Frequency response

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549
Απάντηση: Re: Frequency response

Θα έπαιρνα το No2 με την προϋπόθεση ότι τα γούφερ κοιτάνε μπροστά και ότι χωράνε στον χώρο μου. Δεύτερη επιλογή μάλλον το Νο1.
Και τα δυό αυτά ηχεία, με ένα σαμπάκι θα είναι μια χαρά.

Αλλά τι τα θες και δε πας στα Νιούφορμ ρισέρτς?

Reaction score
4.249
Απάντηση: Re: Frequency response

Και τα δυό αυτά ηχεία, με ένα σαμπάκι θα είναι μια χαρά.

Αλλά τι τα θες και δε πας στα Νιούφορμ ρισέρτς?
Απο τα νιουφορμ μονο το ρεφερενς παιζει. Τα αλλα αποκλειονται λογω αισθητικης. Αλλα και το κιλο που ζητανε? Τις λαμπιτσες μας τι θα τις κανουμε? Η περιπτωση 4 δεν μ απαντησες τι λεει?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.871
Απάντηση: Frequency response

Βέβαια, 6 ScanSpeak 7" Revelator ανά κανάλι θα σε καλύψουν 1000%, αλλά θέλουν και κανα κιλοβάτ όλα μαζί, ε? :143:
Έλα ρε, σιγά, 60 βατ το ένα είναι...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.871

Λοιπόν, Βασίλη, να ξεφουρνίσω δημοσίως, ή να σε στείλω ένα pm; Για πε'...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549

Έλα ρε, σιγά, 60 βατ το ένα είναι...
ναι μάνα μου, αλλά 6 * 60 = 360 και άλλα 100 για το ρίμπον 460 στο κανάλι... γι'αυτό και προτείνουν 500 βατ ενισχυτή! (500 watts/channel λέει στο site τους για το ηχείο με τα 6 ή και τα 8 ριβελέιτορ ανά κανάλι. Αυτό με τα 6 ριβελέιτορ έχει ένα ρίμπον 45άρι ένω αυτό με τα 8 ριβελέιτορ έχει 2 ρίμπον 30άρια. εκτός αυτών πάντως φτιάχνουν και αρέις με άλλα μεγάφωνα...)

Κοίτα τι λεν για τα ενισχυτικά (Βασίλη δώσε βάση)

We saw and heard the prototype of the Panasonic/TI technology 8 years ago in a private showing by the TI team in a Las Vegas hotel room at CES. The nine pound 3" high, mid-fi priced XR45 (now XR57) gives no hint of being a high end product save its sound. The digital audio wave has now hit the beach. This is a killer receiver line and represents the future of a changing home entertainment paradigm. Suitable for large rooms.

If you would like to step up from there, Bryston, Bel Canto and Spectron offer different but superb performance. The other usual suspects are Mark Levinson, Krell and Tact. It would be difficult to match our loudspeakers with any of the electronics mentioned above and fail to get excellent results.

Εκτός από τα ριβελέιτορς κάνουν και ένα Excel Array.

Reaction score
4.249

ΚΚ (με 2 Κωστηδες πρεπει καπως να σας ξεχωριζουμε)αν και δν καταλαβαινω τι εννοεις, ωστοσο βλεπεις οτι εγω στην αρχη εβαλα μονο τεχνικα χαρακτηριστικα απο 7 διαφορετικα ηχεια γιατι δεν θελω να τα προσωποιησουμε ιδιαιτερως. Το ψαχνω απ ολες τις ακουστικες φιλοσοφιες προσπαθοντας να μην αλλαξω κατι απο το υπαρχων συστημα που εχω. Επισης για μενα δεν σημαινει οτι αυτο που θα εχει τα καλυτερα τεχνικα χαρακτηριστικα απαραιτητα θα ειναι και το καλυτερο για τα γουστα μου. Αλλα ωστοσο ειναι κι αυτο ενα σημαδι. Βλεπεις τελευταια οι κακες παρεες (Κωστας ΕΑΡ) με οδηγησαν στο να κοιταω και τετοια παραγματα που στο παρελθον επαιζαν μικρη σημασια για μενα. Περιμενω τις αποψεις σου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549

Γιατι ο κατασκευαστης μου προτεινει 2 σαμπ?
Γιατί τα 2 είναι πιο ακριβά από 1.
Γιατί το ένα προφανώς δεν αρκεί.

Εξ'άλλου το New Larger Subwoofer

http://www.vmpseurope.com/subwoofers.htm

δεν είναι το μεγαλύτερό τους.... και σαφώς 2 από δαύτα δε παίζουν σαν 1 από το Very Large Array τους (in rosewood).

Αλλά και 2 VLA θα σου προτείνει πάλι, διότι κοστίζουν το διπλάσιο! Δουλειά κάνουν βρε, όχι λειτούργημα...

Πάντως προσωπικά θα προτιμούσα το Very Solid Subwoofer από δαύτους.

Ακόμα όμως και το Ribbon Monitor V60 τα 500 βαττ τα θέλει (όπως λένε αυτοί) κι ας παίζει από τα 70 Hz και πάνω... Άσε που δε με πείθει με τα μεγαφωνάκια μεσαίων που φοράει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Θα προτιμούσα τα Ribbon Monitor 40 από δαύτους, που επίσης ζητούν 500 βαττ ενισχυτών, αλλά τουλάχιστον θα παίζουν και κάτω από 70 Hz....

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.871

Λοιπόν, ηχεία Νο1, πρόκειται για τα μπιπ. Εξαιρετική υλοποίηση, αναλόγου κόστους φυσικά, και φυσικά κατάλληλη για την απόσταση ακρόασης που θέλει ο Βασίλης. Βέβαια, εφ’ όσον θα είναι ενταγμένα σε σύστημα οικιακού κινηματογράφου, προκύπτει η ανάγκη του συνδυασμού τους με ένα κεντρικό ηχείο του ιδίου κατασκευαστού, βασικά δηλαδή με ένα ηχείο που να έχει μεγάφωνα παρόμοια ή όμοια με αυτά της κεφαλής μέσων και υψηλών των μπιπ, ώστε οι παραμορφώσεις που εισάγουν να είναι της ίδιας μορφής, για να δίνουν ομοιογενές ηχητικό αποτέλεσμα κατά τη θέαση της ταινίας. Τα ηχεία αυτά δεν χρειάζονται υπογούφερ.

Ηχεία Νο2, τα οποία είναι βεβαίως τα μπιπ. Ισχύουν τα ίδια με τα μπιπ, με τη διαφορά πως στη θέση του ενός 15ιντσου γούφερ, εδώ έχουμε δύο 8ιντσα, τα οποία είναι επαρκή για ακρόαση μέχρι 4 μέτρα, αλλά όχι παραπάνω. Για παραπάνω χρειάζεται υπογούφερ. Βασικά, μπορεί και να μη χρειάζεται στις περισσότερες περιπτώσεις, τί να το κάνεις το σαμπ όταν ακούς Σαβίνα Γιαννάτου. Όπως και να έχει όμως, σε αυτήν την κατηγορία τιμής, οι απαιτήσεις είναι προσηκόντως υψηλές.

Ηχεία Νο3 έως Νο5. Προφανέστατα, πρόκειται για κάποια της γκάμας του κ. μπιπ, της μπιπ. Καλό παιδί ο μπιπ, δε λέω, αλλά από έναν άνθρωπο που γράφει αυτά που γράφει – και τα γράφει και δημοσίως και ανερυθριάστως, δηλαδή πως στα κροσόβερ του δεν χρησιμοποιεί αντιστάσεις αλλά L-pads (ασχέτως εάν τα L-pads είναι ψωμοτύρι σχεδόν σε όλα τα ηχεία, κάθε τιμής), καθώς επίσης και πως επιδιώκει -λέει- ακρίβεια τεσσάρων δεκαδικών ψηφίων στα κροσόβερ του (εδώ δεν έχουν πετύχει τέτοια ακρίβεια ούτε οι Αρειανοί), όπως και ότι χρησιμοποιεί κροσόβερ 1ης τάξης που δεν χαλάνε τη «φάση», ενώ έχει και όλα τα μεγάφωνα συνδεδεμένα σε ηλεκτρική φάση, διότι -κατά πώς νομίζει- αν βάλεις ένα μεγάφωνο με ανάποδη φάση είναι σαν να ρουφάει ο τρομπετίστας τον αέρα, αντί να τον φυσάει, τέλος πάντων παιδιά, εγώ δεν θα έπαιρνα ηχεία από αυτόν τον άνθρωπο. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Είτε τα πιστεύει αυτά που γράφει, είτε τα γράφει χάριν εντυπωσιασμού και διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό, δεν ξέρω, να είναι καλά ο άνθρωπος και να βγάζει και καλό μεροκάματο, αλλά από αλλού, όχι από μένα. (Βασίλη, στα έχω πει και κατ' ιδίαν). Εν πάση περιπτώσει, αν έπρεπε σώνει καλά να διαλέξω κάτι από τα ηχεία του, θα έπαιρνα τρία μικρά ίδια, (left – center – right), ώστε η απόδοση του κυρίου ηχητικού μέρους της ταινίας να είναι κονσίστεντ, και το υπογούφερ που αναφέρει ο Βασίλης, το μπιιιιιππ.

Τέλος, το ηχείο Νο6 είναι το μπιπ. Ηχείο πάνελ, δίπολο, και ως εκ τούτου με ιδιαίτερες απαιτήσεις στην τοποθέτηση, βασικά χρειάζεται αρκετόν αέρα πίσω του, περίπου το 1/5 του βάθους του χώρου ακρόασης. Απομένει το ερώτημα, πώς θα συνδυασθεί σωστά με κάποιο κεντρικό ηχείο.

Ψηφίζω τα Νο1 και Νο2, με αυτή τη σειρά, ειδικά το Νο1 που τα παίζει όλα, και τα παίζει καλά, πραγματικά καλά. Ακόμα και αυτά εδώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549

Ψηφίζω τα Νο1 και Νο2, με αυτή τη σειρά, ειδικά το Νο1 που τα παίζει όλα, και τα παίζει καλά, πραγματικά καλά.
Ναι, μαζί σου (μια χαρά τα μπι - εντ ντάμπλεγιου)
αλλά κι ένα σαμπάκι το χρειάζονται...
Βάλτα να παίξουν λέφτφιλντ, μόμπι, τρίκι και μάσιβ ατάκ και θα καταλάβεις το χάσμα το τρανό....
Χωρίς σαμπ δε βγάζουν αρκετό πράμα, εξ ου και τα μεγάλα σαμπ της φίρμας.

Από την άλλη, ενημέρωσε το φίλο Βασίλη για τα ενισχυτικά που ζητούν αυτά τα ηχεία, διότι έχει μια λάμπα των 150 βατ.:137:
Και μού'ρθε στο σπίτι και προχτές να ακούσει κάτι μπασιές....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549

Εγώ του τό'πα και προχτες, το 15' παίζει καλύτερα από τα δυό μικρότερα στο μπάσσο, αλλά το σαμπ και πάλι το θέλει γιατί όταν τό'βαλα να παίξει τρίκι και μόμπι με τον 500 βατ τον καναδό, πάλι μου τα κούρεψε χονδρά... Βέβαια δε ξέρω τι θά'κανε με κιλοβατικό, αλλά δε φαντάζομαι πολλά περισσότερα επί του θέματος της κακίας στο χαμηλό.

Με το δικό του ενισχυτή άντε να δουλέψει τους δορυφόροι. Για τους μεγαλόκωνους θέλει κάτι ασχημότερο, ελαφρύτερο και μικρότερης κατανάλωσης (τάξης ντε και καλά)

Reaction score
4.249

Ρε απαιχτοι ειστε και οι δυο. Ο ενας με τα μπιπ και ο αλλος φωτογραφιες ρεβιου. Εγω συχνοτητες εγραψα μονο!!! Εσεις μου κατεβασατε και το βιογραφικο του κατασκευαστη.
Θα παω αλλου :141:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549

Εγω συχνοτητες εγραψα μονο!!!
4. Frequency response: 24 Hz - 25 kHz +0/-3 dB (91)

άντε καλά! :135::143:

Ribbon Monitor 40 "Best of CES" Award in Hi-End audio category

Άλλωστε στο έγραψα ήδη:

Θα προτιμούσα τα Ribbon Monitor 40 από δαύτους, που επίσης ζητούν 500 βαττ ενισχυτών, αλλά τουλάχιστον θα παίζουν και κάτω από 70 Hz....

Reaction score
4.249

Κωστα (ΚΚ) ολα τα βρηκες αλλα μαλλον σου ξεφυγε το Νο 7 :113: :118:
Εχεις 2 λεπτα να απαντησεις ποιο ειναι (με μπιπ φυσικα!)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Έπρεπε να τα γράψεις με δικά σου λόγια... Copy-paste στο Google βγαίνουν φάτσα κάρτα ρε παιδί μου..

A, μεταξύ άλλων, εκεί στη Σαλόνικα λένε πως τα sub πολλοί εμίσησαν, τα πολλά sub ουδείς!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.549

Κωστα (ΚΚ) ολα τα βρηκες αλλα μαλλον σου ξεφυγε το Νο 7 :113: :118:
Εχεις 2 λεπτα να απαντησεις ποιο ειναι (με μπιπ φυσικα!)
έλα ρε, φωνάζει η παλιοκόρνα σου!
7. Frequency Response : 30Hz-20KHz +/- 3db (98)

Πάντως και το παρακάτω είναι πολύ όμορφο, δε νομίζεις?
http://www.zingali.it/english/hifi-produtcs-nameserie-1-15-bfp1.php

Αλλά και μέχρι 500 βαττ δε θα πεί όχι, 'όπως και το παρακάτω:

http://www.zingali.it/english/hifi-produtcs-twenty-series-2-12-tech.php

παρά την υψηλή του ευαισθησία (100db) και αυτό λέει ο κατασκευαστής του μια χαζομάρα για 800 βαττ ενισχυτή ότι θέλει. Ε, μάλλον δε θα ξέρει αυτός....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488