Ερώτηση περι EMU 0404 και SRC 2496

Reaction score
43
Η ερώτηση απλή:

Τροφοδοτώντας με ψηφιακό σήμα (S/PDIF) απο την EMU 0404 το SRC 2496 προκειμένου να γίνει η μετατραπή D-A θα κερδίσουμε κάτι σε ποιότητα (jitter correction, timing, κλπ) ή να προτιμηθούν οι μετατροπείς της EMU και να βγεί εκτός εξίσωσης το SRC?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Χμμμ...Νομίζω δεν έχει νόημα να βάλεις και το SRC στη μέση εκτός αν είναι πολύ "χεριασμένο" σε τροφοδοσία και, ειδικά, αναλογικά στάδια.
To DAC της EMU είναι της AKM (όπως και του 2496) αλλά η κάρτα ήχου φοράει τσιπάκι αρκετές γενιές νεώτερο (4396 έναντι 4393 στο Behringer - αν δε με γελάει η μνήμη μου).
Είναι καλύτερα, λοιπόν, το D/A conversion να το κάνει η EMU.
Τα αναλογικά στάδια δεν γνωρίζω ακριβώς πως είναι υλοποιημένα στην EMU αλλά, αν δεν κάνω λάθος, χρησιμοποιεί μέτριας (στην καλύτερη περίπτωση) opamp της JRC. Από την άλλη κάτι αντίστοιχα JRC φοράει και το 2496 οπότε ούτε εκεί θα έχεις κάποιο κέρδος - με δεδομένο ότι μιλάμε για stock μηχανάκια πάντα.

Reaction score
43
Κώστα ευχαριστώ για την απάντηση.

Βέβαια εγώ στο μεταξύ παρήγγειλα -ακόμη- ένα src (τραβιούνται τα άτιμα!) αλλά προφανώς οι αρχικές μου υποψίες θα επιβεβαιωθούν: Η EMU είναι πολύ καθαρή και αναλυτική και έχει ταιριάξει πολύ καλά με τον Trends TA 10.1 (εν αναμονή του TA77 )
Επομένως το SRC ή θα πάει για "χέριασμα" ή στη στήλη Μ.Α.

Reaction score
43
Τα δύο SRC που ήδη έχω είναι "στημένα" στο σύστημα που έχω στο εξοχικό - αρκετά χλμ απο Αθήνα αλλά και λόγω συνθηκών δύσκολο να ξαναπάω άμεσα.
Φυσικά θα γράψω εντυπώσεις όταν έρθει το τρίτο SRC που στο μεταξύ παρήγγειλα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.776
Απάντηση: Ερώτηση περι EMU 0404 και SRC 2496

το μόνο κέρδος με το SRC πιθανά να προέρθει από την γαλβανική απομόνωση του PC με το υπόλοιπο σύστημα, με χρήση οπτικής ίνας. Αλλά μια δοκιμή θα σε πείσει...

Reaction score
313

Η ερώτηση απλή:

Τροφοδοτώντας με ψηφιακό σήμα (S/PDIF) απο την EMU 0404 το SRC 2496 προκειμένου να γίνει η μετατραπή D-A θα κερδίσουμε κάτι σε ποιότητα (jitter correction, timing, κλπ) ή να προτιμηθούν οι μετατροπείς της EMU και να βγεί εκτός εξίσωσης το SRC?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Να βγει εκτός εξίσωσης το SRC, "παρασέρνοντας" μαζί του (κατά..λάθος :137:) την EMU και το PC.
[Αν ακούσεις εκείνη την ώρα έναν παλιατζή κάτω από το μπαλκόνι σου να φωνάζει "και Ultramatch καθαρίζω...", εγώ θα είμαι...:137:]

Να δημιουργήσεις μία νέα εξίσωση με πικάπ και προενισχυτή πικάπ. :614:
Σε έσωσα...:616:

Υ.Γ. Καλά, βρε, ακόμη στο τρίτο SRC βρίσκεσαι;

Reaction score
313

Χμμμ...κάτι "τρέχει" με τα εικονίδια...:117:

Πάρε, όμως, μία τοματούλα, για το υστερόγραφό μου...:618:

Reaction score
43
:143::135::143:

Όταν έρθει του παλιατζή η ώρα θα σου πώ!!!

Πικάπ θα πάρω, συντομότατα, για να ψηφιοποιήσω ο,τι δίσκους έχω-βρώ! (θα χρειαστώ συμβουλές για τότε)
Θα εκτελέσει διατεταγμένη αποστολή δλδ.
Ένας φίλος, μου δανείζει ένα MK2 με μία Stanton για όσο χρόνο θέλω, αλλα να σου πώ την αλήθεια φίλε μου, ζαχαρώνω για αγορά το Pro-Ject RPM 1 .
To SRC μπορεί να το δείς και στις μικρές αγγελίες!

Υ.Γ. Πικάπ στην EMU συνδέεται? :139:

Reaction score
313

Βρε, πλάκα σου έκανα...:119:

Έχεις αρκετούς δίσκους ή σκοπεύεις να αγοράζεις συχνά;
Αν όχι, δε υπάρχει λόγος να αγοράσεις πικάπ.
Αν ναι, τότε το συζητάμε...

Πάντως, για μερικούς/λίγους δίσκους, μια χαρά θα είναι το δανεικό πικάπ του φίλου σου - ίσως με μία διαφορετική κεφαλή...:126:

Reaction score
43
Εεε, χμμμ, ναι, κοίτα, αν το δούμε και απο αισθητικής πλευράς, το συγκεκριμένο πικάπ κάνει και ωραίο έπιπλο! :143: :143: :143:
Βασικά, πέρα απο την πλάκα, υπάρχει ένα Dual 701, του πατέρα μου αλλά το έχει ο αδερφός μου και έτσι θέλω να πάρω ένα δικό μου, να υπάρχει.
Ή ψάχνω ένα ίδιο λόγω συναισθηματικού δεσίματος ή κάνω τη δουλειά μου με ένα RPM1.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ένα πικάπ πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.776
Απάντηση: Re: Ερώτηση περι EMU 0404 και SRC 2496

Σε κάθε περίπτωση πάντως ένα πικάπ πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι...
ναι, σα το "σκρίνιο" ένα πράγμα...πάει πακέτο με την επίπλωση...

Reaction score
43
Βεβαίως φίλε μου Κωσταυτιά!
Υπάρχουν ωραιότατα πλατό σε ρυθμούς μπαρόκ, μεταμοντέρνους, 70'ς, αναγεννησιακούς, σε διάφορα χρώματα και σχέδια για να ταιριάζουν σε κάθε σπίτι! :142:
Πιό πολύ "Lifestyle" driven είναι οι κατασκευαστές παρά επι της ουσίας. Ντάξ, όχι όλοι :137:.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.776

Δεν έχεις άδικο, κι εγώ έχω λίγο χώρο ελεύθερο στο ρακ, να η ευκαιρία να βάλω ένα πικάπ εκεί, έτσι ρε φίλε, για διακόσμηση, γιατί όχι?

Άσε που θα βρω τρόπο τελικά να παίζω και κάποιους αγαπημένους δίσκους βινυλίου που έχω κρατημένους στο πατάρι...

Λοιπόν, το αποφάσισα, θα πάρω πικάπ!

Πάω να ψάξω να δω τι θα πάρω...

Reaction score
4

.....

Λοιπόν, το αποφάσισα, θα πάρω πικάπ!

Πάω να ψάξω να δω τι θα πάρω...
Θα σου έλεγα να μας πεις ποιο, αλλά εσύ.... θα πάρεις ακριβό να'ούμε :121:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.776

μπα, με κανα τεκνίκς με βλέπω, κάτσε να δω...

η αηδία είναι με το φόνο στέιτζ, εκεί θα τα βρώ δύσκολα, ίσως να πάω σε ιδιοκατασκευή...

Reaction score
43
Αλήθεια σου λέω, έτσι "τσίμπησα" και το αποφάσισα για πικάπ!
Λόγω design. Το να ψηφιοποιήσω τους όποιους δίσκους είναι δικαιολογία...
Δηλαδή, 90% design και 10% όλα τ' άλλα...
Ειδικά εάν έχει και περίοπτη θέση στο σαλόνι (δε χρειάζεται να είναι και συνδεδεμένο :126:) προσδίδει ένα "ειδικό βάρος" στο χώρο του ιδιοκτήτη, πιο intellect κατάσταση... Ψαρώνουν και οι επισκέπτες... Ε, όπως και να το κάνουμε αλλιώς είναι! Μετά ό,τι βλακεία και να τους πείς σχετικά με τo Hi-Fi το πιστεύουν, σου λέει πικάπ περίεργο έχει (με διάφορα εξογκώματα κλπ) ψαγμένος ακούγεται, θα ξέρει...:143::143::143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.776
Απάντηση: Re: Ερώτηση περι EMU 0404 και SRC 2496

Αλό,τι βλακεία και να τους πείς σχετικά με τo Hi-Fi το πιστεύουν, σου λέει πικάπ περίεργο έχει (με διάφορα εξογκώματα κλπ) ψαγμένος ακούγεται, θα ξέρει...:143::143::143:
αμάν, με βάζεις σε σκέψεις! λες να μη πάρω το τεκνίκς 1200 και να πάω σε κάτι με πολλαπλά εξογκώματα για να ψαρώνει το πλήθος?

Να σου πω, γιατί όχι?...

Λοιπόν, ακούω προτάσεις! Και φτηνά, ε? Να μη πετάξω ένα κάρο ευρά για να ψαρώνει ο κόσμος...:144:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καρντάση σύνελθε μην έρθω στο σπίτι και σε βάλω κάτω από την ντουζιέρα. :137:

...

Reaction score
43
Άσε που σου ανοίγει και νέους ορίζοντες, όπως τη μοναδική ευκαιρία να γραφτείς σε διΑσημο Club γιΑ μουσικόφιλους που ορθότατα επισημαίνει ο φίλος diabolical σε άλλο thread!
Σας το λέω να το ξέρετε, όσο πιο πολλά γκαβλιτζέκια προεξεχουν απο δω κι΄απο 'κεί (απο σκουπάκια μέχρι ψαροκάλαμα που βαστάνε αντίβαρα kevlar με αόρατα μεταξωτά νήματα) τόσο πιο ψαρωτικό είναι και φυσικά ακούγεται και καλύτερα!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo