DACoερωτήσεις

Reaction score
17
Καλησπέρα σας έχω κάποιες ερωτήσεις για τα ντάκος και θα ήθελα μερική βοήθεια.
Γνωριζω ότι ένα dac μπορεί να συνδεθεί στην usb θύρα και να παίξει κατευθείαν ήχο. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι εάν χρειάζεται ο υπολογιστής πρόγραμμα οδήγησης ή όχι; Δουλεύουν για παράδειγμα και σε άλλα λειτουργικά όπως mac και linux;
Πως αξιολογείται ένα dac ; άπό τον επεξεργαστή που έχει μέσα και μόνο; Βρίσκω ενισχυτές με ενσωματωμένο dac κάρτες ήχου με συγκεκριμένο επεξεργαστή και δεν ξέρω πως να τα ταξινομήσω;
Ευχαριστώωωω

D

deleted user 10898

Guest
αλλα ντακ θελουν ντραιβερσ αλλα οχι. αλλα παιζουν σε ολα τα λειτουργικα καποια σε συγκεκριμενα (μιλαμε παντα για usb γιατι σε s/pdif φυσικα δεν υπαρχει προβλημα)
το ντακ ουσιαστικα αντικαθιστα την καρτα ηχου του υπολογιστη.
η αποδωση τους εχει σχεση τοσο με το chipaki που κανει την μετατροπη οσο και με την σχεδιαση και το αναλογικο μερος. σε φθηνα ντακ και καρτες ηχου το αναλογικο μερος σνηθως ειναι υποβαθμισμενο ποιοτικα.

Reaction score
17
Ευχαριστώ για την απάντηση. Έστω για παράδειγμα ότι θέλω να αγοράσω τον παρακάτω ενισχυτή
t20u
ο οποίος έχει για dac to PCM2702E which a 32/44.1/48 KHz ready 16-bit stereo DAC
1) Πως καταλαβαίνω ότι το συγκεκριμένο dac δεν θέλει drivers;
2) Πως συγκρίνω το παραπάνω dac με το dac αυτής της κάρτας ήχου
που δεν το βρήκα κιόλας
ή αυτής που έχει για DAC το Burr-Brown PCM1796 *4

D

deleted user 10898

Guest
1) ψαχνεις στο δικτυο

"* DAC Chip - Burrn Brown PCM2702E
* Sampling Rates - 44.1kHz/48kHz 16-Bit
* Low Pass Filter - Burr Brown OPA2604 (socketed for easy upgrade)
* DC Servo - TL072
* Power Input - 12V DC +-10% (power supply included)
* Dimensions - 110mm x 75mm x 33mm
* Weight - 500grams
* Solidly built titanium-look anodised aluminium case
* No drivers required, simply Plug-and-Play with Windows and Mac

2)δεν μπορεις να κρινεις με βαση μονο το τσιπακι σε αυτο το επιπεδο τιμων. η υλοποιηση εχει πιο μεγαλη σημασια. στα ανεξαρτητα ντακ που το αναλογικο σταδιο ειναι αξιοπρεπες η αντιπαραθεση των dac που χρησιμοποιουνται εχει νοημα.

3) κοιτα και emu 0404

Reaction score
17
Ευχαριστώ η απάντηση σου είναι μια καλή αρχή. Τι σημαίνουν όμως τα στοιχέια που παρέθεσες του πρώτου dac; Πως τα διαβάζω; Να υποθέσω ότι μπορώ να βρω και reviews για dacs; Για παράδειγμα στον ενισχυτή-dac που σκέφτομαι να αγοράσω ( πρώτο Link) τα περισσότερα reviews μιλάνε για τα του ενισχυτή και περνάνε λίγο στο ντούκου ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως dac

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015
Απάντηση: DACoερωτήσεις

Σημαίνουν πως αυτός ο DAC είναι σε θέση να αποκωδικοποιήσει σήμα CD και όχι παραπάνω, από οπουδήποτε κι αυτό προέρχεται (wav, mp3, flac, ape), και πως ελαχιστοποιεί την ύπαρξη συνεχούς τάσης στην έξοδο με ενεργό κύκλωμα και όχι με την παρεμβολή πυκνωτή σε σειρά (τρομάρα τους). Επίσης, τα ενεργά κυκλώματα του σταδίου εξόδου είναι σε βάση, ώστε αν θελήσεις να μπορείς να τα αλλάξεις με κάποια άλλα, δίκην πειραματισμού, και επίσης συνοδεύεται από τροφοδοτικό "πρίζας", (σαν αυτά των φορτιστών των κινητών τηλεφώνων).

Reaction score
17
Μάλιστα εμένα γιατί μου φαίνεται μια χαρά για τα χρήματά του (350 ευρώ). Αυτό που δεν καταλαβαίνω με τα dac που λένε ότι και καλά δεν χρειάζονται οδηγούς είναι πως στην ευχή ο υπολογιστής θα βγάλει στο usb ψηφιακό μουσικό σήμα χωρίς να το γνωρίζει με κάποιον τρόπο;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Μάλιστα εμένα γιατί μου φαίνεται μια χαρά για τα χρήματά του (350 ευρώ).
Μια χαρά είναι τα χρήματα που ζητάει αλλά ενδεχομένως η λύση της 0404USB παρέα με έναν Trends 10.1 να σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω με τα dac που λένε ότι και καλά δεν χρειάζονται οδηγούς είναι πως στην ευχή ο υπολογιστής θα βγάλει στο usb ψηφιακό μουσικό σήμα χωρίς να το γνωρίζει με κάποιον τρόπο;
Το ότι δε χρειάζεται οδηγούς δε σημαίνει ότι δεν το "βλέπει" ο υπολογιστής. :126:

Reaction score
0
Μάλιστα εμένα γιατί μου φαίνεται μια χαρά για τα χρήματά του (350 ευρώ). Αυτό που δεν καταλαβαίνω με τα dac που λένε ότι και καλά δεν χρειάζονται οδηγούς είναι πως στην ευχή ο υπολογιστής θα βγάλει στο usb ψηφιακό μουσικό σήμα χωρίς να το γνωρίζει με κάποιον τρόπο;
Μπορεις επισης να δεις και αυτο το DAC
Ειδικα στο ebay θα το βρεις με λιγοτερα απο 150 euro και απ'οτι διαβαζω γενικα δεν ειναι καθολου ασχημο.

Οσο για τους drivers, μην ξεχνας οτι καποιοι drivers ηδη υπαρχουν μεσα στα windoze.

Reaction score
17
Μια χαρά είναι τα χρήματα που ζητάει αλλά ενδεχομένως η λύση της 0404USB παρέα με έναν Trends 10.1 να σου δώσει καλύτερο αποτέλεσμα.

Το ότι δε χρειάζεται οδηγούς δε σημαίνει ότι δεν το "βλέπει" ο υπολογιστής. :126:
Τον είδα τον trends νομίζω ότι το είχε και σε review τον τελευταίο μήνα ο ήχος και εικόνα. Απλά και αυτός είναι μικρός ενισχυτής στο μέγεθος και αυτό που ρωτάω ουσιαστικα είναι μήπως το κόστος για να μικρύνει η ολοκλήρωση σε μια πλακέτα είναι μεγάλο ώστε να με συνέφερε με τα χρήματα αυτά να αγοράσω εναν ενισχυτή κανονικού μεγέθους (που να έχει και dac)

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Τον είδα τον trends νομίζω ότι το είχε και σε review τον τελευταίο μήνα ο ήχος και εικόνα. Απλά και αυτός είναι μικρός ενισχυτής στο μέγεθος και αυτό που ρωτάω ουσιαστικα είναι μήπως το κόστος για να μικρύνει η ολοκλήρωση σε μια πλακέτα είναι μεγάλο ώστε να με συνέφερε με τα χρήματα αυτά να αγοράσω εναν ενισχυτή κανονικού μεγέθους (που να έχει και dac)
O Trends και η EMU θα σου έρθουν στα ίδια χρήματα με τον Kingrex USB περίπου. Η απόδοση που θα πάρεις από τον Trends θα είναι στα ίδια με τον Kingrex. Το ότι ο Kingrex είναι μεγαλύτερος και ότι υπάρχουν ακόμα μεγαλύτεροι ενισχυτές στα χρήματα αυτά δεν πρέπει να σου λέει τίποτα. Αν δεν πείθεσαι βουρ για ακροάσεις κι όταν πειστείς έλα να μας πεις οτι είχαμε δίκιο! :116:
Επίσης οι δυνατότητες της EMU ως transport δεν υπάρχουν σε άλλα μοντέλα που πιθανώς κοιτάς. 24/192 από τη USB δε θα βρεις αλλού - όχι μόνο στο budget σου. Αυτά αν τα ηχεία σου μπορούν να παίξουν στις εντάσεις που ζητάς με τον Trends και αν σε ενδιαφέρει το Hi Rez υλικό. Αν κάτι από τα δύο παραπάνω δεν ισχύει, το συζητάμε.

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: DACoερωτήσεις

Μπορεις επισης να δεις και αυτο το DAC
Ειδικα στο ebay θα το βρεις με λιγοτερα απο 150 euro και απ'οτι διαβαζω γενικα δεν ειναι καθολου ασχημο.

Οσο για τους drivers, μην ξεχνας οτι καποιοι drivers ηδη υπαρχουν μεσα στα windoze.
το εχω και ειναι εξαιρετικο για τα λεφτα του και πολυ περισσοτερα.

Reaction score
17
Επίσης οι δυνατότητες της EMU ως transport δεν υπάρχουν σε άλλα μοντέλα που πιθανώς κοιτάς. 24/192 από τη USB δε θα βρεις αλλού - όχι μόνο στο budget σου. Αυτά αν τα ηχεία σου μπορούν να παίξουν στις εντάσεις που ζητάς με τον Trends και αν σε ενδιαφέρει το Hi Rez υλικό. Αν κάτι από τα δύο παραπάνω δεν ισχύει, το συζητάμε.
Τι σημαίνει transport? να ρωτήσω και κάτι τελευταίο πως λέγεται η ψηφιακή έξοδος ήχου που βγαίνει ατροποποίητη και οδηγείται στο DAC S/PDIF?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.015
Απάντηση: Re: DACoερωτήσεις

Τι σημαίνει transport? να ρωτήσω και κάτι τελευταίο πως λέγεται η ψηφιακή έξοδος ήχου που βγαίνει ατροποποίητη και οδηγείται στο DAC S/PDIF?
Transport έχει επικρατήσει να λέγεται ο μηχανισμός οδήγησης του μέσου, (CD, DVD, κασέτα, κλπ.). Στα ψηφιακά συνήθως εννοείται ως ξεχωριστή συσκευή, (χωρίς DAC).

πως λέγεται η ψηφιακή έξοδος ήχου που βγαίνει ατροποποίητη και οδηγείται στο DAC S/PDIF?
Κλικ

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος