Μικροπροβλήματα με htpc

Reaction score
0
Καλημέρα... Έχω κάποια προβλήματα με το htpc μου και είπα μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε:

1. Αν το PC μείνει ανοιχτό και κλείσω την TV για αρκετές ώρες, όταν την ξαναανοίξω βλέπω μαύρη οθόνη. Για να επανέλθει αποσυνδέω και ξανασυνδέω το hdmi.

2. Όταν αφήσω το media center ανοιχτό χωρίς να κάνει τπτ, σε κάποια φάση το taskbar των windows παίρνει το focus και το media center ξεκινάει να παίζει μια ταινία (μάλλον το τελευταίο video που έβλεπα αλλά δεν είμαι σίγουρος).

3. Ο ήχος από το hdmi απενεργοποιείται όταν δεν στέλνει ήχο το PC και ξαναενεργοποιείται μόλις ξεκινήσει να στέλνει ήχο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βγάζει η TV πάνω αριστερά το κανάλι (σαν να αλλάζω κανάλι δλδ). Αυτό με ψιλοενοχλεί στον windows explorer γιατί όταν μπαίνω σε κάποιο φάκελο εμφανίζεται (λόγω του tick που κάνουν τα windows όταν μπαίνεις σε κάποιο φάκελο). Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αλλά αν γίνεται να το διορθώσω....

Η κάρτα γραφικών είναι μια ATI 4850 με τους τελευταίους drivers και το λειτουργικό είναι Vista Ultimate.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
1. Λογικό... το pc περνάει σε διαδικασία αδράνειας. Το ίδιο παθαίνω και εγώ. Αν ανοίξεις και κλείσεις την tv 1-2 φορές τότε η κάρτα γραφικών το αναγνωρίζει και ξαναξεκινάει...

2. Κάποια ρύθμιση είναι... δεν την ξέρω...

3. Ισχύει το ίδιο με το 1...

Reaction score
0
Απάντηση: Μικροπροβλήματα με htpc

Σε xp δεξι πληκτρο πανω στο desktop properties -> screen saver -> power
Σε vista δεξι πληκτρο πανω στο desktop -> personalize -> screen saver -> change power settings

Reaction score
0
Ξέχασα να πω ότι έχω απενεργοποιήσει από τα power settings το κλείσιμο της οθόνης και το sleep. Το μόνο που άφησα είναι να κλείνουν οι δίσκοι. Ειδικά το 1ο με ενοχλεί πολύ, οπότε ελπίζω να υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος από το να ανοίγω και να κλείνω την TV (ή να βγάζω και να βάζω το καλώδιο).

ΥΓ: Χρήστο το 3 δεν συμβαίνει μετά από πολλή ώρα που δεν παίζει ήχο το PC αλλά μετά από δευτερόλεπτα.

Reaction score
0
καλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα

Κύριε Χρήστο θα απευθηνθω σε εσάς μιας και έχουμε την ίδια TV με HTPC .Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω ειναι ότι η οθονη της τηλεόρασης δεν γεμίζει όλο το κάδρο του desktop των windows με αποτελεσμα να εχω δεξια αριστερα πάνω και κάτω μαυρες μπάρες οθόνης ανεκμεταλευτης και να χάνω σε ιντσες όταν δουλεω το HTPC .Στο pc έχω τα vista 32bit με το sp1 και τους τελευταίους drivers απο ΑΤΙ.Επίσης η κάρτα μου ειναι μια asus 4850 HDCP-HDTV κτλ κτλ.Γιατι αυτό?

έχω κάνει τα πάντα?μπορω να δοκιμασω κάτι άλλο?

ps οι ρυθμίσεις της κάρτας γραφικων ειναι 1920x1080...

Σας ευχαριστω

Reaction score
2
Φίλε μου καλησπέρα.Δοκίμασε τα ακόλουθα:

1.Ανοιξε το Catalyst Control Center στο advanced mode.
2.Στην αριστερή λίστα επιλογών επέλεξε την οθόνη σου και κάνε την expand από το μικρό +
3.Κάπου γράφει Scaling options.
4.Βλέπεις μια μπάρα που γράφει underscan overscan?Ε πείραξε την μέχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

EDIT:Αλλάξα τις οδηγίες μου...

Reaction score
0
Φίλε μου καλησπέρα.Δοκίμασε τα ακόλουθα:

1.Ανοιξε το Catalyst Control Center στο advanced mode.
2.Στην αριστερή λίστα επιλογών επέλεξε την οθόνη σου και κάνε την expand από το μικρό +
3.Κάπου γράφει Scaling options.
4.Βλέπεις μια μπάρα που γράφει underscan overscan?Ε πείραξε την μέχρι να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!

EDIT:Αλλάξα τις οδηγίες μου...

αδελφε μου με έσωσες.Σε ευχαριστω!:126:

Reaction score
0
Το 1 μου έχει σπάσει τα νεύρα... Σε συνδυασμό με το ότι το pc "παγώνει" κάθε μέρα. Το τελευταίο φαντάζομαι ότι είναι από έναν WD MyBook τον οποίο έχω μόνιμα συνδεδεμένο με firewire (επειδή το esata δεν δουλεύει σωστά). Τώρα τον έχω βγάλει και περιμένω να δω τι θα γίνει, αν φταίει αυτό τότε αναγκαστικά τον συνδέω με usb....

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Μικροπροβλήματα με htpc

GEFEN DVI DETECTIVE

The DVI Detective is a unique and useful little device that reads and stores a computer's digital video information (EDID) in order to simplify the installation process for users who are extending a digital projector or plasma display away from the computer.

Once installed and connected, the DVI Detective continually transmits the EDID to the computer, essentially "tricking" the computer into thinking that the video is present, even when it is not connected. The user can then disconnect the display, place it in a remote location and reconnect it, without rebooting the operating system. The entire installation process benefits from the DVI Detective, which utilizes a much smaller cable that requires fewer connections; it makes life easier for those extending digital displays or projectors. An inconspicuous device that weighs less than one pound.

http://www.gefen.com/pdf/EXT-DVI-EDID.pdf

.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.559
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος