AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Reaction score
4
Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Ξερεις τι γινεται? Πολλες φορες τα μηχανηματα ειναι στημενα στο σαλονι και για λογους οικογενειακης ηρεμιας και γενικοτερης αισθητικης μπορει καποιος να μη θελει να τοποθετησει διαφορα περιεργα υλικα στον τοιχο η στις γωνιες κλπ....

Εαν αυτο το προϊον μπορει να βελτιωσει λοιπον την κατασταση σε ενα σαλονι γιατι να μην ειναι ευπροσδεκτο? Δηλαδη αν σου μπουμπουνιζει το μπασο και βαλεις ενα ματζουνι που σου κοβει το μπουμπουνισμα (λεμε τωρα) ειναι κακο επειδη δε το εχει μελετησει ο ειδικος?
Και εγώ μπορεί να τα αγόραζα !

Η γνώμες όμως αλλάζουν και κάποια στιγμή θα το ήθελες "κάπως αλλιώς", τι θα έκανες ?

Reaction score
23
Απάντηση: Re: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Καλύτερα να κρατήσεις τα λεφτά να πάρεις μια μαϊμού να σου κάνει αναλογικές τούμπες. :114:
Γιατί, νομίζεις ότι θα φάω λιγότερο ξύλο με τι μαϊμού.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Η γνώμες όμως αλλάζουν και κάποια στιγμή θα το ήθελες "κάπως αλλιώς", τι θα έκανες ?
Τράμπα. :137:

...

Reaction score
684

Αγγελιες!!!!

Reaction score
684

Τα ιδια τραβας και με τα καλωδια. Βρισκεις κατι που σου κανει (δεν εχεις και πολλα λεφτα ) οποτε το χτυπας.
και μετα βρισκεις κατι που ειναι κατι καλυτερο και τυχαινει και εχεις τα λεφτα να το παρεις οποτε το παλιο

Αγγελιες....

Reaction score
0
Re: Απάντηση: AΠΛΑ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ.....

Θα γυάλιζες τον μπρούντζο και θα έτριβες τους ρόζους απ' το ξύλο. :142:

Reaction score
4

Αγγελιες!!!!
Σύμφωνοι..., και μετά ?

Ίσως να τα άλλαζες με κάτι νέο που ακούγεται αλλιώς και μετά από λίγο καιρό πάλι τα ίδια.
Υποθέτω ότι θα πωλούνται πολύ φθηνότερα από την τιμή αγοράς. (λες να 'χάνουν' απόδοση με τον καιρό ? :116: )

Αυτό που θέλω να πω (πάλι) είναι ότι αφού πρόκειται για συγκεκριμένο χώρο και σύστημα καλό είναι να γνωρίσεις τι συμβαίνει μέσα σε αυτόν.
Γνωρίζεις τις 'αδυναμίες' πράττεις ανάλογα, με το σωστό αρχικά και το γούστο έπειτα.

Τώρα το 'πως', εξαρτάται.
Προέχει να ξέρεις τι θέλεις να βελτιώσεις, συγκεκριμένα.

Reaction score
684

Σύμφωνοι..., και μετά ?

Ίσως να τα άλλαζες με κάτι νέο που ακούγεται αλλιώς και μετά από λίγο καιρό πάλι τα ίδια.
Υποθέτω ότι θα πωλούνται πολύ φθηνότερα από την τιμή αγοράς. (λες να 'χάνουν' απόδοση με τον καιρό ? :116: )

Αυτό που θέλω να πω (πάλι) είναι ότι αφού πρόκειται για συγκεκριμένο χώρο και σύστημα καλό είναι να γνωρίσεις τι συμβαίνει μέσα σε αυτόν.
Γνωρίζεις τις 'αδυναμίες' πράττεις ανάλογα, με το σωστό αρχικά και το γούστο έπειτα.

Τώρα το 'πως', εξαρτάται.
Προέχει να ξέρεις τι θέλεις να βελτιώσεις, συγκεκριμένα.
συμφωνω μαζι σου στα παραπανω.... Αλλα μιλαω οτι αξιζει να το ψαξεις για προφανη πραγματα οπως βαθος soundstage, μπουμαρισμα κλπ. Αυτα νομιζω δε χρειαζεται να μου τα μετρησει κανεις για να δω εαν τα εχω η δε τα εχω....

Και κατι αλλο

Εαν δε θελεις να παιξεις με την βελτιωση του χωρου σου με υλικα η ματζουνια η οτιδηποτε αλλο υπαρχει και η λυση του Equalizer ... Δε μου πολυαρεσει σαν ιδεα να παρεμβαλλω και αλλα καλωδια και A/D μετατροπες αλλα υπαρχει και αυτο...

Reaction score
2
Το μόνο που μπορώ να πω μέχρι στιγμής σαν σχόλιο
είναι τα παρακάτω....

Τα παιχνίδια που αναφέρω ακούγονται ...και θεωρούνται αποδεκτά στο δίκτυο απο πολλούς.
σε σχέση με άλλα....

Το φαινόμενο placebo αφού τα άκουσε ας το αξηγήσει ο φίλος που το ανάφερε ..σε όλους μας..

Το οι ειδικοί ξέρουν..
Φυσικά και ξέρουν !!!αλλά το σαλόνι δεν το κάνω studio
εγώ προσωπικά.

Ο κάθε χώρος έχει τα δικά του προβλήματα ??!!
που μόνο ειδικοί μπορούν να μετρήσουν??????φυσικά δεν αντιλλεγω.
αλλά ??γιατί να μην γίνεται το ίδιο με τα παιχνίδια που γιά κάθε χώρο έχουν διαφορετικό στήσιμο????

Μήπως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αλλά με διαφορετικό τρόπο????

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

Ο κάθε χώρος έχει τα δικά του προβλήματα ??!!
που μόνο ειδικοί μπορούν να μετρήσουν??????φυσικά δεν αντιλλεγω.
αλλά ??γιατί να μην γίνεται το ίδιο με τα παιχνίδια που γιά κάθε χώρο έχουν διαφορετικό στήσιμο????
Διότι όση σχέση έχει η Λίτσα Πατέρα με τη θεωρία της σχετικότητας, άλλη τόση σχέση έχουν τα "παιχνίδια αυτά" με την ακουστική οποιουδήποτε δωματίου.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.341

Φίλε IRON, γράφηκε πριν από κάποιον οτι ο Σχιστομάτης πασάρει εκ του ασφαλούς το προϊόν του, ξέροντας ότι δεν μπορεί να γίνει ΑΒ τεστ.
Όμως μπορεί να γίνει τεστ και σου προτείνω να το κάνεις, ώστε κι' εσύ να είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις πέσει θύμα placebo, κι' εμείς να έχουμε κάτι χειροπιαστό για να κρίνουμε:

1) κάθεσαι στην θέση ακρόασης και βάζεις να σου δέσουν τα μάτια
2) ακούς για λίγη ώρα τη μουσικούλα σου
3) η πόρτα ανοίγει, μπαίνει μέσα φίλος, εχθρός ή συγγενής και πηγαίνει κοντά στο θαυματουργό ματζούνι
4) ο φίλος, εχθρός ή συγγενής απομακρύνεται, πατάει το repeat στο CDplayer, και βγαίνει από το δωμάτιο κλείνοντας πίσω του την πόρτα. Εσύ ξανακούς τη μουσικούλα σου
5) Έχει πάρει μαζί του το ματζούνι ή όχι; Αν το βρείς πάνω από επτά φορές στις δέκα, το ματζούνι δουλεύει.

Σημ: Διάλεξε μεγάλο κομάτι και τα πρώτα 3 λεπτά ακρόασης μετά την αποχώρηση του φίλου σου, μην τα λαμβάνεις υπ' όψιν. Όπως γράφηκε στο ιντερνέτ, το ματζούνι επηρρεάζει τον ήχο και από έξω από το δωμάτιο, πρέπει λοιπόν ο φίλος να απομακρυνθεί ένα-δυό τετράγωνα.

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.341

Τεστ Νο 2:

Όπως γράφηκε στο ιντερνέτ, το ματζούνι επηρρεάζει τον ήχο και από έξω από το δωμάτιο, οπότε:
1) εσύ ακούς κανονικά τη μουσικούλα σου, με την πόρτα κλειστή, σε δωμάτιο χωρίς ματζούνι με τα μάτια άδετα. Μπορείς όμως και να τα δέσεις, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να κρατάς κουδούνα.
2) Φίλος, εχθρός ή συγγενής πηγαινοέρχεται στο δίπλα δωμάτιο, πάντα απομακρυνόμενος ένα-δυό τετράγωνα (καλό είναι να έχει ποδήλατο), φέρνοντας ή όχι μαζί του το ματζούνι.
3) Όποτε ανιχνεύεις βελτίωση του ήχου ταρακουνάς την κουδούνα.
4) Αν η κουδούνα κτυπήσει τη παρουσία μαντζουνιού περισσότερες από επτά φορές στις δέκα, το ματζούνι δουλεύει.

Reaction score
4

....., πρέπει λοιπόν ο φίλος να απομακρυνθεί ένα-δυό τετράγωνα.
Μην μου βάζεις ιδέες.
Θα πάρω δύο να χαλάσω τον ήχο του γείτονα, που με ζηλεύει ! :137:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

Τεστ Νο 2:

2) Φίλος, εχθρός ή συγγενής πηγαινοέρχεται στο δίπλα δωμάτιο, πάντα απομακρυνόμενος ένα-δυό τετράγωνα (καλό είναι να έχει ποδήλατο), φέρνοντας ή όχι μαζί του το ματζούνι.
Όχι όχι! Να το στείλει με κούριερ σε μια θεία μου, στην Αστόρια. :114: :114: :114:

Reaction score
1.845

... Το φαινόμενο placebo αφού τα άκουσε ας το αξηγήσει ο φίλος που το ανάφερε ..σε όλους μας ...
Ένα πείραμα που επιβεβαιώνει το φαινόμενο placebo:
Οι γιατροί έχουν μια ομάδα ανθρώπων που υποφέρουν από αυπνίες. Τους χωρίζουν στη μέση, χωρίς να το ξέρουν τα "πειραματόζωα", άρα έχουμε τυφλή δοκιμή :109:.
Στους μισούς δίνουν κάποιο υπνωτικό και στους άλλους μισούς κάποιο "πέτσινο" από άμυλο, δηλαδή αλεύρι. Από τους δεύτερους ένα ποσοστό πάνω από 60% κοιμόντουσαν κανονικά όταν έπιναν το πέτσινο φάρμακο.

Μπορούμε βέβαια να ισχυριστούμε πως το αλεύρι έχει υπνωτικές ιδιότητες. Καθόλου πρωτοπορειακό, στο θέμα του ήχου έχω ακούσει πιο "προχωρημένες" απόψεις, ιδιαίτερα όταν αυτές επιτυγχάνουν την εκταμίευση. :125:

Κατανοητό; :121:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος