Τεχνολογία... βινυλίου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.685
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Εδώ πήγαινες σε δισκάδικο και σου αντέγραφε όποιο δίσκο cd ήθελες δίνοντας 5 ευρώ αντί για 20 που κανονικά κόστιζε.

Είσαι ρατσιστής?
Ναι, είμαι ρατσιστής στην ποιότητα των "μαύρων" αντιγράφων, γιατί συνήθως αυτά που αγόρασα από μαύρους δε παίζουν καθόλου κι όταν παίζουν είναι χάλι μαύρο σε σχέση με το αυθεντικό!

Αν κάναν σωστά αντίγραφα θα τους είχα κάνει πλούσιους!

ΥΓ επειδή ακριβώς είμαι ρατσιστής στην ποιότητα, γι'αυτό αποχωρίστηκα το πλατώ μου και πούλησα την δισκοθήκη βινυλίου μου!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Καλά μη το παίρνεις κατάκαρδα... όλοι κάνουν λάθη:128::128::128:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

ΥΓ επειδή ακριβώς είμαι ρατσιστής στην ποιότητα, γι'αυτό αποχωρίστηκα το πλατώ μου και πούλησα την δισκοθήκη βινυλίου μου!
Α ώστε έτσι λοιπόν ε; Για πες μας τώρα, το δικό σου σύστημα πόσες χιλιάδες φορές χειρότερο είναι από αυτό του κου Στεφανίδη; :137:

...

Reaction score
59
Λουκά αυτό το παιχνίδι σου με τις λέξεις είναι αν μη τι άλλο αποπροσανατολιστικό και παιδαριώδες. Πάρε την ευθύνη των λεγομένων σου επιτέλους και μην υπεκφεύγεις. Και θα σου το ξεκαθαρίσω αμέσως. ΟΥΤΕ ως χομπίστας, ΟΥΤΕ ως αντιπρόσωπος δικαιούσαι να λες ότι ένα σύστημα σαν αυτό που πρότεινα είναι χίλιες (1000) φορές χειρότερο από το δικό σου, αυτό δηλαδή που εσύ εισάγεις. Αυτά είναι γελοία πράγματα, ούτε οι πωλητές στην λαϊκή δεν τα λένε, ούτε οι πιο άσχετοι στο χόμπι. Κοίτα σε παρακαλώ να ανακαλέσεις γιατί έχεις εκτεθεί ανεπανόρθωτα, τόσο ως χομπίστας, όσο και ως επαγγελματίας και δεν αξίζει τον κόπο για έναν εγωϊσμό να λες τέτοια πράγματα.

...
Δεν εισάγω το Symphonic Line ούτε τον Graham. Λ.Σ.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Καλά μη το παίρνεις κατάκαρδα... όλοι κάνουν λάθη
Καλά του τα λες !!!

Παραλίγο να πουλήσω και εγώ μερικούς δίσκους, σε μια στιγμή τρέλας και τι θα είχα γίνει τώρα (που πήραν αξία οι πλάκες) :138:
Όπως το προφητικό τραγούδι της ανανεωμένης Kylie Minogue,
"I Should Be So Lucky"

Το έχω από την εποχή που "δεν την είχε ακουμπήσει άνδρας" !!!
Πόσα να πιάνει σήμερα...χεχεχε. :128:

Ανταλλάσσεται με cdp.

Reaction score
59
Μην ασχολείστε ρε με αηδίες εδώ υπάρχει σοβαρό θέμα. Λέω να ανοίξω ένα poll:
- Πόσες φορές χειρότερο σύστημα έχετε από αυτό του κου Στεφανίδη; 1000, 2000, 3000, 5000 ή 10000 φορές χειρότερο; Παρακαλώ σχολιάστε επαρκώς την απάντησή σας και προσέξτε να μην σας πιάσω να κλέβετε μερικές χιλιάδες. :142::142:

...
Σοβαρώ πρόβλημα, όντως, υπάρχει με εσένα. Αντιλαμβάνομαι την ψυχολογία σου. Γελοιοποιείσαι και δεν θα έπρεπε, κατέχοντας και την όποια θέση στο avsite, θα έπρεπε να είσαι προσεκτικός και να μην εκτρέπεσαι. Αυτό απαιτεί ωριμότητα. Φαντάζομαι που θα είχες φτάσει αν δεν με είχες γνωρίσει και είμαστε και γείτονες!!!
Πολύ λυπάμαι γιατί δυσκολεύομαι να σε αντιπαθήσω! Δεν μπορώ, όσο και αν προσπαθείς δεν θα το πετύχεις.
Δεν γνωρίζεις τί θα πει χομπίστας και λάτρης της μουσικής.
Δεν θα απαντήσω σε ο,τιδήποτε γράψεις και με αφορά επί του παρόντος. Λ.Σ.

Reaction score
1.844
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Θα προσπαθήσω να επαναφέρω την ουσία του θέματος, τις τεχνικές διαφορές των δίσκων βινυλίου με το υλικό 24/196
... υπάρχει και κάτι άλλο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η περιορισμένη δυναμική περιοχή των δίσκων βινυλίου καθώς και το έλλειμά τους στα άκρα των ακουστών συχνοτήτων ...
Λέω ανακρίβειες ή μήπως έτσι είναι τα πράγματα; Αντιπαραθέσεις χορτάσαμε, τεχνικά στοιχεία ευπρόσδεκτα.

Μόνο σοβαραί προτάσεις ... :119:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Μια καλή κεφαλή πιάνει 50 KHz για πλάκα. Το έλλειμμα στα άκρα που το είδες?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Σοβαρώ πρόβλημα, όντως, υπάρχει με εσένα. Αντιλαμβάνομαι την ψυχολογία σου. Γελοιοποιείσαι και δεν θα έπρεπε, κατέχοντας και την όποια θέση στο avsite, θα έπρεπε να είσαι προσεκτικός και να μην εκτρέπεσαι. Αυτό απαιτεί ωριμότητα. Φαντάζομαι που θα είχες φτάσει αν δεν με είχες γνωρίσει και είμαστε και γείτονες!!!
Πολύ λυπάμαι γιατί δυσκολεύομαι να σε αντιπαθήσω! Δεν μπορώ, όσο και αν προσπαθείς δεν θα το πετύχεις.
Δεν γνωρίζεις τί θα πει χομπίστας και λάτρης της μουσικής.
Δεν θα απαντήσω σε ο,τιδήποτε γράψεις και με αφορά επί του παρόντος. Λ.Σ.
Λουκά άσε την ψυχολογία μου ήσυχη. Προσπάθησε για μια φορά να δεχθείς ορισμένα πράγματα, προσπάθησε να είσαι σεμνός στις δηλώσεις σου, γιατί τον μόνο που αδικείς είναι τον εαυτό σου. Μην σου περνάει από το μυαλό ότι σε αντιπαθώ or something. Κάθε άλλο. Τα σύκα σύκα όμως Λουκά, εγώ δεν είμαι από αυτούς που θα σε χτυπήσουν στην πλάτη.

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

Ρε συ. Πες μου τώρα ότι οι μεμβράνες του αδερφού σου είναι από βινύλιο, να τον κάνω βαπόρι... :137: :138:

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Μια καλή κεφαλή πιάνει 50 KHz για πλάκα. Το έλλειμμα στα άκρα που το είδες?
Τι πιάνει και τι αφήνει μόνη της, αδιάφορο. Το ζουμί είναι τι φτάνει στο phono stage.
Αφού δεν αναφέρθηκες στη δυναμική περιοχή, να υποθέσω ότι συμφωνείς πως είναι περιορισμένη (σε σχέση με άλλες υλοποιήσεις);
:121:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Ρε συ. Πες μου τώρα ότι οι μεμβράνες του αδερφού σου είναι από βινύλιο, να τον κάνω βαπόρι...
Δεν ξέρω για τις μεμβράνες, κάτι εσώρουχα πάντως από βινύλιο είχα δει μια μέρα στο δωμάτιό του και μου έλεγε δικαιολογίες ότι είναι για τα καρναβάλια κι έτσι. :137:

Και άκου το πιο ωραίο. Στον εξειδικευμένο χώρο ακρόασης του Κωσταυτιά, υπάρχει αναρτημένο ψηλά απάν στο ντβάρ, Ludwig van Betthoven 180 γραμμαρίων, κανονικά με το εξώφυλλο και με τα όλα του. Επίσης υπάρχει μια σακούλα από γνωστό παλιό δισκάδικο της πόλης μας, και μια μικρή κούτα παραπέρα γεμάτη βινύλια. Τον παρακαλάω να κάνουμε ρολόγια τοίχου ή να τα πουλήσουμε σε κανέναν χαϊενδά... τίποτα αυτός. :114:

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

Δε μου τα στέλνετε μια στιγμούλα, να τα πάρω backup; Κρίμα είναι να πάνε χαμένα. Τί είναι; Ραφαέλα Καρά και Πατρίκ Χερνάντεζ;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καλά και θα κάθεσαι πάνω από το πικάπ μέχρι να τα κοπιάρεις; Δεν στέλνεις καλύτερα κανένα 2τεράστιο σκληρό να σου τον γεμίσουμε μουσική έως ότου να μην χωράει ούτε bit; Πρέπει να πάρουμε back up. :126:

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.939

Ο Κωσταυτιάς που είπε για κάπου 4 - 5 Τέρα, και με έπιασε ένα άγχος... Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά, λέει, είναι βινύλια που τα ριπάρισε πριν τα στείλει για λιώσιμο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γενικώς υπάρχει πολύ πράμα αλλά είναι καλά καταχωρημένο και σωστά ταξινομημένο. Δίσκους να 'χεις.

...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Τι πιάνει και τι αφήνει μόνη της, αδιάφορο. Το ζουμί είναι τι φτάνει στο phono stage.
Αφού δεν αναφέρθηκες στη δυναμική περιοχή, να υποθέσω ότι συμφωνείς πως είναι περιορισμένη (σε σχέση με άλλες υλοποιήσεις);
:121:
De javou έχει γίνει ξανά η ίδια ακριβώς κουβέντα εδώ μέσα.
Η θεωρητική δυναμική περιοχή του βινυλίου είναι 70 db.
Το πρόβλημα δεν είναι στη πηγή αλλά στα υπόλοιπα μέρη του συστήματος και στην αδράνεια των μεγαφώνων.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos