Singstar ABBA review (PS3)

Reaction score
62

Για να πω την αλήθεια, ποτέ δεν με ξετρέλαναν τα Karaoke. Όχι μόνο επειδή δεν με αντέχει άνθρωπος πάνω από 5 δεύτερα, αλλά και γιατί μου φαινόταν κάπως, να τραγουδάς μπροστά από μια τηλεόραση!!! Η επαφή μου με το Singstar λοιπόν έγινε με το ζόρι και ύστερα από πίεση της γυναίκας, που ήθελε να ξεδιπλώσει τις φωνητικές τις «αρετές»!!! Το αποτέλεσμα? Πιο πολύ τραγουδούσα εγώ, παρά αυτή!!!
Αποφάσισα λοιπόν ότι αξίζει τον κόπο να γράψω ένα review, ώστε να πω τις εντυπώσεις μου!!

Η σειρά Singstar, δεν είναι καινούρια, αλλά από την εποχή του PS2, στο οποίο κυκλοφόρησαν ουκ ολίγα μουσικά πακέτα. Η αρχή έγινε το 2004 με την κυκλοφορία του ….Singstar (σκέτου!!!) και ακολούθησαν και άλλα, όπως το Singstar Party, 80 ‘s, Rock ballads κ.α!! Φτάσαμε αισίως στο vol 3 Ps3 και στην ABBA edition, στην οποία είναι στηριγμένο το Review.

Το παιχνίδι δίνεται, είτε σκέτο, (γι’ αυτούς, που έχουν στην κατοχή τους τα μικρόφωνα) είτε με τα μικρόφωνα. Η σύνδεση των μικροφώνων γίνεται με έναν αντάπτορα USB, που στην άλλη του μεριά έχει 2 βύσματα, στυλ «καρφιού», ένα μπλε και ένα κόκκινο, που εκεί συνδέονται τα μικρόφωνα. Η κατασκευή των μικροφώνων κρίνεται ιδιαίτερα καλή, παρότι προορίζονται για παιχνίδι και μόνο!!

ΓΡΑΦΙΚΑ:

Καλά, δεν φαντάζομαι να περιμένετε τίποτα ειδυλλιακά τοπία και χαρακτήρες με physics κλπ κλπ. Τα γραφικά, πέρα από τα όμορφα μενού, δεν είναι τίποτε άλλο από το video clip του εκάστοτε τραγουδιού, συνοδευόμενο από μία μπάρα στο κάτω μέρος, που λειτουργεί ως χρονόμετρο, που δείχνει τον υπολειπόμενο χρόνο, την μπάρα στο μέσο, που σου δείχνει τις φωνητικές σου επιδόσεις, καθώς και τους στοίχους. Παρότι το παιχνίδι υποστηρίζει 1080p και αυτό φαίνεται στα μενού του, με απογοήτευσε το γεγονός ότι τα videoclip είναι σε standard definition και μερικά μάλιστα αρκετά θολά. Γνωρίζω ότι, λόγω παλαιότητάς τους, δεν έχει κανείς υψηλές απαιτήσεις, αλλά ένα απλό upscaling και κάποια ίσως επεξεργασία θα μπορούσε να γίνει, μιας και το σύνολο των μουντών και θολών video clips χτυπάει άσχημα στο μάτι σε σχέση με τα λαμπερά HD animations. Το μόνο, που έχω να πω, πέρα αυτών, που ανέφερα, είναι ότι τα video clips είναι οι αυθεντικά, που παίχτηκαν την εποχή του τραγουδιού και όχι οι δεκάδες εναλλακτικές εκτελέσεις, που κυκλοφόρησαν στην πορεία

ΗΧΟΣ:

Από τα σημαντικότερα στοιχεία του παιχνιδιού, κατά τη γνώμη μου, μιας και είναι μουσικό παιχνίδι. Για τη μουσικά, τι να πω, αφού τα τραγούδια τα έχουμε ακούσει χιλιάδες φορές. Το ίδιο το πακέτο περιλαμβάνει γύρω στα 30 τραγούδια των ΑΒΒΑ και τη τα πιο γνωστά, η ποιότητά τους κρίνεται πολύ καλή και υποψιάζομαι ότι έχει γίνει κάποιο είδους remaster, αφού, ακόμα και τα CD έχουν αρκετό φύσημα, πράγμα, που δεν υπάρχει στο παιχνίδι.

GAMEPLAY:

Τι πιο απλό από το να πάρεις ένα μικρόφωνο και να τραγουδάς??? Τόσο απλό είναι και το Singstar!! Διαλέγεις το τραγούδι, που θέλεις και αρχίζεις να τραγουδάς!! Η φωνή ακούγεται παράλληλα με τους ΑΒΒΑ και θετικό είναι ότιυπάρχει η επιλογή αυξομείωσης της έντασης της δικιάς μας φωνής, ώστε να την ακούμε λιγότερο η περισσότερο. Το παιχνίδι έχει 3 βαθμούς δυσκολίας. Easy, Medium και Ηard. Σκοπός είναι ο παίκτης να είναι «τονικά» σωστός, ώστε να μένει μέσα στην μπάρα, που εμφανίζεται στην οθόνη. Όσο μένει μέσα, παίρνει βαθμούς, ώστε στο τέλος του λέει τις φωνητικές του επιδόσεις. Τίποτα δεν είναι κλειδωμένο, δεν υπάρχει game over!! Υπάρχει η επιλογή τα τραγουδήσουμε όλο το τραγούδι, (Standard version) ή ένα μέρος αυτού (Short version). Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα να του ορίσουμε να αλλάζει κάθε 15 δεύτερα random τα τραγούδια!!

Φυσικά, το διπλό είναι το δυνατό του σημείο. Εδώ έχουμε την επιλογή του Contest, που παίζουν δύο παίκτες και τραγουδούν εναλλάξ, νικώντας αυτός, που μάζεψε τους περισσότερους πόντους και το Duet, που τραγουδούν και οι δύο ταυτόχρονα. Φυσικά υπάρχει και online δυνατότητα, ώστε να τραγουδάει κανείς με κάποιο «δικτυακό» του φίλο.

Κανένα πρόβλημα δεν θα συναντήσετε στο χειρισμό του παιχνιδιού, αφού, πέρα του όλοι καταφέρουν να παίξουν, χωρίς να μπλέκουν με κουμπιά, επιπλέον η συμπεριφορά των μικροφώνων είναι υποδειγματική, αφού ανταποκρίνονται πολύ ρεαλιστικά την τόνο της φωνής και αντιλαμβάνονται και το παραμικρό φάλτσο και επιπλέον δεν δείχνουν να επηρεάζονται από τους θορύβους και τα γέλια τριγύρω!!

Τέλος σημαντικό είναι ότι μπορεί να γίνει χρήση και του Eye Toy camera, ώστε ο επίδοξος τραγουδιστής να βλέπει και τον εαυτό του να τραγουδάει!!

ΓΕΝΙΚΑ:

Ομολογώ ότι είναι ένα παιχνίδι, που και να ντρέπεσαι να τραγουδήσεις σε προκαλεί να το κάνεις. Και το κάνεις στο τέλος!! Και προχωράς και παραπέρα. Μπορεί να πιάσεις τον εαυτό σου να χορεύει κιόλας!! Με λίγα λόγια καταφέρνει τέλεια, αυτό, που υπόσχεται. Τη διασκέδαση. Και το σίγουρο είναι ότι θα σας χαρίσει πολλές ώρες απ’ αυτή. Και προσωπική συμβουλή?? Να έχετε όσο το δυνατό περισσότερους παράφωνους στην παρέα!!!

Γραφικά: 6/10
Ήχος: 8/10
Gameplay: 9/10
Γενικά: 8/10

Reaction score
1.213
Για να πω την αλήθεια, ποτέ δεν με ξετρέλαναν τα Karaoke. Όχι μόνο επειδή δεν με αντέχει άνθρωπος πάνω από 5 δεύτερα, αλλά και γιατί μου φαινόταν κάπως, να τραγουδάς μπροστά από μια τηλεόραση!!!

Το αποτέλεσμα? Πιο πολύ τραγουδούσα εγώ, παρά αυτή!!!

μπουχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα..............

:204::204:

off topic : Δε μου λες....ποσες φορες εχεις δει αυτη την ταινια ? :121:

Reaction score
0
Ε... μήπως υπάρχει κανένα video για να σε δούμε να τραγουδάς το Dancing Queen; :138:
Πίστευα ότι η 24ωρη καθυστέρηση είναι ένδειξη ότι μας περιμένει υπερπαραγωγή αλλά τίποτα...

Κάπως έτσι θα πήγαινε πάντως:

[YOUTUBE]XUt1mL5Yfm0[/YOUTUBE]

Reaction score
4
Ενταξει και τραγουδησες.
Ειναι απο αυτα τα παιχνιδια που τα πιανεις μια φορα , περνας σουπερ και δεν το ξαναπιανεις στα χερια σου ποτε ?

Reaction score
0
Ενταξει και τραγουδησες.
Ειναι απο αυτα τα παιχνιδια που τα πιανεις μια φορα , περνας σουπερ και δεν το ξαναπιανεις στα χερια σου ποτε ?
Μόνος σου λογικά δεν το ξαναπιάνεις. Με παρέα (+ αλκοόλ) γιατί όχι;

Δημήτρη Κ. βάλε video, δεν έχω να πω άλλες κακίες, τις εξάντλησα. :116:
Το υπόσχομαι.

Reaction score
4
Μόνος σου λογικά δεν το ξαναπιάνεις. Με παρέα (+ αλκοόλ) γιατί όχι;

Δημήτρη Κ. βάλε video, δεν έχω να πω άλλες κακίες, τις εξάντλησα. :116:
Το υπόσχομαι.
Ε με παρεα και αλκοολ και wii παιζεις.:137:
Αλλα αμα ειναι 100 ευρω για μια φορα δεν τα δινω.
Εδωσα 300 για το wii για 5 φορες μαξ.

Βρε μητς καλα σου λεει βαλε video και δεν θα βγαλουμε τσιμουδια :143:

Reaction score
62
Ενταξει και τραγουδησες.
Τραγουδας κι εσυ μαρη?? Όλο κρυφά ταλέντα μου είστε!!!:137:

Reaction score
3
Απάντηση: Singstar ABBA review (PS3)

Καλά κάνεις Δημήτρη και τα γράφεις.
Είναι αρκετοί αυτοί που θέλουν να τραγουδάνε αλλά δεν ξέρουν τους στίχους.
Τα βίντεο αυτά είναι τα αυθεντικά με προσθήκη στίχων;

Reaction score
62
Re: Απάντηση: Singstar ABBA review (PS3)

Καλά κάνεις Δημήτρη και τα γράφεις.
Είναι αρκετοί αυτοί που θέλουν να τραγουδάνε αλλά δεν ξέρουν τους στίχους.
Τα βίντεο αυτά είναι τα αυθεντικά με προσθήκη στίχων;
Είναι τα αυθεντικά βίντεο και σου λέει και τα λόγια, ωστε και να μην τα ξέρεις, να μπορείς να τραγουδήσεις...

Reaction score
1.213
Αν βγάλω βίντεο εδώ, θα ΒΑΝαριστώ ως εχθρική ενέργεια κατά του φόρουμ!!!

Μη φοβασαι για τους ..καλλιτεχνες δεν ισχυουν οι ιδιοι κανονισμοι !! :142:

Μπορουμε να ανεχθουμε μερικες ιδιοτροπιες , μερικες παραξενιες ,κατι το ...διαφορετικο ντε...:138:...για χαρη της καλλιτεχνικης δημιουργιας !!

Και μη στεναχωριεσαι ..η καλλιτενικη αδεια που θα λαβεις θα ειναι μετ'αποδοχων ....!! :136:

Αν βεβαια τελικα...κιοτεψεις θα γινεις το μαυρο προβατο της κατηγοριας !! :137:

EMΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥΣ !!

....... So you think you can sing?

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads