X Factor (Eλληνικό)? "Μαύρα μεσάνυχτα'' και κάτι....

Reaction score
40
Στις 20 Δεκεμβρίου του 1981 αναιβένει στο Imperial Theatre του Broadway το musical ''Dreamgirl'' που σπάει τα ταμεία και είναι βασισμένο στη ζωή και καριέρα των The Supremes, The Shirelles, James Brown, Jackie Wilson και άλλων καλλιτεχνών.
Το τραγούδι που ακούγεται στην πρώτη σκηνή του έργου "And I Am Telling You I'm Not Going" με το οποίο έγινε γνωστή η Jennifer-Yvette Holliday είναι το κατ'εξοχήν χαρακτηριστικό τραγούδι που τραγούδησαν αργότερα πολλές γνωστές και μη τραγουδίστριες και με οποίο έγιναν γνωστές και αυτές με τη σειρά τους εξαιτίας αυτού του δυνατού, μελωδικού, αξιώσεων τραγουδιού. Έτσι τα βραβεία δεν άργησαν να έρθουν.....

http://www.youtube.com/watch?v=czftJYMoRv4
Dreamgirls: Original Broadway Cast Album

Τρανό παράδειγμα επανεκτέλεσης του τραγουδιού είναι η Jennifer Hudson http://www.youtube.com/watch?v=V3lTXB4t2so που το τραγούδησε στην ταινία ''Dreamgirls'' το 2006 όπου εμφανέζεται μαζί με την Beyonce.

Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει το x factor με όλα αυτά και όμως έχει.....Η Jennifer Hudson υπήρξε ταλέντο που έγινε γνωστή από το x factor

''Mε λένε Bianca Ryan είμαι 11 χρονών και θα σας τραγουδήσω το ''And I Am Telling You I'm Not Going'' είναι τα λόγια ενός κοριτσιού που βγαίνει στη σκηνή του x factor φυσικά στην Αμερική που αλλού? και βλέπετε τι γίνεται.....
Όλα αυτά συμβαίνουν εν έτη 2006...όπου στην Ελλαδα τα μαύρα μεσάνυχτα των τάλεντ σόους είναι άξια πίστας και γαρυφάλλων...
Ακούστε......
http://www.youtube.com/watch?v=XcEo5H97CLM&feature=related

Aπίστευτη ερμηνεία και φωνητικές επιδόσεις από ένα 11χρονο κοριτσάκι ακόμα στη μεταφώνηση

Εδώ από τον David Archuleta που έγινε American Idol στο ομόνυμο παιχνίδι της Αμερικής σε ηλικία 11 χρονών που γράφει μουσική και τραγουδάει υπέροχα!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=-rLnpPgTEFo&feature=related

Τώρα θα ακούσετε τη σούπερ φωνή που μπορεί να έχει ένα κορίτσι τόσο μικρό (15 ΧΡΟΝΏΝ) στο ίδιο τραγούδι....Charice Pempengco
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...Δώστε προσοχη!!!!!! ΌΛΟΙ ΟΙ highendάδες

http://www.youtube.com/watch?v=1FopK8jggvQ&feature=related

Όμως το τελικό χτύπημα για μένα ήρθε όταν άκουσα να τραγουδάει το '' I Will Always Love You'' που είχε τραγουδήσει η whitney Houston......
http://www.youtube.com/watch?v=7CVloLBxcMQ&feature=related

Tι έχετε λοιπόν να πείτε για την Ελληνική πραγματικότητα των δήθεν Talent showς ? Φυσικά ΤΙΠΟΤΑ...

Το ερώτημα τώρα....γιατί αυτά τα παιδιά τραγούδησαν τόσο εκφραστικά ένα τραγούδι ολκής όπως το ''"And I Am Telling You I'm Not Going'' που είναι καθαρά όχι απλά ένα τραγούδι αγάπης αλλά έρωτα, πάθους ,απόγνωσης?

Η απάντηση είναι μια.....αγνότητα και ψυχή που λείπει από τους διάσημους τραγουδιστές πολλές φορές καθώς επίσης από τα υποτιθέμενα ''ταλέντα'' που θέλουν να μας πλασάρουν

Λοιπόν όσο υπάρχει ακόμα και επικρατεί η νοημοσύνη της Πετρούλας και του ελληνικού νυχτοκάματου της λαϊκής πίστας μην περιμένουμε σούπερ ουάου ταλέντα σε καμιά τέχνη που υποστηρίζει η ελληνική κοινωνία δια μέσω της τηλεόρασης...:109:

Είμαι η Fedra και....... ''μόλις τελείωσα''....:409:

ΥΓ. Όποιος ενδιαφέρεται για την δισκογραφία αυτών των πραγματικών ταλέντων.....υπάρχει

Reaction score
40
Απάντηση: X Factor (Eλληνικό)? "Μαύρα μεσάνυχτα'' και κάτι....

Charice (album)

http://www.amazon.com/Charice/dp/B001BHFZKQ
"And I Am Telling You I'm Not Going"
"It Can Only Get Better" (carrier single)
"I Will Always Love You"
"Born To Love You Forever"
"I Have Nothing"
"Mama"

Σε τραγούδια των Whitney Houston, Jennifer Holliday, Smokey Mountain, Preluders, Amy Diamond.

Bianca Ryan (album)

http://www.last.fm/music/Bianca+Ryan

Reaction score
40

Εδώ μια διαφορετική εκτέλεση του ίδιου κομματιού από την whitney houston την οποία θεωρώ πολύ κακή άσχετα αν μου αρέσει σαν τραγουδήστρια...όμως είναι έξω από το πνεύμα του τραγουδιού:133: εγωιστική προσέγγιση και φιγούρα...ακούστε τη διαφορά
[YOUTUBE]6DfRVK5xr5c[/YOUTUBE]

Reaction score
0
Φαίδρα μας....

Να ξέραμε πόσα ΤΑΛΕΝΤΑ και πόσοι άνθρωποι με πραγματικό χάρισμα υπάρχουν όχι στο εξωτερικό.... Στην Ελλάδα λέω..!!
Πάρα πολλοί άνθρωποι κάθε ηλικίας.
Απλά κάνε μια βόλτα σε μερικά ωδεία και σε μερικές σχολές χωρού. Σίγουρα θα βρείς και απο έναν στο καθένα όπου θα σ' αφήσει με το στόμα ανοιχτό....

Προσωπικά, είχα γνωρίσει ένα παλικαράκι στο ωδείο πρίν 3 χρόνια. Ήταν 13 χρονών τότε και έκανε φωνητικά. Πραγματικά έμεινα άφωνος απο τη φωνή του, και κάθε φορά που είχα μάθημα πηγαίναμε με τον καθηγητή μου και τον ακούγαμε....
Το παιδί είχε καταπληκτική φωνή. Απο τότε που σταμάτησα το ωδείο δεν τον ξανα πέτυχα.

Μακάρι να βγαίναν μόνο άνθρωποι σαν κι αυτόν στην τηλεόραση....
Εχω γνωρίστεί και με άλλες κοπέλες και αγόρια στην ηλικία μου που τραγουδούν ή χορεύουν καταπληκτικά. Σε συζητήσεις που έχω κάνει μαζί τους και κάνουμε κουβεντούλα, δεν θέλουν να βγούν στην τηλεόραση. Προσωπική μου γνώμη είναι γιατί δεν θέλουν να γίνουν σαν τα σούργελα που βγαίνουν στο xfactor και στο κάθε εξ-φάκτορ....
Πραγματικά σουργελα όμως που βρίσκεις καθημερινα, θα έδιναν ακόμα και τον κ....ο τους για να βγούν και να βολταρουν μέσα σε μια τηλεόραση....

Συμπέρασμα...??
Αυτοί που πρέπει να βγούν και να τους θαυμάζουν όλοι, κάθονται στα σπίτια τους.
Και αυτοί που κάνουν τα σούργελα, πάμε και τους πληρώνουμε κάθε βράδυ στα νυχτομάγαζα.

Reaction score
8
Και ενα αγγελουδι, μολις 6 ετων, η Connie Talbot.....

[YOUTUBE]QWNoiVrJDsE[/YOUTUBE]

Ειλικρινα οταν βλεπω τετοια εκπληκτικα πραγματα να παρουσιαζονται στη διεθνη μουσικη σκηνη, μου 'ρχετε να πλακωσω στο ξυλο ολους τους Ελληνες μυαλοπωληδες και δημιουργους.

Μα ειναι δυνατον να βγαινουν αυτες οι φωναρες μεσα απο τοσο μικρα πλασματακια ;;;

Μην με πειτε αναχρονιστικο αλλα πιστευω τελικα οτι ειναι......."Θειο δωρο".

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Zissis Chiotis;822581 Πραγματικά σουργελα όμως που βρίσκεις καθημερινα said:
Τον δίνουν ήδη Σησάκο...
Κυριολεκτικά και μεταφορικά....

Reaction score
180

Υπάρχει κάποιος που πιστευει πραγματικα οτι ενας ταλανουχος Ελληνας ερμηνευτης θα πηγαινε ποτε σε εκπομπες τυπου x-factor? Νομιζω με τιποτα.
Αυτες οι εκπομπες πλεον αρχιζουν και συγκλινουν ολο και περισσοτερο με τα παρατραγουδα της Πανια. Κανενα πραγματικο ταλεντο δεν ρισκαρει την προσωπικοτητα και την αξια του για να γινει ρομπα σε τετοιου ειδους "διαγωνισμό" και να βγαλει μετα 1-2 cd με λαικα τραγουδια.
Βεβαιως με τοση ανεργια, αν και δεν συμφωνω, σεβομαι τις προσπαθειες αυτων των παιδιων για επαγγελματικη αποκατάσταση.

Reaction score
8
Γιατι ομως κατα πλειοψηφια, τα παιδια σημερα αναζητουν την επαγγελματικη αποκατασταση στην τηλεοραση;

Υπαρχουν κι αλλες δουλες στις οποιες μπορουν να στραφουν. Γιατι ντε και καλα tv?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.790

Λοιπόν όσο υπάρχει ακόμα και επικρατεί η νοημοσύνη της Πετρούλας και του ελληνικού νυχτοκάματου της λαϊκής πίστας μην περιμένουμε σούπερ ουάου ταλέντα σε καμιά τέχνη που υποστηρίζει η ελληνική κοινωνία δια μέσω της τηλεόρασης...:109:
Καταρχήν μη μπερδεύεις τα πράγματα!
Κι εμένα μου αρέσει η Πετρούλα, αλλά είμαι εχθρός της πίστας και του γενικότερου τρόπου ζωής των υποστηρικτών της.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Supremes, Shirelles, James Brown, κλπ ήταν (κυρίως στο μαύρο κοινό) και είναι (για όλους πια) οι αντίστοιχοι ποπ καλλιτέχνες που "κατηγορούμε" στην Ελλάδα.
Εισέρχονται όμως κάποιοι παράγοντες όπως μουσική παιδεία, διαφορετικά βιώματα, φυλετικές διαφορές, πηγαίο ταλέντο, τρόπος διασκέδασης κλπ και δημιουργούν τις χαώδεις διαφορές που παρατηρούμε στο μουσικό αποτέλεσμα.

Και μη ξεχνάς ότι και τα καλά "μουσικά αυτιά" εκεί, πάλι αντίστοιχες Πετρούλες κυνηγάνε. Το έχω ζήσει πάμπολλες φορές... :144:

Γιατι ομως κατα πλειοψηφια, τα παιδια σημερα αναζητουν την επαγγελματικη αποκατασταση στην τηλεοραση;

Υπαρχουν κι αλλες δουλες στις οποιες μπορουν να στραφουν. Γιατι ντε και καλα tv?
Γιατί Βασίλη ζούμε στην εποχή του θεάματος.
Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει κάνει άνω-κάτω πολλούς κοινωνικούς τομείς.
Δε λέω ότι είναι απαραίτητα κακό. Περνάμε μια μεταβατική περίοδο με τα καλά της και τα κακά της, όπου η πρόοδος είναι πιο γρήγορη από την ικανότητα προσαρμογής σε αυτή.

Σήμερα έχει πέραση ο "γνωστός", ο αναγνωρίσιμος.
Και πάντα οι νέοι θέλουν να γίνουν ότι είναι της μόδας. Δυστυχώς όμως θεωρούν δευτερευούσης σημασίας τα προσόντα που χρειάζονται για να γίνεις κάτι, στη δική μας περίπτωση καλλιτέχνης.
Σε αυτό ευθύνονται κυρίως οι γονείς που βλέπουν και μεγαλώνουν το παιδί τους ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Δεν καταλαβαίνουν ότι όταν λένε "ο μικρός είναι μέσα σε όλα", σημαίνει ότι είναι μέτριος σε όλα...

Και επαναλαμβάνω φράσεις στερεότυπα που επικρατούν και με εκνευρίζουν: "Αφού το έκανε αυτός, γιατί όχι κι εσύ;", "Τι καλύτερο έχει αυτός από σένα;", κλπ

Αν τώρα πάρουμε την περίπτωση που κάποιος πράγματι αξίζει π.χ. ως τραγουδιστής, με τη συμμετοχή του στην TV γίνεται άμεσα γνωστός στο ευρύ κοινό, πράγμα που μέσω διαφορετικής προσέγγισης (manager, δισκογραφική, PR) θα χρειαζόταν πολύ μεγαλύτερο διάστημα, με πολλές πιθανότητες αποτυχίας λόγω του κορεσμού στο χώρο.

Reaction score
1.213

Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει το x factor με όλα αυτά και όμως έχει.....Η Jennifer Hudson υπήρξε ταλέντο που έγινε γνωστή από το x factor

''Mε λένε Bianca Ryan είμαι 11 χρονών και θα σας τραγουδήσω το ''And I Am Telling You I'm Not Going'' είναι τα λόγια ενός κοριτσιού που βγαίνει στη σκηνή του x factor φυσικά στην Αμερική που αλλού? και βλέπετε τι γίνεται.....
Όλα αυτά συμβαίνουν εν έτη 2006...όπου στην Ελλαδα τα μαύρα μεσάνυχτα των τάλεντ σόους είναι άξια πίστας και γαρυφάλλων...
Ακούστε......
http://www.youtube.com/watch?v=XcEo5H97CLM&feature=related

Aπίστευτη ερμηνεία και φωνητικές επιδόσεις από ένα 11χρονο κοριτσάκι ακόμα στη μεταφώνηση

Εδώ από τον David Archuleta που έγινε American Idol στο ομόνυμο παιχνίδι της Αμερικής σε ηλικία 11 χρονών που γράφει μουσική και τραγουδάει υπέροχα!!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=-rLnpPgTEFo&feature=related

Τώρα θα ακούσετε τη σούπερ φωνή που μπορεί να έχει ένα κορίτσι τόσο μικρό (15 ΧΡΟΝΏΝ) στο ίδιο τραγούδι....Charice Pempengco
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...Δώστε προσοχη!!!!!! ΌΛΟΙ ΟΙ highendάδες

http://www.youtube.com/watch?v=1FopK8jggvQ&feature=related

Όμως το τελικό χτύπημα για μένα ήρθε όταν άκουσα να τραγουδάει το '' I Will Always Love You'' που είχε τραγουδήσει η whitney Houston......
http://www.youtube.com/watch?v=7CVloLBxcMQ&feature=related

Tι έχετε λοιπόν να πείτε για την Ελληνική πραγματικότητα των δήθεν Talent showς ? Φυσικά ΤΙΠΟΤΑ...

Δεν τα παρακολουθω να πω την αληθεια, οχι οτι δεν καταδεχομαι απλα δεν εχω το χρονο.Αποσπασματικα εχω δει καποια πραγματα .Οπως εβλεπα πολλες φορες και την εκπομπη ''να η ευκαιρια ''.
Εχουν περασει και (πολυ ) καλες φωνες .Τουλαχιστον φαινονταν καλες σε μενα που δεν ειμαι ειδικος .
Τι εννοεις αξια πιστα και γαρυφαλλων ? Επειδη εμεις δεν ακουμε σκυλαδικα (η ονομασε τα οπως αλλιως θες ) σημαινει οτι ολοι αυτοι που παρελασαν απο κει (και πιθανοτατα στραφηκαν σε αυτο το ειδος )..ολοι ανεξαιρετως ειχαν κακη φωνη ?

Εχεις δει και αλλα videos απο τετοιες εκπομπες στην Αμερικη η οπου αλλου ? Γιατι εγω εχω δει κατα καιρους (δεν θυμαμαι φυσικα σε ποιες εκπομπες ηταν ) και εσκαγα στα γελια με τον ''καλλιτεχνη'' .....

Το οτι εχουν περασει απο κει μερικα απιστευτα ταλεντα σαν αυτα που παραθεσες (και τα videos των οποιων εχουν κανει τον γυρο του κοσμου..και οχι η μια η δυο φορες ) κανεις δεν το αρνειται.

Αλλα απο την αλλη τι σημαινει αυτο ? Και γιατι η συγκριση αυτη ?

Reaction score
1.213

Τι εγινε μας επεσε βαρυ το video και το σβησαμε ?:142:

Reaction score
40

Τι εγινε μας επεσε βαρυ το video και το σβησαμε ?:142:
Bαρύ και ασήκωτο ένα πράγμα σου λέω:138:
Μελέτη το έβαλα πάλι σε λίνγκ όμως θα σε παρακαλούσα να μείνουμε στην ουσία του θέματος που είναι το ταλέντο και όχι η αταλαντοσύνη του καθένα....ξεφεύγουμε από το θέμα και δεν είναι αυτός ο σκοπός του θρέντ....οκ?:126:

Reaction score
1.213

Bαρύ και ασήκωτο ένα πράγμα σου λέω:138:
Μελέτη το έβαλα πάλι σε λίνγκ όμως θα σε παρακαλούσα να μείνουμε στην ουσία του θέματος που είναι το ταλέντο και όχι η αταλαντοσύνη του καθένα....ξεφεύγουμε από το θέμα και δεν είναι αυτός ο σκοπός του θρέντ....οκ?:126:

Δυστυχως δεν μπορω να εκφερω καποια γνωμη (μια και δεν ειμαι καθηγητης φωνητικης ) περα απο τον θαυμασμο μου για αυτα τα ταλεντα.

Το θεμα του thread ομως οπως το καταλαβαινω εγω ειναι η εμφανιση τοσο/τετοιων ποιοτικων (κατα τη γνωμη σου ) φωνων που εμφανιζονται στα ξενα shows σε αντιθεση με την αταλαντοσυνη (παλι κατα τη γνωμη σου ) που προβαλλονται και πιθανοτατα ενθαρυνονται απο τα ελληνικα αντιστοιχα shows. Aυτο αλλωστε δειχνει και ο τιτλος του θεματος.

Μαλιστα πιο σωστα το θεμα ειναι θα ελεγα ο λογος που συμβαινει αυτο , ο οποιος κατα τη γνωμη σου μαλλον ειναι η ελλειψη και η μη αναζητηση αυτης της ποιοτητας οχι μονο στον χωρο αλλα και γενικοτερα στην ελληνικη κοινωνια .. ? Οσο επικρατει η λογικη της Πετρουλας και της πιστας δεν μπορουμε να περιμενουμε τιποτα...καπως ετσι δεν το ειπες ?

Να υποθεσω οτι αυτο ειναι χαρακτηριστικο της ελληνικης κοινωνιας και μονο κατα τη γνωμη σου ?

Οχι τιποτα αλλο..αλλα στο video που εβαλα δεν ενιωσα να αποδοκιμαζεται ο ''καλλιτεχνης'' απο το ποιοτικο κοινο.Βεβαια μπορει να εκανα και λαθος.Για την εκπομπη δεν μπορω να σχολιασω γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν ηξερε τι show θα ακολουθησει...

Επισης γιατι να σταθω μονο στις φωνες αυτων των ταλεντων και να μη με προβληματισει το γεγονος οτι αυτα τα ταλεντα τελικα βρηκαν διεξοδο σε αυτου του ειδους τις εκπομπες ? Σε αυτες τις εκπομπες που δεχονται τυπους σαν τον πιο πανω...

Και γιατι να μη με προβληματισει η εκθεση στην δημοσιοτητα σε τοσο νεαρη ηλικια αυτων των παιδιων ? Και γιατι να μην αναρωτηθω ποσα απο αυτα τα παιδια ταλεντα εχουν τελικα την εξελιξη που ολοι περιμενουν απο αυτα ?

Δεν ξερω αν ξεφευγω παλι απο το θεμα αλλα δυστυχως το θεμα εχει πολλες προεκτασεις ...και σηκωνει κουβεντα..

Φυσικα αυτο δεν μπορει να γινει οταν ρωτας μονη σου :
(Tι έχετε λοιπόν να πείτε για την Ελληνική πραγματικότητα των δήθεν Talent showς ?)

και απαντας εκ μερους ολων μας ..παλι μονη σου :
(Φυσικά ΤΙΠΟΤΑ...)

Ουτε οταν καποιος εχει τοσο ευαισθητο στομαχι...οταν κατι δεν παει συμφωνα με οπως αυτος το εχει προγραμματισει ,η θελει να το κατευθυνει...:126:

Reaction score
40

Δυστυχως δεν μπορω να εκφερω καποια γνωμη (μια και δεν ειμαι καθηγητης φωνητικης ) περα απο τον θαυμασμο μου για αυτα τα ταλεντα.

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι καθηγητής η μαθητής ή δεν ξέρω τι από τι στιγμή που οι ακουστικοί του πόροι είναι σε καλή λειτουργία να κρίνει, να επικρίνει την εκάστοτε αισθητική ή έλλειψη αυτής

Το θεμα του thread ομως οπως το καταλαβαινω εγω ειναι η εμφανιση τοσο/τετοιων ποιοτικων (κατα τη γνωμη σου ) φωνων που εμφανιζονται στα ξενα shows σε αντιθεση με την αταλαντοσυνη (παλι κατα τη γνωμη σου ) που προβαλλονται και πιθανοτατα ενθαρυνονται απο τα ελληνικα αντιστοιχα shows. Aυτο αλλωστε δειχνει και ο τιτλος του θεματος.

Έφερα ένα απλό παράδειγμα έτυχε να είναι το συγκεκριμένο τραγούδι που είναι δύσκολο φωνητικά όσο και ερμηνευτικά, θα μπορούσε να είναι και κάποια άρια αλλά αυτό χρειάζεται εξειδίκευση.
Στο εξωτερικό εμφανίζονται ένα σωρό άνθρωποι σε talents shows όμως για τα δεδομένα της μουσικής βιομηχανίας ας πούμε της Αμερικής το φωνητικό και ερμηνευτικό ταλέντα αναδεικνύεται και προβάλλεται σωστά. Οι δε γονείς των παιδιών που ξεχωρίζουν, έχουν και γνώση και επίγνωση των δυνατοτήτων των παιδιών τους και σέβονται το κοινό καθώς και την τέχνη του τραγουδιού η όποια υπάρχει για τα εκάστοτε δεδομένα της χώρας αυτής. Έτσι με το προωθούν τα παιδιά τους είτε αυτό επιφέρει κάποιο κέρδος είτε όχι κάνουν 2 καλά...1)προσφέρουν την δυνατότητα στα παιδιά τους να αποκτήσουν δύναμη, ώθηση για δημιουργία, αυτοπεποίθηση,2) δίνουν το καλό παράδειγμα και σε άλλες οικογένειες καθώς και σε ενήλικες να γνωρίσουν τις δυνατότητές τους με τον παραδειγματισμό προς αποφυγή οποιασδήποτε ανούσιας και ακαλαίσθητης συμμετοχής τους

Μαλιστα πιο σωστα το θεμα ειναι θα ελεγα ο λογος που συμβαινει αυτο , ο οποιος κατα τη γνωμη σου μαλλον ειναι η ελλειψη και η μη αναζητηση αυτης της ποιοτητας οχι μονο στον χωρο αλλα και γενικοτερα στην ελληνικη κοινωνια .. ? Οσο επικρατει η λογικη της Πετρουλας και της πιστας δεν μπορουμε να περιμενουμε τιποτα...καπως ετσι δεν το ειπες ?

Να υποθεσω οτι αυτο ειναι χαρακτηριστικο της ελληνικης κοινωνιας και μονο κατα τη γνωμη σου ?

Δεν μπορώ να δεχτώ πως μια χώρα σαν την δική μας για να κάνει νούμερα είτε στην τηλεόραση είτε στο θέατρο είτε στη μουσική προωθεί προκατασκευασμένα ''νούμερα''. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλαδα , παντού ανά τον κόσμο. Όμως ποιές οι πιθανότητες στην Ελλάδα για ποιότητα ? Σε μια χώρα που η μουσική είναι το σήμα κατατεθέν της κουλτούρας μας από τα αρχαία χρόνια?
Οχι τιποτα αλλο..αλλα στο video που εβαλα δεν ενιωσα να αποδοκιμαζεται ο ''καλλιτεχνης'' απο το ποιοτικο κοινο.Βεβαια μπορει να εκανα και λαθος.Για την εκπομπη δεν μπορω να σχολιασω γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν ηξερε τι show θα ακολουθησει...
Tι παραπάνω ήθελες να δεις για να καταλάβεις την αποδοκιμασία του κοινού από το γέλιο και το γιουχάρισμα? Να του πετάξουν ντομάτες?
Επίσης με το να δούμε με ποιό τρόπο μας δίχνει τα οπίσθιά του (να ήταν και καλοσχηματισμένα να πάει στο καλό) και να το βάλεις να το δούμε δίχνει πως από φωνή ν και από ν φωνάρα? Γιατί δεν είδα να τραγουδάει κάποιος για να συγκρίνουμε ταλέντο ή όχι....αν θέλαμε να συγκρίνουμε οπίσθια Μελέτη θα έβαζα άλλο θέμα στα λοιπά.....ας μην εξηγώ τα αυτονόητα...

Επισης γιατι να σταθω μονο στις φωνες αυτων των ταλεντων και να μη με προβληματισει το γεγονος οτι αυτα τα ταλεντα τελικα βρηκαν διεξοδο σε αυτου του ειδους τις εκπομπες ? Σε αυτες τις εκπομπες που δεχονται τυπους σαν τον πιο πανω...

Και γιατι να μη με προβληματισει η εκθεση στην δημοσιοτητα σε τοσο νεαρη ηλικια αυτων των παιδιων ? Και γιατι να μην αναρωτηθω ποσα απο αυτα τα παιδια ταλεντα εχουν τελικα την εξελιξη που ολοι περιμενουν απο αυτα ?
Γιατί να μην βρουν διέξοδο τα σούπερ ταλέντα στην τηλεόραση και να βρίσκουν οι κονσέρβες της βιομηχανοποιημένης μουσικής?
Κόντρα στην κόντρα....να βγουν και να φανούν..εξάλλου η ζωή η τεχνολογία προχωρά γιατί η αναδειξη του ταλέντου να μένει πίσω ή παραπίσω? Η τηλεόραση δηλαδή είναι μόνο για τα μπάζα?
Για την δημόσια έκθεση στην δημοσιότητα σου απάντησα πιό πριν....

Φυσικα αυτο δεν μπορει να γινει οταν ρωτας μονη σου :
(Tι έχετε λοιπόν να πείτε για την Ελληνική πραγματικότητα των δήθεν Talent showς ?)

και απαντας εκ μερους ολων μας ..παλι μονη σου :
(Φυσικά ΤΙΠΟΤΑ...)

Ουτε οταν καποιος εχει τοσο ευαισθητο στομαχι...οταν κατι δεν παει συμφωνα με οπως αυτος το εχει προγραμματισει ,η θελει να το κατευθυνει...:126:
Ποτέ στην ζωή σου δεν έχεις κάνει ερώτηση και απάντηση στον εαυτό σου? Νομίζω πως δεν κατηύθυνα κανέναν με το να πω απροκάλυπτα τη γνώμη μου ότι μπροστά στο ταλέντο δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα....εσύ έχεις να κάνεις αντιπαράθεση εδώ?
http://www.youtube.com/watch?v=1FopK8jggvQ&feature=related και αν ναι πια? Αν νομίζεις ότι προγραμματίζω κάτι μην απαντάς καθόλου αλλά μάλλον για να βάλεις το συγκεκριμένο βίντεο είχες κάτι εσύ προγραμματίσει για να σου βγεί?:126:
Εξάλλου όπως θα διάβασες και εσύ ο ίδιος, δεν αποτέλεσα τροχοπέδη με τη δική μου γνώμη πάνω στο θέμα που τα παραδείγματα που έφερα, στις απαντήσεις των άλλων μελών που ελεύθερα είπαν την γνώμη τους.....το νόμισμα έχει δυο όψεις άς μην το ξεχνάμε αυτό....

ΥΓ. Μην με ρωτήσεις τι εννοώ....ξέρεις τώρα χιούμορ και τα λοιπά γνωστά , όμως άλλο σύγκριση με οπίσθια και άλλο με ταλέντα τραγουδιού...κατάλαβέ με σε παρακαλώ αν θέλεις.

Reaction score
5
Ώπα; Τι έγινε ρε παιδιά; Οι οπαδοί της νεοελληνικής νοοτροπίας και κουλτούρας γράφουν ότι στο εξωτερικό, άκουσον, άκουσον, στο εξωτερικό...και στην Αμερική (from all places), τα κάνουν καλύτερα απ'ότι εδώ;
Κάποιος υποστηρίζει ότι αλλού "Το ταλέντο αναδεικνύεται και προβάλλεται σωστά!"
Κάποιος άλλος θέλει να πλακώσει στο ξύλο τους έλληνες δημιουργούς!

Μην τα λέτε αυτά έτσι ξαφνικά...κάποιος θα νόμιζε ότι αλλάξατε γνώμη...:142::142:

Άσε που τι να μας πούνε από ταλέντα οι βάρβαροι ρε. Εμείς έχουμε Σάκη, ε, Σάκη...και πάλι Σάκη. Αυτόν έχουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε. Τον στέλνουμε και στην Eurovision κάθε χρονιά, μιας και βαριόμαστε να βρούμε άλλους.
Ωχ αδερφέ...

Φιλικά έτσι...σε κουβέντα να βρισκόμαστε δηλαδής...

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.790
Απάντηση: Re: X Factor (Eλληνικό)? "Μαύρα μεσάνυχτα'' και κάτι....

Άσε που τι να μας πούνε από ταλέντα οι βάρβαροι ρε. Εμείς έχουμε Σάκη, ε, Σάκη...και πάλι Σάκη. Αυτόν έχουμε, αυτόν εμπιστευόμαστε. Τον στέλνουμε και στην Eurovision κάθε χρονιά, μιας και βαριόμαστε να βρούμε άλλους.
Ωχ αδερφέ...

Όχι Άκη είσαι λάθος! :142:

Αυτό που "θέλουμε" είναι αντί του Σάκη να έχουμε το Μάλαμα και το Θηβαίο (τυχαία τα παραδείγματα) για να μάθουνε όλοι επιτέλους τι είναι "ποιότητα".
Με λίγα λόγια, για να είναι ένας Έλληνας αποδεκτός τραγουδοποιός πρέπει να είναι αριστερίζουσας ιδεολογίας (αντιστασιακός πια δε γίνεται ηλικιακά...:137:), να έχει μελαγχολική εμφάνιση αλλά να κρύβει και λίγο θυμό, να ντύνεται με σκουρόχρωμα ρούχα σαν rocker των 80s περίπου και να είναι αντίθετος με το σύγχρονο δυτικό τρόπο ζωής των πολλών, όπως και με τα περισσότερες τεχνολογικές ευκολίες (τα studios ηχογράφησης και οι digital πωλήσεις εξαιρούνται γιατί φέρνουν λεφτά...). :144:

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: X Factor (Eλληνικό)? "Μαύρα μεσάνυχτα'' και κάτι....

Ωχ αδερφέ...

Φιλικά έτσι...σε κουβέντα να βρισκόμαστε δηλαδής...
H eurovision ειναι αλλη ιστορια...

Εκτος αν οι αγγλοι αεροσυνοδοι...ειναι πιο πχιοτικοι απο τον Σακη...:142: :142:

Reaction score
1.213

Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι καθηγητής η μαθητής ή δεν ξέρω τι από τι στιγμή που οι ακουστικοί του πόροι είναι σε καλή λειτουργία να κρίνει, να επικρίνει την εκάστοτε αισθητική ή έλλειψη αυτής

Η αισθητικη ειναι υποκειμενικη .Πρεπει να συμμεριστουμε ολοι την δικη σου ? Εγω πχ πιστευω οτι στην εκπομπη ''να η ευκαιρια '' περασαν και μερικες αξιολογες φωνες.Εσυ πιστευεις οτι ολα εχουν την αξια της πιστας και των γαρυφαλλων..

Έφερα ένα απλό παράδειγμα έτυχε να είναι το συγκεκριμένο τραγούδι που είναι δύσκολο φωνητικά όσο και ερμηνευτικά, θα μπορούσε να είναι και κάποια άρια αλλά αυτό χρειάζεται εξειδίκευση.
Στο εξωτερικό εμφανίζονται ένα σωρό άνθρωποι σε talents shows όμως για τα δεδομένα της μουσικής βιομηχανίας ας πούμε της Αμερικής το φωνητικό και ερμηνευτικό ταλέντα αναδεικνύεται και προβάλλεται σωστά. Οι δε γονείς των παιδιών που ξεχωρίζουν, έχουν και γνώση και επίγνωση των δυνατοτήτων των παιδιών τους και σέβονται το κοινό καθώς και την τέχνη του τραγουδιού η όποια υπάρχει για τα εκάστοτε δεδομένα της χώρας αυτής. Έτσι με το προωθούν τα παιδιά τους είτε αυτό επιφέρει κάποιο κέρδος είτε όχι κάνουν 2 καλά...1)προσφέρουν την δυνατότητα στα παιδιά τους να αποκτήσουν δύναμη, ώθηση για δημιουργία, αυτοπεποίθηση,2) δίνουν το καλό παράδειγμα και σε άλλες οικογένειες καθώς και σε ενήλικες να γνωρίσουν τις δυνατότητές τους με τον παραδειγματισμό προς αποφυγή οποιασδήποτε ανούσιας και ακαλαίσθητης συμμετοχής τους

Τι σε κανει να πιστευεις οτι προβαλλεται σωστα στην Αμερικη το ταλεντο ? Το γεγονος οτι απο τους τοσους και τοσους που περνουν (και ποσα σουργελα αναμεσα τους ) υπαρχουν και μερικες φωναρες ? Τι σε κανει να πιστευεις οτι ο ιπποτης της ασφαλτου και οι λοιποι ειναι οι πλεον αρμοδιοι να κρινουν τις φωνητικες ικανοτητες αυτων των ανθρωπων ?

Οσο για την δημοσιοτητα μου απαντησες.Οι οικογενειες στο Αμερικα δινουν το καλο παραδειγμα στα παιδια τους και στις αλλες οικογενειες .Σε αντιθεση με τις ελληνικες οικογενειες που αφηνουν τα παιδια τους να εκτεθουν και δεν τα προστατευουν απο το κυνηγι του ευκολου κερδους κλπ κλπ.....

http://www.youtube.com/watch?v=QHuTFRjec1Y&feature=PlayList&p=FBAF1361B276D8DF&playnext=1&index=2

http://www.youtube.com/watch?v=LQU6qox6Kbk&feature=related

Περι οπισθιων μη μου μιλας...πεστα στις εκπομπες που υπερασπιζεσαι.Πιο σωστα στις ''ξενες'' εκπομπες που υπερασπιζεσαι..Στους παραγοντες των εκπομπων και στο κοινο που γιουχαιζει χαζογελωντας και χειροκροτωντας..

Reaction score
40

Mελέτη..είπες...
Η αισθητικη ειναι υποκειμενικη .Πρεπει να συμμεριστουμε ολοι την δικη σου ? Εγω πχ πιστευω οτι στην εκπομπη ''να η ευκαιρια '' περασαν και μερικες αξιολογες φωνες.Εσυ πιστευεις οτι ολα εχουν την αξια της πιστας και των γαρυφαλλων
απάντησες δηλ σε αυτό που έγραψα...
Σε αυτο λοιπόν είδες να γράφω πουθενά ότι η αισθητική είναι αντικειμένική? απλά γράφω υποκειμενικά ο καθένας μπορεί να κρίνει κατά περίπτωση χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις....το καλό είναι καλό για τον καθένα (υποκειμενικά) και αντικειμενικά για το κοινό που οι απόψεις τους συγκλίνουν υποκειμενικά....στο αντικειμενικό σύνολο....
Αναφέρεις το ''να η ευκαιρία'' μια εκπομπή ιστορική πλέον για την συμβολή της στην ελληνική μουσική μιας που από αυτή την εκπομπή είδαμε σπουδαίους τραγουδιστές να αξιολογούνται κατάλληλα και να εντάσονται με επιτυχία στην ελληνική μουσική σκηνή....
Με ρώτησες αν συμφωνώ ή διαφωνώ με την τοποθέτησή σου σχετικά με αυτή την εκπομπή? Όχι έτσι ?
Από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι όλα έχουν την αξία των γαρυφάλλων το είπα εγώ αθροιστικά για όλους του καλλιτέχνες?

Στο θέμα που έβαλα δηλ το πρώτο θρέντ μιλάω για ταλέντα παιδιά και όχι ενήλικες και τα συγκρίνω με καλλιτέχνες φτασμένους....στα βίντεο που έβαλες είναι ενήλικες Μελέτη και είναι φυσικό να κάνουν του κεφαλιού τους και να γίνονται ρεζίλι.....

Σίγουρα στις ξένες χώρες όπως και εδώ άλλωστε περνάει ένα κάρο κόσμος όμως στην Ελλάδα τα ταλέντα που κερδίζουν στα talents shows.....Καλομοίρα, Νίνο, Περικλής κ.α.π. δεν ξεπερνούν την μετριότητα και ο προορισμός τους είναι φυσικό και επόμενο να καταλήγει στις ''γαρυφαλλόπιστες''....ίσως να διαφωνείς δεν ξέρω ούτε θα σε κρίνω όπως έκανες εσύ σε 2 ποστ τώρα και είπες από την μία ότι θέλω να περάσω τις δικές μου ιδέες και από την άλλη ότι.... (''στις ''ξενες'' εκπομπες που υπερασπιζεσαι..Στους παραγοντες των εκπομπων και στο κοινο που γιουχαιζει χαζογελωντας και χειροκροτωντας) αυτό δεν έγραψες?

Που γράφω ή καλύτερα σε ποιό σημείο από όσα έχω γράψει υπερασπίζομαι αυτές τις εκπομπές και μάλιστα τις ξένες με τον τρόπο που εσύ αναφέρεις?

Εφόσον δηλώνεις ότι ουδέν γνωρίζεις περί τραγουδιού πως κρίνεις τους κριτές των εκπομπών (περισσότερο του εξωτερικού) και τους θεωρείς αναρμόδιους? Κρίνεις από τα νεοελληνικά δεδομένα των κριτών στις εκπομπές της Ελληνικής τηλεόρασης ?

Υπ'όψιν....καμιά σχέση η ''να η ευκαιρία'' με τις παρούσες συνθήκες....μιλάμε για άλλες εποχές όταν ακόμα δεν ήμασταν τόσο εισαγωγής και ο κάθε τραγουδιστής για να γίνει γνωστός δεν χρειαζόταν έναν σκασμό διαφημηστικές εταιρείες να φοράει ή να κουβαλάει επάνω του....μόδιστροι, κωμμοτές, εταιρείες καλλυντικών, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, αυτοκινήτων και δεν ξέρω εγώ τι......

Μιας λοιπόν και έβαλες κάποια βίντεο θα βάλω κανά δυό ακόμα πριν-μετά ενός ανθρώπου που δεν γέμισε καθόλου το μάτι των κριτών αλλά μετά όμως?:121:
Αυτός ο άνθρωπος πουλούσε κινητά τηλέφωνα και αγαπούσε το τραγούδι....
Ακούστε και δείτε την ενδιαφέρουσα ιστορία του....
Πρέπει να σας πω ότι.....το ''τραγουδάκι'' :138: που ερμήνευσε είναι μεγάλο ρίσκο για ανθρώπους που είναι φτασμένοι καλλιτέχνες του είδους αυτής της μουσικής ..............καλύτερα δείτε....

ΠΡΙΝ
[YOUTUBE]1k08yxu57NA[/YOUTUBE]

ΜΕΤΑ
[YOUTUBE]K_5W4t_CBzg&feature=related[/YOUTUBE]

Κάποτε είχα μια συζήτηση περί μουσικής και σαν γνήσιο αντιδραστικό στοιχείο :142: διαφωνούσα με τον συνομιλητή μου...σε κάποια στιγμή τον ρωτάω....''καλά τώρα τι νομίζεις ότι κάνεις'''? και η απάντηση? καταπέλτης......'' Σε πείθω με την έρευνα που και ΕΣΥ θα κάνεις και ανεραίσε τα όλα αν θες μετά'':129:

Δεν είναι κακό κάποιος να διαφωνεί με κάποιον για ένα θέμα....εξάλλου πως θα υπήρχε διάλογος ?

YΓ. Αυτός ο άνθρωπος παρά την εικόνα που εκπέμπει προς τα έξω έκανε καριέρα παρακαλώ πολύ από το πουθενά από την τηλεόραση!!!!!!!
Εδώ θα είχε φύγει από την πρώτη μέρα όπως έφηγε μια φίλη μου που είχε κάνει σπουδές στην Αγγλία.....

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster