BLU-RAY player με 2 εξοδους HDMI?

SOL

Reaction score
0
Εχετε ακουσει αν υπαρχει blu-ray player με 2 εξοδους HDMI?
Θα ηταν χρησιμο αρκετα πιστευω....
Αλλα οχι μονο να μπορουσες να στειλεις σε δυο διαφορετικες συσκευεσ απεικονισης ταυτοχρονα,αλλα να μπορεις να διαχωριζει το player τον ηχο απο την εικονα και να τα στελνει ξεχωριστα στο ενα HDMI τον ηχο και στο αλλο την εικονα.Ετσι ωστε να μην τα περνας απο τον ενισχυτη την εικονα που εστω και με απλο pass through χανεις κατι απο ποιοτητα...

Reaction score
62
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και εγώ αυτό θέλω αλλά δυστυχώς μόνο το pioneer lx-91 έχει αυτή την δυνατότητα, κοστίζει όμως πάνω από 2000 ευρό!!! εκτίμηση μου όμως είναι ότι στα επόμενα blue-ray θα υπάρχουν δυο έξοδοι hdmi σε ποιο γήινες τιμές φυσικά!!
(εγώ θέλω να συνδέσω την μια έξοδο με το βιντεοπροβολέα και την άλλη με τον ενισχυτή!)

Reaction score
0
Απάντηση: BLU-RAY player με 2 εξοδους HDMI?

Υπαρχουν σιγουρα αν κανετε μια αναζητηση στο ιντερνετ HDMI splitters που κανουν αυτη τη δουλεια να παιρνουν μια εισοδο και να δινουν 2(1χ2) ή και 4(1χ4) ή και παραπανω φανταζομαι εξοδους ή και ακομα πολλαπλες εισοδους (2χ2 ή 2χ4).
Σιγουρα ειχα πετυχει καποια τετοια οταν εψαχνα να βρω καποιο με 5 εισοδους σε μια εξοδο (5χ1)

Reaction score
210
Φιλε μου, αφου θελεις να χρησιμοποιησεις και δευτερο καλωδιο,για να μεταφερεις τον ηχο στον ενισχυτη,γιατι να χρησιμοποιησεις HDMI, και οχι COAXIAL η OPTICAL ?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: BLU-RAY player με 2 εξοδους HDMI?

για να μπορεί ν ακούει τα νά φορματ ήχου ίσως;
Τα νεα φορματ ηχου δεν μπορεις να τα δωσεις σε ενα ενισχυτη που τα υποστηριζει μεσω οπτικης ή ομοαξονικης? Μονο μεσω HDMI?

Reaction score
34
αν το bd player εχει αποκωδικοποιηση true hd ma την ριχνεις απο τις αναλογικες του εξόδους 7.1 στις εισόδους του ενισχυτη και ετσι τα ακους. Τωρα αν θες ντε και καλα HDMI ........

Reaction score
0

Αρα π.χ. το Sony S550 που και ενσωματωμενους επεξεργαστες εχει και αναλογικες εξοδους το συνδεεις στον παλιο ενιχυτη αναλογικα και καθαρισες...
Καλο αυτο. Εχω αρχισει να το σκεφτομαι...
Πιστευεται οτι υπαρχει κατι καλυτερο να περιμενουμε, γιατι εμενα μου φαινεται πληρες?
Ή μηπως τα καινουρια θα κανουν και αναπαραγωγη Divx και MKV να κοβουμε σε δισκακια BLURAY οτι κατεβαζουμε και να το βλεπουμε απο εκει?
Thanx

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.626

Ή μηπως τα καινουρια θα κανουν και αναπαραγωγη Divx και MKV να κοβουμε σε δισκακια BLURAY οτι κατεβαζουμε και να το βλεπουμε απο εκει?
Thanx
Σίγουρα θα γίνει αυτό για μένα. Αλλά δεν ξέρουμε πότε!

Έτσι δεν έγινε και με τα dvd;

Reaction score
3.085
Αναλογική σύνδεση Bluu-Ray με ενισχυτή.

Αρα π.χ. το Sony S550 που και ενσωματωμενους επεξεργαστες εχει και αναλογικες εξοδους το συνδεεις στον παλιο ενιχυτη αναλογικα και καθαρισες...
Sort of, που λένε και οι Αμερικάνοι, δηλ. όχι ακριβώς.

Τα σημερινά players μα αναλογική πολυκάναλη έξοδο 7.1 και ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή (για τα νέα φορμά), βοηθάνε μεν με την αναλογική σύνδεση, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα εντελώς.

Οι περισσότεροι ενισχυτές προηγούμενης γενιάς (χωρίς HDMI και σύγχρονους αποκωδικοποιητές, δηλαδή) κατά κανόνα αγνούν τις ρυθμίσεις που έχει κάνει ο χρήστης από το μενού, ήτοι ρύθμιση στάθμης, απόσταση ηχείων, ανακατεύθυνση μπάσου, δήλωση ηχείων ως "μικρά" ή "μεγάλα" και άλλα παρόμοια. Δηλ. ότι ρυθμίσεις έχεις κάνει στον ενισχυτή ισχύουν μόνο για την ψηφιακή είσοδο coaxial ή optical, όχι όμως για την αναλογική. Σε αυτή την περίπτωση (σύνδεση αναλογική) θέλουν ξανά ρύθμιση από τα μενού του player, εφ' όσον αυτό επιτρέπει να μπορείς να τις κάνεις και μέχρι ποιού βαθμού. Αν δεν μπορείς να τις κάνεις όλες ή κάποιες από αυτές, τότε θα ζήσεις με τις όποιες ρυθμίσεις σου προσφέρει το player.

Ευτυχώς το Sony 550, από ότι έχω δει, έχει αρκετές τέτοιες, άρα οι κάτοχοι δεν θα υποφέρουν ιδιαίτερα. Άλλα έχουν λιγότερες.

Ως εκ τούτου η σύνδεση HDMI, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, υπερτερεί σαφώς της αναλογικής, αν την υποστηρίζει σωστά και ο ενισχυτής, βεβαίως-βεβαίως.

Καλο αυτο. Εχω αρχισει να το σκεφτομαι...
Πιστευεται οτι υπαρχει κατι καλυτερο να περιμενουμε, γιατι εμενα μου φαινεται πληρες?
Thanx
Το καλύτερο είναι και το ακριβότερο κατά κανόνα. Βλέπε π.χ. Denon 3800 ή Sony 5000ES.

Reaction score
62
Υπάρχει ένα μικρο πρόβλημα όταν το κάνεις συνδέοντας τις αναλογικές εξόδους με τον ενισχυτή.Θα πρέπει την ρύθμιση των ηχείων και του υπογουφερ να την κάνεις από το blue -ray player που δεν είναι και ότι καλύτερο(επιστροφή στη προ μικροφώνου εποχή). Για μένα το μέλλον ανήκει στα blue-ray player με δυο εξόδους hdmi.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis