ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Reaction score
2
Βλάση, οι διαφορές που ακούς με τα συγκεκριμένα NM purifiers είναι ανάλογες με τις διαφορές στα καλώδια ρεύματος, ή είναι ακόμα μεγαλύτερες ?

Δώσε μας σε παρακαλώ μια αίσθηση του μεγέθους της διαφοράς
Μεγαλυτερες Γιωργο, πολυ μεγαλυτερες...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.842
Ρε Νικολα με ολα αυτα που λες οτι ακουσες τοτε οι διαφορες (δεδομενου οτι εχεις ηδη πολυ καλο συστημα) ειναι τεραστιες! Τι αλλο δηλαδη επρεπε να ακουσεις για να το πεις?
Ας πούμε ότι προτιμώ να είμαι ακόμη συγκρατημένος. Πρώτα θα επιβεβαιώσω όσο μπορώ τα συμπεράσματά μου, τόσο στο δικό μου όσο και σε άλλα συστήματα.

...

Reaction score
39
Απάντηση: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Αγαπητέ Κώστα δέν μίλησα μέχρι στιγμής γιατί θεώρησα οτι κανείς δεν αμφισβήτησε την ποιότητα του προιόντος.Θα ήθελα να σας κάνω τις εξής ερωτήσεις..
1.Εγώ το προιόν δέν το δοκίμασα.Εσείς το δοκιμάσατε???Το βάλατε να δουλέψει και δέν σας ικανοποίησε και το απορρίψατε?Ή μιλάτε χωρίς καν να το έχετε δεί?
2.Απο τη στιγμή που θεωρείτε οτι ο κατασκευαστής πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες...Στείλτε του ένα mail και παραχωρήστε του τις γνώσεις σας...και μάλιστα με αμοιβή...μπορεί να ψάχνει συνεργάτες.
3.Απο τη στιγμή που ισχύει το 2 μπορείτε και ΕΣΕΙΣ να γράψετε ένα αναλυτικό άρθρο το οποιο θα τα κατηγορεί.Γιατί όπως αναφέραμε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ TECH-SPECS.
4.Απο τη στιγμή που μας θεωρείτε ανόητους που μπορεί να τα αγοράσουμε φτιάξτε και εσείς ένα προιόν αντίστοιχο(π.χ. κουτί με θωράκιση απο αλουμινόχαρτο) να δούμε αν θα πουλήσει και πώς...Ο κατασκευαστής είναι πολύ γνωστός για ένα τόσο κλειστό χώρο όπως η Ελλάδα.Άστον να πεί την τελευταία κουβέντα προτού τα ισοπεδώσεις όλα...
Φιλικά πάντα...

1. Είμαι σαφής. Δεν το δοκίμασα, Δεν το απέριψα.

2.α.Δεν θεωρώ ούτε γράφω κάπου ότι πουλάει φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες. Μη βάζετε λόγια στο στόμα μου και δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Γράφω σαφέστατα ότι χωρίς τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε επιστημονικά ένα προιόν. Επίσης αναφέρω ότι είναι δικαίωμα του κάθε κατασκευαστή να δίνει η να μη δίνει τα στοιχεία αυτά. Τα ελλειπή στοιχεία δεν σημαίνουν ότι το προιόν είναι κακό. Κάλλιστα μπορεί να υπάρχει ολόκληρη διατριβή από πίσω. Η κάποια εταιρία σαν κι αυτή που επισύναψα. Μπορεί όμως και το αντίθετο. Μέχρι να το ακούσω η μέχρι να ενημερωθώ τεχνικά περισσότερο, δεν μπορώ να εκφρασθώ θετικά. Πιό σαφής δεν μπορώ να γίνω.

2.β. Γιά το εάν πουλάω τις γνώσεις μου και γιά το εάν ενδιαφέρεται ο κος Μενδρινός να τις αγοράσει, ας αφήσω τους αναγνώστες να κρίνουν το σκεπτικό σας. Πάντως ευχαριστώ γιά τη σκέψη επαγγελματικής μου αποκατάστασης.

3. Δεν μπορώ να κατηγορήσω κάτι που δεν γνωρίζω. Χωρίς στοιχεία τι να κατηγορήσω? Μη ξεχνάτε ότι δεν σήκωσα εγώ αυτό το τόπικ. Ενα προιόν όταν εμφανίζεται μοιραία κρίνεται. Και σαν παρέα που είμαστε συζητιέται. Εκτός εάν προτιμάτε να χαιδευει ο ένας τον άλλον, να λέμε τι ωραία μηχανήματα που όλοι έχουμε και τι ωραία που ακούμε.

4.α. Η επιλογή αγοράς ενός προιόντος είναι προσωπική. Εσύ ανέφερες και σκέφθηκες τα περί α-νόητων.Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ανόητοι. Απλά υπάρχουν άτομα στο χώρο που επειδή δεν έχουν τεχνικές γνώσεις χρειάζονται πληροφορίες και βοήθεια από κάποιους που πιθανόν να εμπιστεύονται. Και στο κάτω-κάτω ο καθένας μπορεί να κάνει τις επιλογές του και να διαβάζει όποιον θέλει.

4.β. Δεν φτιάχνω αντίστοιχα προιόντα και δεν είμαι ανταγωνιστής του.

.

Reaction score
250

Το να κάνει κάποιος τον "δικηγόρο του διαβόλου" σε μια συζήτηση δεν είναι κατ ανάγκη αρνητικό και αντικείμενο που δικαιολογει οξεία αντίδραση. Μάλιστα έτσι ίσως δίνεται η ευκαιρία σε εκείνους που γνωρίζουν καλύτερα το εν λόγω προϊόν να το προβάλλουν πιο ουσιαστικά-αποτελεσματικά εδραιώνοντας την καλή αίσθηση που αποκομίζει για αυτό (το προϊόν) ο αναγνώστης του thread.

Αν τον δικηγόρο του διαβόλου τον κάνει κάποιος που έχει το επίπεδο του Κων/νου τότε το καλό είναι διπλό!

Μην παραγνωρίζετε ότι από πλευράς σφαιρικής επιστημονικής-τεχνικής γνώσης του audio είναι ίσως ο καλύτερος επιστήμονας μηχανικός ΕΜΠ που μετέχει στο forum. Μου είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσω κάποιον άλλον που έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει επί δεκαετίες πράγματα που αποδεδειγμένα δούλεψαν και μάλιστα εξαιρετικά !!!(ηχεία ηλεκτροδυναμικά ,ηλεκτροστατικά ,μαγνητοστατικά ,κόρνες, ενισχυτές τρανζιστοράτους,λαμπάτους PP / SE / nuvistor ,dac 24/192 nonos , πικάπ κ.λ.π.,κ.λ.π.....).

Χωρίς να συμμερίζομαι πάντα τις απόψεις του , σέβομαι την δυνατότητα του να σχεδιάζει και να υλοποιεί !(συνδυάζοντας επιστημονική γνώση , "χέρια" ,εκτεταμένη εμπειρία σε ακουστικές εκτιμήσεις...)

υγ. OFF topic το post μου αλλά καλό είναι να σεβόμαστε κάποιες παρουσίες εδώ μέσα ακόμη και αν ξεπερνούν λίγο τα εσκαμμένα. Άλλωστε ενίοτε εδώ μέσα έχουν συμβεί σημεία και τέρατα και τα κατάπιαμε χωρίς καμία αντίδραση......

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Το να κάνει κάποιος τον "δικηγόρο του διαβόλου" σε μια συζήτηση δεν είναι κατ ανάγκη αρνητικό και αντικείμενο που δικαιολογει οξεία αντίδραση. Μάλιστα έτσι ίσως δίνεται η ευκαιρία σε εκείνους που γνωρίζουν καλύτερα το εν λόγω προϊόν να το προβάλλουν πιο ουσιαστικά-αποτελεσματικά εδραιώνοντας την καλή αίσθηση που αποκομίζει για αυτό (το προϊόν) ο αναγνώστης του thread.

Αν τον δικηγόρο του διαβόλου τον κάνει κάποιος που έχει το επίπεδο του Κων/νου τότε το καλό είναι διπλό!

Μην παραγνωρίζετε ότι από πλευράς σφαιρικής επιστημονικής-τεχνικής γνώσης του audio είναι ίσως ο καλύτερος επιστήμονας μηχανικός ΕΜΠ που μετέχει στο forum. Μου είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσω κάποιον άλλον που έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει επί δεκαετίες πράγματα που αποδεδειγμένα δούλεψαν και μάλιστα εξαιρετικά !!!(ηχεία ηλεκτροδυναμικά ,ηλεκτροστατικά ,μαγνητοστατικά ,κόρνες, ενισχυτές τρανζιστοράτους,λαμπάτους PP / SE / nuvistor ,dac 24/192 nonos , πικάπ κ.λ.π.,κ.λ.π.....).

Χωρίς να συμμερίζομαι πάντα τις απόψεις του , σέβομαι την δυνατότητα του να σχεδιάζει και να υλοποιεί !(συνδυάζοντας επιστημονική γνώση , "χέρια" ,εκτεταμένη εμπειρία σε ακουστικές εκτιμήσεις...)

υγ. OFF topic το post μου αλλά καλό είναι να σεβόμαστε κάποιες παρουσίες εδώ μέσα ακόμη και αν ξεπερνούν λίγο τα εσκαμμένα. Άλλωστε ενίοτε εδώ μέσα έχουν συμβεί σημεία και τέρατα και τα κατάπιαμε χωρίς καμία αντίδραση......
Κατα πρώτον σεβόμαστε γιατί δέν μαλώνουμε...Συζήτηση κάνουμε...Κατα δεύτερον αν διαβάσεις τα post μου κάνω και ΕΓΩ το δικηγόρο του διαβόλου.Απλά με άλλο τρόπο...

Εγώ "μαλώνω" τους κατακριτές γιατί παρουσιάζουν αντίστοιχα προϊόντα και πάνε να αξιολογήσουν τα purifiers μέσω αυτών.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.Είναι απλό!!!Δέν ξέρετε τί σκέφτηκε και πιθανότατα δέν θα μάθετε.Γιατί όταν πάς να αξιολογήσεις την πατέντα με άλλη πατέντα πέφτεις στο κενό..

Και για να γίνω κατανοητός...Θα μπορούσα να βρώ ένα προϊόν που να προσλαμβάνει αυτά τα κύματα,τα μετατρέπει σε ρεύμα και μέσω μίας γείωσης τα διώχνει.Τότε ξέρετε τί θα λέγατε???Οτι το προιόν ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΕΙΩΣΗ και είναι λάθος.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!!!!Καταλάβετε το.Όσο και να ψάξετε είναι δύσκολο να φτάσετε κοντά...Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

Επίσης παρακαλώ να μην έχουμε σαν επιχείρημα τις σπουδές κάποιου...Καταλαβαίνουμε αν ο Κώστας σπούδασε και ξέρει απο την ποιότητα των κειμένων του.Δέν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.842
Οι αντιδράσεις που δέχεται κάποιος είναι πάντα ανάλογες του επιπέδου της κριτικής που κάνει. Και στην περίπτωσή μας είναι εξαιρετικά χαμηλό, ιδίως εάν γνωρίζει κανείς αυτόν που την ασκεί και τα επιτεύγματά του. Εάν ήθελε να κάνει τον δικηγόρο του διαβόλου, θα μπορούσε να το κάνει ευπρεπώς. Η εντύπωση που αφήνει αυτός ο άνθρωπος, είναι ότι η παρουσίαση του εν λόγω προϊόντος του δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, κυρίως ψυχολογικό. Με την ίδια ακριβώς λογική δεν μπορεί κανείς να σεβαστεί την ικανότητα του ίδιου να σχεδιάζει και να υλοποιεί προϊόντα χρησιμοποιώντας επιστημονική γνώση, εφόσον αφ' ενός δεν μας έχει παρουσιάσει ποτέ τίποτα και αφ΄ ετέρου, τα προϊόντα του δεν έτυχαν μαζικής αποδοχής. Αντί όμως κι εμείς να κάνουμε τον "δικηγόρο του διαβόλου", καλούμαστε να σεβαστούμε τον μηχανικό που δεν έμαθε ακόμη πως χρησιμοποιείται το "quote"...

Κανείς δεν περιμένει από ανθρώπους σαν τον Κων/νου να παραδώσουν μαθήματα ευγένειας. Άλλα περιμένουμε από αυτόν. Όμως αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Επιπλέον, η όποια σχέση του με τον χώρο του ελληνικού audio, θα έπρεπε να είναι αφορμή για καλόπιστη κριτική (ΚΡΙΤΙΚΗ σε κάθε περίπτωση) ακόμη και της μεγαλύτερης μπούρδας, πόσο μάλλον ενός προϊόντος για το οποίο υπάρχουν ήδη δεκάδες μαρτυρίες ότι λειτουργεί με επιτυχία. Θα μπορούσε κάλλιστα να τονίσει το γεγονός ότι πρέπει σε κάποια στιγμή να παρουσιαστεί τεκμηρίωση έτσι ώστε να πεισθεί η επιστημονική κοινότητα, αλλά ταυτόχρονα να σημειώσει ότι εφόσον οι μαρτυρίες είναι θετικές, υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον και τελικά, να ευχηθεί στον συνάδελφό του καλή τύχη.

- Το θέμα μας όμως δεν είναι ο κάθε ένας που θεωρεί χρέος του να δηλώσει την παρουσία του με κρότο και λάμψη, αλλά ένα νέο προϊόν και η τύχη που έχουμε να μπορούμε να το δοκιμάζουμε πριν ακόμη παρουσιαστεί επισήμως στην αγορά.

...

Reaction score
777
Αντί όμως κι εμείς να κάνουμε τον "δικηγόρο του διαβόλου", καλούμαστε να σεβαστούμε τον μηχανικό που δεν έμαθε ακόμη πως χρησιμοποιείται το "quote"...

πόσο μάλλον ενός προϊόντος για το οποίο υπάρχουν ήδη δεκάδες μαρτυρίες ότι λειτουργεί με επιτυχία.

...
To quote και η δυσκολία εκμάθησης Η/Υ δέν έχει παντελώς καμία σχέση με το αν ο άλλος είναι εξειρετικός Μηχανικός.Και το εξαιρετικός μηχανικός τον κάνει να βλέπει τα πράγματα απο τελείως διαφορετική σκοπιά.Καλό είναι λοιπόν να σεβόμαστε την ποιότητα των γνώσεων ενός επαγγελματία ακόμα και όταν αυτός θέλει να τις χρησιμοποιήσει με "άσχημο" τρόπο.Μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι...

Επίσης ο Κώστας πρέπει να σκεφτεί οτι 10 άτομα του hi-end χώρου με χρόνια πείρα και προσεγμένα μηχανήματα ΔΗΛΩΣΑΝ ΕΠΩΝΥΜΑ οτι το συγκεκριμένο προιόν τους έκανε τεράστια εντύπωση.Αν θέλετε μπορώ να σας δώσω και τα ονόματα...Τα άτομα αυτά δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με το χώρο του εμπορίου.Προς αποφυγή παρεξηγήσεων...:107:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.842
Ποιός σου είπε ότι αμφισβήτησα την ποιότητα των γνώσεών του;
Ας το κλείσουμε εδώ όμως. Το θέμα μας δεν είναι ο Κων/νου.

Αν θέλεις μπορείς να βάλεις τα ονόματα που λες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Βλάση, οι διαφορές που ακούς με τα συγκεκριμένα NM purifiers είναι ανάλογες με τις διαφορές στα καλώδια ρεύματος, ή είναι ακόμα μεγαλύτερες ?

Δώσε μας σε παρακαλώ μια αίσθηση του μεγέθους της διαφοράς
Mαστρογιωργο εχω δοκιμασει και γω αρκετα καλωδια ασημενια, χαλκινα και πολλες φορες διαπιστωνα ηχητικες διαφορες μεταξυ τους οπου αλλες φορες ταιριαζαν με το συστημα μου και αλλες οχι.
Ποτε μου ομως δεν ειπα οτι αυτο το καλωδιο ταιριαξε γαντι με τα θελω μου......
Εδω τα πραγματα αλλαζουν......και ειλικρινα θεωρω οτι διαφοροποιειται το ταιριασμα με τα purifiers!!!!!
Δηλαδη αυτο που πραγματικα με φτιαχνει με τα purifiers ειναι μια αισθηση αληθειας και μιας αβιαστης ροης της μελωδιας που σε παρασερνει!!!!!!!
Πρωτη φορα ακουσα την κουφαλιτσα την Krall να μου τα λεει τοσο ωραια με εναν τροπο πιο γηινο και με μια αληθοφανεια ξεχωριστη.
Στα χαμηλα τωρα 'μιας και εχω μια τεραστια αδυναμια στα κρουστα ενοιωσα τα δυναμικα πιο ισσοροπημενα και τα χτυπηματα στην μποτια πιο στακατα.
Σιγουρα δεν μπορω να δοκιμασω ολα τα καλωδια του πλανητη ομως πιστεψε με εχω δοκιμασει αρκετα τοσα χρονια και σιγουρα λεω οτι αυτα που εισεπραξα σε συνολο απο τα purifiers ουτε για μια φορα δεν τα πηρα απο τα καλωδια.......
Ο Νικος εδω εχει κανει μια εξαιρετικη δουλεια-------ουτε dealer του ειμαι ,ουτε αδερφος του!!!!!!
Δεν ξερω απο τι ειναι φτιαγμενα αυτα τα τσουτσουνια αλλα και δεν με ενδιαφερει........
Με ενδιαφερει το υπεροχο αποτελεσμα που εισπραττω με την τοποθετηση τους στο συστημα μου-
Τωρα Γιωργο μου αν καποιους τους ξυνισε αυτη η κινηση του Μενδρινου ....ξυδακι και αν μπορουν να κανουν την ιδια μαγκια και αυτοι ας το κανουν και να ειναι σιγουροι οτι αν φτιαξουν κατι καλλιτερο πολλοι ειναι αυτοι που θα προτιμησουν τα δικα τους προιοντα-ημαρτον πια

Reaction score
4

Μπορεί off topic μπορεί και όχι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που (προσωπικά πιστεύω) υπάρχει στην κοινότητα μας, είναι η αδυναμία να χωρίσουμε το υποκειμενικό με το αντικειμενικό.
Η μια πλευρά μιλά+κρίνει "ακούγοντας" και η άλλη μιλά για τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Είναι φυσικό να μην υπάρχει ταύτιση απόψεων...αφού είναι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις.

Πάντως ο Κων/νου Κώστας δεν έχει δείξει "χαρακτήρα" (συμπεριφορά) που χρειάζεται παρατήρηση, ούτε "έθαψε" το προΙόν.
Τηρεί μια θέση + ρωτά πράγματα που κάθε "υγιείς" χομπίστας θα έπρεπε να έχει (ΙΜΟ)

Reaction score
250

Στην προώθηση και προβολή ενός προϊόντος που πιθανόν ανατρέπει τα δεδομένα στο audio πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σχολαστικοί ! Εκδηλώσεις «παιδικής χαράς» με τις οποίες εξυψώνουμε ή θαύουμε ένα «καινοτόμο» προϊόν πρέπει να αποφεύγονται σχολαστικότατα.

Με δεδομένο ότι η εμπλοκή μου σαν χομπίστα στον χώρο ξεπερνάει τα 35 χρόνια φανατικής συμμετοχής γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα που δεν τα διανοούνται κάποιοι συμμετέχοντες στα δρώμενα αυτού εδώ του forum !

Έχω απίστευτη αδυναμία σε κάθε είδους Ελληνική προσπάθεια ! Για αυτό και πονάω όταν μια προσπάθεια βάλλεται άδικα από τρίτους ή αυτουποσκάπτεται με τάσεις αυτοχειρίας λόγω λανθασμένων επιλογών. Και αυτό μπορώ να το αποδείξω εμπράκτως οποιαδήποτε στιγμή!

Η αφιλοκερδής συμμετοχή μου στα δρώμενα και τους σχεδιασμούς τεχνικούς και μη στα αρχικά βήματα των δύο μεγαλύτερων ίσως Ελληνικών εταιριών ηχείων είναι γνωστή! Αυτό τον καιρό δουλεύω σιωπηρά χωρίς κανένα οικονομικό όφελος για να βοηθήσω στην διεθνή αξιοποίηση μιας Ελληνικής πατέντας η οποία «έφαγε» το απόλυτο φτύσιμο από περιοδικά , ιντερνετικά fora και δεκάδες επαγγελματίες στην Ελλάδα.

Το τονίζω και πάλι ! Χωρίς κανένα οικονομικό όφελος και με ταυτόχρονη απώλεια χρόνου και ψυχικών αποθεμάτων. Επιτρέψτε μου λοιπόν να απευθύνω δύο «ανοικτές επιστολές σε δύο Φίλους που γνωρίζω πάνω από 25 χρόνια.

Reaction score
250

Α- Προς τον Κ.Κων/νου

Αγαπητέ Κώστα ! Κατανοώ απολύτως την επιφύλαξη σου να δεχτείς ένα προϊόν που η ανεπίσημη παρουσία του στα fora δεν συνοδεύεται από επιστημονική τεκμηρίωση και επαρκείς πληροφορίες προδιαγραφών και αρχών λειτουργίας .

Ειδικά όταν εφαρμόζεται σε ένα τουλάχιστον σύστημα εξαιρετικών μηχανημάτων στο οποίο όμως συνυπάρχουν φωτογραφιζόμενα και κάποια άλλα αστεία μαντζούνια τα οποία αποδεδειγμένα δεν προσφέρουν τίποτε.

Επίσης όταν ο χώρος του audio μαστίζεται από ηλίθια εκμετάλλευση αφελών που έχει φτάσει σε σημείο ένα καλώδιο ρεύματος να κοστίζει όσο ένα αυτοκίνητο ή τέσσερεις 50ρες τηλεοράσεις PIONEER KURO τελευταίας γενιάς.!!!

Δεν κατανοώ όμως την ειρωνεία ή την απαξιωτική προσέγγιση σου για κάτι που απλά δεν το γνωρίζουμε σε βάθος και δεν έχουμε επαρκή δεδομένα να το κρίνουμε . Αφενός τα posts σου περιέχουν πλήθος εύλογων σχολίων και ενστάσεων αφετέρου με τις ελάχιστες αναφορές σου σε Καματερούς , ξεματιάσματα, Δρυίδηδες ανατρέπεις την καρδάρα και επιτρέπεις στους καλοθελητές να μιλούν για ψυχολογία και προθέσεις παραγωγής σου ανταγωνιστικών προϊόντων (προθέσεις που φυσικά δεν υπάρχουν). Περίμενε ρε Φίλε να υπάρξουν επαρκή στοιχεία προδιαγραφών και μετά κρίνε θετικά ή απαξιωτικά.

Reaction score
250

Β-Προς τον Ν.Μενδρινό
Αγαπητέ Νίκο .
Γνωριζόμαστε πολύ καλά και οι συστάσεις είναι προφανώς περιττές. Υπήρξα πελάτης σου ( αγόρασα από εσένα Martin Logan ,Conrad Johnson , Jeff Rowland, Audio Innovation, Benz κ.λ.π,κ.λ.π.).
Ελπίζω να θυμάσαι που στο υπόγειο Σαπφούς και Τηνίων στην Καλλιθέα (αρχές δεκαετίας του 80) σε είχα βοηθήσει με τις όποιες γνώσεις μου να αξιοποιήσεις τα μεγάφωνα της VIFA που έπαιρνες από εκεί και χρησιμοποιούσες τότε σε κάποια ηχεία σου. Έχουμε δε συζητήσει πολλές φορές και πρόσφατα για τα θέματα του χώρου και τις επαγγελματικές σου εξελίξεις.
Φίλε άκουσες πάρα πολλές θετικές απόψεις για τα NM purifiers. Αναπόφευκτα άκουσες και ελάχιστες επιφυλάξεις μερικές από τις οποίες είχαν και διακριτικό χαρακτήρα απαξίωσης-διακωμώδησης.

Γιατί σου κάνει αυτό εντύπωση και γιατί σε «χαλάει»;;;;
Γνωρίζεις στο audio κάποια τεχνολογία ή κάποια σχεδιαστική προσέγγιση που είναι γενικής αποδοχής;;; Και ειδικά στον ναρκοθετημένο χώρο των βοηθημάτων ήχου;;;
Εδώ ο Χ.Σκαλούμπακας που έχει φάει τα χρόνια του στο χόμπυ δεν μπορεί να συμφωνήσει το Θ.Ζαφειρόπουλο (που επίσης έχει φάει τον χρόνο του μέσα στις συναυλίες, τις ηχογραφήσεις και τα hi end μηχανήματα) για τους ηχητικούς συσχετισμούς αναλογικών και ψηφιακών πηγών και μουσικού υλικού. Εδώ ο Κ. Τσαρουχάς και ο Σπέρτος αλληλοαμφισβητούνται για την audiophile επάρκεια της class D ενίσχυσης (αμφότεροι καλοπροαίρετοι και με επαρκές υπόβαθρο γνώσεων και εμπειριών).
Το ότι έχεις χρόνια εμπλοκή στον χώρο δεν σημαίνει ότι σε απαλλάσσει από την πιθανότητα λανθασμένων εκτιμήσεων και επιλογών. Άλλωστε και στο παρελθόν πλήρωσες και πληρώνεις επώδυνα τις πολλές ατυχίες σου και τις λίγες λανθασμένες επιλογές σου.

Στην προκείμενη περίπτωση παρουσιάζεις ένα προϊόν που αν κρίνουμε από τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις είναι καινοτόμο. Αυτό το προιόν θα κριθεί όχι μόνο από έμπειρους ή άπειρους ακροατές , από ιδιοφυείς ή ηλίθιους χομπίστες αλλά και από εκείνους που δίνουν επαρκή σημασία στην αιτιοκρατική προσέγγιση της τεχνολογίας και προτεραιότητα στην επιστημονική τεκμηρίωση.
Αυτούς δεν μπορείς να τους αγνοήσεις γιατί έχουν το κοινό τους και μπορούν να σου τινάξουν την προσπάθεια στον αέρα! Άρα για μια τέτοια καινοτομία ,που επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις σε τομείς που δεν τα καταφέρνουν μόνο οι κυκλωματικές τοπολογίες , θα πρέπει να είσαι έτοιμος να τεκμηριώσεις χρησιμοποιώντας δημοσιεύσεις και πρόσβαση στην Audio Engineering Society (AES).
Χρειάζεσαι λοιπόν μεθοδική πρόσβαση σε όλες τις συνιστώσες πλευρές που εμπλέκονται στη αναπόφευκτη αξιολόγηση. Το ότι αναφέρεται ότι έγιναν-γίνονται συμφωνίες με εταιρίες ηλεκτρονικών αυτό συνεπάγεται ότι έχεις κατοχυρώσει την ιδέα σου και δεν κινδυνεύεις. Πρέπει λοιπόν να κάνεις και επαρκείς ανακοινώσεις προδιαγραφών για να ικανοποιήσεις αυτούς που τις χρειάζονται για να αποφασίσουν αν θα γίνουν πελάτες σου και για να βουλώσεις τα στόματα των κακοπροαίρετων κριτών.

Υγ. 1) Επειδή αναφέρθηκε άστοχα….Η ποιότητα της δουλειάς και οι ικανότητες του Κ. Κων/νου δεν κρίνονται από την εμπορική πορεία των προσπαθειών του. Το να είναι κάποιος επιστήμονας και τεχνικός υψηλού επιπέδου δεν συνεπάγεται ότι είναι καλός έμπορος ή διαλέγει και κατάλληλους συνεργάτες. Με την ίδια ακριβώς λογική δεν επιτρέπεται να κρίνουμε αρνητικά την τύχη των προσπαθειών του Ν.Μενδρινού από την προβληματικές εξελίξεις της μέχρι τούδε επαγγελματικής του πορείας.
2) Δεν αυτοπροτάθηκε ο Κ.Κων/νου για βράβευση από το ACA. Ούτε και το ζήτησε-επεδίωξε. Ήταν καθαρά δική μου πρόταση-πρωτοβουλία ……..

Reaction score
777
Σκαλούμπακας, Σιμόπουλος, Τουφεξής, Κωνσταντινίδης, Οικονομίδης, Δάρας, Γιαννακόπουλος, Βλάσης,Δαλκαλίτσης

Επίσης τα ονοματεπώνυμα υπάρχουν δημοσιευμένα στο Φορουμ του A.C.A. και θα αναφερθούν και στην επίσημη παρουσίαση του προιοντος που θα γίνει από το ACA.GR.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.567

Περίμενε ρε Φίλε να υπάρξουν επαρκή στοιχεία προδιαγραφών και μετά κρίνε θετικά ή απαξιωτικά.
Όσα στοιχεία και να υπάρξουν για το συγκεκριμένο προϊόν, η υποτιθεμένη λειτουργία του είναι εντελώς έωλη και μπορεί να καταριφθεί με τη Φυσική του Λυκείου, πασπαλισμένη με ολίγη από τα δύο πρώτα εξάμηνα του Πολυτεχνείου. Όσοι μπορούν να το καταλάβουν, το κατάλαβαν. Οι υπόλοιποι προσπαθείτε να κρίνετε ένα αυτοκίνητο F1 με κριτήρια του στυλ και του επιπέδου, "αφού αυτό είναι πιο κόκκινο από το άλλο, θα πηγαίνει και πιο γρήγορα, ενώ εκείνο το μπλε θα στρίβει πιο καλά από το άλλο το ασημί".

Δεν θα επεκταθώ, και ούτε πρόκειται να ανοίξω καυγά με κανέναν, κυρίως -κυρίως, λέγω- για χάρη του προσώπου που άνοιξε το θέμα, για χάρη του Αντρέα αλλά και κάποιων άλλων ακόμη, διότι μάλλον δεν θα μπορέσω να αντιδράσω ευσχήμως, όπως ο κ. Κωνσταντίνου.

Πάντως, όσοι νομίζετε ότι αυτά τα πράγματα δουλεύουν, αγοράστε τα, δεν θα σας κάνουν κακό, αρκεί να τα πληρώσετε από το πλεόνασμα και όχι το υστέρημά σας, αφού προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα χωρίς να γνωρίζετε τί είναι, αν υπάρχει, πού υπάρχει και πόσο έντονο είναι, με λάθος τρόπο και κανένα αποτέλεσμα. Μάλιστα, σας προτείνω αν το συνδυάσετε με μερικά ματόχαντρα σε επιλεγμένα σημεία μέσα στο σπίτι, καθώς και τακτική μηνιαία επίσκεψη στο γραφείο του κ. Πητ Παπαδάκου. Καλούς "εξαγνισμούς" και να είμαστε όλοι καλά.

Για όλους τους υπολοίπους, το παρόν θέμα είναι είτε σχετικά ενδιαφέρον, του στυλ "βρε, μπας και αυτό το πράμα δουλεύει;", είτε απλά διασκεδαστικό, όπως ήταν ανέκαθεν η μωροπιστία.

Reaction score
250
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

...........................

Εγώ "μαλώνω" τους κατακριτές γιατί παρουσιάζουν αντίστοιχα προϊόντα και πάνε να αξιολογήσουν τα purifiers μέσω αυτών.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.Είναι απλό!!!Δέν ξέρετε τί σκέφτηκε και πιθανότατα δέν θα μάθετε.Γιατί όταν πάς να αξιολογήσεις την πατέντα με άλλη πατέντα πέφτεις στο κενό..

.......Καταλάβετε το.Όσο και να ψάξετε είναι δύσκολο να φτάσετε κοντά...Ελπίζω να έγινα κατανοητός...

Επίσης παρακαλώ να μην έχουμε σαν επιχείρημα τις σπουδές κάποιου...Καταλαβαίνουμε αν ο Κώστας σπούδασε και ξέρει απο την ποιότητα των κειμένων του.Δέν χρειάζεται να βάζουμε ταμπέλες...
Όχι !!!! Δεν γίνεσαι κατανοητός !!!!

Εδώ είναι ένα διαδικτυακό καφενείο και γίνεται κουβέντα. Τι πιο φυσιολογικό από το να συζητείται η αρχή λειτουργίας του επίμαχου προϊόντος . Θα έπρεπε δηλαδή να περιοριστούμε στην συζήτηση του τύπου "Ά ρε Θανασάρα άρχοντα έβαλα την Μπεζαντάκου στο πικάπ και πέθανα από την κ@υλ@";;;;

Η εύλογη ενασχόληση κάποιων με την αρχή λειτουργίας συνεπάγεται απαξίωση για το προϊόν;;; Έλεος .....

Και γιατί να μην μάθουμε ποτέ;;Είναι κρατικό,απόρρητο μυστικό;;;
Μήπως με τέτοια λογική που δεν πιστεύω ότι υιοθετείται από τον Νίκο Μενδρινό υποσκάπτεται η αποτελεσματική προβολή ενός άκρως ενδιαφέροντος και καινοτόμου προϊόντος;

Οι σπουδές και αυτά που έχει κάνει κάποιος ενίοτε επιβάλλεται να αναφέρονται. Διασαφηνίζουν σε κάποιους πράγματα που είναι απαραίτητα για να κατανοήσουν μερικά από τα δρώμενα εδώ! Μην ξεχνάς ότι και ο φίλος μου ο Χρήστος Σκαλούμπακας αναγκάστηκε για παρόμοιους λόγους να κάνει πρόσφατα αναφορά στις προσωπικές του σπουδές σε χώρο που υποθέτω ότι σου είναι πολύ οικείος......

Reaction score
777

Όσα στοιχεία και να υπάρξουν για το συγκεκριμένο προϊόν, η υποτιθεμένη λειτουργία του είναι εντελώς έωλη και μπορεί να καταριφθεί με τη Φυσική του Λυκείου, πασπαλισμένη με ολίγη από τα δύο πρώτα εξάμηνα του Πολυτεχνείου. Όσοι μπορούν να το καταλάβουν, το κατάλαβαν. Οι υπόλοιποι προσπαθείτε να κρίνετε ένα αυτοκίνητο F1 με κριτήρια του στυλ και του επιπέδου, "αφού αυτό είναι πιο κόκκινο από το άλλο, θα πηγαίνει και πιο γρήγορα, ενώ εκείνο το μπλε θα στρίβει πιο καλά από το άλλο το ασημί".

Δεν θα επεκταθώ, και ούτε πρόκειται να ανοίξω καυγά με κανέναν, κυρίως -κυρίως, λέγω- για χάρη του προσώπου που άνοιξε το θέμα, για χάρη του Αντρέα αλλά και κάποιων άλλων ακόμη, διότι μάλλον δεν θα μπορέσω να αντιδράσω ευσχήμως, όπως ο κ. Κωνσταντίνου.

Πάντως, όσοι νομίζετε ότι αυτά τα πράγματα δουλεύουν, αγοράστε τα, δεν θα σας κάνουν κακό, αρκεί να τα πληρώσετε από το πλεόνασμα και όχι το υστέρημά σας, αφού προσπαθείτε να λύσετε ένα πρόβλημα χωρίς να γνωρίζετε τί είναι, αν υπάρχει, πού υπάρχει και πόσο έντονο είναι, με λάθος τρόπο και κανένα αποτέλεσμα. Μάλιστα, σας προτείνω αν το συνδυάσετε με μερικά ματόχαντρα σε επιλεγμένα σημεία μέσα στο σπίτι, καθώς και τακτική μηνιαία επίσκεψη στο γραφείο του κ. Πητ Παπαδάκου. Καλούς "εξαγνισμούς" και να είμαστε όλοι καλά.

Για όλους τους υπολοίπους, το παρόν θέμα είναι είτε σχετικά ενδιαφέρον, του στυλ "βρε, μπας και αυτό το πράμα δουλεύει;", είτε απλά διασκεδαστικό, όπως ήταν ανέκαθεν η μωροπιστία.
Ξέσπασε!!!!

Εγώ λοιπόν να κάνω μια ανοιχτή πρόταση.Όποιος πιστεύει οτι το προιόν δέν τον καλύπτει απο επιστημονικής άποψης...να γράψει ένα paper.Ειδικά εσύ coyia έχεις γράψει μπόλικα βλέπω βασιζόμενος στη Φυσική λυκείου...Τί είναι άλλο ένα??

Γιατί όλο λόγια είστε.Και μόλις έπεσε η ερώτηση και την απάντησα...αντιδράσεις...

Πάντα φιλικά και σε σένα γιατί φαίνεσαι και τσαντίλας...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.567

Ξέσπασε!!!!

Εγώ λοιπόν να κάνω μια ανοιχτή πρόταση.Όποιος πιστεύει οτι το προιόν δέν τον καλύπτει απο επιστημονικής άποψης...να γράψει ένα paper.Ειδικά εσύ coyia έχεις γράψει μπόλικα βλέπω βασιζόμενος στη Φυσική λυκείου...Τί είναι άλλο ένα??

...
Όοοοοοοοχι! Ας πουλήσει πρώτα ο άνθρωπος καμιά χιλιάδα κομμάτια, και μετά ευχαρίστως. Η κρυάδα μετά την πληρωμή έχει πιο πολλή πλάκα.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΝΜ Sonic Purifiers (by Nikos Mendrinos)...

Όχι !!!! Δεν γίνεσαι κατανοητός !!!!

Εδώ είναι ένα διαδικτυακό καφενείο και γίνεται κουβέντα. Τι πιο φυσιολογικό από το να συζητείται η αρχή λειτουργίας του επίμαχου προϊόντος . Θα έπρεπε δηλαδή να περιοριστούμε στην συζήτηση του τύπου "Ά ρε Θανασάρα άρχοντα έβαλα την Μπεζαντάκου στο πικάπ και πέθανα από την κ@υλ@";;;;

Η εύλογη ενασχόληση κάποιων με την αρχή λειτουργίας συνεπάγεται απαξίωση για το προϊόν;;; Έλεος .....

Και γιατί να μην μάθουμε ποτέ;;Είναι κρατικό,απόρρητο μυστικό;;;
Μήπως με τέτοια λογική που δεν πιστεύω ότι υιοθετείται από τον Νίκο Μενδρινό υποσκάπτεται η αποτελεσματική προβολή ενός άκρως ενδιαφέροντος και καινοτόμου προϊόντος;

Οι σπουδές και αυτά που έχει κάνει κάποιος ενίοτε επιβάλλεται να αναφέρονται. Διασαφηνίζουν σε κάποιους πράγματα που είναι απαραίτητα για να κατανοήσουν μερικά από τα δρώμενα εδώ! Μην ξεχνάς ότι και ο φίλος μου ο Χρήστος Σκαλούμπακας αναγκάστηκε για παρόμοιους λόγους να κάνει πρόσφατα αναφορά στις προσωπικές του σπουδές σε χώρο που υποθέτω ότι σου είναι πολύ οικείος......
Όχι...Δεν είπα να μην συζητηθεί η αρχή λειτουργίας.Έκανε ένας μία νύξη για ενεργειακό ισοζύγιο.Αυτό ήταν το πρώτο και το τελευταίο που ακούστηκε απο πλευράς αρχής λειτουργίας.

Εγώ απλά διαφωνώ στο να βρίσκουμε αντίστοιχα προιόντα και επειδή έχουν το ίδιο αποτέλεσμα να καταλήγουμε αβέβαια σε συμπεράσματα <<άρα αυτό το υλικό έχει>>.

Δεν είναι δυνατόν να γράφουμε ωραία λογάκια και φιλοσοφίες και μετά να λέμε οτι σχολιάσαμε τον τρόπο λειτουργίας...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΣΑΜΕ.Μόνο έχουμε ένα group που λέει(εντελώς τυχαία ΟΛΟΙ όσοι τα έχουν δεί)οτι είναι καλά προιόντα και ένα δεύτερο που πάει να το αμφισβητήσει με φιλολογίες...Και τους ουδέτερους όπως ο γράφων...

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.346
Members
38.448
Νεότερο μέλος
Evaggelos_pnk