Συμφωνική Ορχήστρα Τσιγγάνων της Βουδαπέστης

Reaction score
1.213
Μουσική πανδαισία από 84 τσιγγάνικα βιολιά, 10 κλαρινέτα και 6 κύμβαλα, 100 δεξιοτέχνες και 2 σολίστες τους Sandor Rigo Buffo και Joszef Csosci Lendrai συγκροτούν τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης!
Το αξιοθαύμαστο της ορχήστρας αυτής είναι πως οι μουσικοί της δε χρησιμοποιούν παρτιτούρες. Παίζουν ενστικτωδώς, όπως αναπνέουν, μεταφέροντας στο κοινό την ενέργεια ενός έθνους, που διάλεξε για παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας τη μουσική.
Η συναυλία είναι χωρισμένη σε δύο μέρη: Το πρώτο αποτελείται από παραδοσιακές, τσιγγάνικες μουσικές, που παρουσιάζονται με εκκωφαντικό, μεθυστικό ρυθμό, ενώ ο κορυφαίος μουσικός του κυμβάλου Oszkar Okros απογειώνεται! Το Alouette, ο Χορός των Σπαθιών του Kachaturian, ο Πέμπτος Ουγγαρέζικος Χορός του Brahms αλλά και σλάβικες μελωδίες, δημιουργούν μια υπέροχη μουσική μαγεία.
Στο δεύτερο μέρος, το σχήμα επιστρέφει με σμόκιν, επίσης χωρίς παρτιτούρες, αποπλανώντας το κλασικό ρεπερτόριο. Τα Βαλς των Strauss (πατέρα και γιου), η Ουγγρική Ραψωδία του Liszt αλλά και έργα των Bizet, Liszt, Berlioz, Kachaturian, Offenbach και Brahms, εμπλουτίζουν το ρομαντικό χαρακτήρα της ορχήστρας.
Η “Budapest Gypsy Symphony Orchestra”, στα ουγγαρέζικα “Szaztagu Cinanyzenekar” (σημαίνει 100μελής Τσιγγάνικη Ορχήστρα) είναι η μεγαλύτερη τσιγγάνικη συμφωνική ορχήστρα του κόσμου. Ιδρύθηκε το 1985, όταν ο Sandor Jaroka, ο πιο διάσημος «Primas» (σολίστας τσιγγάνικης μουσικής) της Ουγγαρίας, πέθανε. Η ορχήστρα γεννήθηκε σε μια στιγμή αυτοσχεδιασμού, μετά την τελετή της κηδείας του.

Από 4/1/2008 Εως 6/1/2008

ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

Αλσος Στρατού Γουδι

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευή 04/01: 21:00
Σάββατο 05/01: 17:00 και 21:00
Κυριακή 06/01: 17:00 και 21:00

http://www.in.gr

Reaction score
77
Απάντηση: Συμφωνική Ορχήστρα Τσιγγάνων της Βουδαπέστης

Το προτείνω ανεπιφύλακτα και επαυξάνω!

Reaction score
0
Όσοι ενδιαφέρονται για "Τσιγγάνικα" μπορούν να πάρουν και μια γεύση σε δίσκο. Ο πιό γνωστός primas "στη Δύση" είναι o Sandor Lakatos. Αξίζει λοιπον ο Λάκατος με τη "τσιγγανικη" ορχήστρα του τη προμήθεια ένος σιντι. Πέραν όλων των άλλων, αποτελεί και εξαίρετη εισαγωγή στο κόσμο της Κεντρικής Ευρώπης.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.803
Πήγε κανείς απο εδώ μέσα?

Εγω πήγα και θα ήθελα να ανταλλάξουμε γνώμες.
Δεν έμεινα ευχαριστημένος.

Ισως εφταιγε και η θέση, ήμουνα μπροστα στην πέμπτη σειρά, όπου ήταν μακριά και χαμηλά για να ακούς κατευθείαν από τα όργανα και ΄τόσο κοντά ώστε να μη σε πιάνουν τα ηχεία.
Σε όλη τη διάρκεια ένοιωθα ότι ήθελα να μεγαλώσω την ένταση αν είχα ρυθμιστικό ώστε το βιολί να είναι πιο διαπεραστικό από το σώμα.

Γενικά πάντως, το πρώτο μέρος θεωρώ ότι ήταν απογοήτευση ενώ στο δεύτερο κάπως καλύτερα.

Κάποιος άλλος πιο έμπειρος?

Reaction score
77
Απάντηση: Re: Συμφωνική Ορχήστρα Τσιγγάνων της Βουδαπέστης

Όσοι ενδιαφέρονται για "Τσιγγάνικα" μπορούν να πάρουν και μια γεύση σε δίσκο. Ο πιό γνωστός primas "στη Δύση" είναι o Sandor Lakatos. Αξίζει λοιπον ο Λάκατος με τη "τσιγγανικη" ορχήστρα του τη προμήθεια ένος σιντι. Πέραν όλων των άλλων, αποτελεί και εξαίρετη εισαγωγή στο κόσμο της Κεντρικής Ευρώπης.
Ο Lakatos είναι ο κορυφαίος καλλιτέχνης του είδους του.
Μου έδωσες μια καλή ιδέα για την εκπομπή μου το επόμενο Σάββατο...

Πάντως, αν και δεν πήγα (με ενοχλεί ο κακός ήχος του τεράστιου χώρου)
πολλοί μου είπαν ότι έμειναν δυσαρεστημένοι, όχι από το καλό πρόγραμμα, αλλά από τον ήχο.
Κάποιος μου είπε ότι ακουγόταν σαν να έπαιζε CD....

Reaction score
17.793
Τον βραβευμενο στην Γερμανια Ουγγρο βιολιστη χειροκροτησα με ευχαριστηση τον Δεκεμβριο 07,καθως ηταν απο τους πρωταγωνιστες στο προγραμμα της ΝΟΚΙΑ.Ηταν η πρωτη μου "επαφη" μαζι του.Μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις......:bravo:

"...is not only a scorching virtuoso, but a musician of extraordinary stylistic versatility. Equally comfortable performing classical music as he is playing jazz and in his own Hungarian folk idiom, Lakatos is the rare musician who defies definition."

Γι αυτον αναφερονται συχνα και σαν τον "Βιολιστη του Διαβολου"!

http://www.robylakatos.com/lakatos.html

[attachf]9815[/attachf]

Τον Μαρτιο θα τιμησει την Θεσσαλονικη!
March22GreeceThessalonikiConcert Hall

http://www.notp.com/deutschland/programm

Attachments

Reaction score
77

Και ο Sandor Lakatos είναι κορυφαίος μουσικός και με σπουδαία δισκογραφία.
Από το 1987 αγόρασα το CD του με τίτλο "Budapest at night" και από τότε
είναι από τους πιο πολυπαιγμένους δίσκους μου.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Συμφωνική Ορχήστρα Τσιγγάνων της Βουδαπέστης

Και ο Sandor Lakatos είναι κορυφαίος μουσικός και με σπουδαία δισκογραφία.
Από το 1987 αγόρασα το CD του με τίτλο "Budapest at night" και από τότε
είναι από τους πιο πολυπαιγμένους δίσκους μου.
Ενδιαφέρον! Εχω ένα παλιό βινύλιο της Hungaroton με τον ίδιο τίτλο.

Reaction score
77

Ναι, είναι της Hungaroton μόνο που τα παλιά της τα βγάζει με το label της θυγατρικής της (White Label)

Reaction score
0
Παιδιά εγω θα πάω φέτος κ θα σας πω εντυπώσεις. Πάντως απ τα αποσπάσματα κ μόνο που εχω δει, εχω πάθει πλάκα. Φαινονται απίστευτοι.

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Συμφωνική Ορχήστρα Τσιγγάνων της Βουδαπέστης

Foveroi!Tous eida perisi!An kai den eimai fan tou eidous oi sugkekrimenoi mou piran tin anasa!Polu sugkinisiaki atmosfaira.Eisitiria tha vroume omws?
Kαλως ήρθες στην παρέα μας. Θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις τους κανόνες του φόρουμ και να γράφεις στα ελληνικά και όχι greeklish...

Reaction score
0
Πηγα κ είδα την παράσταση κ απο κοντά είναι ακομά πιο μαγεία. Αν κ θα ειναι μέχρι αυριο 18/02 σας το προτείνω να πάτε αν προλάβετε.

Reaction score
0
Οπως σας είχα πήγα κ τους είδα. Ηταν σκέτη απόλαυση. Ακούσαμε και 2 ελληνικά τραγούδια...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.238
Members
38.541
Νεότερο μέλος
v.angelos