Notebook as HTPC?

Reaction score
0
Χαιρετώ τους απανταχού HTPC guru.
Μιας και νέος στον συγκεκριμένο χώρο του AV, θα' θελα να ρωτήσω από την εμπειρία σας –για να μάθω πριν πάθω- ποιά είναι η άποψη σας για να χρησιμοποιηθεί ένα φθηνό notebook για να παίζει mkv, 1080p, ac-3 5.1, dts κλπ.
πχ. τι λέτε για το συγκεκριμένο φορητό με HDMI που κάνει 399€
βάζω μια επιπλέον USB κάρτα ήχου και είναι όλα OK ή αρκεί και η onboard Conexant

Lenovo 3000 N500
Intel Dual Core T3200 2.00GHz
Σκληρός Δίσκος 250GB
Μνήμη 2GB DDRII
Intel Graphics Media Accelerator 4500M έως 128MB, Wi-Fi Intel 5100 AGN, Bluetooth, Card Reader 4 σε 1, Webcam, HDMI, Windows Vista Home Basic GR
Audio chipset Conexant CX20561-12Z

http://support.you.gr/catalog/EE/EEFFD27E522D4E4BA11312F689344027.pdf

thx

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Αν συνδέσεις το HDMI με ανάλογο AV ενισχυτή θα έχεις κανονικά ήχο DD και DTS.

Reaction score
0
αν παιξει 1080ρ χωρις ουτε ενα σπασιμο για διαρκεια περιπου 10 λεπτα θα παω να γινω μοναχος στο Αγιο Ορος

Reaction score
0
Το ξέρω πως το HTPC θα έχει καλύτερες επιδόσεις αλλά χρειάζομαι και φορητότητα, γι' αυτό τον λόγο δεν φτιάχνω κάτι τέτοιο.

Όσο για το ότι δεν θα παίζει 1080p και ότι θα αποκτήσει νέους συναδέλφους ο πατήρ Εφραίμ :), μήπως είστε λίγο υπερβολικοί;
Δεν είναι και καμιά μπακατέλα με celeron και GM950.
Core2 cpu έχει με νέο intel chipset (GL40)
Επίσης έτρεξα στο μαγαζί που το είχαν demo το παρακάτω 1080p video και το πήγαινε αέρα, με μόνο 30% cpu utilization.

GSpot v2.70a report:
filename Coral_Reef_Adventure_1080.wmv
video codec WMV3, name WMP v9 (VC-1 Simple/Main)
Aud:Windows Media Audio 9 Professional
Aud:384 kbps, 48 kHz, 5.1 channel 24 bit (A/V) 2-pass CBR

Reaction score
6
τα wmv αρχεια ειναι πολυ πιο ελαφρια απο τα h-264.βρες κανενα τετοιο και με μεγαλο bitrate και δοκιμασε το.εγω θεωρω οτι θα εχει προβλημα να το παιξει καλα

Reaction score
0
Τελικά φαίνεται να κάνει μια χαρά την δουλειά του.
Έτρεξα mkv 1080p με overall bit rate 11.3 Mbps
(Transformers.1080p.DTS.x264-WayNe) και δεν παρατήρησα κανένα σπάσιμο. Ενώ το cpu usage δεν ξεπέρασε το 60-63%.
Θα μου φαινόταν πολύ περίεργο άλλωστε, να μην φθάνει η ολόκληρη επεξεργαστική ισχύς ενός core2 για να αποκωδικοποιήσει ένα video.
Άλλωστε οι σύγχρονοι cpus είναι γενικώς πολύ πιο μπροστά από το software.

Reaction score
0
Thanx για το info.
Προχτές πήρα αυτόν ακριβώς κι αναρωτιόμουν αν θα τα τρέχει
τα 1080p.
Πάντως για περαιτέρω εξέταση, ψάξε βρες 1080p, αλλά 16:9, όχι 1.35:1. Nα πιάνει δλδ ολόκληρη τη widescreen και να έχει κ βαρβάτο bitrate.

Απ' ό,τι καταλαβαίνω δλδ, πάει ο φόβος "μήπως δεν" παίζουν τα 1080p. Πλέον όλοι οι επεξεργαστές που κυκλοφορούν στην αγορά,
τα τρέχουν νεράκι...

Reaction score
0
μια αντίστοιχη ερώτηση ήμουν έτοιμος να κάνω και εγώ...μόνο που για παράδειγμα εγώ θέλω μόνο να χρησιμοποιήσω την HDMI για να στείλω τα πάντα στον Η/Κ 255 και μετά στην TV SONY40V4000....το φορητό στην ουσία δεν το θέλω σαν pc αν και δεν θα πάει χαμένο γιατι εχω άλλα 3 pc αλλά όλα είναι στον πάνω όροφο και βαριέμαι να ανεβοκατεβένω και το σκέφτομαι σαν λύση λόγω της φορητότητας του...και νομίζω πως αασχετα με αυτό...σίγουρα θα είναι καλύτερο από οποιοδήποτε α΄πό τα γνωστα media players όπως popcorn,egreat,wd και πάει λέγοντας....ή μήπως κάνω λάθος? ή έστω ένα laptop πιο ακριβό χωρίς bluray αλλά με HDMI δεν θα παίζει τα πάντα? εννοώ και εικόνα 1920χ1080 αλλά και ήχο που να τον επεξεργάζετε χωρίς πρόβλημα ο H/K 255...ή ακόμα και ένα φορητό σαν αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.905680 ....αν και θα προτιμούσα να δώσω τα 400 ευροπουλάκια μιας και δεν το χρειάζομαι φουλ το φορητό

Reaction score
6
εγω σκεφτομαι γιαυτο το HP
Μια χαρά είναι, εγώ έχω το dv5-1080ev , λίγο πιο δυνατό...:123:
Το μόνο αρνητικό του είναι η έλλειψη ψηφιακής spdif εξόδου , αν όμως το δουλέψεις μόνο με hdmi δεν έχεις πρόβλημα...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.575
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Nickk