Ενα προβλημα 1000 και 1 λυσεις...ποια???

Reaction score
0
καταρχην καλως σας βρηκα (οπως ορθα καταλαβατε ειμαι καινουριο μελος "στη φαση αυτη να ουμ και ετσι... ") και εχω και γω τις απορειες μου οι οποιες χρηζουν αντιμετωπισης....

εδω και αρκετο καιρο σκεφτομαι να παρω ενα πικαπ και εχω καταλήξει (οχι απαραιτητα...) στο reloop rp-4000 m3d
μιας και δε το χρειαζομαι για τρελα ντιτζειλικια (τρελα σιγουρα οχι...) αν παιζει τπτ αλλο στην ιδια περιπου τιμη ευχαριστως να μου πειτε

δεν θα με χαλαγε ομως να παρω και ενα μικτη... ετσι ωστε να κανω μιξεις απο pc και πικαπ.Ετσι κατελειξα σε εναν μικτη παλι της reloop γυρω στα 160 εουρος...

μετα λυπης μου ανακαλειψα οτι πρεπει να παρω και εναν ενισχυτη τουλαχιστον 500 ευρω... (εδω δεν εχω καταλειξει ακομα)

απο ηχεια σκεφτομαι τα M-AUDIO bx5a deluxe για τα οποια ακουω θετικα σχολια καθοτι ειναι και bi-amplified...(δεν εχω ιδεα τι ειναι αυτο κατι απο ενισχυτη παντως αρα καλο...οχι?)

το κυριο προβλημα τωρα...ρωταω ανελειπως ατομα τα οποια εχουν τελειωσει σχολες περι ηχοληψιας κα... και... και...
και ενας μου λεει (πωλητης) οτι πρεπει να σκασω γυρω στα 80-100
για μια μικρη κονσολα....):111::118::111: και με εχουν μπερδεψει γενικα με το θεμα της ενισχυσης...

τα μοναδικα μου "οπλα" ειναι μια εξωτερικη καρτα ηχου tascam 122l και ενα midi πιανακι (ασχετο) α...και ενα στερεοφωνικο (οχι τιποτα ακραιο)

απο τα ατομα που ανεφερα αλλοι μου λενε οτι ειμαι κομπλε
αλλοι μου λεν αστο...μην το σκεφτεσαι...παρε xbox360 και αλλα τετοια χαζα σχολια.... μπορειτε μηπως και αν εχετε ορεξη γιατι στανταρ δεν ειμαι ο μοναδικος με αυτο το προβλημα να μου πειτε τι πρεπει να κανω τελικα...νοωντας οτι διαθετω το πολυ 800 ευρω

αυτα....και ευχαριστω για την υπομονη σας και προκαταβολικα για την βοηθεια....

Reaction score
4
Απάντηση: Ενα προβλημα 1000 και 1 λυσεις...ποια???

Καλώς ήρθες ! :116:

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να κάνεις ...:121:
Από pc + πικαπ = dj ?
Πες κάτι παραπάνω για το όλο σύστημα που θέλεις να στήσεις,.....μάλλον τι θα ήθελες από αυτό (χρήση).

Τα ηχεία που αναφέρεις, δεν χρειάζονται ενισχυτή, έχουν δικό τους, μάλλον δικούς τους (χ2).
Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να τους δώσεις σήμα (line) και παίζουν !
http://www.m-audio.com/products/en_us/StudiophileBX5aDeluxe.html

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Για τη περίπτωση που δε κατάλαβες τι ακριβώς είπε ο προηγούμενος φίλος συνδέεις τη κονσόλα σου απευθείας στα ηχεία που σκέφτεσαι χωρίς να χρειάζεται να μεσολαβήσει ενισχυτής.

Reaction score
0

1000 συγγνωμη για την ασαφεια μου... τα ειπα ολα μαζι...
ναι... θελω σε ενα μικτη να εχω στο ενα καναλι το πικαπ και στο αλλο καναλι το pc...
για το pc η καρτα ηχου με βοηθαει, αλλα με την υπολοιπη συνδεσμολογια κομπλαρω....
και η κοσολα γιατι χρειαζεται αν εχω τα συγκεκριμενα ακτιβ ηχεια? κατι παιζει με ωμικες αντιστασεις αλλα ολοι λενε οτι ειναι πολυπλοκο θεμα και δεν μου το εξηγει κανεις....ντακς τωρα αν χρειαζεται... πασο....και επισης για τα μηχανηματα τι λετε??? για το πικαπ βασικα....της reloop....επισης...
για την προενισχυση δεν το συζηταω ε????

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.987

Άρα, ...

Reloop : 339 ευρώ (με κεφαλή).
Behringer DJX700 : 219 ευρώ
M-Audio BX5a : 249 ευρώ

Σύνολο 807 ευρώ. Εάν το πικάπ δεν έχει εσνωματωμένο καλώδιο σήματος (ο παπάρας ο κατασκευαστής δεν αναφέρει τίποτα), θα χρειαστείς ένα καλώδιο σαν αυτό. Θα το συνδέσεις σε οποιαδήποτε υποδοχή του μείκτη, που φέρει την ένδειξη "Phono", και θα γυρίσεις το διακόπτη σε εκείνη τη θέση. Και καλό scratchin' ...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Ενα προβλημα 1000 και 1 λυσεις...ποια???

1000 συγγνωμη για την ασαφεια μου... τα ειπα ολα μαζι...
ναι... θελω σε ενα μικτη να εχω στο ενα καναλι το πικαπ και στο αλλο καναλι το pc...
για το pc η καρτα ηχου με βοηθαει, αλλα με την υπολοιπη συνδεσμολογια κομπλαρω....
και η κοσολα γιατι χρειαζεται αν εχω τα συγκεκριμενα ακτιβ ηχεια? κατι παιζει με ωμικες αντιστασεις αλλα ολοι λενε οτι ειναι πολυπλοκο θεμα και δεν μου το εξηγει κανεις....ντακς τωρα αν χρειαζεται... πασο....και επισης για τα μηχανηματα τι λετε??? για το πικαπ βασικα....της reloop....επισης...
για την προενισχυση δεν το συζηταω ε????
Κονσόλα και μίκτης κάνουν την ίδια ακριβώς δουλειά. Για την ακρίβεια έχουν το ρόλο προενισχυτή.
Συνήθως όλοι οι μίκτες οδηγούν χωρίς πρόβλημα τους τελικούς ενισχυτές εκτός αν μεσολαβούν μεγάλο μήκος καλωδίων.
Στη περίπτωση σου είσαι μια χαρά.

Reaction score
0

δεν εχω λογια για να σας ευχαριστησω....

αν και η αληθεια ειναι οτι ο μικτης που βρηκα ειναι ο RELOOP RMX-20 BlackFire Edition
που στην παρακατω φοτο...

δινει balanced εξοδο jack και με βολευει αυτο με τα συγκεκριμενα ηχεια...γιατι μπορω να παρω 2 καλωδια jack σε XLR (η δε χρειαζεται?)
σιγουρα παιζουν ανταπτορες για τα παντα αλλα...δεν μπορω να παρω και εναν προενισχυτη για πικαπ με κοστος γυρω στα 20 ευρω????
αλλα αν το ξες το μικτη και μου τον προτεινεις ανεπιφυλακτα τοτε οκ...! ειναι η καλυτερη
λυση και οντως μου εχεις λυσει τα χερια...!

επισης δεν μου προτεινεις το reloop m3d ε?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.987

Οκ, πάρε τον Reloop RMX20, κι αυτός υποστηρίζει πικάπ και στις δύο εισόδους του, οπότε δεν χρειάζεσαι ξεχωριστό phono.

Reaction score
0

επισης ενδιαφερων ειναι και το BEHRINGER BCD3000 αλλα θα ηθελα και τις δικες σας γνωμες ως ατομα με σχετικες γνωσεις και πειρα...

Reaction score
0

αλλα μαλλον βρηκα την απαντηση διοτι το BEHRINGER BCD3000 λειτουργει σαν audio interface λογικα... και εμενα δεν μου χρειαζεται αφου εχω την καρτα'μ...που παρεπιπτωντος ειμαι αρκετα ικανοποιηενος απο το αποτελεσμα

Reaction score
0

costas coyias να εισαι παντα καλα τελικα κατελειξα και ολα βγαινουν σχεδον 756 ευρω αν και για το πικαπ το reloop m3d δεν πολυ μιλατε και με αγχωνετε...σχετικα με το αν αξιζει η οχι...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.987

Προσωπικά δεν θα αγόραζα το m3d, μιας και το αυθεντικό Technics δεν είναι και πολύ ακριβότερο, αλλά και το Reloop είναι μια χαρά, και σου δίνει και αυξημένο εύρος στο pitch control, ενώ έρχεται και κομπλέ με κεφαλή. Δεν θα σε απογοητεύσει.

Reaction score
0

μια τελευταια ερωτηση θα κανω γιατι ειλικρινα ολες οι ερωτησεις μου απαντηθηκαν σχεδον μεσα σε 12 ωρες και σας αυχαριστω γιαυτο. το αυθεντικο technics δηλαδη?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς των επαγγελματικών πικάπ είναι το Technics 1200 mk2. Τα περισσότερα μεταγενέστερα στηρίχτηκαν σε αυτό ενώ άλλα το μιμήθηκαν σχεδόν πλήρως.

Reaction score
0

βρισκω το Technics SL-1200 που για μενα η τιμη δυστυχως ξεφευγει αν και ειναι φουλ ερωτευσιμο...! το μκ2 πουθενα...

σε δυο εβδομαδες ευελπιστω οτι πληρωνομαι και μετα 10 μερες υπομονης λογω παραγγελιας!
σας ευχαριστω για ολη την βοηθεια αν και εχω καταντησει γραφικος...!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Αυτό είναι το πικάπ που εννοώ. Μου διέφυγε το SL. Έχει επικρατήσει να το ονομάζουν ΜΚ2 από τα τελευταία γράμματα του τύπου του. Πλήρης είναι SL-1200 mk2.

Reaction score
0

πιστευω πως το m3d για αρχη ειναι μια χαρα και μαλλον κατα 80% θα το οικειοποιησω λογω οικονομικου συμφεροντος οτι και να γινει ευχαριστω για την γνωση

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef