Τεχνολογία... βινυλίου...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

αυτο ειναι αλλο. Την ανωτεροτητα του τελευταιου μεσου με το σωστο υλικο και μεσα αποκωδικοποιησης δεν μπορω να την αμφισβητησω προσωπικα.
Και καλά κάνεις διότι digital rules my friend. Το καλό με τους ανοιχτόμυαλους ανθρώπους είναι ότι δεν κολλάνε στο cd ως μέσο επειδή έχουν ακριβό transport ή μεγάλη δισκοθήκη. Βγήκε κάτι καλύτερο; Ορμάμε! Ας μείνουν όσοι θέλουν αγκαλιά με τα πικάπια τους, γούστο τους και καπέλο τους. Αλλά όχι να μας λένε αυτοί και στενόμυαλους. :142::142:

...

Reaction score
8
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Καλά και οι καινούριοι βρώμικοι βγαίνουν; Άλλο πάλι και τούτο.
καινουργιοι για μενα, μια συλλογη απο εναν Ελληνα που πηγαινοερχοταν Αγγλια χτυπησα - αλλα και οι καινουργιοι θελουν το πλυσιματακι τους, κατι τα υπολειματα κοπης κατι η σκονη, κ.λπ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
καινουργιοι για μενα, μια συλλογη απο εναν Ελληνα που πηγαινοερχοταν Αγγλια χτυπησα - αλλα και οι καινουργιοι θελουν το πλυσιματακι τους, κατι τα υπολειματα κοπης κατι η σκονη, κ.λπ.
Εμ λογικό είναι...

Το ένα φτιάχνεται έτσι:
[YOUTUBE]xUGRRUecBik[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]IReDh9ec_rk[/YOUTUBE]

και το άλλο έτσι:
[youtube]O3FQzwNzUE4[/youtube][/QUOTE]

...

Reaction score
8

γι αυτο τα χειροποιητα πραγματα εχουν παντα μεγαλυτερη αξια

Reaction score
1.213

γι αυτο τα χειροποιητα πραγματα εχουν παντα μεγαλυτερη αξια

Οι ρομποτικοι βραχιονες τι βγαζουν ? Χειροποιητα η οχι ?:138:

Reaction score
2
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

@ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΟΣ

Γιάννη περιμένω μια απάντηση.Γιατί οι νέοι 20-30 χρονών που ανέφερες σε προηγούμενο post σου αγοράζουν πικαπ?
Που να ξερω. Εγω οτι βλεπω λεω. Παλιονεολαια, δεν εκτιμανε τιποτα...

Reaction score
4

παντως για μενα η μουσικη ειναι καθαρα υποκειμενικη οχι τοσο στο στυλ (ροκ,τεκνο,εξπεριμενταλ.ντραμ εντ μπεης ετσετερα...ετσετερα...) αλλα ηθικα...
τι εννοω...αν για παραδειγμα ο χ παραγωγος ,τραγουδιστης, και γω δε ξερω τι...
ειναι βασισμενος απο την μουσικη βιομηχανια τοτε χαθηκε η μπαλα....ναι για μενα ισχυει το οτι η πειρατεια σωζει την μουσικη και η βιομηχανια ειναι αυτη που κραταει το πιστολι
(κατα την γνωμη μου παντα..) γιατι καπου εκει εξω ειναι παιδια που δινουν παθος στην μουσικη τους και ας μην ξερουν ουτε τις πεντατονικες. Με απλα λογια η μουσικη δεν μπορει να μπει σε πλαισια του στυλ..."ξες τι αυτο ειναι μουσικη.." οχι....για μενα δεν ειναι ετσι
ΚΑΙ ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ ΝΑ ΟΥΜ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ....
ΖΗΤΩ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ !

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Το έχεις ξαναπεί και αλλού , αλλά εγώ διαφωνώ μαζί σου . Ό,τι γιαπωνέζικο έχω είναι κλάσεις ανώτερο από το ευρωπαϊκό ή το Αμερικάνικο. Μόνον εδώ την πάτησαν με τα Βeatles.
Την έχουν πατήσει και πιο πρόσφατα με κάτι κλασικούς της Deutsche Gramophone και κάποια ακόμη ποπ όπως Abba. Καλά τί περίμενες από dig.remaster! Λ.Σ.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

.....
Το πιο σπουδαίο όμως είναι η ζωντανές ακτροάσεις ακουστικής μουσικής, χωρίς ηχεία που ακούγονται φρικτά σε συναυλιακούς χώρους. Λ.Σ.
Για μένα το σημαντικό είναι τι+ποιοι θα παίξουν.
Το θέμα δηλαδή και όχι η πράξη.

Όλα τα ζωντανά του θεού είναι καλά, εκτός των μουσικών. :137:

Reaction score
59
Λουκά, μια και το επαναφέρεις ως θέμα, αν γίνει η κόντρα HD vs Vinyl στο σπίτι σου (που χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προεργασία για να γίνει κάτι τέτοιο), είναι 100% σίγουρο ότι θα χάσεις το στοίχημα. Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται. :126:

Πάντως όπως έχει ειπωθεί και στο παρελθόν, υπάρχουν όλες οι μηχανές στημένες, έτοιμες και μάλιστα σε σύστημα/χώρο μελετημένο και ιδανικό για τέτοιες δουλειές. Ο δρόμος είναι ελεύθερος και τα σκυλιά δεμένα.

...
Τί σε πειράζει να γίνει στο σπίτι μου! Μόνο τον ψηφιακό αναπαραγωγέα θα φέρεις!
Κατά άλλα δεν νομίζω να πειράζουν οι απαράδεκτες συνθήκες ακρόασης στο χώρο μου με τα όχι και τόσο καλά ηχεία και μηχανήματά μου!!!!
Έτσι κι αλλιώς το ίδιο απαράδεκτα θα είναι και για τα δύο μέσα. Ποιο επομένως το πρόβλημα!
Άλλωστε δεν διαθέτουν όλοι τους ιδανικούς χώρους σαν αυτόν που εσύ προτείνεις, ούτε και τα ιδανικά μηχανήματα σαν αυτά που επίσης προτείνεις.
Επομένως στις συνθήκες τις νορμάλ συνηθισμένου σπιτιού όπως το δικό μου, νομίζω ότι θα κάνουμε την καλύτερη δουλιά και το καλύτερο τεστ και θα οφελήσουμε τους φίλους μιας και όλοι σχεδόν διαθέτουν και χώρο και μηχανήματα σαν τον δικό μου, δηλαδή όχι και τίποτε το ιδανικό και σπουδαίο. Ας με συγχωρήσουν οι ματσό. Μετά θα πάμε και στον ιδανικό χώρο της δικής σου προτίμησης έτσι για να μην αδικήσουμε και τους ματσό φίλους μας, με του καλύτερους χώρους και τα καλύτερα μηχανήματα. Μην μου πεις ότι δεν συμφωνείς. Λ.Σ.

Reaction score
4

γιατι καιγαν τους αρχαιους ναους οι χριστιανοι, τις εικονε οι εικονομαοι κ.λπ;
Λοιπόν αυτό να ακούσω από έναν και θα γράψω 5 σελίδες μόνος μου :138:

δηλαδή:
Είναι "ηθικός" πόλεμος ; :111:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Για μένα το σημαντικό είναι τι+ποιοι θα παίξουν.
Το θέμα δηλαδή και όχι η πράξη.

Όλα τα ζωντανά του θεού είναι καλά, εκτός των μουσικών. :137:
Εντάξει ρε φίλε έχεις πολύ πλάκα. Με κάνεις και γελάω. Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά έχουμε φαει με το κουτάλι τις ορχήστρες και τις αίθουσες [γιατί κάποιος θα πει ότι του φταίνε οι αίθουσες]και φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε και για πολύ καλούς καλλιτέχνες. Δεν νομίζω.
Είναι σα να προσπαθώ να πίσω κάποιον να πίνει κόκκινο κρασί και αυτός ΔΕΝ, διότι δεν βρίσκει στην αγορά δεν ξέρω το ποιο. Λ.Σ.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Είναι σα να προσπαθώ να πίσω κάποιον να πίνει κόκκινο κρασί και αυτός ΔΕΝ, διότι δεν βρίσκει στην αγορά δεν ξέρω το ποιο. Λ.Σ.

To hyland shiraz Australia 2002? :116:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Εντάξει ρε φίλε έχεις πολύ πλάκα. Με κάνεις και γελάω. Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά έχουμε φαει με το κουτάλι τις ορχήστρες και τις αίθουσες [γιατί κάποιος θα πει ότι του φταίνε οι αίθουσες]και φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε και για πολύ καλούς καλλιτέχνες. Δεν νομίζω.
Πρώτα δεν είμαστε φίλοι.
Το χρησιμοποιεί μια ομάδα που δεν θέλω να έχω σχέση.

Τα άλλα μετα.....

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Τελικά, δεν κατάλαβα, τα FLAC να τα ακούω μέσω του SSD μου (Samsung SLC) ή μέσω των μηχανικών δίσκων; :144:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τί σε πειράζει να γίνει στο σπίτι μου! Μόνο τον ψηφιακό αναπαραγωγέα θα φέρεις!
Κατά άλλα δεν νομίζω να πειράζουν οι απαράδεκτες συνθήκες ακρόασης στο χώρο μου με τα όχι και τόσο καλά ηχεία και μηχανήματά μου!!!!
Έτσι κι αλλιώς το ίδιο απαράδεκτα θα είναι και για τα δύο μέσα. Ποιο επομένως το πρόβλημα!
Άλλωστε δεν διαθέτουν όλοι τους ιδανικούς χώρους σαν αυτόν που εσύ προτείνεις, ούτε και τα ιδανικά μηχανήματα σαν αυτά που επίσης προτείνεις.
Επομένως στις συνθήκες τις νορμάλ συνηθισμένου σπιτιού όπως το δικό μου, νομίζω ότι θα κάνουμε την καλύτερη δουλιά και το καλύτερο τεστ και θα οφελήσουμε τους φίλους μιας και όλοι σχεδόν διαθέτουν και χώρο και μηχανήματα σαν τον δικό μου, δηλαδή όχι και τίποτε το ιδανικό και σπουδαίο. Ας με συγχωρήσουν οι ματσό. Μετά θα πάμε και στον ιδανικό χώρο της δικής σου προτίμησης έτσι για να μην αδικήσουμε και τους ματσό φίλους μας, με του καλύτερους χώρους και τα καλύτερα μηχανήματα. Μην μου πεις ότι δεν συμφωνείς. Λ.Σ.
Δεν είναι τόσο απλό. Για να σου το εξηγήσω και μόνο θέλω μια βδομάδα και αμφιβάλω αν θα συνεννοηθούμε. Καλύτερη δουλειά δεν θα κάνουμε σπίτια μας. Καλύτερη δουλειά θα γίνει μόνον όταν οι συνθήκες και οι μηχανές επιτρέπουν όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό συμπέρασμα. Από την άλλη, ξαναλέω ότι υπάρχουν έτοιμα στημένα μηχανήματα αναλογικά και ψηφιακά, ίδιας τιμής, ίδιας εταιρείας, σε ιδανικό χώρο με ένα καλό σύστημα. Πιο ιδανική κατάσταση δεν θα βρούμε ποτέ. Ποιό είναι το πρόβλημά σου δεν καταλαβαίνω. Εκτός κι αν βαριέσαι να βγεις από το σπίτι. Εγώ πραγματικά σου μιλάω είμαι 100% σίγουρος για το αποτέλεσμα γιατί έχω κάνει το test. Εσύ αφού αμφιβάλλεις, πήγαινε μια βόλτα και άκουσε μερικά πράγματα μόνος σου, χωρίς να επηρεαστείς από εμένα ή άλλη παρέα. Πάρε μια άποψη για hd audio διότι δεν έχεις ακούσει ποτέ, και μετά τα ξαναλέμε. Το σύστημά σου είναι υπέροχο αλλά μην μπερδεύουμε τα μπούτια μας τώρα με tests. Αφού τα έχουμε έτοιμα.

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

βάλε οπτική ίνα, μπορείς?
Δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα με το τσάκισμα της ίνας στη βάση του βραχίονα...:138::138::138:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

.... Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά έχουμε φαει με το κουτάλι τις ορχήστρες και τις αίθουσες [γιατί κάποιος θα πει ότι του φταίνε οι αίθουσες]και φτάσαμε στο σημείο να ψάχνουμε και για πολύ καλούς καλλιτέχνες. Δεν νομίζω.
.....
Εγώ λοιπόν θα σε ξαναρωτήσω ευθέως.
Γιατί θεωρείς γνώμη σου είναι ανώτερη ;

Γιατί έχεις 20000 δίσκους ;
Γιατί έχεις φάει τις αίθουσες με το κουτάλι ;
Γιατί ;
Γιατί η δική σου επιλογή, είναι καλύτερη από την δική μου ή του πιτσιρικά μουσικού.

Πες να μάθουμε ! :614:

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Εγώ λοιπόν θα σε ξαναρωτήσω ευθέως.
Γιατί θεωρείς γνώμη σου είναι ανώτερη ;

Γιατί έχεις 20000 δίσκους ;
Γιατί έχεις φάει τις αίθουσες με το κουτάλι ;
Γιατί ;
Γιατί η δική σου επιλογή, είναι καλύτερη από την δική μου ή του πιτσιρικά μουσικού.

Πες να μάθουμε ! :614:
Μην το βλέπεις ότι η γνώμη μου είναι ανώτερη γιατί έτσι δεν μπορούμε να συζητησουμε και δεν είναι σωστό.
Ας υποθέσουμε ότι η δική μου ή οποιουδήποτε η γνώμη που έχει πολλές εμπειρίες και ψάχνεται, ότι δεν είναι σωστή. Δεν έχω αντίρρηση, αλλά γιατί να υπάρχει η τόση σιγουριά και αμφισβήτηση από μεριάς ανθρώπων που ίσως δεν έχουν καμία ή πολύ λίγη εμπειρία και εκφέρουν την όποια άποψή τους στηριζόμενοι πού, στην τυχόν ασχετίλα τους [αν είναι άσχετοι ή λίγο σχετικοί];
Γιατί να μην μπορούμε να βάλουμε μία τάξη στο λόγο μας και να κάνουμε μια ωραία συζήτηση. Δεν έχουμε συμφέροντα. Το μόνο συμφέρον μας είναι να ανταλλάξουμε απόψεις και να φωτιστούμε περισσότερο.
Αν δεν μετράει η γνώμη κάποιου με ανάλογη πείρα τότε ποιανού γνώμη θα πρέπει να μετράει; Αφτουνού που ακούει μουσική από λάπτοπ [δικαίωμά του, φτάνει που ακούει μουσική] και έχει άποψη περί δίσκων βινυλίου, πικάπ, φόνο κλπ.
Αυτός θα έχει άποψη και θα τον ακούσω και θα τον συμβουλευτώ για αυτό που γνωρίζει.
Δεν πρέπει να ισοπεδώνουμε τα πάντα, αλίμονό μας. Το σύστημα, το πολιτικό εννοώ, αυτό προσπαθεί να κάνει. Ας ξεφύγουμε τουλάχιστον στο χόμπυ, αν δεν μπορούμε να το κάνουμε γενικά. Λ.Σ.

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Μην το βλέπεις ότι η γνώμη μου είναι ανώτερη γιατί έτσι δεν μπορούμε να συζητησουμε και δεν είναι σωστό.
Εγω σεβομαι τις γνωσεις σου και μου αρεσει και το παθος που δειχνεις. :137:

Απο κει και περα ...το ποταμι δεν γυριζει πισω :))

Σε 25-30 χρονια απο τωρα (οσο η διαφορα ηλικιας σου απο μενα και μερικων αλλων.. νεολαιων εδω μεσα :137:) θα μιλαμε στα παιδια μας για την ανωτεροτητα των ..cd , για τα hd που ανακαλυψαμε....και αυτοι με σαρδονιο χαμογελο η κρατωντας την κοιλια απο τα γελια θα μας δειχνουν τα σουπερ ντουπερ audio blu ray (σιγα μην υπαρχουν ακομη..) με τις σουπερ ντουπερ χωρητικοτητες και αναλυσαρες.:))

Πιθανοτατα να εμφανιζονται κατα την αναπαραγωγη και σε μορφη ολογραμματος οι καλλιτεχνες του δισκου ..και αντε να τους μιλησεις μετα για live...:138:

Το μελλον καλως η κακως ανηκει στους υπολογιστες :))

Λετε σε 30 χρονια να βλεπουμε ακομη στα φορουμ..βινυλιο vs cd...?? Aυτο να αξιωθω (μαλλον να ειμαι καλα..) να δω και δεν θελω τιποτα αλλο..:138:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss