Μπογια και βελουδο

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Την φωτογραφια "δανειστηκα" απο ξενο φορουμ.
Για την ακριβεια αναπαριστα λεπτομερεια χωρου βιντεοπροβολης.
Αυτο που βλεπετε ειναι η αντανακλαση του φλας.
Η αριστερη πλευρα(αυτη που φαινεται ως φωτεινη) ειναι για την
ακριβεια...μαυρο ματ που αντανακλα το φλας.
Η δεξια πλευρα ειναι καλυμενη με μαυρο βελουδο.

Ειπατε τιποτα?

http://www.avforums.com/forums/dlp-lcd-d-ila-projectors/907414-maximising-image-contrast.html

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.130
Απάντηση: Μπογια και βελουδο

Το μαύρο βελούδο τελικά είναι υλικό ιδανικό για μάσκινγκ.
Εγώ χρησιμοποίησα όχι μαύρο αλλά πολύ σκούρο μπλε.
Αλλά κάνει δουλειά.

Reaction score
150
Εγώ το πρότεινα να ντύσω το σαλόνι με βελούδο μαύρο αλλά μου είπαν σε άλλο σπίτι να το κάνω....που θα μένω μόνος μου.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Εγώ το πρότεινα να ντύσω το σαλόνι με βελούδο μαύρο αλλά μου είπαν σε άλλο σπίτι να το κάνω....που θα μένω μόνος μου.
Ασε τα σχολια ρε συ, εγω ειχα σκοπο να...χωρισω τον Βογιατζακη:137:

Παντως η διαφορα "βγαζει ματια", σωστα?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.838

Μα τόση διαφορά;

Μήπως παίζει και λίγο η γωνία που τραβήχτηκε η φωτό;

Reaction score
152
....ελα στο δικο μου!!!!
θα βαλουμε και δυο-τρια svs13''.....

:143:

Reaction score
1.630
Υπάρχουν και χρώματα με τα οποία πετυχαίνεις πραγματικά πολυ καλό αποτέλεσμα. Εχω βάψει τον τοίχο πίσω απο την οθόνη προβολής με Day's End (Benjamin Moore Paints) και πραγματικά η βελτίωση που επιτυγχάνεις είναι εντυπωσιακή.

Reaction score
1

Βρήκα κι αυτή. Βέβαια δεν είναι μαύρος ο τοίχος,αλλά κοιτάξτε πως φωτίζεται

από το φλας!

http://www.avforums.com/forums/memb...theatre-room-7-2-living-room-2-0-systems.html

Μην ξεγελιέσαι από τη φωτογραφία. Ένας σωστά βαμμένος μαύρος τοίχος θα περάσει εντελώς... απαρατήρητος, χωρίς αντανακλάσεις φωτός. :126:

Ο Νίκος (Nix) π.χ., έχει μεν μασκάρει στο χώρο του όλους τους πλαϊνούς τοίχους με μαύρο βελούδο, αλλά ο τοίχος στον οποίο βρίσκεται η οθόνη του είναι απλά βαμμένος μαύρος, χωρίς άλλο μασκάρισμα με βελούδο. Παρόλα αυτά κατά την διάρκεια των προβολών περνάει εντελώς απαρατήρητος, όσο κι αν προσπάθησα να εντοπίσω τυχόν αντανακλάσεις ήταν αδύνατον. :123:

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Μπογια και βελουδο

Ασε τα σχολια ρε συ, εγω ειχα σκοπο να...χωρισω τον Βογιατζακη:137:

Παντως η διαφορα "βγαζει ματια", σωστα?

Σκαφάτε, ένα μόνο θα σου πω: αν η γυναίκα σου δεχόταν το 1/10 από τις "τανζανιές" που έχω κάνει στο σαλόνι μου και που έχει αποδεχτεί η δική μου, θα ήσουν ευτυχισμένος! :204:

Όσο για το μαύρο βελούδο, είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια: είναι η μοναδική επιλογή για όσους θέλουν να πετύχουν το απόλυτο bat cave! :126:

Όλα τα υπόλοιπα υλικά, είναι απλώς ημίμετρα... :137:

NIX

Reaction score
0

Ο τοιχος στον οποιο εχει τοποθετηθει το πανι μπορει καλιστα να ειναι απλως βαμμενος μαυρος.Οτιδηποτε αλλο ειναι μονο για αισθητικους λογους.

Οι πλαΐνοι ειναι αλλη ιστορια,εκει θελει οπωσδηποτε μαυρο βελουδο με πολλες πιετες.
Επισης πολυ σημαντικος ειναι και ο τοιχος απεναντι απο το πανι,ειδικα εαν η διασταση του δωματιου ειναι μικρη.
Το ταβανι ειναι προβλημα εαν το πανι μας δεν ειναι καποιο ειδικο γκρι που αποριπτει το φως υπο μεγαλη γωνια ή το πανι μας ειναι πολυ ψηλα.

Σε καθε περιπτωση οπου δεν χρησιμοποιουμε μαυρες βελουδινες κουρτινες (μπροστινος τοιχος,ταβανι) το χρωμα βαφης πρεπει να ειναι μαυρο ή πολυ σκουρο γκρι.

Reaction score
62
Εγώ έχω καφέ και κόκκινο σκούρο (καραματ, έχει σημασία) και, όχι μόνο δεν υπάρχει αντανάκλαση, αλλά και 10 φωτιστικά να βάλω να δουλεύουν, παλι σκοτεινό θα είναι!!!:126:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.426
Members
38.695