Πάω για αλλαγή woofer στα purity?

Reaction score
8
Ενεργά martin logan-purity και παίζουν με τον dared mc7 pre, συνήθως.

Εδώ και κάμποσο καιρό, πειραματιζόμουν που να μην έσωνα:101:, και σκέφτομαι να ακούσω κατ'ευθείαν από το oppo.

Στο σπίτι υπάρχει και ένα 5χρονο :125:, που αρέσκεται στο να πειράζει
τα κουμπάκια των τηλεκοντρόλ.

Λοιπόν για να μη μακρυγορώ, τέρμα το volume στο oppo, βάζω στη πρίζα τα purity και έγινε ΚΟΛΑΣΗ.:141:
Ο σκύλος εκσφενδονίστηκε, ο μικρός άρχισε να κλαίει από τη τρομάρα και εγώ σε κατάσταση πανικού να χαμηλώνω το volume.

Έκτοτε υπάρχει ένα ανεπαίσθητο τρίξιμο στα γούφερ που γίνεται
αντιληπτό μόνο σε υψηλές εντάσεις.

Τι λέτε πρόβλημα πηνίων, πάω για καινούργια woofers ?
Κάτι άλλο ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Πολλές φορές το volume των πηγών επανέρχεται στο τέρμα όταν αυτές αποσυνδεθούν από τη τάση (κλείσουν).
Προφανώς κάτι τέτοιο συνέβη γιατί δεν είναι δυνατόν ο μικρός να δυνάμωσε μια σβηστή συσκευή.

Το πρόβλημα που αναφέρεις φανερώνει ότι τα γούφερ σου εκτέλεσαν πολύ μεγάλη διαδρομή με αποτέλεσμα να στραβώσει το πηνίο φωνής και να βρίσκει.
Χρειάζεται επισκευή και πιθανότατα αντικατάσταση πηνίου.
Με την επισκευή χάνεις ένα μέρος της απόδοσης τους. Λόγο όμως του ότι τα συγκεκριμένα δουλεύουν μόνο σε χαμηλές συχνότητες, δεν θα έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα. Το θέμα είναι να γίνει καλή επισκευή και η ευαισθησία τους να παραμείνει η ίδια.

Reaction score
8
Απάντηση: Πάω για αλλαγή woofer στα purity?

Mr. Coyias μου σπάραξες τη καρδιά.:108:

Πέτρο μέχρι να ψάξω να βρω ένα cd, έγινε το κακό.
To θυμάμαι γιατί το τηλεκοντρόλ "πειστήριο", το βρήκα στα χέρια του "δολοφόνου":125:.

Τέλος πάντων, με την αντιπροσωπεία που μίλησα μου είπαν για αλλαγή γούφερ.
Αυτό που είπες για αντικατάσταση πηνίου θα γίνεται σίγουρα από την αντιπρ/πεία, αλλά καλύτερα να πάω για νέα γούφερ ? :121:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νίκο θεωρώ πολύ σημαντικό, να μας ενημερώσεις αν μπορείς για τις τιμές των woofers ως ανταλλακτικά.

...

Reaction score
8
Απάντηση: Re: Πάω για αλλαγή woofer στα purity?

Νίκο θεωρώ πολύ σημαντικό, να μας ενημερώσεις αν μπορείς για τις τιμές των woofers ως ανταλλακτικά.

...

Σίγουρα ναι, θα το έκανα και τώρα αλλά δε ξέρουν πόσο κάνουν
ακόμη.
Δεν έχουν ξαναφέρει.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
ΟΚ θα περιμένουμε νέα σου. Δίνω έμφαση διότι είναι σημαντικό να δούμε πως συμπεριφέρεται μια μεγάλη και θέλω να πιστεύω σοβαρή εταιρεία όπως η ML στους πελάτες της. Τους βοηθά σε ανάλογες περιπτώσεις ή τους τιμωρεί;

...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Τέλος πάντων, με την αντιπροσωπεία που μίλησα μου είπαν για αλλαγή γούφερ.
Αυτό που είπες για αντικατάσταση πηνίου θα γίνεται σίγουρα από την αντιπρ/πεία, αλλά καλύτερα να πάω για νέα γούφερ ? :121:
Πολυ πιθανον να μην υπαρχει ανταλλακτικο για reconing και για αυτο μιλησαν για αλλαγη ολοκληρου του μεγαφωνου.

Reaction score
8

Τι να σου πω Νικ, θα τους ξαναπάρω αύριο για να κανονίσω τη μεταφορά...άλλο παλούκι.:121:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Τι να σου πω Νικ, θα τους ξαναπάρω αύριο για να κανονίσω τη μεταφορά...άλλο παλούκι.:121:

Δεν νομιζω να ειναι τοσο δυσκολο να τ αλλαξεις μονος σου.
Πιανουν καθολου τα χερια σου?
Εχεεις κολλητηρι?

Reaction score
8

Δεν νομιζω να ειναι τοσο δυσκολο να τ αλλαξεις μονος σου.
Πιανουν καθολου τα χερια σου?
Εχεεις κολλητηρι?
Κάπου έχω ένα και όλο και με κάτι καταπιάνομαι,
αλλά θέλω να τα δουν στο service μήπως δε χρειαστεί τελικά αλλαγή.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Μπορεις να τα πας σκετα ,μονο τα μεγαφωνα.
Ετσι κι αλλιως στην γεννητρια θα τα βαλουν.

Reaction score
8

Καλόοοο, ευχαριστώ Νικ !!!!!!!:607:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.904

Μην τα μεταφέρεις. Είναι πολύ πιο εύκολο να στείλουν έναν τεχνικό να αντικαταστήσει τα μεγάφωνα επί τόπου. Πόσο θα κοστίσει πια;

Reaction score
6
Αυτό που μπορεί να έχει συμβεί είναι καλύτερα να το δουν οι τεχνικοί της adamco.

Σε κάθε περίπτωση γνωρίζουν καλύτερα αυτοί.
Οι δοκιμές που γίνονται, γίνονται με το γούφερ επάνω στο ηχείο (εξ' όσων γνωρίζω και έχω δει) αφού ακόμα και η στήριξή του είναι σημαντικός παράγοντας για να δουν τη συμπεριφορά του.

NICK D. καλύτερα να κάνεις ένα τηλέφωνο πρώτα να βεβαιωθείς, προτού προβείς σε οποιοδήποτε λύσιμο του γούφερ.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Πάω για αλλαγή woofer στα purity?

Αυτό που μπορεί να έχει συμβεί είναι καλύτερα να το δουν οι τεχνικοί της adamco.

Σε κάθε περίπτωση γνωρίζουν καλύτερα αυτοί.
Οι δοκιμές που γίνονται, γίνονται με το γούφερ επάνω στο ηχείο (εξ' όσων γνωρίζω και έχω δει) αφού ακόμα και η στήριξή του είναι σημαντικός παράγοντας για να δουν τη συμπεριφορά του.

NICK D. καλύτερα να κάνεις ένα τηλέφωνο πρώτα να βεβαιωθείς, προτού προβείς σε οποιοδήποτε λύσιμο του γούφερ.

Σιγουρα οι τεχνικοι ξερουν καλυτερα και θα πρεπει να τους τηλεφωνησει.
Αλλα γιατι να δουν την συμπεριφορα του πανω στην καμπινα?
Αν εχει ''αρπαξει'' το πηνιο διαπιστωνεται και με το μεγαφωνο στον παγκο.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Πάω για αλλαγή woofer στα purity?

Σιγουρα οι τεχνικοι ξερουν καλυτερα και θα πρεπει να τους τηλεφωνησει.
Αλλα γιατι να δουν την συμπεριφορα του πανω στην καμπινα?
Αν εχει ''αρπαξει'' το πηνιο διαπιστωνεται και με το μεγαφωνο στον παγκο.
Πως γνωρίζεις αν δεν έχει ραγίσει ο σκελετός ή κάτι στο σημείο που πατάει το γούφερ;
Έχει συμβεί (σε άλλα ηχεία) αυτό που λέω, αν και για άλλους λόγους από τον αναφερθέντα.
Το γούφερ δοκιμάζεται εκτενώς πριν παραδοθεί επάνω στο ηχείο.

Δεν είμαι τεχνικός, αλλιώς θα έδινα σίγουρα περισσότερες λεπτομέρειες.
Και σίγουρα στα πάνω από 30 χρόνια του το service της αντιπροσωπείας, έχει περισσότερη εμπειρία. (Γεια σου ρε Σταύρο άρχοντα!).

Γι' αυτό λέω ότι με ένα τηλεφώνημα φυλάς τα ρούχα σου για να έχεις τουλάχιστον τα μισά.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πάω για αλλαγή woofer στα purity?

Πως γνωρίζεις αν δεν έχει ραγίσει ο σκελετός ή κάτι στο σημείο που πατάει το γούφερ;
Δεν γνωριζω , αλλα αυτα φαινονται και χωρις κουβαλημα.

Χαιρετισμους στον Σταυρο απο μενα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Καμία αντιπροσωπεία δεν ασχολείται με επισκευή μεγαφώνων.
Είναι χρονοβόρα και αφήνει πολύ μικρότερο κέρδος.

Από την επισκευή, στη καλύτερη περίπτωση, το μεγάφωνο θα χάσει ένα 10-15%. Στη χειρότερη περίπτωση θα είναι εντελώς εκτός προδιαγραφών (άχρηστο ουσιαστικά), όπως έχει συμβεί από κακές επισκευές. Η επισκευή κοστίζει, ανάλογα και το μεγάφωνο, από 10 μέχρι 40 ευρώ περίπου. Το πόσο κοστίζει το μεγάφωνο θα μας ενημερώσεις εσύ.

Reaction score
10
Στο σπίτι υπάρχει και ένα 5χρονο :125:, που αρέσκεται στο να πειράζει
τα κουμπάκια των τηλεκοντρόλ.

Λοιπόν για να μη μακρυγορώ, τέρμα το volume στο oppo, βάζω στη πρίζα τα purity και έγινε ΚΟΛΑΣΗ.:141:
Ο σκύλος εκσφενδονίστηκε, ο μικρός άρχισε να κλαίει από τη τρομάρα και εγώ σε κατάσταση πανικού να χαμηλώνω το volume.
Και στα λεγα εγωωωωωωω τρομαρα μου......

Εγω μολις τους προλαβα να εχουν την ενταση στον ραδιο-προ στο τερμα, ο ενας, και ο αλλος ετοιμος να ανοιξει το τελικο.....
Θα ετρωγα στα μουτρα δυο 15-ιντσα....

Μετα απο αυτο μετακομισαν ολα στην υπογα και εφερα το 2.1 του PC επανω.
Μου ηθελαν και προ-τελικο οι σπορο-χαιενταδες για να ακουνε τα στρουμφακια και τη θεια λενα....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88