S/PDIF

Reaction score
4
http://en.wikipedia.org/wiki/SPDIF

Note that there are no differences in the signals transmitted over optical or coaxial S/PDIF connectors—both carry exactly the same information.
Selection of one over the other rests mainly on the availability of appropriate connectors on the chosen equipment and the preference and convenience of the user.
Connections longer than 6 meters or so, or those requiring tight bends, should use coaxial cable, since the high light signal attenuation of TOSLINK cables limits its effective range.
On the other hand, TOSLINK cables are not susceptible to ground loops and RF interference like coaxial cables.[1] One deciding factor for many is cost—any standard 75 Ω A/V cable can be used for coaxial connectivity, while TOSLINK requires a specific cable which until recently was not very affordable.
Από αυτό και απο το επόμενο πινακάκι κατάλαβα ότι χρειάζεται 75 Ω A/V cable, σωστά ?

Αυτό με το Max. Res. ισχύει ?

Reaction score
1
Εγώ χρησιμοποίηση απλό καλώδιο, τύπου interconnect, από mini-jack σε 2 rca (φυσικά το left μπήκε στον ενισχυτή) και δούλεψε μια χαρά... το 75Ω δεν νομίζω να χρειάζεται...

Reaction score
4
Απάντηση: S/PDIF

Και εγώ το δοκίμασα σήμερα και παίζει με απλό καλώδιο ic.

Να μην πάρω αυτό που προτείνουν :121:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: S/PDIF

Και εγώ χρησιμοποίησα απλό ic σε σύνδεση CD Player με Dac και έπαιζε μια χαρά, όταν όμως έβαλα ένα σχετικά καλό coaxial 75ωμ κατάλαβα την μ@λ@κι@ που είχα κάνει.

Υποθέτω ότι μπορεί να ισχύει το ίδιο και για το s/pdif.

Bart

Reaction score
3.085
S/PDIF και 75Ω

Αυτό πως το διαλέγεις ?
Εκ προδιαγραφής, η ομοαξονική σύνδεση S/PDIF (Sony/Philips Digital InterFace) είναι 75Ω και απαιτεί τόσο το καλώδιο όσο και τα βύσματα να είναι 75Ω.

Στην περίπτωση του καλωδίου, το πιο κλασσικό παράδειγμα 75Ω είναι το καλώδιο της κεραίας της τηλεόρασης, το οποίο όμως λόγω περιορισμού του εύρους ζώνης (bandwith) και μεγάλων απωλειών ανά μέτρο μήκους είναι μάλλον άστοχο να χρησιμοποιηθεί για digital interconnect SPDIF. Όμως ένα καλώδιο δορυφορικής κεραίας, τύπου SAT είναι και μεγάλου εύρους ζώνης και μεγαλύτερου κέρδους ανά μέτρο μήκος, ειδικά αν ο κεντρικός αγωγός του πυρήνα του είναι αρκετά χοντρός, π.χ. πάνω από 1 mm.

Όσον αφορά στο βύσμα, οι συνδέσεις SPDIF σε καλά μηχανήματα είναι συνήθως τύπου BNC, που εκ προδιαγραφής είναι 75Ω. Τα περισσότερα όμως consumer μηχανήματα έχουν έξοδο RCA, η οποία είναι συμβιβαστικά αποδεκτή για τα 75Ω.

Τα κοινά ομοαξονικά interconnects καλώδια Audio δεν είναι κατάλληλα για σύνδεση SPDIF, λόγω πολύ περιορισμένου εύρους ζώνης και πολύ μεγάλης σύνθετης αντίστασης. Επί πλέον, εισάγουν πολλή ψηφιακή παραμόρφωση (jitter) στο σήμα, πράγμα που μπορεί να έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα στο τελικό άκουσμα.

Συμπέρασμα: Μην χρησιμοποιείτε κοινά interconnects Audio. Καλύτερα, πηγαίνετε στο πιο κοντινό κατάστημα ηλεκτρονικών και πάρτε λίγο καλώδιο για δορυφορική κεραία π.χ. κάτι σαν αυτό:
http://www.cavel.it/scheda.php?id=SAT752F.

Πάρτε και δυο καλά βύσματα RCA, κόψτε το καλώδιο στο μήκος που επιθυμείτε και ενώστε τα στις άκρες του.

Στις έτοιμες λύσεις, μια από τις καλύτερες είναι αυτή της HAVE-CANARE, από 1 (περίπου) μέτρο στα 21.97 δολάρια (http://store.haveinc.com/p-46692-haveflex-dig-spdif-cab-rca-rca-3.aspx) μέχρι όσα μέτρα επιθυμείς. Να σημειώσω ότι η CANARE ήταν από τις πρώτες εταιρείες καλωδίων, που έφτιαχνε σπέσιαλ βύσματα RCA, που είχαν προδιαγραφή 75Ω, σε αν΄τιθεση με άλλες, των οποίων τα βύσματα RCA δεν υπακούουν 100% στην προδιαγραφή των 75Ω.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.681
Re: Απάντηση: S/PDIF

Μπρε τζάνεμ, ένα μέτρο άριστης ποιότητας RG59 κάνει μισό ευρώ...

Reaction score
3.085
RG59 για καλώδιο S/PDIF

Μπρε τζάνεμ, ένα μέτρο άριστης ποιότητας RG59 κάνει μισό ευρώ...
+1000 :444:

(Αν και στη θέση του RG59 θα προτιμούσα το SAT752, που μπορεί να κάνει 1 ή 1.5 ευρώ το μέτρο, ήτοι τί είναι ο κάβουρας τί ειν' το ζουμί του)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.485
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid