Βοήθεια για καθαρό και ποιοτικό ήχο απο PC στόν ενισχυτή.

Reaction score
0
Θα ήθελα την βοήθεια σας για να πάρω μία συσκευή που θα μου δώση από το pc καθαρό και ποιοτικό ήχο στον ενισχυτή μου, (T.amp E-800).
Το pc αυτήν την στιγμή έχει την κάρτα ήχου creative SB Audigy 2 ZS μαζί με την exrta πρόσοψη που βγάζει (FireWire,SPDIF IN-OYT,kai Optical IN-OYT).
Τιμή έως 150 €.
Να πάρω άλλη κάρτα δηλαδή, η κάποια συσκευή που να κάνει μετατροπή το σήμα απο ψηφιακό σε αναλογικό; Και ποιά;
Ευχαριστώ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.992
Απάντηση: Βοήθεια για καθαρό και ποιοτικό ήχο απο PC στόν ενισχυτή.

Τί είναι αυτό που δεν κάνει η Audigy και θέλεις κάτι άλλο;

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.427
Γνώμη μου είναι ότι στη τιμή που ψάχνεις ένας εξωτερικός μετατροπέας (USB DAC για παράδειγμα) δε θα <<πάει>> καλύτερα από μια καλή κάρτα ήχου.

Reaction score
4

Με 150e, θα έμενα στην κάρτα που έχεις.
Φαντάζομαι θα την ρυθμίσει σωστά ώστε να πάρεις το max της απόδοσης της.

Γιατί θέλεις να την αλλάξεις ;

Reaction score
4.484

έχω ακριβώς την ίδια κάρτα.

σε vista παίζει μόνο με πειραγμένους driver μιας και η creative έχει σταματήσει την υποστήριξη της.

σε xp παίζει μια χαρά αλλά δε σκοπεύω να γυρίσω σ'αυτά, οπότε δοκιμάζω καθημερινά τα νεύρα μου , μιας και παρουσιάζει σπαστικά θέματα.

Παρ'όλα αυτά συνεχίζει να έχει καλό ήχο ΌΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!

αυτά!

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Βοήθεια για καθαρό και ποιοτικό ήχο απο PC στόν ενισχυτή.

σε vista παίζει μόνο με πειραγμένους driver μιας και η creative έχει σταματήσει την υποστήριξη της.
Στο site της creative έχει drivers για την audigy 2 zs για vista 32bit/64bit. Σ' εμένα δούλευε άψογα με αυτούς τους επίσημους drivers. Δεν είχα ποτέ μου προβλήματα.

Reaction score
4.484

Unofficial solution for Audigy 2 and Vista
http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/69795/

Στο site της creative έχει drivers για την audigy 2 zs για vista 32bit/64bit. Σ' εμένα δούλευε άψογα με αυτούς τους επίσημους drivers. Δεν είχα ποτέ μου προβλήματα.

θα δοκιμάσω μιας και

Creative Sound Blaster Audigy series Driver
Filesize : 34.9 MB Release date : 17 Jul 08

Fixes:

* Resolves issues of intermittent and random application/system crash when playing games or running applications that use EAX®, DirectSound®, OpenAL and/or ASIO features.
* Resolves issue of system crash when running DTM - Device Path Exerciser test in Windows Vista 64-bit.
* Resolves issue of volume mapping leading to very soft volume level in systems using Windows Vista with Service Pack 1.
* Resolves issue with distortion and noise occuring in systems with 4 GB of RAM or greater.
* Resolves issue with OpenAL playback of multichannel formats.
* Resolves issue of system crash when performing immediate system shutdown after exiting Battlefield 2.
* Optimizations to OpenAL to improve performance in Unreal Tournament 3, DiRT, and other games.

λες να έγινε κάνα θάμα?

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Βοήθεια για καθαρό και ποιοτικό ήχο απο PC στόν ενισχυτή.

λες να έγινε κάνα θάμα?
Τι να σου πω, δεν ξέρω... μια δοκιμή θα σε πείσει. Πάντως όσο είχα την audigy (από τον Απρίλιο του 2008 μέχρι πριν κανά-δυο μήνες) με αυτούς τους drivers μια χαρά δούλευε.

Reaction score
0
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας, αγαπητέ φίλε (Timbre) τι ενοείς όταν λές :(Φαντάζομαι θα την ρυθμίσει σωστά ώστε να πάρεις το max της απόδοσης της)
Θα ήθελα να εκμεταλευτώ την ψηφιακή έξοδο που βγάζει νομίζοντας οτι θα πάρω καλύτερο και καθαρότερο ήχο.
Και τέλος στα πόσα ευρώ (μπορώ να πάω και πιό πάνω αρκεί να έχω σίγουρο αποτέλεσμα) πρέπει να πάω για καλύτερο ακουστικό
σήμα απο το PC.

Reaction score
0
Άκη, (μάλλον αυτό είναι το όνομά σου)

Καταθέτω απλά την άποψή μου, με τη λιγοστή εμπειρία που έχω.

Ποιόν player χρησιμοποιείς?

'Εχεις δοκιμάσει το foobar+kernel streaming (windows xp) ή foobar+wasapi (vista) ή winamp με τα αντίστοιχα plugins ώστε να αποφεύγεις τις ... ευεργετικές επιδράσεις των windows στον ήχο σου???

Ξεκινάμε πρώτα από τα δωρεάν, μετά τα φθηνά και μετά...

Reaction score
0
Άκη, (μάλλον αυτό είναι το όνομά σου)

Καταθέτω απλά την άποψή μου, με τη λιγοστή εμπειρία που έχω.

Ποιόν player χρησιμοποιείς?

'Εχεις δοκιμάσει το foobar+kernel streaming (windows xp) ή foobar+wasapi (vista) ή winamp με τα αντίστοιχα plugins ώστε να αποφεύγεις τις ... ευεργετικές επιδράσεις των windows στον ήχο σου???

Ξεκινάμε πρώτα από τα δωρεάν, μετά τα φθηνά και μετά...
Φίλε eliask η επόμενη ερώτηση που θα σας έκανα σχετικά με το αν ο Player έχει σημασία στο αποτέλεσμα που θα βγή απο το PC.
Με πρόλαβες.

Reaction score
0
Άκη,

Τα windows είναι εξαιρετικό "περιβάλλον" για να έχεις το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα...

Κάνε ένα search για foobar, και τα λέμε πάλι...

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Βοήθεια για καθαρό και ποιοτικό ήχο απο PC στόν ενισχυτή.

....
Θα ήθελα να εκμεταλευτώ την ψηφιακή έξοδο που βγάζει νομίζοντας οτι θα πάρω καλύτερο και καθαρότερο ήχο.
.....
Δεν το είχα καταλάβει έτσι, με συγχωρείς..
Η ψηφιακή έξοδο για να φτάσει στον ενισχυτή χρειάζεται να γίνει αναλογική, οπότε θα χρειαστείς κάτι ακόμα.

Αφού δεν θέλεις την υπάρχουσα κάρτα και ζητάς κάτι περισσότερο, πάρε μια καλύτερη κάρτα για pc.
Υπάρχουν μερικές και προσφέρουν ότι οι εξωτερικές αλλά φθηνότερα και σε άλλο επίπεδο.
Αν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί και σε Laptop (ως πηγή), πάρε εξωτερική.

Για ποια χρήση έχεις το pc και θέλεις καλύτερο ήχο ;
Τι format θα παίζεις ;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Βοήθεια για καθαρό και ποιοτικό ήχο απο PC στόν ενισχυτή.

Δεν το είχα καταλάβει έτσι, με συγχωρείς..
Η ψηφιακή έξοδο για να φτάσει στον ενισχυτή χρειάζεται να γίνει αναλογική, οπότε θα χρειαστείς κάτι ακόμα.

Αφού δεν θέλεις την υπάρχουσα κάρτα και ζητάς κάτι περισσότερο, πάρε μια καλύτερη κάρτα για pc.
Υπάρχουν μερικές και προσφέρουν ότι οι εξωτερικές αλλά φθηνότερα και σε άλλο επίπεδο.
Αν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί και σε Laptop (ως πηγή), πάρε εξωτερική.

Για ποια χρήση έχεις το pc και θέλεις καλύτερο ήχο ;
Τι format θα παίζεις ;
Η χρήση του είναι γενική απλώς θέλω τον καλύτερο ήχο που μπορώ να πάρω με 150-200€.
Κάποια πρόταση για εξωτερική κάρτα;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef