Καλωδιο ρευματος για projector

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Καλωδιο ρευματος για projector

μαι μεν
μια βολτα στο κεντρο
(εξαρχια μερια)
και θα ακουσετε αφτο που ολοι εχουν ακουσει.
Αν και τα ολανδικα καλωδια δεν μου ειναι αρεστα
με ενα musical fidelity θα αλλαξει ο τροπος σκεψης και αντιμετωπισης απο εδω και μπρος,
αν θελετε μπορω να ειμαι και εγω παρων
ή γενικα οπου μπορει να γινει μια τετοιου ειδους δοκιμη
αξιζει πιστεψτε με
και ειναι δωρεαν

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Καλωδιο ρευματος για projector

και θα ακουσετε αφτο που ολοι εχουν ακουσει.
Από που θα ακούσουμε από τον προβολέα; :116:

...

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Καλωδιο ρευματος για projector

Έχεις δίκιο για τον προβολέα και θα το ψάξω περισσότερο.Προβολέα αλλάζω αλλά το καλώδιο μου μένει.
Και πώς είσαι σίγουρος ότι θα ματσάρει με άλλο προβολέα;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλωδιο ρευματος για projector

Από που θα ακούσουμε από τον προβολέα; :116:

...
δεν εχεις ακουσε που λενε
ακου να δεις:142:

Reaction score
2
Μιας και πρότειναν όλοι να προτείνω και εγώ με τη σειρά μου ένα πολύ καλό:

Έχω μείνει τόσο ικανοποιημένος που το έχω σε:pc,οθόνη PC,HTPC,HDTV,PS3,AV amp,Printer και τέλος στο scanner μου.

Κόστος 3 ευρώ από το πλαίσιο.Εγγύηση.

:142::142:

PS:Το χριτς χρατς δεν συμπεριλαμβάνεται.

JL_

Reaction score
19
Μιας και πρότειναν όλοι να προτείνω και εγώ με τη σειρά μου ένα πολύ καλό:

Έχω μείνει τόσο ικανοποιημένος που το έχω σε:pc,οθόνη PC,HTPC,HDTV,PS3,AV amp,Printer και τέλος στο scanner μου.

Κόστος 3 ευρώ από το πλαίσιο.Εγγύηση.

PS:Το χριτς χρατς δεν συμπεριλαμβάνεται.
:143::143::143:

Reaction score
8

μαι μεν
μια βολτα στο κεντρο
(εξαρχια μερια)
να παω τα εξαρχεια και να πω οτι ειμαι χαιεντας και ψαχνω για ακριβο καλωδιο ρευματος;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

ταναση
στα εξαρχια ειναι ο πουτους- ιωνας
βαν ντεν χουλ
μιουζικαλ φιντελιτι
βε μπε τε
γουιλσον μπενιτσ
και πολλα μεταχειρισμενα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Απάντηση: Re: Καλωδιο ρευματος για projector

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντηση. Θα ήθελα όμως κάτι καλύτερο.Διαθέτω μέχρι 250 ευρό.
Αγαπητε φιλε,
εαν θες να με ακουσεις με ακους.
Εαν θες να δωσεις π.χ. 2000 ευρω για εναν βιντεοπροβολεα και 250
για καλωδιο καλυτερα να δωσεις 2.250 για τον βιντεοπροβολεα.
Η επισης μπορεις να προσθεσεις τα 250 στην αξια της οθονης που
σκεφτεσαι να αγορασεις.

Δυστυχως η αντιπαραθεση Α/Β με καλωδιο ρευματος δεν ειναι απλη
ιστορια αν και θα ελεγα πως ολες οι οπτικες αντιπαραθεσεις ειναι
σχετικα απλες καθως δεν υφισταται το στοιχειο της φαντασιας.
Κατι που γινεται στις ακουστικες αντιπαραθεσεις δηλαδη.
Το κακο με την συγκεκριμενη βρισκεται στο σημειο πως για να
αλλαξεις δυο καλωδια ρευματος θα πρεπει να κλεισει ο βιντεοπροβολεας,
για μερικα λεπτα τουλαχιστον, και να δοκιμαστει εκ νεου με το νεο
καλωδιο σε χρονο ομως που θα εχουμε ηδη χασει την οπτικη μας
μνημη.
Η δε συγκριση με δυο ιδιους προβολεις ειναι σχεδον αδυνατη
απο την στιγμη που σχεδον κανενας προβολεας δεν δειχνει ακριβως
το ιδιο με καποιον ομοσταυλο του.
Θεωρητικα δηλαδη, και τουλαχιστον εκει που αφορα την συγκεκριμενη
συγκριση, το στοιχειο της φαντασιας υπεισερχεται αναποφευκτα
και συνεπως "μπορει να νομισαμε οτι ειδαμε διαφορες"

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

συμφωνα λοιπον με την θεωρια τηα απωλειας οπτικης μνημης
χθες ειδα ενα ντιλα
και σημερα τον δικο μου
γιατι νομιζω οτι ο ντιλα επαιζε καλυτερα απο τον δικο μου
α ο ντιλα επαιζε με καλωδιο του κιλου σσσσσσσσσσσσσ:126:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Καλωδιο ρευματος για projector

Αγαπητε φιλε,
σκεφτεσαι να αγορασεις.

μνημη.
+1

Reaction score
150
Αν συνεχίσεί αυτή η τάση μου φαίνεται πως θα αρχίσω να πουλάω high-end καλώδια με 30% έκπτωση από τους άλλους. Έτσι και αλλιώς ξεφτίλα κόστος κατασκευής έχουν μπροστά στο περιθώριο κέρδους τους. Φυσικά δεν θα τα χρησιμοποιώ και θα το λέω και στους πελάτες ότι είναι για κλωτσιές και γροθιές αυτοί που τα κατασκευάζουν και κυρίως όταν ανοίγουν το στόμα τους και παπαρολογούν. Και όσο θα τα βρίζω τόσο περισσότεροι θα τα αγοράζουν.

Αλλά να δω πως θα πείσω τα στούντιο παραγωγής που χρειάζονται 100αδες μέτρα καλώδιο να με πληρώνουν 500-1000 ευρώ το μέτρο γιατί αλλιώς δεν θα δουλεύει καλά το μαγαζί.

Έρε πόρτα στο κεφάλι που θα έπεφτε...

Reaction score
10
Αλλά να δω πως θα πείσω τα στούντιο παραγωγής που χρειάζονται 100αδες μέτρα καλώδιο να με πληρώνουν 500-1000 ευρώ το μέτρο γιατί αλλιώς δεν θα δουλεύει καλά το μαγαζί.
Μα ακριβώς για αυτό το λόγο τα studio αναγκάζονται να στραφούν σε λύσεις τύπου belden. :126:

Reaction score
62

Έχω ήδη αγοράσει το καλώδιο ρεύματος της ultralink για τον προβολέα και είμαι πολύ ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα.

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Καλωδιο ρευματος για projector

Αγαπητε φιλε,
σκεφτεσαι να αγορασεις.

μνημη.

Αν διαθέτεις ένα προβολέα του οποίου η αξία σήμερα είναι 500 ευρώ και δεν διαθέτεις 2000 ευρώ για να αγοράσεις καινούργιο τότε μια αναβάθμιση της εικόνας με ένα ποσό της τάξεως των 250 ευρώ δεν μου φαίνεται παράλογη.
Επίσης, αν διαθέτεις τα λεφτά για να αγοράσεις ένα προβολέα των 2000 ευρώ και γνωρίζεις ότι υπάρχει καλύτερος με μόλις 250 ευρώ διαφορά τότε είναι σαφές ότι θα προτιμήσεις τη λύση του ακριβότερου κατά 250 ευρώ προβολέα από την αγορά ενός καλωδίου ρεύματος.
Οι οθόνες είναι σίγουρα καλύτερες επενδύσεις σε σχέση με τα καλώδια αλλά και τους προβολείς. Όμως για να πάρεις καλές άρα και να έχεις ουσιαστικές διαφορές πρέπει να επενδύσεις πολύ περισσότερα από 250 ευρώ(βάλε επι 10=2500 ευρώ).

Αν κάνω λάθος παρακαλώ διορθώστε με δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους ενισχυτές δηλαδή, αν πάρεις δυο μοντέλα της ίδιας εταιρείας δεν ακούγονται ποτέ το ίδιο.

Τέλος, η φαντασία και η καλή διάθεση είναι χαρακτηριστικά αυτών που ασχολούνται με το συγκεκριμένο χόμπι της εικόνας και του ήχου.

Reaction score
62

Μπορείτε αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση να προχωρήσετε στο ακόλουθο πείραμα 3+1=4 ημερών για καλώδια ρεύματος (+1 είναι το καλώδιο της συσκευασίας)σε βιντεοπροβολείς .

Προϋπόθεση – Προετοιμασία
Για την εξασφάλιση ότι οι συνθήκες των μετρήσεων θα είναι <<περίπου ίδιες >> για όλα τα καλώδια.

1/ Ίδιος προβολέας , ιδία οθόνη, ίδια απόσταση προβολής και θέασης, ίδιο υλικό προβολής, ίδια θερμοκρασία του χώρου εκτέλεσης του πειράματος(η’ έστω μικρή απόκλιση) για όλες τις μέρες, ίδια πρίζα τροφοδοσίας και φυσικά τα ίδια άτομα κάθε φορά.

2/ Οι μετρήσεις πρέπει να παίρνονται 11-13 το πρωί και η διάρκεια τους ίδια για όλα τα καλώδια.
Η επιλογή της συγκεκριμένης ώρας γίνεται για δυο λόγους αφενός γιατί είναι οι δυσκολότερες ώρες της ημέρας από άποψη θορύβου (οπότε τα συμπεράσματα που θα βγάλουμε θα είναι ιδιαίτερος ενδιαφέροντα ) και αφετέρου γιατί εξασφαλίζουμε <<ίδιες>> συνθήκες μέτρησης για όλα τα καλώδια( αν επιλέγαμε απογευματινές ώρες Δευτέρα για παράδειγμα το απόγευμα είναι κλειστά τα μαγαζιά , τα μεσημέρια και τα σαββατοκύριακα είναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες κτλ.).Να σας θυμίσω ότι στα τεστ , για παράδειγμα τον προβολέων, χρησιμοποιούνται δύσκολες σκηνές για να <<πουσάρονται>> οι προβολείς στα άκρα και να δικαιολογείται έτσι πολλές φορές η διαφορά στην τιμή τους.

3/ Πριν τις μετρήσεις και κάθε μέρα πρέπει να ρυθμίζετε τους προβολείς με τους γνωστούς τρόπους από την αρχή για να παίρνουμε το μέγιστο κάθε φορά από κάθε καλώδιο. Με ενδιαφέρει κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες με την χρήση ποιου καλωδίου ο προβολέας έδωσε μετρήσεις πιο κοντά στο ιδανικό.

4/ Ημέρα έναρξης Δευτέρα , ημέρα λήξης Πέμπτη. Η ώρα έναρξης του πειράματος θεωρείται από τη στιγμή που παίρνουμε τις μετρήσεις και αφού έχουμε τελειώσει με τις ρυθμίσεις.

Εκτέλεση πειράματος
Δευτέρα : Καλώδιο συσκευασίας –μετρήσεις –σχόλια
Τρίτη : Ακριβότερο καλώδιο ρεύματος Νο1 –μετρήσεις –σχόλια
Τετάρτη : Ακριβότερο καλώδιο ρεύματος Νο2 –μετρήσεις –σχόλια
Πέμπτη : Ακριβότερο καλώδιο ρεύματος Νο3 –μετρήσεις –σχόλια

Σημείωση
Μπορείτε να παίρνετε μετρήσεις κάθε Δευτέρα οπότε το πείραμα θα ολοκληρωθεί σε ένα μήνα. Μπορείτε επίσης να παίρνετε μετρήσεις κυλιόμενα δηλαδή, την επομένη εβδομάδα την Δευτέρα να μετρήσετε το Νο 3 καλώδιο ,την Τρίτη της συσκευασίας, την Τετάρτη το Νο 1, την Πέμπτη το Νο 2 κτλ. οπότε πάλι σε 4 εβδομάδες ολοκληρώνεται το πείραμα συγκρίνοντας όμως αυτή τη φορά μέσους όρους.

Συμπεράσματα

Τέλος πειράματος.

Όπως είναι προφανές το πείραμα διαρκεί τόσες μέρες όσες είναι και ο αριθμός των καλωδίων που θα δοκιμαστούν. Συνεπώς , μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε δυο μέρες απλά για να δούμε αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο απλό καλώδιο ρεύματος και στο ακριβότερο. Τέλος, οι λόγοι για τους οποίους οι μετρήσεις γίνονται σε διαφορετικές ημέρες για κάθε καλώδιο είναι οι εξής δυο :
1/ πρακτικοί, γιατί όπως γνωρίζετε δεν μπορείς να ανάβεις τον προβολέα και να τον κλείνεις συνέχεια σε σύντομα χρονικά διαστήματα για να μην φθείρεται η λάμπα
2/ Για να εξασφαλίσουμε τις ίδιες συνθήκες μέτρησης για κάθε καλώδιο .
Είναι ένα πείραμα ανοιχτό σε προτάσεις και ιδέες.

Reaction score
150
Εγώ μια απορία έχω, αφού σου ξεκαθαρίσω, ότι όσο έχει σχέση αυτό με "πείραμα" και την ένοια της λέξης "μέτρηση" έχει και η Λίτσα Πατέρα με τη θεωρία της σχετιτικότητας και τη κβαντομηχανική.

Με λίγα λόγια πιστεύω ότι μια τρύπα στο νερό θα βρεις με αυτό τον τρόπο όπως μια τρύπα στο νερό θα είναι και η αναβάθμιση που θα πάρεις από το καλώδιο ρεύματος στον προβολέα.

Αυτή είναι η άποψη με (και άλλων φυσικά) και την καταθέτω χωρίς φόβο και πάθος. Και πίστεψε με αν ήθελα ακριβά καλώδια μπορούσα να τα αγοράσω.

Εξήγησε μου λοιπόν "ΤΙ?" θα μετρήσεις ακριβώς, με ποια μονάδα μέτρησης απόδεκτή επιστημονικά και με ποια κριτήρια (ποιοτικά/ποσοτικά) και με ποια φόρμουλα βαρύτητας θα βαθμολογήσεις?

Για παράδειγμα ξέρω πως μπορώ να μετρήσω πόσο γρήγορο είναι ένα αυτοκίνητο ανάλογα με το χρόνο που κάνει να διανύσει μια απόσταση συγκεκριμένη και έτσι συγκρίνω τη μέτρηση με άλλα αυτοκίνητα.

Μετράμε την ένταση του ήχου με βάση τα db, τις συχνότητες και την απόκρισή τους με hertz και db κτλ.

Εσύ με τι προτείνεις να μετρήσεις τη βελτίωση (που δεν υπάρχει) με το καλώδιο ρεύματος. Πως θα μας αποδείξεις ότι υπάρχει?

Υ.Γ. Βλέπω αγνόησες τελείως τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ που σου παρέθεσε ο Α.Καφάτος περι οπτικής μνήμης. Και δεν εννοεί ο άνθρωπος ότι ξεχνάς πόσο καλύτερα παίζει ένας προβολέας 720p 2 ετών σε σχέση με τον καλύτερο τώρα. Μιλάμε για λεπτές διαφορές.
Και το τι βλέπει κανείς είναι τελείως σχετικό.

Reaction score
62

Καταρχήν αν δεν υπάρχει μέθοδος μέτρησης της εικόνας τότε Ο Βαγγέλης Λάμπρου πρέπει να αλλάξει επάγγελμα
Επιπλέον, ίσως το πιο σημαντικό πράγμα σε ένα πείραμα είναι η εύρεση της κατάλληλης μεθοδολογίας που θα σε οδηγήσει σε καλύτερη αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του.
Όπως αναφέρω είναι ανοιχτό σε προτάσεις ως προς τη μεθοδολογία.
Είναι υπερβολικό να χρησιμοποιείς έννοιες όπως Θεωρία της σχετικότητας και κβαντομηχανική μιας και απαιτούν μεγάλο γνωστικό υπόβαθρο για την κατανόηση τους
Σκοπός μου ήταν να φτιάξω ένα πείραμα που να είναι απλό στην υλοποίηση του σε ένα χώρο όπως ένα κατάστημα που πουλάει ηλεκτρονικές συσκευές και άρα διαθέτει συγκεκριμένα μέσα.
Αν ήθελα να κάνω καλύτερο πείραμα θα χρειαζόταν περισσότερη μελέτη και σίγουρα μέσα που ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά δεν μπορεί να διαθέτει.
Σεβαστή η άποψη σου και όλοι περιμένουμε την αντιπρόταση σου.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

sorry gia tin glosa alla eimai exoteriko
mia aporia re paidia
giati otan bazo to kalodio tis tostieras ston provolea to domatio mirizi tost ?:142:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.172
Members
38.540
Νεότερο μέλος
COSTOPOULOS NIKOLAS