Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Reaction score
0
Παιδιά SOS!

Έπειτα από μακρόχρονη απουσία μου απ' το site, έχω σοβαρό πρόβλημα με τον AVR-355 τον οποίο απέκτησα τελικά έπειτα από πολλούς κόπους. Το μηχάνημα δούλεψε φανταστικά τις πρώτες 2-3 φορές που το λειτούργησα. Εκεί που ήμουν έτοιμος να σας γράψω τις εμπειρίες μου των τελευταίων ημερών και να πλέξω σοβαρά τα εγκώμια της εταιρίας, μου έτυχε το εξής ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ / ΚΟΥΦΟ / ΨΥΧΟΠΛΑΚΩΤΙΚΟ:

Σήμερα *σταμάτησε*, έτσι ξαφνικά, να μου δίνει εικόνα! Προφανώς κάϊκε το κύκλωμα βίντεο!!! Το έχω ξανακούσει να συμβαίνει μ' αυτό το μοντέλο. Μα τι γίνεται;;

Ποιός μπορεί λοιπόν να με συμβουλέψει ΠΟΥ να τον πάω;! Αγαπητέ Νίκο Αρβανιτάκη, αν όντως εργάζεσαι στην INT, μπορείς να μου πείς εσύ ενδεχομένως;

Βοήθεια παιδιά, έχω πάθει πλάκα μιλάμε!!!!!!

Α, και μη μου πείτε για ΡΕΣΕΤ και τέτοια, τα χω προσπαθήσει ΟΛΑ λέμε, αλλά... ΤΙΠΟΤΑ!!!

*ΒΟΗΘΕΙΑ*!!!

Reaction score
0
Παιδιά SOS!

Έπειτα από μακρόχρονη απουσία μου απ' το site, έχω σοβαρό πρόβλημα με τον AVR-355 τον οποίο απέκτησα τελικά έπειτα από πολλούς κόπους. Το μηχάνημα δούλεψε φανταστικά τις πρώτες 2-3 φορές που το λειτούργησα. Εκεί που ήμουν έτοιμος να σας γράψω τις εμπειρίες μου των τελευταίων ημερών και να πλέξω σοβαρά τα εγκώμια της εταιρίας, μου έτυχε το εξής ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ / ΚΟΥΦΟ / ΨΥΧΟΠΛΑΚΩΤΙΚΟ:

Σήμερα *σταμάτησε*, έτσι ξαφνικά, να μου δίνει εικόνα! Προφανώς κάϊκε το κύκλωμα βίντεο!!! Το έχω ξανακούσει να συμβαίνει μ' αυτό το μοντέλο. Μα τι γίνεται;;

Ποιός μπορεί λοιπόν να με συμβουλέψει ΠΟΥ να τον πάω;! Αγαπητέ Νίκο Αρβανιτάκη, αν όντως εργάζεσαι στην INT, μπορείς να μου πείς εσύ ενδεχομένως;

Α, και μη μου πείτε για ΡΕΣΕΤ και τέτοια, τα χω προσπαθήσει ΟΛΑ λέμε, αλλά... ΤΙΠΟΤΑ!!!

*ΒΟΗΘΕΙΑ*!!!
σύμφωνα με αυτό το ποστ, η αντιπροσωπεία είναι η WAVEMOTION -210 9244505. Το site

Reaction score
0
Unforgiven, ΝΑΙ!

Ομως προσεξτε τι γινεται, και ενημερωνω για να ξερετε κι εσεις:

Ο 355 (και ο 255) με το παλιο το *firmware*, οταν άλλαζες από αναλογική πηγή (είτε ήχο, είτε εικόνα) σε ψηφιακή, έπαυε το HDMI κύκλωμα βίντεο του ενισχυτή για κάποιο λόγο. Πραγματικά σπάστικα να το καταλάβω αλλά όπως μου είπαν κι απ'το σέρβις, μέσω εξόδου component video, η εικόνα του μενού του μηχανήματος δεν σταματά ποτέ να δίνει σήμα. Άρα σύνδεσα εκεί μια απλή οθόνη και διαπίστωσα πως, πράγματι, λειτουργούσε κανονικά το κύκλωμα. Άρα, το μπλακάουτ μέσω HDMI οφειλόταν στην αλλαγή από αναλογική σε ψηφιακή πηγή.

Me το νέο firmware λοιπόν to πρόβλημα λύνεται! Το λέει και μέσα πως λύνεται (λέει συγκεκριμένα για σήματα βίντεο, αλλά ισχύει και για ήχο).

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και γρήγορη αρκεί να ακολουθηθούν *κατά γράμμα* οι οδηγίες και να μην πιέζεστε όταν το κάνετε.

ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ! Και το λέω γι αυτούς που έχουν είτε τον 255 ή τον 355. Κατά τ' άλλα είναι ΟΛΑ τα λεφτά (και σίγουρα κάτι παραπάνω!).

Ευχαριστώ.

Reaction score
173
Απάντηση: Re: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Παιδιά SOS!

*ΒΟΗΘΕΙΑ*!!!

Την τυχη μου μεσα μολις το επαθα κι εγω :141::142:

Reaction score
0
να ξαναρωτησω κατι,η ενταση του ηχου του 255 σε μενα αρχιζει να γινετε αντιληπτη οταν φτανει πανω απο 60.εχει να κανει με τα watt των ηχειων μου?ειναι 120w.μηπως επειδη οταν ρυθμιζα τα ηχεια με το μικροφωνο ειχα το volume περιπου στο μισο?ρωταω γιατι οταν το εχω χαμηλα 20-30 σχεδον δεν ακουγετε καθολου

Reaction score
14
Απάντηση: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

ιδια ερώτηση και εγώ παιδιά.

Μέχρι το 35-45 το volume είναι πολύ χαμηλό απο εκεί και πάνω αρχίζει να πάιζσει σε υποφερτά και φυσιολογικά δυνατά επίπεδα.

Γιατί?

Reaction score
7

ιδια ερώτηση και εγώ παιδιά.

Μέχρι το 35-45 το volume είναι πολύ χαμηλό απο εκεί και πάνω αρχίζει να πάιζσει σε υποφερτά και φυσιολογικά δυνατά επίπεδα.

Γιατί?
Γιατί είναι λογαριθμικό μέχρι αηδίας...δεν είναι πρόβλημα, ίσα ίσα είναι πολύ βολικό γιατί κάτι βράδια που θές να ακούσεις σιγά μπορείς και προσαρμόζεις με εκρίβεια το Volume εκεί που ακριβώς θές, ο παλιός Sony 940 που είχα μου έσπαγε τα νεύρα τα βράδια αφού άρπαζε με το παραμικρό. Ανέβαζε το Volume μέχρι εκεί που θές και άσε το Display να λέει ότι θέλει. Εκτός αν τον βάζεις τέρμα και δεν παίζει δυνατά που τότε σημαίνει ότι ο ενισχυτής σου έχει πρόβλημα (που δε νομίζω να εννοείς κάτι τέτοιο).

Reaction score
800

Ναι αλλα οταν φτανει να παιζει στην ενταση που θες και βρισκεται στο -1 -2 0db δεν υποτιθεται οτι ειναι επικινδυνο για τον ενισχυτη?Δεν ζοριζεται?

Reaction score
7

Ναι αλλα οταν φτανει να παιζει στην ενταση που θες και βρισκεται στο -1 -2 0db δεν υποτιθεται οτι ειναι επικινδυνο για τον ενισχυτη?Δεν ζοριζεται?
Από τη στιγμή που δεν παραμορφώνει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Reaction score
14

Γιατί είναι λογαριθμικό μέχρι αηδίας...δεν είναι πρόβλημα, ίσα ίσα είναι πολύ βολικό γιατί κάτι βράδια που θές να ακούσεις σιγά μπορείς και προσαρμόζεις με εκρίβεια το Volume εκεί που ακριβώς θές, ο παλιός Sony 940 που είχα μου έσπαγε τα νεύρα τα βράδια αφού άρπαζε με το παραμικρό. Ανέβαζε το Volume μέχρι εκεί που θές και άσε το Display να λέει ότι θέλει. Εκτός αν τον βάζεις τέρμα και δεν παίζει δυνατά που τότε σημαίνει ότι ο ενισχυτής σου έχει πρόβλημα (που δε νομίζω να εννοείς κάτι τέτοιο).
ακριβώς λογαριθμικό και οχι γραμμικό ειναι, απλά με τρομάζει ειδικά σε ταινίες το βράδυ που κοιμούνται οι μικρές οτι το εχω στο π.χ. 45 και οτι ξαφνικά θα αρχίσουν οι εκρήξεις και τα μπαμ μπούμ... ψυχολογικό είναι νομίζοντας οτι το εχεις στο μισο του φούλ...:119:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

να ξαναρωτησω κατι,η ενταση του ηχου του 255 σε μενα αρχιζει να γινετε αντιληπτη οταν φτανει πανω απο 60.εχει να κανει με τα watt των ηχειων μου?ειναι 120w.μηπως επειδη οταν ρυθμιζα τα ηχεια με το μικροφωνο ειχα το volume περιπου στο μισο?ρωταω γιατι οταν το εχω χαμηλα 20-30 σχεδον δεν ακουγετε καθολου
Ο ηχος μεταφερεται στον ενισχυτη μεσω HDMI?

Reaction score
0
Ετυχε να ρωτησω ακριβως το ιδιο πραγμα πριν μερικες ωρες τον πωλητη στα ΜΜ.
Επρεπε να ανεβασω το volume στα -40 (μπορει και -60 δεν 8υμαμαι ακριβως) για να ακουσεις
φυσιολογικα. Και οσα ηχεια τον δοκιμασα ηταν αρκετα ευαισ8ητα, 91-92db. Επαιζε
audio cd απο ενα τοσιμπα dvd player. Κατα τη
γνωμη του, πρεπει ειπε να φταιει το control panel που εχουν, πανω στο οποιο ενωνονται ολοι οι
ενισχυτες και ολα τα ηχεια, για να μπορεις να κανεις τον συνδιασμο που 8ες. Aλλα
εφοσον το εχετε παρατηρησει και εσεις, μαλον δεν ηταν αυτος ο λογος.

Reaction score
7

Το ζουμί στην υπόθεση είναι ότι δεν χάνεις ωφέλιμη ισχύ από τον ενισχυτή... Απλά έτσι είναι σχεδιασμένος. Υπάρχουν και άλλοι ενισχυτές που αρπάζουν στην αρχή και μετά υπάρχει ένα νεκρό σημείο που ανεβάζεις το Volume και δεν γίνεται τίποτα, ή αλλάζει ελάχιστα η ένταση. Και κάποιοι άλλοι ακόμα χειρότερα, φτάνουν στην παραμόρφωση πολύ γρήγορα (π.χ. ο Sony 940 που είχα, ο οποίος ήταν και Premium μοντέλο τότε)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.251

Εγώ παιδιά έχω τον παλιό pioneer vsx-d2011 ένα τέρας 20 κιλών και ισχύ 7χ100.

Το volume ξεκινάει από -80 εώς +12

Ταινία βλέπω με ένταση -5

Μουσική το ίδιο,αν και έχει τύχει αναλόγως το κομμάτι,

να το πάω στο τέρμα +12 χωρίς παραμόρφωση.

Τα ηχεία είναι 88 db.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

Ο ηχος μεταφερεται στον ενισχυτη μεσω HDMI?
ναι με hdmi ειναι,βλεπω οτι συμβαινει και σε αλλους,οποτε οκ.τωρα απο εκει και περα τα ηχεια μου τα πισω και το κεντρικο ειναι 89db τα fr fl δεν ξερω.ΥΓ εχει ανεβασει ο 255 παρα πολυ το surround σε σχεση με τον yamaha που ειχα

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Harman Kardon AVR 355, AVR 255 & AVR 155 Receivers

ναι με hdmi ειναι,βλεπω οτι συμβαινει και σε αλλους,οποτε οκ.τωρα απο εκει και περα τα ηχεια μου τα πισω και το κεντρικο ειναι 89db τα fr fl δεν ξερω.ΥΓ εχει ανεβασει ο 255 παρα πολυ το surround σε σχεση με τον yamaha που ειχα
Δοκιμασε να περασεις τον ηχο με coaxial η optical καλωδιο.
Θα δεις διαφορα.

Reaction score
173

Οπως ειπα και πιο πανω ξαφνικα ο 355 μου εγινε μονο audio. Καμμια εξοδος εικονας δεν εδινε σημα. Περα απ' αυτο απο το τηλεκοντρολ του, το μονο που μπορουσα να κανω ηταν η αλλαγη πηγης εισοδου. (δηλ το κεντικο σεταπ του 355 δεν το εβλεπα ουτε στο πανελ του). Του εκανα κι ενα reset κι εκει ηρθε το τελος ( αφου πλεον δεν μπορουσα να αλλαξω τα in/out στις πηγες).

Μονη ελπιδα μου το SOFTWARE UPGRADE.
Ολα ειναι ετοιμα και παμε. Η διαδικασια θυμιζει τεστ νοημοσυνης της
σχολης ευελπιδων στη δεκαετια του '70 :142:
Βαλε-βγαλε, σηκω-κατσε, ρουφα-σπρωξε :141:ελεος!

Και καπου εκει (στη φαση του video UPGRADE) νασου η κεραμιδια

Initializing...
AVR didn't respond properly.
Please check connection between the computer and your AVR.
Video subsystem upgrade failed.
To recover, press the Standby/On switch on the front panel to turn AVR into
Standby mode.
Then press the switch again to turn your AVR back On.
Wait at least 30 seconds and then press upgrade to continue.
Μετα απο 325 περιπου προσπαθειες παντα τρωω στοπ στην παρουσα φαση.

Κατι μου λεει οτι ο 355 ειναι νεκρος. Εσας;;;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.777
Members
38.493
Νεότερο μέλος
Mili