Επιλογή ΤFT-LCD τηλεόρασης

Reaction score
0
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα και καλώς σας βρήκα, μιας και είναι το πρώτο μου ποστ στο φόρουμ. Να μπω κατευθείαν στο θέμα:

Σε αντικατάσταση της οικογενειακής τηλεόρασης προσανατολιζόμαστε στην αγορά μιας LCD μιας και το "ρεύμα" οδηγεί προς τα εκεί. Η χρήση που θα γίνεται είναι για θέαση τηλεοπτικών καναλιών και απλού DVD, ενώ σύνδεση PC για αναπαραγωγή HD υλικού θα γίνεται σπανιότερα. Συνεπώς θα ήθελα μια all around πρόταση, με λιγότερη έμφαση στο HD στοιχείο.

Η μέγιστη απόσταση θέασης θα είναι τα 2 με 2-και-κάτι μέτρα και γι' αυτό το λόγο νομίζω ότι μια τηλεόραση 32 ιντσών θα είναι κατάλληλη. Λόγω του ότι είμαι άσχετος με το θέμα όμως, θα ήθελα τις συμβουλές σας σχετικά με το πώς θα πρέπει να προχωρήσω. Κοιτάζοντας κι εδώ στο forum, αλλά και γενικότερα στο internet, είδα ότι παίζει αρκετά η LG 32LG3000 (στα 460€ περίπου). Αξίζει σαν πρόταση ή να το ξεχάσω και να στραφώ σε κάτι άλλο;

Εδώ θέλω την πολύτιμη βοήθειά σας, για να με κατευθύνετε σε ένα αξιόλογο μοντέλο σε αυτήν και ίσως σε λίγο υψηλότερη κατηγορία τιμής (χωρίς να ξεφεύγω υπερβολικά όμως, μιας και τα οικονομικά δεν το επιτρέπουν).

Σας ευχαριστώ εκ των πρότέρων για τις απαντήσεις σας και μακάρι να βρω άκρη σύντομα, μιας και είμαι πολύ ψημένος και δεν κρατιέμαι! :107:

Reaction score
1.844
Απάντηση: Επιλογή ΤFT-LCD τηλεόρασης

Καλωσόρισες στην παρέα. :123:

Τόσο μέγεθος οθόνης δεν έχω παρατηρήσει για να κάνω πρόταση. Ωστόσο η διαγώνιος είναι μικρή για τα 2 μέτρα και κάτι, οι 37" είναι καλά. Πες το ανώτερο ποσό που μπορείς να δώσεις.

Reaction score
0
Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση! :)

Νομίζω ότι δε θα ήθελα να ξεπεράσω τα 600€. Όσο για το μέγεθος, νομίζω ότι οι 32" θα με καλύψουν, μιας και στο 95% των περιπτώσεων δε θα ξεπεράσω τα 2 μέτρα απόσταση θέασης.

Εν πάσει περιπτώσει, είμαι ανοιχτός σε όλα τα ενδεχόμενα και σε όλες τις προτάσεις σε 32" και ίσως σε 37".

Reaction score
0
Τελικά δε χρειάστηκε να το ψάξω περισσότερο μιας και σήμερα με περίμενε στο σπίτι μια LG 32LG5000, η οποία αφίχθη σαν δώρο (μετά την έκφραση ενδιαφέροντος από μεριάς μου για νέα TV ).

Anyway, ελπίζω το δώρο να αποδειχτεί καλό! Μέχρι στιγμής έχω τις καλύτερες των εντυπώσεων, μιας και όπως προανέφερα είμαι άσχετος με το άθλημα, οπότε δε μπορώ να διακρίνω τις αρετές/αδυναμίες παρόμοιων μοντέλων και να συγκρίνω.

Reaction score
0
Γειά χαρά παιδιά, (ελπίζω να μήν έχει πεθάνει το θέμα και να πάρω απάντηση )
Το ίδιο ερώτημα έχω και εγώ,
Δηλαδή να αγοράσω την SONY KDL-26L4000 ή την LG 263000 ;;
Η απόσταση παρακολούθησης θα είναι 2 μέτρα, οπότε παρακαλώ θα ήθελα απάντηση -τεκμηριωμένη, άν είναι δυνατόν- για την κατάληλη απόσταση θέασης, θα μπορούσα να πάρω και 32άρα ;;

Reaction score
11

Αν σε ενδιαφέρει άμεση αγορά πήρα από το SATURN (Γέρακα) μία PHILIPS 32 PFL5403D σε προσφορά 449 ευρώ πριν 2 μέρες. Είχα πάει για αγορά μιάς 26-27 ιντσών αλλά δεν βρήκα αυτό που είχα επιλέξει από διάφορα test και Internet.
Κατέληξα σε αυτή μετά από αρκετή ώρα παρατήρησης στο κατάστημα. Είχε εικόνα ισάξια ή και καλύτερη από μοντέλα που είχαν σχεδόν τα διπλά λεφτά.
Μετά την επιστροφή στο σπίτι βρήκα και τεστ στο τεχνικό φάκελλο fnac (Χειμώνας 2009) όπου την εμφανίζει πολύ καλή επιβεβαιώνοντας την δική μου κριτική.
Τέλος βάζοντας την πάνω από μία CRT SONY 32 Wide που είχα στο σπίτι, σε απλό τηλεοπτικό σήμα, είχε καλύτερη εικόνα, πολύ καλύτερα χρώματα και καλύτερο ήχο (δεν το περίμενα)!
Τι προτείνω ανεπιφύλακτα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Άν ξεφύγω απο τις 26" και πάω στις 32, για την LG 32LG5600 τί λέτε ;;
Την έχει κανείς ;;
Ποιά η γνώμη σας ;;
Είναι καλή τηλεόραση γενικά αλλά στις 32'' υπάρχουν και καλύτερες...

Ανάλογα σε τι τιμή την βρίσκεις...

Reaction score
0
Άν την πάρω, λέω να την πάρω απ' τα Multirama (απ' ότι βλέπω την έχει σε καλή τιμή)
Και τα 490 που θα σκάσω πολλά είναι στην φάση που βρίσκομαι, ελπίζω να κάνω την καλύτερη value for money αγορά.
Τί λέτε ;;
Προτείνεται κάτι καλύτερο ;;

Reaction score
0
Αν πάω για κάτι πιό άκριβω, τί λέτε για τήν Philips 32PFL5403D, την έχει κανείς, έχει ψηφιακό δέκτη (γιατι λέει οτι διαθέτει ψηφιακό δέκτη αλλα για ορισμένες χώρες, που της αναφέρει λέει σε λίστα στο πίσω μέρος της οθόνης), παρακαλώ πολύ μπορείτε να μου προτείνεται βραχίονα στήριξης VESA 20x30 γιατί δέν μπορώ να βρώ πουθενά.

Reaction score
164
Αν πάω για κάτι πιό άκριβω, τί λέτε για τήν Philips 32PFL5403D, την έχει κανείς, έχει ψηφιακό δέκτη (γιατι λέει οτι διαθέτει ψηφιακό δέκτη αλλα για ορισμένες χώρες, που της αναφέρει λέει σε λίστα στο πίσω μέρος της οθόνης), παρακαλώ πολύ μπορείτε να μου προτείνεται βραχίονα στήριξης VESA 20x30 γιατί δέν μπορώ να βρώ πουθενά.
H Vogels έχει για την τηλεόρασή σου κάποιες προτάσεις.
Η συγκεκριμένη εταιρία είναι ακριβή, αλλά κατά τη γνώμη μου, αξίζει τα λεφτά της.
Μάλλον οι προδιαγραφές της βάσης που σε ενδιαφέρει είναι οι VESA MIS-F 450-300.
Όσο για την τηλεόραση, ακριβή μου φαίνεται. Όπως όλες οι Philips...

Reaction score
0
Απο χαρακτηριστικά πώς σας φαίνεται, νομίζω είναι πολύ δυνατή, όσον αφορά την τιμή θα συμφωνίσω, όμως απ' την άλλη στην τιμή περιλαμβάνεται το Ambilight της Philips και η κατανάλωσή της, είναι 32άρα η συγκεκριμένη και καίει 130 Watt. σε αντίθεση με τις LG/SAMSUNG που είναι κάπως ποίο ενεργοβώρες (οπότε στην ουσία πληρώνεις περισσότερο της LG/SAMSUNG, σε βάθος χρόνου).

Reaction score
11

Εγώ θα επιμείνω στη Philips με 449 ευρώ Προσφορά στο Saturn. Στην αρχή και εγώ κοίταγα για Plasma, ή κάποια Full HD αλλά όταν την είδα live δίπλα σε πολλές άλλες φτηνότερες και ακριβότερες και έπαιζε το ίδιο υλικό δεν ξέρω, αλλά με τράβηξε αμέσως. Είχε εικόνα σχεδόν ίδια με μοντέλα full hd και με σχεδόν τα μισά λεφτά.
Νομίζω ότι αν σας ενδιαφέρει και η τιμή για απλό τηλεοπτικό σήμα είναι πολύ καλή προσφορά ... αν υπάρχει ακόμα.
Τέλος για όποιον ενδιαφέρετε νομίζω είδα την LG 32 5600 προσφορά με 450 ευρώ στο ELECTRO WORLD Λ.Βουλιαγμένης Γλυφάδα. Φαινόταν πολύ καλή αλλά δεν μπορούσα να κάνω συγκρίσεις με άλλες μάρκες έτσι όπως ήταν τοποθετημένη.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Επιλογή ΤFT-LCD τηλεόρασης

Ναι έχει ψηφιακό δέκτη mpeg4. Την έχω μερικές μέρες αλλά δεν έχω ασχοληθεί και πολύ μαζί της λόγω βιντεοπροβολέα. Το μόνο που έχω δοκιμάσει είναι φωτογραφίες από την USB και MP3 τα οποία έπαιζε πολύ καλά. Έχει πολύ καλά ηχεία 15Watt.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Επιλογή ΤFT-LCD τηλεόρασης

Απο χαρακτηριστικά πώς σας φαίνεται, νομίζω είναι πολύ δυνατή, όσον αφορά την τιμή θα συμφωνίσω, όμως απ' την άλλη στην τιμή περιλαμβάνεται το Ambilight της Philips και η κατανάλωσή της, είναι 32άρα η συγκεκριμένη και καίει 130 Watt. σε αντίθεση με τις LG/SAMSUNG που είναι κάπως ποίο ενεργοβώρες (οπότε στην ουσία πληρώνεις περισσότερο της LG/SAMSUNG, σε βάθος χρόνου).
Ambilight δεν έχει αυτή η Philips. Μη σε ξεγελάει το design.

Reaction score
0
Ά ωραία φίλε pank, τυχερός που έχεις την ίδια τηλεόραση που θέλω να αγοράσω, όποτε μπορείς πές μου απο απόδοση τί λέι, τα χρώματα της πώς είναι ;;

Reaction score
11

Την έχω μόνο μία εβδομάδα και δεν πολυ βλέπω. Σε σχέση πάντος με μιά CRT Sony Wide που έχω, όταν την πρωτοπήρα την έβαλα από πάνω για να την ρυθμίσω και μπορώ να πω ότι παντού ήταν πολύ καλύτερη. Μόνο σε κανάλια με όχι καλό σήμα χάνει αρκετά. Αν λοιπόν τη θές για απλό καλό τηλεοπτικό σήμα και δεν θες οπωσδήποτε full hd η εικόνα για τα λεφτά της είναι από τις καλύτερες (μέχρι 450 ευρώ). Άλλωστε πριν την πάρω και ενώ είχα επιλέξει άλλα μοντέλα μέσω internet - test κλπ όταν την είδα δίπλα στις υπόλοιπες μου άρεσε πάρα πολύ η εικόνα της. Πριν τη πάρω είχα κάνει αρκετές επισκέψεις σε διάφορες αλυσίδες.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88