Περί αντιπροσώπων ο λόγος.

Reaction score
23
Τους έχουμε χωρίσει σε καλούς και κακούς.

Έχω βαρεθεί αυτή «την καραμέλα» για τον έναν και τον άλλο. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με κανέναν αντιπρόσωπο, από τον οποίο έχω αγοράσει οτιδήποτε. Και μιλάω για μηχανήματα οικιακής χρήσης, που είναι ψίχουλα σε σχέση με τα επαγγελματικά.

Εκεί, αν θέλετε να μιλήσουμε για αιμοδοσία. Με την διάφορα, ότι ο σωστός αιμοδότης φροντίζει η αιμοδοσία του να μην πηγαίνει στράφι…

Σαν δεδομένο παίρνουμε ότι ο καθένας έχει την γνώμη του για τον οποιονδήποτε και είναι σεβαστή.

Όταν, όμως, θάβουμε ένα μηχάνημα, καλό θα είναι να ξέρουμε και να τη γράφουμε τεκμηριωμένα και όχι «στο γάμο του καραγκιόζη».

Είναι διαφορετικό πράγμα δεν μου αρέσει αυτό το μηχάνημα, γιατί δεν ταιριάζει στα γούστα μου, ακόμα και αν μιλάμε για το στιλιστικό μέρος, διότι αυτό μας αρέσει και αυτό τελικά μας έλειπε.

Άλλο το έβαλα διπλά το ένα στο άλλο, «το γ@μησε», «του πέταξε τα μάτια έξω». Υπάρχει φυσικά η σχετική πιστοποίηση από ένα άγνωστο μέλος σε ένα φόρουμ, από το χωριό των Απάτσι, που μόλις έβαλαν ρεύμα στην σκηνή του.

Και για να μην στοχοποιούμε συγκεκριμένο αντιπρόσωπο να δώσω ένα παράδειγμα .

Αν αύριο το πρωί κάποιος αγοράσει π.χ. το mini Dac της Apogge και μέσα στον “ενθουσιασμό” του αναφέρει ότι το Weiss που είχε μέχρι σήμερα ήταν καλό μεν, αλλά το νέο μηχάνημα είναι εκατό έτη φωτός μπροστά. Άσε που το Weiss, ήταν μουντό στις φωνές και δεν ακουγόταν φυσικό το πιάνο στις περισσότερες ηχογραφήσεις.

Εσείς τι νομίζετε; Όσο και χαμηλών τόνων και ανεκτικός να είναι ο Themiloc δεν θα μπει να γράψει τι “κοτσάνες” είναι αυτές, που γράφεις παλληκάρι μου; Και αυτό, στην καλύτερη των περιπτώσεων! Ο καθένας, όμως, έχει τον τρόπο του, στο πως εκφράζεται και δεν είμαστε όλοι καρμπόν.

Έχει να κάνει σε τίποτα η ποιότητα της συσκευής με το χαρακτήρα του κάθε αντιπροσώπου; Εκτός και στις προδιαγραφές αναφέρεται αυτό με ψιλά γράμματα και πιάστηκα μ@λ@κ@ς! Αν δεν σου αρέσει, το Internet είναι ανοικτό και τα σκυλιά δεμένα. Δεν νομίζω να απαγόρευσε κανένας, να αγοράζουμε από όπου θέλουμε. Ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά και αγοράζεις. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Έμενα, αυτό που με ενδιαφέρει πρώτα από όλα, είναι η συσκευή. Τι θα γίνει σε περίπτωση ζημιάς και αν θα μπορώ να συνεννοηθώ όταν έχω κάποιο πρόβλημα. Και το βασικότερο, να μην πάω μετά από ένα χρόνο και το μαγαζί έχει γίνει κομμωτήριο.

Διότι, αυτό με το να με δει ο άλλος με αγάπη και προδέρμ, να συσφίξουμε τις σχέσεις μας, με έχει μπερδέψει. Εκτός και μιλάμε για κουμπαριές, και δημόσιες σχέσεις.

Τελικά πρέπει με όλους του αντιπροσώπους να εναγκαλιζόμαστε;;;

Δεν ήξερα ότι στο HiEndβλέπουν την εκπομπή του Μικρούτσικου, «φιλιούνται, αγκαλιάζονται». Αν είναι έτσι αλλάζει το πράγμα. Να την δω και εγώ για να είμαι μέσα στο πνεύμα.

Μην είναι όλοι μέσα και ο «ψωριάρης» μόνος του.

Φυσικά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη, με όσα δράμια μυαλού κουβαλάω.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν αύριο το πρωί κάποιος αγοράσει π.χ. το mini Dac της Apogge και μέσα στον “ενθουσιασμό” του αναφέρει ότι το Weiss που είχε μέχρι σήμερα ήταν καλό μεν, αλλά το νέο μηχάνημα είναι εκατό έτη φωτός μπροστά. Άσε που το Weiss, ήταν μουντό στις φωνές και δεν ακουγόταν φυσικό το πιάνο στις περισσότερες ηχογραφήσεις. Εσείς τι νομίζετε; Όσο και χαμηλών τόνων και ανεκτικός να είναι ο Themiloc δεν θα μπει να γράψει τι “κοτσάνες” είναι αυτές, που γράφεις παλληκάρι μου; Και αυτό, στην καλύτερη των περιπτώσεων! Ο καθένας, όμως, έχει τον τρόπο του, στο πως εκφράζεται και δεν είμαστε όλοι καρμπόν.

Φαινομενικά έχεις δίκιο. ΑΛΛΑ!
Εάν αφήνεις τον καθένα να εκφράζει καλή άποψη για τις μηχανές, είσαι υποχρεωμένος να αφήνεις τον καθένα να εκφράζει και την κακή, ειδικά όταν αυτήν την ρημάδα την... "άποψη" και την "εμπειρία", την έχουν ανάγει οι ίδιοι σε απόλυτη γνώση.

Άρα όχι μόνο πρέπει να τα ακούσει, αλλά πρέπει να πει κι ευχαριστώ που ασχολήθηκε κάποιος με το προϊόν. Η καλύτερη αντίδραση είναι να μην απαντήσει καθόλου, δίνοντας στον κόσμο να καταλάβει ότι δεν είναι αυτός που θα στερήσει από τον οποιοδήποτε το δικαίωμα στην άποψη. Και βέβαια δεν αναφέρομαι στον Θέμη διότι είναι από τις πλέον διακριτικές παρουσίες στα ελληνικά φόρουμς, άσε που είναι από τους λίγους που είναι πραγματικά χρήσιμοι και βοηθούν κόσμο με τις γνώσεις τους γενικώς και όχι τις "γνώσεις" τους για τις μηχανές που πουλάνε...

Το παράδειγμα όμως δεν είναι τόσο τρομακτικό. Να σου πω εγώ άλλα παραδείγματα από ταινίες τρόμου;
- Πως φαίνεται ένας αντιπρόσωπος προς τα έξω όταν γίνεται κολλιτσίδα σε ένα φόρουμ γράφοντας συνεχώς για τα προϊόντα του; (το πως φαίνεται το φόρουμ είναι άλλη συζήτηση).
- Πως φαίνεται προς τα έξω όταν πετάγεται συνεχώς σαν την π@ρδή σε άσχετες συζητήσεις για προϊόντα που δεν αντιπροσωπεύει για να δηλώσει την παρουσία των δικών του προϊόντων;
- Πως φαίνεται όταν σπαμάρει σε καταχωρήσεις άλλων επαγγελματιών;
- Πως φαίνεται όταν υποστηρίζει ένα προϊόν της εταιρείας του, ενώ όταν το προϊόν το είχε άλλος αντιπρόσωπος το έθαβε;
- Πως φαίνεται όταν ...

...μέχρι αύριο μπορώ να γράφω. :126:

...

Reaction score
14
Απάντηση: Περί αντιπροσώπων ο λόγος.

Δεν διαθέτω την εμπειρία των περισσοτέρων από εσάς, τολμώ όμως καταθέσω μερικές σκέψεις για το θέμα:
1)Το χόμπυ προφανώς έχει σημαντικότατα περιθώρια κέρδους, δεν εξηγείται αλλιώς ο πληθωρισμός των αντιπροσώπων που διέπει τον χώρο. Το φοβερό για κάποιους από αυτούς είναι ότι πέραν της ανεπάρκειας τους από πλευράς τεχνικών γνώσεων, δεν διαθέτουν και στοιχειώδεις γνώσεις για τον λόγο ύπαρξης των μηχανημάτων αυτών, την ΜΟΥΣΙΚΗ. (έχω συναντήσει αντιπρόσωπο που έκανε πριν από λίγα χρόνια επιδείξεις πανάκριβων cd players με διαφημιστικά cd's εφημερίδων...περί θεματολογίας δε, αφήστε τα).

2)Η συνέπεια και η συνέχεια πρέπει να είναι δεδομένο και όχι ζητούμενο, ιδιαιτέρως σήμερα που μιλάμε για μη ευκαταφρόνητες επενδύσεις, σε δύσκολες οικονομικά εποχές.

3)Τέλος το ελιτίστικο στυλ, η αίσθηση του παντογνώστη και η απαξίωση των διπλανών προϊόντων από πολλούς - δυστυχώς - αντιπροσώπους δεν δημιουργεί ευκαιρίες πωλήσεων αλλά μάλλον αποστροφής, η οποία γυρίζει τελικά μπούμεραγκ στον χώρο.

Reaction score
23
Απάντηση: Re: Περί αντιπροσώπων ο λόγος.

Φαινομενικά έχεις δίκιο. ΑΛΛΑ!
Εάν αφήνεις τον καθένα να εκφράζει καλή άποψη για τις μηχανές, είσαι υποχρεωμένος να αφήνεις τον καθένα να εκφράζει και την κακή, ειδικά όταν αυτήν την ρημάδα την... "άποψη" και την "εμπειρία", την έχουν ανάγει οι ίδιοι σε απόλυτη γνώση.:126:
Φυσικά, και εγώ μαζί σου, όχι όμως με την μέθοδο «στο γάμο του καραγκιόζη.»

Πάντως, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Έχει αντιστραφεί η αναλογία.

Πως αντί για μια διακριτική παρουσία, που δεν νομίζω ότι ενοχλεί κανέναν και την όποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει ο

καθένας, κοντεύουμε να γίνουμε ο PM με την δραχμή;

Νίκο, κανένας δεν είναι τέλειος. Ας αναλάβει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης του.

Διότι αν είναι θέμα ενός μαύρου πρόβατου, τι καθόμαστε και χαλάμε μελάνι; Το πυροβολάμε και ξεμπερδέψαμε.:205:

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και το γνωρίζεις καλά.

Γιαυτό μου βγαίνει η Πατουλίδου από μέσα μου, για το χόμπι ρε Γαμώτο.:133:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Περί αντιπροσώπων ο λόγος.

Φυσικά, και εγώ μαζί σου, όχι όμως με την μέθοδο «στο γάμο του καραγκιόζη.».
Ξέρεις, τα θετικά σχόλια είναι συνήθως περισσότερο γελοία. Εκείνες οι ηλίθιες περιγραφές του καλυτερότερου στον κόσμο σε συνδυασμό με τις αναφορές σε ελληνικό - ξένο ειδικό τύπο, βραβεία, εκθέσεις, καθώς και τους φθηνούς εντυπωσιασμούς των συγκριτικών του πτι φουρ με τα φιλαράκια, είναι καλύτερα κι από ποντιακά ανέκδοτα. :137:

...

Reaction score
23
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί αντιπροσώπων ο λόγος.

Ξέρεις, τα θετικά σχόλια είναι συνήθως περισσότερο γελοία. Εκείνες οι ηλίθιες περιγραφές του καλυτερότερου στον κόσμο σε συνδυασμό με τις αναφορές σε ελληνικό - ξένο ειδικό τύπο, βραβεία, εκθέσεις, καθώς και τους φθηνούς εντυπωσιασμούς των συγκριτικών του πτι φουρ με τα φιλαράκια, είναι καλύτερα κι από ποντιακά ανέκδοτα. :137:

...
Σωστός...

Reaction score
23

Μην μου πεις ότι δεν λένε την αλήθεια γιατί θα τρελαθώ.:431:

Reaction score
3.623

Το θάψιμο μηχανήματος αφού το έχουμε πουλήσει συνηθίζεται στο χόμπι μας.
Για όσο χρόνο το έχουμε στην κατοχή μας το εκθειάζουμε και ευχαριστούμε τον αντιπρόσωπο αλλά και τη μαμά του που τον γέννησε αλλά και τον μπαμπά του που εκείνο το βράδυ δεν είχε πάει για ακρόαση του νέου μοντέλου λατέρνας με τις επίχρυσες ακίδες και ο φουκαράς πήγε κατευθείαν σπίτι στην κυρά του που του είχε φτιάξει κεφτεδάκια με δυόσμο Αμπελοκήπων. Τη συνέχεια την ξέρετε: “ σιγά-σιγά μας ακούνε τα παιδιά, σου είπα να βάλεις πράσινο σαπούνι στο σουμιέ για να μην τρίζει το κρεβάτι.

Άλλος ένας αντιπρόσωπος γεννιέται επειδή είχε τελειώσει το σαπούνι, που όπως γνωρίζετε εκείνη την εποχή το χρησιμοποιούσαν αντί της βαζελίνης ως λιπαντικό αλλά κυρίως ως αντισυλληπτικό.

Ο παραπάνω είναι και ο πλέον ρομαντικός τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να είχε γεννηθεί ο ιδανικός αντιπρόσωπος high-end μηχανημάτων.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε κάποια στιγμή πως γεννιέται ένας νέος αντιπρόσωπος σήμερα, τι τον οδηγεί να γίνει αντιπρόσωπος, τι ονειρεύεται και τι σκέφτεται για το μέλλον του.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τελικά ρε σεις, ο διαχωρισμός σε καλούς και κακούς αντιπροσώπους, είναι αναπόφευκτος. Το ίδιο δεν γίνεται σε κάθε επαγγελματική κατηγορία, σε εμάς τους ίδιους;

...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Περί αντιπροσώπων ο λόγος.

Το θάψιμο μηχανήματος αφού το έχουμε πουλήσει συνηθίζεται στο χόμπι μας.
Για όσο χρόνο το έχουμε στην κατοχή μας το εκθειάζουμε και ευχαριστούμε τον αντιπρόσωπο αλλά και τη μαμά του που τον γέννησε αλλά και τον μπαμπά του που εκείνο το βράδυ δεν είχε πάει για ακρόαση του νέου μοντέλου λατέρνας με τις επίχρυσες ακίδες και ο φουκαράς πήγε κατευθείαν σπίτι στην κυρά του που του είχε φτιάξει κεφτεδάκια με δυόσμο Αμπελοκήπων. Τη συνέχεια την ξέρετε: “ σιγά-σιγά μας ακούνε τα παιδιά, σου είπα να βάλεις πράσινο σαπούνι στο σουμιέ για να μην τρίζει το κρεβάτι.

Άλλος ένας αντιπρόσωπος γεννιέται επειδή είχε τελειώσει το σαπούνι, που όπως γνωρίζετε εκείνη την εποχή το χρησιμοποιούσαν αντί της βαζελίνης ως λιπαντικό αλλά κυρίως ως αντισυλληπτικό.

Ο παραπάνω είναι και ο πλέον ρομαντικός τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να είχε γεννηθεί ο ιδανικός αντιπρόσωπος high-end μηχανημάτων.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε κάποια στιγμή πως γεννιέται ένας νέος αντιπρόσωπος σήμερα, τι τον οδηγεί να γίνει αντιπρόσωπος, τι ονειρεύεται και τι σκέφτεται για το μέλλον του.
Noμίζω αυτό είναι και το λογικό. Αν αλλάζαμε μηχάνημα για να πάρουμε κάτι χειρότερο θα ημάσταν για ξύλο.

Οπου καλύτερο, για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, βάλε καλύτερο για τα αυτιά μας-για το συστημά μας.

Εξαρτάται βέβαια τι εννοείς θάβουμε.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.170

Καλύτερο για τα αυτιά σου είναι αυτό που θα σου πω εγώ που ξέρω, και έχω στήσει εκατοντάδες συστήματα. :114:

Reaction score
0
Τι εννοείς Γιώργο;

...

Εννοω το αυτονοητο.

Εκφρασεις σε πονηρουλικο στυλ οτι "δεν μπορω παρα να συμφωνησω, δεν συγκρινονται", "...απλα το καταπιε" και τετοιες αηδιες λες και μιλαμε για κανα τρανζιστορακι της συμφορας (καλως η κακως, με πατε δεν με πατε, προκειται για οροσημο της ψηφιακης αναπαραγωγης, με την αξια του, παγκοσμιως), υποδεικνυουν οτι ο συγκεκριμενος δεν αξιζε να διαθετει το υπο συζητηση μηχανημα διοτι δεν δυναται να το εκτιμησει οπως του αρμοζει.

Οταν ομως μιλαει συγκεκριμενα και ταυτοποιει οτι για να μην παρεξηγηθει προκειται για τα δικα του....αυτια, τοτε αλλαζει το πραγμα.

Το δεχομαι.

Εκφραζει την γνωμη του και μονο για το δικο του συστημα και τα δικα του αυτια.

Αν το εκανε αυτο απο την αρχη, δεν θα υπηρχε καν απαντηση απο μερους μου..Με γεια του με χαρα του.

Οπως με γεια και με χαρα του ειναι και του αλλουνου κυριου με τον οποιο κανανε την τραμπα και πηρε το emm.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Περί αντιπροσώπων ο λόγος.

Καλύτερο για τα αυτιά σου είναι αυτό που θα σου πω εγώ που ξέρω, και έχω στήσει εκατοντάδες συστήματα. :114:

Και το συστημα που σου αρεσε στην εκθεση, εγω το εστησα...."φιλτατε".

Ισως να σου διεφυγε αλλα εκτος της πηγης (Emm Labs CDSA SE) προθυμοποιηθηκα να δωσω και το κορυφαιο interconnect Absolute της Acoustic Zen, στο γειτονικο μου δωματιο στην εκθεση. Χωρια οτι τσεκαροντας τις φασεις του ρευματος στα ενεργα Adam διαπιστωσα οτι τις ειχαν αναποδα και φυσικα τις διορθωσα. Πριν απο αυτα το συστημα απλα...ΔΕΝ επαιζε.

Ο κυριος Λογοθετης, τον οποιο συναντησα ξανα προχθες, με ευχαριστει εκτοτε επανειλλημενως με καθε ευκαιρια.

Ηθελα να στο γνωστοποιησω αυτο απο καιρο, να λοιπον που ηρθε κι η καταλληλη στιγμη!

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057

Σερβις - υποδοχη - καρφι - μπλοκ - βολλευμπολ .......................

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney