περί εγγύησης SONY

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.555
έχει ξανατεθεί το θέμα της εγγύησης για μηχανήματα - και δη προβολείς - της SONY και δυστυχώς αν ψάξετε στα διάφορα μαγαζιά θα ανακαλύψετε πως άλλοι πουλάν με 1 έτος εγγύηση, άλλοι με 2 και άλλοι με 3 έτη εγγύηση.

Πολλές φορές αυτοί που πουλάν με 3 έτη εγγύηση έχουν υψηλότερη τιμή από τους υπόλοιπους, και το δικαιολογούν με την 3-ετή εγγύηση.

Λοιπόν, όλα αυτά είναι μπούρδες.

Όλοι πχ οι προβολείς της SONY έχουν 3-ετή πανευρωπαϊκή εγγύηση και το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να έχετε ενεργή αυτή την εγγύηση είναι να στείλετε ένα email στη Sony PrimeSupport με τα στοιχεία του προβολέα σας (serial number, model) και θα πάρετε απάντηση που θα είναι και η επίσημη 3-ετής εγγύηση για το μηχάνημά σας με τον κωδικό "Αgreement Νumber" που θα σας δώσουν.

ΠΧ για τον δικό μου SONY VPLHW10 έχω πλέον επίσημα εγγύηση 3 ετών, και να το email που το αναφέρει ρητώς: (έχω αντικαταστήσει τα S/N και A/N με "ΧΧΧΧΧΧ")

"Thank you for registering your Sony PrimeSupport Agreement for Model VPLHW10, Serial Number ΧΧΧΧΧΧ.

Your Agreement is active with effect from 24 Feb 2009 and is due to expire on 23 Feb 2012. In the event that you need support, your registration card details the telephone number to call. If no telephone number is mentioned, in the first instance contact your supplier.

Your Agreement number is ΧΧΧΧΧΧ. Please make a note of this number and refer to it when you need to use the services.
"

Οπότε μη δίνετε σημασία τι σας λένε τα μαγαζιά, η εγγύηση είναι στάνταρ 3 έτη.
Κάντε Registration για το μηχάνημά σας, περιμένετε 2-3 μέρες και θα λάβετε ένα ανάλογο email με το παραπάνω. Εκτυπώστε το και αφήστε το στην άκρη, κι αν χρειαστεί είστε 100% ΟΚ.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.860
Απάντηση: περί εγγύησης SONY

Πολύ χρήσιμη πληροφορία, μπράβο!

Ξέρετε αν υπάρχουν κι άλλες εταιρίες να έχουν τέτοιο σύστημα εγγύησης;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.232

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση Κώστα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Να σας δωσω και την συνεχεια τωρα.
Οταν ερθει η κακη στιγμη ενημερωνετε το prime support.
Αφου τους εξηγησετε για το τι περιπου ειναι η βλαβη σε λιγες
ημερες καταφθανει μια κουτα οπου τοποθετειτε τον προβολεα σας
μεσα(σκετο διχως τιποτα αλλο)
Την επομενη ερχονται και παραλαμβανουν την κουτα.
Ο προβολεας επιστρεφει μετα απο μια εβδομαδα(περιπου) διορθωμενος.

Την ιδια ημερα, η την επομενη, μια ευγενεστατη κοπελα σας τηλεφωνει
για να μαθει εαν ολα ειναι οκ και εαν εχετε το παραμικρο παραπονο.

Ειναι ευνοητο πως ολες οι συνενοησεις γινονται στα αγγλικα.

Reaction score
14

Να σας δωσω και την συνεχεια τωρα.
Οταν ερθει η κακη στιγμη ενημερωνετε το prime support.
Αφου τους εξηγησετε για το τι περιπου ειναι η βλαβη σε λιγες
ημερες καταφθανει μια κουτα οπου τοποθετειτε τον προβολεα σας
μεσα(σκετο διχως τιποτα αλλο)
Την επομενη ερχονται και παραλαμβανουν την κουτα.
Ο προβολεας επιστρεφει μετα απο μια εβδομαδα(περιπου) διορθωμενος.

Την ιδια ημερα, η την επομενη, μια ευγενεστατη κοπελα σας τηλεφωνει
για να μαθει εαν ολα ειναι οκ και εαν εχετε το παραμικρο παραπονο.

Ειναι ευνοητο πως ολες οι συνενοησεις γινονται στα αγγλικα.
και αν η κοπέλα που θα σε παρει τηλέφωνο δεν ξέρει Αγγλικά... πώς κάνεις παιχνίδι... χεχεχεχεχχε!!!!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.472
Re: Απάντηση: περί εγγύησης SONY

και αν η κοπέλα που θα σε παρει τηλέφωνο δεν ξέρει Αγγλικά... πώς κάνεις παιχνίδι... χεχεχεχεχχε!!!!
Αυτή θα μιλάει γιαπωνέζικα και εγώ αρβανίτικα.
Θα κάνουμε μια συνενόηση!!!
Πάντως απ το να μην έχω καθόλου εγγύηση προτιμώ να μάθω γιαπωνέζικα!

Ερώτηση:
Υποτίθεται ότι υπάρχει νόμος στην ΕΕ που αναφέρει ότι όλα τα τεχνολογικά προιόντα πρέπει να έχουν μινιμουμ 2 χρόνια εγγύηση.Ισχύει?

Reaction score
14
Απάντηση: Re: Απάντηση: περί εγγύησης SONY

Αυτή θα μιλάει γιαπωνέζικα και εγώ αρβανίτικα.
Θα κάνουμε μια συνενόηση!!!
Πάντως απ το να μην έχω καθόλου εγγύηση προτιμώ να μάθω γιαπωνέζικα!

Ερώτηση:
Υποτίθεται ότι υπάρχει νόμος στην ΕΕ που αναφέρει ότι όλα τα τεχνολογικά προιόντα πρέπει να έχουν μινιμουμ 2 χρόνια εγγύηση.Ισχύει?

ΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ Ιντερσύς να δείς.... Ευρωπαικός CANONας τα 2 χρόνια Και επιμέναν για ενα χρόνο...

Κάθε αντιπρόσωπος και κάθε εταιρία τον δικό τους χαβά και την δική τους πολιτική!!!

Είναι αστείο... τελικά η ΕΕ βάζει κάνα πρόστιμο σε παραβάτες?:119:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.138

Την κατάσταση εξηγεί το εξής μικρό αλλά περιεκτικό άρθρο.

Reaction score
1

Αν ξέρατε μονάχα τα "πολύ όμορφα πράγματα" που συμβαίνουν σε διάφορους τομείς υψηλής τεχνολογίας σχετικά με τις εγγυήσεις, στους οποίους οι αντιπρόσωποι εκμεταλλεύονται την ανάγκη του πελάτη να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του, με λίγα λόγια να βγάλει το ψωμί του! :141:

Ένας γνωστός μου συνάδελφος, διαθέτει μηχανή εκτύπωσης σε φιλμς, τις λεγόμενες διαφάνειες που πηγαίνουν μετά στον τυπογράφο, για να τυπωθούν οι τσίγκοι από τους οποίους μετά τυπώνονται όλα τα κάθε λογής έντυπα.

Οι μηχανές εκτύπωσης σε φιλμς λοιπόν, είναι πανάκριβες, στοιχίζουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ τα ανταλλακτικά τους είναι σκέτο φαρμακείο. Πριν από ένα χρόνο λοιπόν, η μηχανή παρουσιάζει πρόβλημα, και του λένε από την αντιπροσωπεία ότι χρειάζεται ένα ανταλλακτικό, το οποίο κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ, κρατηθείτε, δέκα χιλιάδες ευρώ! Τι να κάνει ο άνθρωπος, από τη μηχανή βγάζει το ψωμί του, τα σκάει και του το αλλάζουν. :122:

Δεν περνάνε ούτε πέντε μήνες καλά καλά, και η μηχανή παρουσιάζει ξανά το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Ξανάρχονται λοιπόν από το σέρβις της αντιπροσωπείας και του λένε ότι πρέπει να αλλάξει εκ νέου το ίδιο ανταλλακτικό που δυστυχώς είχε τινάξει τα πέταλα! Ξέρετε τι του είπαν για το θέμα της εγγύησης: ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το ανταλλακτικό που του είχαν βάλει, αξίας δέκα χιλιάδων ευρώ, είχε μόλις τρεις μήνες εγγύηση, άρα λοιπόν έπρεπε να τα ξανασκάσει κανονικά! :111:

Με τα πολλά παζάρια και τα παρακάλια, του άλλαξαν πάλι το ανταλλακτικό, πληρώνοντάς το στη μισή τιμή, δηλαδή πέντε χιλιάδες ευρώ!

Γι΄αυτό λοιπόν φίλοι μου, ξεχάστε τις πανευρωπαϊκές εγγυήσεις των τριών ετών και άλλα τέτοια χαριτωμένα, γιατί ξεχνάτε μου φαίνεται ότι ζούμε όλοι μας στην Ελλάδα, όπου ο καθένας κάνει ότι γουστάρει, όπου όλοι γράφουν τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκεί που δεν πιάνει μελάνι και δεν συμμαζεύεται. Μετά από καμιά διακοσαριά χρόνια, όταν ο Έλληνας ίσως έχει αποκτήσει καταναλωτική συνείδηση, ελάτε να το ξανασυζητήσουμε. Μέχρι τότε... :137:

Reaction score
0
Κυριε Παναγιωτη, πειτε στο φιλο σας να κανει καταγγελια μεσω της γενικης γραμματεια καταναλωτη, και να τους στειλει ενα ωραιοτατο εξωδικο. Ναι ζουμε στην Ελλαδα και υπαρχουν πολλα ζητηματα και προβληματα, ωστοσο δεν μπορουν να αγνοουν ουτε να ξεφευγουν απο αποφασεις που εχει αποφασιση η ευρωπαικη ενωση. Για περισσοτερες πληροφοριες εδω:
http://www.efpolis.gr/

Reaction score
1.196

@Παναγιώτη:
Στα επαγγελματικά μηχανήματα (που προβλέπεται πιό βαρυά χρήση) η εγγύηση είναι 6 μήνες για το μηχάνημα και των ανταλλακτικών 3 μήνες. (π.χ. agfa,polychrome,kodak,eskofot,gerber...)

Δεν αφορούν "καταναλωτές" με οικιακή χρήση.
Κάποιες εταιρίες δίνουν παραπάνω εγγύηση για τα μηχανήματα (έχω δεί και ένα χρόνο) αλλα στα ανταλλακτικά συνεχίζουν να δίνουν 3 μήνες.

Αυτό που θα έπρεπε να κάνει ο φίλος σου είναι να στείλει το χαλασμένο εξάρτημα σε ηλεκτρονικό που ασχολείται με τέτοιες επισκευές (και όχι στον τηλεορασάκια της γειτονιάς) και ίσως να επισκευαζόταν και το ίδιο.
Σε επίπεδο πλακέτας γίνονται συχνά επισκευές το οποίο συμφέρει και τον τελικό πελάτη και τον τεχνικό.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.555

Παναγιώτη το παράδειγμα που έφερες είναι ατυχές, δεν έχει καμιά σχέση με την αγορά ενός πχ προβολέα.

Στο συγκεκριμένο δε παράδειγμα, χάρη του κάναν του φίλου σου που πλήρωσε τα μισά, κανονικά θα έπρεπε να πληρώσει όλο το ποσό.

Για τη SONY πάντως, έχω προσωπική πείρα, καθώς τον προηγούμενο προβολέα μου (επίσης SONY) όταν τον πήγα στο επίσημο SERVICE υποκατάστημα της SONY, μόνο με το serial number βρήκαν σε μερικά δευτερόλεπτα ότι η 2-ετής εγγύησή του είχε λήξει πριν 3 μήνες (διετής έγινε με την διαδικασία που αναφέρω στο 1ο ποστ αυτού του θρεντ, αλλιώς ήταν 1 έτος).

Οπότε ΑΜΕΣΑ είδα ότι αναγνώρισαν την 2-ετή εγγύηση, μέσω σύνδεσης (ίντερνετ) στα κεντρικά της ευρωπαϊκής SONY, από την οποία άλλωστε θα πάρουν οποιοδήποτε ανταλλακτικό χρειάζονται.

Reaction score
1

Παναγιώτη το παράδειγμα που έφερες είναι ατυχές, δεν έχει καμιά σχέση με την αγορά ενός πχ προβολέα.
Κώστα, δεν το ανέφερα για να κάνω σύγκριση με τους προβολείς, απλά επειδή το συζητούσα με τον γνωστό μου προχτές, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονος ότι υπήρχε εγγύηση μόνο τριών μηνών για ένα τόσο ακριβό ανταλλακτικό! :111:

Αν βέβαια, προβλέπονται από την αντίστοιχη νομοθεσία τόσο σύντομες εγγυήσεις για τα επαγγελματικά μηχανήματα, γράψτε λάθος, ειλικρινά δεν το γνώριζα, οπότε φυσικά και ανακαλώ! :120:

Reaction score
150
Ευτυχώς που ο αδερφός μου έπιασε γκόμενα δικηγόρο εδώ και κάν χρόνο και πάνε σοβαρά!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.433
Members
38.696
Νεότερο μέλος
NikosTs