Blackberry

Reaction score
0
Ειμαι στην διαδικασια νεου (εταιρικου) τηλεφωνου.
Παω μαλλον για iphone αλλα για το Blackberry Bold τι λετε?
Μου αρεσει και το HTC HD αλλα λεω να αλλαξω λιγο μια που εχω το Ρ3300.
Γενικα διαβαζω ελαχιστα για τα ΒΒ. Δεν τα χρησιμοποιει κανεις?

Να πω οτι εδω και 2-3 χρονια που χρησιμοποιω Windows Mobile συσκευη (S200 & P3300) δεν εχω ανοιξει ουτε ενα αρχειο και το μονο που εχω χρησιμοποιησει ειναι ενα internet που και που...
Χρησιμοποιησα ομως αρκετες φορες το GPS του...

Αξιζει να παω στο ΒΒ? Οικονομικα δεν υπαρχουν σημαντικες διαφορες και κατι μεσα μου με "τρωει"!!!:142::142:

Reaction score
2
E, πες μας και για τι χρήση το θέλεις. Είναι σημαντικό για σένα το push e-mail; Πάντως για GPS πάρε το HD, λόγω καλού δέκτη και διαθέσιμων προγραμμάτων. Το iPhone μόνο αν είσαι κολλημένος με το internet. Κατά τα λοιπά, πήγαινε σε κάποιο επαγγελματικό symbian (Ε66/Ε71/Ε51) για να κάνεις γρηγορότερα τα απλά πράγματα (αναζήτηση επαφών, γρήγορη πληκτρολόγηση και SMS κλπ), αλλά και να καλύπτεσαι (σχετικά καλά) αναφορικά με internet/e-mails.

Reaction score
0
Κωστα θελω βασικα να το χρησιμοποιησω σαν κινητο.
E-mails και internet οχι συχνα και GPS 3-4 φορες το χρονο.
Σκεφτηκα και την λυση του "απλου" κινητου με ενα εξτρα GPS για το αυτοκινητο αλλα εδω και 3 χρονια χρησιμοποιω WM κινητο και δεν θελω να παω σε απλο. Το βλεπω και σαν παιχνιδακι λιγο...
Γιατι λες για το iphone μονο αν ειμαι κολλημενος με το internet?
Εχεις δουλεψει ποτε ΒΒ?
Βλεποντας το μου φανηκε αρκετα καλο και σε καλη τιμη και ειναι περιεργο που γινονται ελαχιστες -εως καθολου- συζητησεις για τα ΒΒ...

Reaction score
2
Δεν έχω δουλέψει ποτέ Blackberry. Εντούτοις, θεωρώ υπερβολικό και περιττό να έχεις συνεχώς ειδοποιήσεις για e-mails. Προσωπικά, θα μου έσπαγαν τα νεύρα με τόσα e-mails που μου στέλνουν καθημερινά. Επίσης, δε γνωρίζω πόσο καλό φιλτράρισμα κάνει, ώστε να διαγράφονται και να μη παραδίδονται τα άχρηστα spam και junk. Εγώ προτιμώ να ελέγχω τα e-mails μου manually, όταν εγώ θέλω. Πέρα από αυτό (που θεωρητικά είναι το μεγαλύτερο "προτέρημα" του Blackberry), είναι δεδομένο ότι οι εφαρμογές που υπάρχουν για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ελάχιστες συγκριτικά με WM και Symbian.
Για το iPhone έχουν γραφτεί πάρα πολλά. Αν θέλεις, μπορείς να ανατρέξεις στα διάφορα θέματα εντός και εκτός του φόρουμ, όπου θα διαβάσεις ένα σωρό απόψεις και θα δεις αντίστοιχες "κόντρες". Επειδή το έχω και αυτό, λέω μία ακόμη φορά ότι είναι εντυπωσιακό στην πλοήγηση στο internet, χάρη στον Safari, αλλά και την υπέροχη οθόνη αφής multitouch. Σε αυτό είναι ασυναγώνιστο. Από εκεί και πέρα έχει ένα σωρό μειονεκτήματα που δε θα ξαναγράψω εδώ. Ειδικά όμως για σένα που θέλεις κυρίως τηλέφωνο, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. Κάθε φορά που θα θέλεις να ανατρέξεις στις επαφές για να βρεις κάποια, θα κάνεις πολλή ώρα. Δεν έχει εγγενώς υποστήριξη για ταχείες κλήσεις 1-9 (μόνο με ξεχωριστό πρόγραμμα που θα πρέπει να το τρέχεις κάθε φορά). Το πληκτρολόγιό του είναι καλό για οθόνη αφής, ανεπαρκές όμως για γρήγορη πληκτρολόγηση, λόγω συχνών λαθών που οδηγούν σε καθυστέρηση, τόσο για σύνταξη SMS, όσο και για εύρεση ονομάτων στις επαφές. Γενικά, για δεύτερη συσκευή (πιο πολύ για παιχνίδι) τη θεωρώ καλή. Για κύρια-επαγγελματική κοίτα αλλού.
Το Touch HD με έχει εντυπωσιάσει, αλλά ούτε αυτό το χρησιμοποιώ ως κύρια συσκευή για τους ίδιους πάνω-κάτω λόγους με το iphone. Εντούτοις, προσφέρει και τέλειο GPS, οπότε θα διάλεγα αυτό, αντί του iPhone.
Ως κύρια συσκευή το τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ το Nokia E71 και ομολογώ ότι με έχει κερδίσει. Είναι όμορφο, με απίστευτη ποιότητα κατασκευής, επαγγελματικότατο, γρήγορο και εύχρηστο. Και με κάποιους περιορισμούς μπορεί να κάνει όλα όσα κάνουν και τα άλλα δύο. Αυτά...
Η απόφαση είναι δική σου!

Reaction score
2
Έχω δουλέψει εταιρικά και Blackberry και Windows Mobile και Iphone.
Όταν λέω εταιρικά εννοώ από την άποψη του support.Δηλαδή υποστήριζα τους Servers.
Πλέον δουλεύουμε μόνο Blackberry.Συγκεκριμένα με Blackberry Enterprise Server.

Κάθε μια τεχνολογία από τις παραπάνω για να δουλεψει και μιλάω για τουλάχιστον 200 συσκευές χρειάζεται και τον κατάλληλο εξοπλισμό.To ΒΒ οφείλω να ομολογήσω ότι από πλευράς Email είναι απλά κορυφή.Στην αρχή μου φάνηκε εξαιρετικά πολύπλοκο επειδή είχα συνηθίσει με τα Windows Mobile.Μετά αναγνώρισα την υπεροχή του.

Τα windows mobile από την άλλη είναι καθαρά Microsoftικής φιλοσοφίας με ότι αυτό συνεπάγεται.Επίσης τα wm είναι η πιο αργή πλατφόρμα mobile συσκευών που έχω δει. Μετά το iphone δεν ξανά άγκιξα wm.Και δεν το σκέφτομαι αν δεν αλλάξουν ριζικά.

Το iphone είναι νέο στο χώρο και επειδή είμαι κάτοχος έχω ασχοληθεί πειραματικά. Προσωπικά αν δεν του κάνεις Jailbreak το τηλέφωνο είναι πραγματικά άχρηστο...Μετά το Jailbreak υπερέχει σε όλα πλην του email.

Ανάλογα με το τι εξοπλισμό (mail servers κτλ) έχει η εταιρία σου σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις σου θα επιλέξεις αυτό που σε βολεύει.

Για οποιαδήποτε βοήθεια-διευκρίνηση μπορείς να ρωτήσεις.

Reaction score
11
Το touch hd με κάποιος μικρορυθμισούλες του 5λεπτου είναι το ίδιο γρήγορο με το Iphone. Tο είχα το iphone και πιστεψέ με με το HD δεν μου έχει λείψει καθόλου!

Reaction score
2
To HD έχει multitouch? Γιατί στο iphone 3G και συγκεκριμένα στο browsing ειλικρινά είμαι ικανοποιημένος στο 100%. Είναι το ίδιο γρήγορο και εύχρηστο το HD στον τομέα browsing?

Reaction score
0
Έχω δουλέψει εταιρικά και Blackberry και Windows Mobile και Iphone.
Όταν λέω εταιρικά εννοώ από την άποψη του support.Δηλαδή υποστήριζα τους Servers.
Πλέον δουλεύουμε μόνο Blackberry.Συγκεκριμένα με Blackberry Enterprise Server.

Κάθε μια τεχνολογία από τις παραπάνω για να δουλεψει και μιλάω για τουλάχιστον 200 συσκευές χρειάζεται και τον κατάλληλο εξοπλισμό.To ΒΒ οφείλω να ομολογήσω ότι από πλευράς Email είναι απλά κορυφή.Στην αρχή μου φάνηκε εξαιρετικά πολύπλοκο επειδή είχα συνηθίσει με τα Windows Mobile.Μετά αναγνώρισα την υπεροχή του.

Τα windows mobile από την άλλη είναι καθαρά Microsoftικής φιλοσοφίας με ότι αυτό συνεπάγεται.Επίσης τα wm είναι η πιο αργή πλατφόρμα mobile συσκευών που έχω δει. Μετά το iphone δεν ξανά άγκιξα wm.Και δεν το σκέφτομαι αν δεν αλλάξουν ριζικά.

Το iphone είναι νέο στο χώρο και επειδή είμαι κάτοχος έχω ασχοληθεί πειραματικά. Προσωπικά αν δεν του κάνεις Jailbreak το τηλέφωνο είναι πραγματικά άχρηστο...Μετά το Jailbreak υπερέχει σε όλα πλην του email.

Ανάλογα με το τι εξοπλισμό (mail servers κτλ) έχει η εταιρία σου σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις σου θα επιλέξεις αυτό που σε βολεύει.

Για οποιαδήποτε βοήθεια-διευκρίνηση μπορείς να ρωτήσεις.
Jailbreak λοιπόν...

Τι βαζεις και τι βελτιωνεις? Δεν θελω λεπτομερειες τωρα (πως γινεται κτλ) αλλα ενα δυο πραγματακια π.χ βαζεις το Contacts και λυνεις το ταδε προβλημα (η βελτιωνεις την λειτουργια)

Reaction score
2
Jailbreak λοιπόν...

Τι βαζεις και τι βελτιωνεις? Δεν θελω λεπτομερειες τωρα (πως γινεται κτλ) αλλα ενα δυο πραγματακια π.χ βαζεις το Contacts και λυνεις το ταδε προβλημα (η βελτιωνεις την λειτουργια)
Τι ακριβώς εννοείς?Τι extra δίνει το jailbreak στο iphone?

Reaction score
2
Το iPhone είναι ένα εξαιρετικό τηλέφωνο από κάθε άποψη.Το πρόβλημα είναι ότι όταν το αγοράζεις είναι σε τέτοιο βαθμό κλειδωμένο που δεν μπορείς πχ να κάνεις τα εξής βασικά:

1.Να γράψεις ελληνικά.
2.Να τραβήξεις βίντεο.
3.Να στείλεις αρχεία με bluetooth.
4.Να κάνεις copy paste.
5.Να δημιουργήσεις φακέλους και να οργανώσεις τις εφαρμογές σου.
6.Να στείλεις attachments μέσω email (πχ Word,Excell κτλ).
και άλλα πολλά.

Μετά το jailbreak το οποίο είναι υπόθεση μερικών λεπτών όλα τα παραπάνω λύνονται και μπορείς να κάνεις πραγματικά τα πάντα.Δεν μπορώ να φανταστώ χρήστη iPhone που να χαίρεται τη συσκευή του χωρίς να την έχει jailbroken.Κρίμα για την Apple που επιμένει με τις ακραίες τις πολιτικές στα εξαιρετικά προιόντα που κατασκευάζει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.504
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus