Τεχνολογία... βινυλίου...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.375
Κάπου τα μπέρδεψες.
Δεν είπα εγώ να πετάξει κανείς τίποτα.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ούτε εγώ υπονόησα ότι είπες κάτι τέτοιο, Πέτρο. Νομίζω κατάλαβες με ποια έννοια το έγραψα το σχόλιό μου:
Κάθε προσπάθεια για σύνδεση των πωλήσεων με την ποιότητα-απόδοση/τεχνολογική επάρκεια/βιωσιμότητα/whatever ενός μέσου ήδη ξεπερασμένου, είναι ατυχής. Διαφορετικά μπορούμε τα "συμπεράσματα" που βγαίνουν από τις πωλήσεις του βινυλίου να τα επεκτείνουμε και στα Jukebox!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.375
Επειδή όπως είπες η Ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια...
και για να ξεμπλέξομε λίγο τα πράγματα το βινύλιο σαφώς είναι ή αν θες έχει πίσω του τεχνολογία.
Άλλο σύγχρονη τεχνολογία και άλλο απλά τεχνολογία.

Το ίδιο μέσο πριν μερικές δεκαετίες ήταν η αιχμή της τεχνολογίας.
Γιατί?
Γιατί η σύγκριση γινόταν με τα αντίστοιχα μέσα της εποχής.

Η σύγκριση με τα σημερινά τεχνολογικά επιτεύγματα το αφήνει πίσω. Πάντα η σύγκριση είναι αυτή που καταδεικνύει τι είναι τι.

Το σημερινό σύγχρονο σε μερικές δεκαετίες θα είναι τεχνολογικά ξεπερασμένα αλλά αυτό δε του στερεί τίποτα από τη τεχνολογική γνώση της εποχής μας που κουβαλάει και θα κουβαλάει πάντα.
Τεχνολογία εξακολουθεί να είναι και σήμερα το βινύλιο απλά όχι ότι ποιο σύγχρονο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.580
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Σωστά. Ρε συ, λες τελικά "να τα βρούμε"? Και μετά? :142::142::142:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
...και για να ξεμπλέξομε λίγο τα πράγματα το βινύλιο σαφώς είναι ή αν θες έχει πίσω του τεχνολογία.
Σαφώς! Ακριβώς γι'αυτό μίλησα για "τεχνολογική επάρκεια" (προφανώς με τα σημερινά δεδομένα).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.375
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Σωστά. Ρε συ, λες τελικά "να τα βρούμε"? Και μετά?
Μπααα άντε μετά να βρεις άλλο θέμα να τσακώνεσαι

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.375
Ναι αλλά αν αξίζει μια τεχνολογία να μπει στο περιθώριο ή όχι καθορίζεται στη πράξη.

Και στη πράξη το βινύλιο παίζει καλύτερα:140::140::140:

Σιγά μη σας χαρίσω...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ναι αλλά αν αξίζει μια τεχνολογία να μπει στο περιθώριο ή όχι καθορίζεται στη πράξη.

Και στη πράξη το βινύλιο παίζει καλύτερα

Σιγά μη σας χαρίσω...
Aν παίζει καλύτερα κοιτάς τι πρόβλημα υπάρχει παρακάτω στην αλυσίδα και δε σου παίζει καλά το PC. :138:

Προσωπικά είχα 1 άντε 2 βινύλια που έπαιζαν καλύτερα από τα αντίστοιχα CD (Systemdek vs. Marantz+Behringer, λεπτομέρειες στο προφίλ μου). Φυσικά δε διαθέτω καμμία "audiophile" δισκοθήκη όπως δεν διαθέτω και "audiophile" CDs.

Με την έλευση του PC-based digital front-end και ειδικά του HiRez υλικού το πικάπ μου δεν έχει πλέον καμμία τύχη. Απλά το έχω για να ακούω ό,τι δεν έχω βρει ακόμα σε flac. Όταν φτιάξω και το DAC που έχω στα σκαριά για να αντικαταστήσω το Behringer, εκεί να δεις χάσμα...
Δεδομένου δε του όγκου μουσικής που έχω άμεσα διαθέσιμα σε flacs (HiRez και μη, από τα ripαρισμένα CD μου και άλλες πηγές) και την απίστευτη ευκολία πρόσβασης και στο τελευταίο κομμάτι της συλλογής μου, άμεσα, χωρίς καθυστερήσεις και χρονοτριβές (κατά μερικούς "μουσικόφιλους": τελετουργία - μη χ3σω), εκεί πάνω στην πώρωση που λένε, τολμώ να πω ότι το πικάπ μου θα έπρεπε να παίζει 1000 φορές καλύτερα (ΤΜ Λουκάς Στεφανίδης) για να το προτιμήσω.
Φαντάζομαι κάποιοι θα έχουν διαφορετικές προτεραιότητες (π.χ. οι γνωστοί-άγνωστοι "μουσικόφιλοι" με τα 10 CD), αλλά δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα. Δεν θα είχε πλάκα!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.375
Aν παίζει καλύτερα κοιτάς τι πρόβλημα υπάρχει παρακάτω στην αλυσίδα και δε σου παίζει καλά το PC. :138:

Προσωπικά είχα 1 άντε 2 βινύλια που έπαιζαν καλύτερα από τα αντίστοιχα CD (Systemdek vs. Marantz+Behringer, λεπτομέρειες στο προφίλ μου). Φυσικά δε διαθέτω καμμία "audiophile" δισκοθήκη όπως δεν διαθέτω και "audiophile" CDs.

Με την έλευση του PC-based digital front-end και ειδικά του HiRez υλικού το πικάπ μου δεν έχει πλέον καμμία τύχη. Απλά το έχω για να ακούω ό,τι δεν έχω βρει ακόμα σε flac. Όταν φτιάξω και το DAC που έχω στα σκαριά για να αντικαταστήσω το Behringer, εκεί να δεις χάσμα...
Δεδομένου δε του όγκου μουσικής που έχω άμεσα διαθέσιμα σε flacs (HiRez και μη, από τα ripαρισμένα CD μου και άλλες πηγές) και της απίστευτης ευκολίας πρόσβασης και στο τελευταίο κομμάτι της συλλογής μου, τολμώ να πω ότι το πικάπ μου θα έπρεπε να παίζει 1000 φορές καλύτερα (ΤΜ Λουκάς Στεφανίδης) για να το προτιμήσω.
Φαντάζομαι κάποιοι θα έχουν διαφορετικές προτεραιότητες (π.χ. τους audiophiles με τα 10 CD), αλλά δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλα. Δεν θα είχε πλάκα!
Εύκολο ήταν...
προενισχυτής πικάπ και καλώδια:140::140::140:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Εύκολο ήταν...
προενισχυτής πικάπ και καλώδια:140::140::140:
Ο προενισχυτής μου είναι στην ίδια κατηγορία τιμής με το DAC μου και τα καλώδια το ίδιο. Για την ακρίβεια, συνολικά, για το αναλογικό μου "έφυγαν" περισσότερα απ'ότι για τα ψηφιακό κομμάτι (Βehringer + Marantz πάντα, μην παρεξηγιόμαστε). Μαζί με τα καλώδια και στις δύο περιπτώσεις. :137:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά ε... μου 'ρχεται να κλάψω. Πραγματικά με κάνετε περήφανο. Μαζί σας νιώθω ότι μπορώ να συνταξιοδοτηθώ. :114::114:

...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Πω,πω!
Που να τολμησω και εγω ο ερμος τωρα να βγω να πω πως μου αρεσει
το πικαπακι.:120:
Θα πεσουν να με φανε τα λυκορνια:111:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Καλά ε... μου 'ρχεται να κλάψω. Πραγματικά με κάνετε περήφανο. Μαζί σας νιώθω ότι μπορώ να συνταξιοδοτηθώ. :114::114:

...
Κατσε δεν ακουσες το καλυτερο.
Εχω πανω απο 2000 δισκους χρονολογιας 60' μεχρι 2000 , δωρεα του πατερα.
Αλλα το καλυτερο δεν ειναι αυτο αλλα το οτι δεν εχω πικαπ. :137:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.888

Πω,πω!
Που να τολμησω και εγω ο ερμος τωρα να βγω να πω πως μου αρεσει
το πικαπακι.
Θα πεσουν να με φανε τα λυκορνια
Φυτιλιάρη...

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Κατσε δεν ακουσες το καλυτερο.
Εχω πανω απο 2000 δισκους χρονολογιας 60' μεχρι 2000 , δωρεα του πατερα.
Αλλα το καλυτερο δεν ειναι αυτο αλλα το οτι δεν εχω πικαπ. :137:
Δεν μου τα στέλνεις από δω για αξιολόγηση, μπορεί να βρώ κάτι για το βιβλίο. Λ.Σ.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Δεν μου τα στέλνεις από δω για αξιολόγηση, μπορεί να βρώ κάτι για το βιβλίο. Λ.Σ.
Να τους στειλω ειναι τοσο δυσκολο που μπορει να φτασει σε σημειο αποκληρωσης.
Εχετε ανοιχτη προσκληση παντως οποτε θελετε να περασετε και να τους ψαξετε εναν εναν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.580

μη του λες τέτοια και παίρνει θάρρος...:142::142::142:

Reaction score
4

μη του λες τέτοια και παίρνει θάρρος...:142::142::142:
O πατερας εχει παρει phono usb και περναει ολη μερα τους δισκους του σε flac. :121:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.580

Δώστου τα θερμά μου συγχαρητήρια τ'ανθρώπου!

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88