WD TV HD: Δοκιμές για το καινούργιο firmware (1.01.01)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: WD TV HD: Δοκιμές για το καινούργιο firmware (1.01.01)

να ρωτησω κατι παιδες??? το καινουργιο firmware 1.01.02 τι παραπανω εχει απο το 1.01.01
????????
εχει βελτιωθει κατι απο τα κλασσικα προβληματα ???????? Η να περιμενουμε μια και καλη το επομενο?????????
Το νέο firmware διορθώνει μόνο ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που παρατηρήθηκε κατά την αναβάθμιση (όταν το firmware βρίσκονταν σε δίσκο μεγαλύτερο από 500 GB δεν μπορούσε να γίνει η αναβάθμιση)

Reaction score
0
Να ζητησω μια μεγαλη χαρη απο οποιον μπορει...Θελω να δοκιμασω να περασω το 1ο firmware upgrade που εβγαλε η εταιρεια για το WD HD αν και εχω ηδη περασει το νεοτερο firmware αλλα εχω καποια προβληματα που δεν ειχα με το πρωτο firmware. Αν λοιπον καποιος εχει φυλαξει το 1.01.01 ας δωσει ενα Link στον rapidshare η να μου περασει το link με prive μηνυμα. Ευχαριστω εκ των προτερων...

Reaction score
19
Είναι μάλλον απίθανο να συμβαίνει αυτό που λες μιας και είναι τα ίδια... Μήπως δε θυμάσαι καλά; Μήπως είχες δοκιμάσει άλλο αρχείο; Τι πρόβλημα σου έχει;

Reaction score
0
Βαζοντας το 2ο firmware λογικα ειναι το 1ο + οτι νεο υπαρχει,ετσι?
Γιατι καποιος φιλος παραπανω εγραψε οτι αντιμετωπισε καποιο προβλημα.

Reaction score
0
Tο συνδεσα στην τηλεοραση με Composite A/V αλλα σε καποια αρχεια mkv που εχουν ηχο digital -οπως γραφει στο display- δεν εχω καθολου ηχο.Γιατι?
Η τηλεοραση ειναι μια crt 21" και εχω ηδη περασει το νεοτερο firmware.

Reaction score
0
Tο συνδεσα στην τηλεοραση με Composite A/V αλλα σε καποια αρχεια mkv που εχουν ηχο digital -οπως γραφει στο display- δεν εχω καθολου ηχο.Γιατι?
Η τηλεοραση ειναι μια crt 21" και εχω ηδη περασει το νεοτερο firmware.
Προφανώς ο ήχος είναι dts...

Reaction score
0
Το αγόρασα κι εγώ. Εκανα και την αναβάθμιση του firmware και το δοκίμασα.

Παίζει σε γενικές γραμμές πολύ καλά (για τα λεφτά του). Οχι όμως όσο καλά παίζει το htpc μου.

Τα προβλήματα (έχουν γενικά αναφερθεί) είναι, κατά τη γνώμη μου:
1. Σε 1080/24p η κίνηση δεν είναι καλή. Φτιάχνει αισθητά σε 1080/50p.
(Η τηλεόρασή μου, υποστηρίζει 1080/24p, έχει και 100 Hz, και δοκίμασα όλους τους δυνατούς συνδυασμούς).
2. Αρκετά αρχεία mkv δεν βλέπονται λόγω "πιξελιάσματος". Προφανώς είναι "δύσκολα" για το WD. Ολα όσα βρήκα εγώ με πρόβλημα, είναι 1080p.
3. Σε κάποια αρχεία mkv με ήχο dts, ο ήχος παίζει με διακοπές. Στον ενισχυτή φαίνεται να "αναβοσβήνει" το κανάλι των χαμηλών συχνοτήτων.
4. Σε γενικές γραμμές η κίνηση στα αρχεία 1080p, έχει προβληματάκια (ειδικά στα οριζόντια παναρίσματα, "τρώει" λίγα frames). Οχι παντού και όχι πάντα, αλλά συχνά.
5. Οι υπότιτλοι μπορεί να έχουν προβληματάκια σε κάποια γράμματα, καθώς και με την αδυναμία εμφάνισης έντονων ή πλάγιων γραμμάτων, αλλά δεν θα το έλεγα σημαντικό πρόβλημα.
6. Σε μεγάλους δίσκους 1 Τ, με πολλαπλό interface, που δοκίμασα, εάν σβήσω τον δίσκο (για power μιλάω), την επόμενη φορά που θα τον ανοίξω, κάνει πάλι την ίδια ώρα να διαβάσει τα περιεχόμενα (περίπου 10 λεπτά), σαν να τον έχω συνδέσει για πρώτη φορά.
7. Η υποδοχή για το οπτικό καλώδιο είναι λίγο προβληματική, καθώς για να παίξει ο ήχος, το καλώδιο χρειάζεται λίγο τράβηγμα προς τα έξω. Δοκίμασα 2 καλώδια διαφορετικής μάρκας. Βέβαια, αυτό το πρόβλημα ίσως να παρουσιάζεται μόνο στο δικό μου wd.

Κανένα από τα παραπάνω προβλήματα (όσα αφορούν σε αναπαραγωγή) δεν υπάρχουν, όταν παίζουν τα ίδια αρχεία στο htpc μου.

JL_

Reaction score
19
Το αγόρασα κι εγώ. Εκανα και την αναβάθμιση του firmware και το δοκίμασα.

Παίζει σε γενικές γραμμές πολύ καλά (για τα λεφτά του). Οχι όμως όσο καλά παίζει το htpc μου.

Τα προβλήματα (έχουν γενικά αναφερθεί) είναι, κατά τη γνώμη μου:
1. Σε 1080/24p η κίνηση δεν είναι καλή. Φτιάχνει αισθητά σε 1080/50p.
(Η τηλεόρασή μου, υποστηρίζει 1080/24p, έχει και 100 Hz, και δοκίμασα όλους τους δυνατούς συνδυασμούς).
2. Αρκετά αρχεία mkv δεν βλέπονται λόγω "πιξελιάσματος". Προφανώς είναι "δύσκολα" για το WD. Ολα όσα βρήκα εγώ με πρόβλημα, είναι 1080p.
3. Σε κάποια αρχεία mkv με ήχο dts, ο ήχος παίζει με διακοπές. Στον ενισχυτή φαίνεται να "αναβοσβήνει" το κανάλι των χαμηλών συχνοτήτων.
4. Σε γενικές γραμμές η κίνηση στα αρχεία 1080p, έχει προβληματάκια (ειδικά στα οριζόντια παναρίσματα, "τρώει" λίγα frames). Οχι παντού και όχι πάντα, αλλά συχνά.
5. Οι υπότιτλοι μπορεί να έχουν προβληματάκια σε κάποια γράμματα, καθώς και με την αδυναμία εμφάνισης έντονων ή πλάγιων γραμμάτων, αλλά δεν θα το έλεγα σημαντικό πρόβλημα.
6. Σε μεγάλους δίσκους 1 Τ, με πολλαπλό interface, που δοκίμασα, εάν σβήσω τον δίσκο (για power μιλάω), την επόμενη φορά που θα τον ανοίξω, κάνει πάλι την ίδια ώρα να διαβάσει τα περιεχόμενα (περίπου 10 λεπτά), σαν να τον έχω συνδέσει για πρώτη φορά.
7. Η υποδοχή για το οπτικό καλώδιο είναι λίγο προβληματική, καθώς για να παίξει ο ήχος, το καλώδιο χρειάζεται λίγο τράβηγμα προς τα έξω. Δοκίμασα 2 καλώδια διαφορετικής μάρκας. Βέβαια, αυτό το πρόβλημα ίσως να παρουσιάζεται μόνο στο δικό μου wd.

Κανένα από τα παραπάνω προβλήματα (όσα αφορούν σε αναπαραγωγή) δεν υπάρχουν, όταν παίζουν τα ίδια αρχεία στο htpc μου.
1. Σε 1080/50p θα βλέπεις σπασίματα πάντα σε αρχεία 24p, λόγω του τρόπου με τον οποίο κάνει την μετατροπή το WD. Η ενδεδειγμένη ρύθμιση είναι 1080/60p.
2. Έχει αναφερθεί ο συσχετισμός ανάλυσης/reference frames ωστέ να παίζουν σωστά με το WD TV. Προσωπικά, δεν έχω πέσει σε προβληματικό mkv μέχρι στιγμής.
3. Δοκίμασε να κάνεις ένα cleanup με το mkv audioconverter.
4. Βλέπε απάντηση 1.
5. Συμφωνώ μαζί σου, ευπρόσδεκτη θα ήταν όμως μία βελτίωση.
6. Σε media library -> off και file mode κάνει περίπου ένα λεπτό (κι εγώ 1Τ έχω, σχεδόν γεμάτο).
7. Μάλλον έχει θεματάκι το δικό σου. Εγώ αυτήν την ίνα την έχω, σε μήκος 1,8μ, κανονικά κουμπωμένη:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.803300

Reaction score
0
ρε παιδια εχει να δωσει κανεις καμια καθαρη εξηγηση για τα σπασιματα στο DTS ?
Πολλοι χρηστες απο οτι διαβαζω το εχουν.
Αν ειναι να δουμε 1 ταινια και να θελουμε 1 ωρα με tools,mkv audio cleaners,mergers και αλλα 1002 , παμε σινεμα καλυτερα! ξερω γω...?

Αρχιζω να αμφιβαλω πια για το WD TV. Πολυς θορυβος για το τπτ τελικα...

Reaction score
6
Απάντηση: WD TV HD: Δοκιμές για το καινούργιο firmware (1.01.01)

Αναφέρθηκε και στο άλλο thread ότι φταίει το mkv muxing για τα σπασίματα στο DTS (ειδικότερα από ένα-δύο συγκεκριμένα group) ....
Δοκίμασε να μετατρέψεις ένα προβληματικό mkv σε m2ts (με το tsmuxer) και δες αν επιμένει...
Σε εμένα δεν έχει παρουσιαστεί πάντως (και το 70% του υλικού μου είναι με DTS !)

Αρχίζεις να αμφιβάλεις,ε?? νωρίς δεν είναι??? Κάτσε να αρχίσουν να βγαίνουν και τα ανεπίσημα firmware (τα οποία ήδη υποστηρίζουν usb to lan adapters!) και μετά τα ξαναλέμε....
Το έχουμε ξαναπεί...αυτό το μηχανάκι θα γράψει ιστορία...

Reaction score
0
1. Σε 1080/50p θα βλέπεις σπασίματα πάντα σε αρχεία 24p, λόγω του τρόπου με τον οποίο κάνει την μετατροπή το WD. Η ενδεδειγμένη ρύθμιση είναι 1080/60p.
2. Έχει αναφερθεί ο συσχετισμός ανάλυσης/reference frames ωστέ να παίζουν σωστά με το WD TV. Προσωπικά, δεν έχω πέσει σε προβληματικό mkv μέχρι στιγμής.
3. Δοκίμασε να κάνεις ένα cleanup με το mkv audioconverter.
4. Βλέπε απάντηση 1.
5. Συμφωνώ μαζί σου, ευπρόσδεκτη θα ήταν όμως μία βελτίωση.
6. Σε media library -> off και file mode κάνει περίπου ένα λεπτό (κι εγώ 1Τ έχω, σχεδόν γεμάτο).
7. Μάλλον έχει θεματάκι το δικό σου. Εγώ αυτήν την ίνα την έχω, σε μήκος 1,8μ, κανονικά κουμπωμένη:
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.803300
Μετά από μερικές δοκιμές ακόμα,

Το θέμα είναι πως σπασίματα έχω (πολλά) σε ρύθμιση 1080/24p, και όχι στα 1080/50p. Μάλιστα δοκιμάζοντας ανάμεσα σε /50 ή /60, "ψηφίζω" 1080/50p σαν την καλύτερη επιλογή για πιο ομαλή κίνηση, τουλάχιστον σε συνδυασμό με sony 46x3500.

Τους δίσκους με πολλαπλό interface, αργεί να τους ξανα-διαβάσει, σε οποιαδήποτε επιλογή του "media library". Αντίθετα, δεν αργεί με δίσκους που έχουν μόνο usb interface. Τελείως αψυχολόγητη συμπεριφορά... :139:

Reaction score
0

χαιρετω τα παιδια. καινουργιος και γω στο φορουμ σας και μπορω να πω πως πολλες απο τις απαντησεις σας ηταν απιστευτα χρησιμες. επισης πιστευω οτι σχολια του τυπου...αυτο ειναι καλλυτερο ή το αλλο είναι χειρότερο, θα ηταν πιο χρησιμο να μην υπηρχαν για τον λογο οτι καθε ενας εχει διαφορετικα στανταρτς και απαιτησεις. εμενα μου καικε το κεφαλι μεχρι να βρω αυτο που ηθελα με τοοοοσες γνωμες και διαξιφισμους. στο θεμα μας λοιπον. εγινα και εγω χθες κατοχος του wdtv. ευχης εργο ηταν οτι ερχοταν ηδη με το 1.01.02 εγκατεστημενο. υποψιν σας παιδια, οτι οταν ειναι ηδη εγκατεστημενο, και να βαλετε το στικακι με το καινουργιο φιρμγουερ δεν θα σας εμφανισει στο μενου την επιλογη αναβαθμισης. οσο αφορα τα πιξελιασματα, και μενα τα κανει, οποτε βαλτε την αναλυση στο αυτο. το θεμα του dts αναγκαστικα λυνεται με οπτικη ινα και καρφωμα στον ενισχυτη. διαπιστωσα ομως εχθες βραδυ, οταν το μετεφερα στο υπνοδωματιο να δω ενα avi, οτι δεν εδινε ηχο η τηλεοραση σε συνδεση hdmi και εβγαζε μυνημα sound format not supported η κατι παρομοιο.βγαζω 2 rca καλωδια και συνδεω τηλεοραση με wdtv και παλι τιποτα.δοκιμασα να αλλαξω και τα output types ψηφιακο/αναλογικο αλλα παλι τιποτα....καμια εγκυρη ιδεα????
σας ευχαριστω ολους σας για τον πολυτιμο χρονο

Reaction score
0

:101: τελικα το wdtv αρχισε να μου φαινεται μουφα γιατι και με οπτικη ινα που το συνδεσα στον ενισχυτη, ναι μεν εχω ηχο, αλλα το σημα δεν ειναι ψηφιακο. το προδωσε ο sony μου ο οποιος αναβει ενα μπλε ηλεκτρικ φωτακι οταν δεχεται ψηφιακο σημα

Reaction score
19
Σόρυ αλλά μου φάνηκε αστείο... :105:

Δεν ξέρω γιατί δεν ανάβουν τα λαμπάκια στο sony σου αλλά από μια οπτική ίνα δεν μπορεί να βγει και τίποτα άλλο εκτός από ψηφιακό.

Καλώς ήρθες :126:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης