτυπωνει απαραιτητως την πραγματικοτητα ?

Λοιπον στο συγκεκριμενο θεμα, ουτε λιγο ουτε πολυ ακουσα οτι ειμαι :
- υπερβολικος
- ασχετος στα συγκεκριμενα.
- κολλημενος-ξεχασμενος στο 1800
- αποπροσανατολιζω τον κοσμο
- φραζω τον δρομο του απλου μουσικοφιλου προς την Υψηλη πιστοτητα
- να συμπλευσω με την πρωτοπορα αποψη, που θελει 6.000 watt για να ακουσει μουσικη στο σπιτι.
- αλλοιως καλυτερα να τα παρατησω.

Ας παιζουμε ομορφα για να αγαπιομαστε.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.571
Εύλογη απορία...
Αφού τα Truepath είναι τόσο καλά γιατί η εταιρία φαλίρισε και έκλεισε?:118::118::118::118:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νικο ασε την ορθογραφια και κυττα την ουσια.

Εκτος και αν δεν σε ενδιαφερει να διωξεις ενα αρκετο ποσοστο μελων, που σκεπτονται ετσι.

Αν μη τι αλλο η δευτερη παραγραφος ειναι απολυτα δικαιολογημενη.
Πρεπει να ενθαρυνεται να ακουγεται και η αλλη αποψη χωρις να υφισταται μετωπικη επιθεση. Και στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν μιλαω για κολλημενους ψυχακηδες, αλλα για σοβαροτατα ατομα, με αποψη, που ομως συμβαινει να ειναι διαφορετικη απο την δικη σου.

Δηλαδη, εαν σε δεδομενο θεμα-δεδομενη στιγμη διαμορφωνεται ενας συσχετισμος υπερ της ταδε αποψης, αυτη η κατασταση αποτυπωνει απαραιτητως την πραγματικοτητα ?

Λοιπον στο συγκεκριμενο θεμα, ουτε λιγο ουτε πολυ ακουσα οτι ειμαι :
- υπερβολικος
- ασχετος στα συγκεκριμενα.
- κολλημενος-ξεχασμενος στο 1800
- αποπροσανατολιζω τον κοσμο
- φραζω τον δρομο του απλου μουσικοφιλου προς την Υψηλη πιστοτητα
- να συμπλευσω με την πρωτοπορα αποψη, που θελει 6.000 watt για να ακουσει μουσικη στο σπιτι.
- αλλοιως καλυτερα να τα παρατησω.
Ξεκινώντας από το σημαντικό της υπόθεσης, θα σου πω ότι μάλλον με την πορεία της κουβέντας πήρες μερικά πράγματα στραβά καθώς αυτό το "ούτε λίγο ούτε πολύ" που έγραψες δεν ισχύει. Φαίνεται εύκολα αν διαβάσεις πάλι και τα παρακάτω:
Κατά την ταπεινή μου άποψη (το λέω και το εννοώ), που σαφώς μετράει πολύ λιγότερο από τη δικιά σου Μιχάλη (και λόγω επαγγέλματος και λόγω σπουδών - κατάρτισης - εμπειρίας)...
Συγγνώμη πάντως αν σε στεναχώρησα, δεν ήταν πρόθεσή μου.
(με τη σειρά μου και στο ευρύτερο πνεύμα του φίλου μου Μιχάλη θα ήθελα να εκφράσω πως δε ξέρω αν στεναχωρώ με τις σκέψεις μου, αλλά να βεβαιώσω πως μόνο τέτοια πρόθεση δεν έχω, αυτό νομίζω είναι πια σαφές.
Είναι εκ των ων ουκ άνευ, ότι βρίσκεσαι ανάμεσα σε ανθρώπους που σε εκτιμούν πολύ. Προσωπικά ναι πιστεύω ότι σε κάποια στιγμή έγινες λίγο υπερβολικός, όπως και ο Πέτρος, αλλά δεν μου έκατσε στραβά. Μια σεβαστή άποψη είναι και τίποτα περισσότερο. Νομίζεις ότι δεν έχω άποψη εγώ για το αν ακούω μουσική στο σπίτι ή τεντζερέδες; Ε, ας έχει κάποιος άλλος διαφορετική άποψη, δεν θα μαλώσουμε κιόλας.

- Πάμε τώρα και στον παραπονιάρη με τα pm.
In my point of view, γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Σε ένα θέμα λοιπόν για ψηφιακό diy ενισχυτή, προσπαθούν κάποιοι να πείσουν αυτόν που έφτιαξε την κατασκευή, ότι δεν θα παίξει ποτέ, ότι δεν παίζει μουσική, ότι δεν είναι hi fi κλπ κλπ. Αν αυτό που σου λέει ο φίλος ήταν αληθές, τότε στα θέματα για τους λαμπάτους, δικούς σου ή όχι, θα έμπαιναν οι ντιτζιταλοφρίκουλες να λέγανε επίσης ότι μια χαρά η κατασκευή , αλλά δεν παίζει μουσική άρα πέτα την. Από την στιγμή που δεν μπαίνουν κι αν μπούνε απλά λένε μια άποψη και όχι αφορισμούς σαν αυτούς που ακούστηκαν εδώ (δεν παίζει μουσική, δεν είναι hi fi αυτό), δεν βλέπω κανένα λόγο να παραπονιέται. Έχω άδικο;

Ξαναλέω. Η πραγματικότητα είναι μπροστά τα μάτια όλων. Σε ένα θέμα για ψηφιακούς ενισχυτές ενοχλούνται κάποιοι γιατί δεν τους γουστάρουν. Η κλαψομ@υνίαση είναι συχνό φαινόμενο στα φόρα αλλά αυτό το επίπεδο δεν είναι αντιμετωπίσιμο. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει, να ανοίγουμε θέματα μόνο για λαμπάτους για να μην ενοχλούνται κάποιοι από την άλλη άποψη ή να παραπονιούνται και οι ντιτζιταλοφρίκουλες για να έχουμε ισορροπία; Αν είχε ανοίξει ένα θέμα για τον λαμπάτο που έφτιαξε κάποιος και άρχιζαν διάφοροι να λένε ότι αυτή η απαρχαιωμένη κατασκευή είναι για τα σκουπίδια (τα λέω χοντρά για να έχουμε αντιστοιχία), τότε ίσως και να είχε δίκιο.

Δηλαδή ο παραπονούμενος, παραπονιέται επειδή, δεν μπορεί να πείσει σε ένα θέμα για ψηφιακό diy ενισχυτή, ότι όσοι ασχολούνται με την ψηφιακή ενίσχυση κάνουν μαλακία; Και αυτό στέκει τώρα και πρέπει να δώσω και σημασία; Καθαρή, ατόφια, αδυναμία έκφρασης. Για να μην πω και ψυχολογικό πρόβλημα που κάποιοι συζητάνε κάτι και χαίρονται οπότε ας τους πω ότι κάνουν μαλακία για να τους την σπάσω.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι από την στιγμή που δεν πρόκειται να πείσει ο ένας τον άλλον για οτιδήποτε, ειδικά σε κάποια θέματα, δεν χρειάζεται και άγχος. Ας του ευχηθούμε του μάστορη να έχει καλές ακροάσεις και τα υπόλοιπα δεν έχουν νόημα.

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.

...

Reaction score
0
Δηλ εισαι σιγουρος για το ποιος εστειλε το μηνυμα αλλα και για τις προθεσεις του?Και εισαι σιγουρος οτι εγραψε σε αυτο το thread?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.472
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO