Hi, my name is Costas Coyias...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894
Re: Απάντηση: Hi, my name is Costas Coyias...

μαλλον δεν ξερουν την εννοια της ψυχικης ανατασης
,πνευματικα λειτουργουν με βαση την πληροφορια του μηδεν και του ενα ο εγκεφαλος τους ειναι συμπιεσμενος κατα mp3 ,αντιλαμβανωνται την ζωη σαν μια εικονικη πραγματικοτητα που την κατεβαζουν απο το διαδυκτιο ,οχι εμπειρια μονον enter και downloading. αμοιρος συμπιεσμενος κοσμος.:111:
Και μετά ήρθε ο έρωτας. :137:
Αν καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα με μοναδικό δεδομένο το ότι ασχολούνται με την ψηφιακή τεχνολογία, τότε μάλλον δεν κάνεις για ψυχολόγος. Επιπροσθέτως, με αυτά τα περί "εικονικής πραγματικότητας" και του "δυστυχισμένου κόσμου", βασικά περιγράφεις τον εαυτό σου. Συγνώμη αλλά μόνο μιζέρια βλέπω σε αυτές τις γραμμές.

Ώρες ώρες ρε παιδιά μου θυμίζετε αυτές τις φανταρίστικες κουβέντες μεταξύ ανδρών για το φανταρικό. Τι να μας πεις κι εσύ, όταν πήγα εγώ φαντάρος ήταν αλλιώς τα πράγματα. Τώρα είστε κολέγιο, χάλασε ο στρατός. Βασικά χάλασε ο στρατός γιατί απολύθηκαν αυτοί. Αν ήταν ακόμη εκεί, μια χαρά θα ήταν. :114:

...

Reaction score
28

Ισχύει αυτό (συμφωνώ):

αλλά θέλω να προσθέσω πως αν με δεις να στηρίζω τέτοια συσκευή, μπορείς να μου :618:
Όχι ποιοτικά, αυτό μπορεί να το κάνω, αλλά εννοώ σαν πρόταση αγοράς. :601:
ειρηνη υμιν:114:

Reaction score
6

μαλλον δεν ξερουν την εννοια της ψυχικης ανατασης
,πνευματικα λειτουργουν με βαση την πληροφορια του μηδεν και του ενα ο εγκεφαλος τους ειναι συμπιεσμενος κατα mp3 ,αντιλαμβανωνται την ζωη σαν μια εικονικη πραγματικοτητα που την κατεβαζουν απο το διαδυκτιο ,οχι εμπειρια μονον enter και downloading. αμοιρος συμπιεσμενος κοσμος.:111:
Αυτό είναι πριν την ακρόαση που περιγράφεις.

Μετά υπάρχει η αναπαραγωγή της μουσικής. Μην το ξεχνάς.

Reaction score
28

Και μετά ήρθε ο έρωτας. :137:
Αν καταλήγεις σε αυτό το συμπέρασμα με μοναδικό δεδομένο το ότι ασχολούνται με την ψηφιακή τεχνολογία, τότε μάλλον δεν κάνεις για ψυχολόγος. Επιπροσθέτως, με αυτά τα περί "εικονικής πραγματικότητας" και του "δυστυχισμένου κόσμου", βασικά περιγράφεις τον εαυτό σου. Συγνώμη αλλά μόνο μιζέρια βλέπω σε αυτές τις γραμμές.

Ώρες ώρες ρε παιδιά μου θυμίζετε αυτές τις φανταρίστικες κουβέντες μεταξύ ανδρών για το φανταρικό. Τι να μας πεις κι εσύ, όταν πήγα εγώ φαντάρος ήταν αλλιώς τα πράγματα. Τώρα είστε κολέγιο, χάλασε ο στρατός. Βασικά χάλασε ο στρατός γιατί απολύθηκαν αυτοί. Αν ήταν ακόμη εκεί, μια χαρά θα ήταν. :114:

...
δεν διεκδικω δαφνες ψυχολογου ουτε διαφωνω με την ψηφιακη τεχνολογια ,εκεινο με το οποιο πραγματικα ομως διαφωνω ειναι η διαφενομενη <φτωχεια > πνευματικων ενδιαφεροντων με τα οποια γαλουχειται η νεα γενια ,<για τους μεγαλυτερους ειμαι σιγουρος οτι εχουν τα απαιτουμενα αντισωματα> και κυριως η φτωχεια στην αντιληψη του τι ειναι η μουσικη και η τεχνη της αναπαραγωγης της τελικα κατι που ειναι αποτελεσμα της αποδοχης του ευκολου τροπου αποκτησης και προσβασης σε αυτην, δηλαδη εχουμε μια εκπτωση στην ολη διαδικασια της αναπαραγωγης και διακινησης του μουσικου αγαθου.

Reaction score
28
τελικα παντως ακομα προσπαθω να καταλαβω ποιες ειναι οι ανοησιες και η ασχετοσυνη του εν λογω κυριου ,

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.786
Απάντηση: Re: Απάντηση: Hi, my name is Costas Coyias...

...και κυριως η φτωχεια στην αντιληψη του τι ειναι η μουσικη και η τεχνη της αναπαραγωγης της ...
Η αναπαραγωγή του ήχου δεν είναι τέχνη, είναι επιστήμη.

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: Hi, my name is Costas Coyias...

Όχι, ΔΕΝ είναι έτσι, πώς να το κάνουμε δηλαδή! Ε, δεν είναι έτσι!
Δηλαδη ρε Κωστα πως ειναι; Σε cd ηχογραφουσαν το '50; (λεω τωρα)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.786
Απάντηση: Hi, my name is Costas Coyias...

Με βάση τα γραπτά μνημεία που έχουμε στη διάθεσή μας, οι άνθρωποι παίζουν μουσική και χορεύουν εδώ και τουλάχιστον 5000 χρόνια. Με βάση τα ίδια στοιχεία, οι μουσικές συνθέσεις που μας είναι γνωστές χρονολογούνται περίπου από το 13ο - 14ο αιώνα και εντεύθεν, έως σήμερα. Η Ιστοριά της τέχνης δεν βασίζεται στο τί ηχογραφήθηκε και πότε, αν και αυτό είναι ένα μέρος της, αλλά δεν είναι αυτό που την καθορίζει. Πολύ περισσότερο, η Ιστορία της τέχνης δεν ξεκίνησε τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να ηχογραφούν. Μέσα σ' αυτή τη μακροχρόνια διαδρομή των πέντε χιλιάδων ετών, αλλά και στη διαδρομή των αιώνων που θα ακολουθήσουν, αυτά τα 30 χρόνια αναλογικών ηχογραφήσεων σε βινύλιο (τς, τς, αχ καλέ, τρε σίκ έκφρασις να πούμε), δεν είναι παρά μια σταγόνα στον ωκεανό. Όποιος θέλει το καταλαβαίνει, οποιος δε θέλει, να μην το καταλάβει ποτέ.

Κατάλαβες τώρα γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι αστοιχείωτος;

Reaction score
59
KK δεν θέλεις να καταλάβεις. Ο York μιλάει για την καταγραφή [ηχογράφηση] της μουσικής μας ιστορίας και όχι για όλον τον πολιτισμό και την τέχνη που φυσικά είναι πολλών χιλιαδων ετών.Λ.Σ.

Reaction score
59
[1]Γιατί σε ενοχλώ; Συνδράμω διότι βλέπω ότι δεν γίνεται συζήτηση εδώ.
[2]Η απαξίωση της γνώσης όποιου έχουμε απέναντί μας, προβάλλοντας την δική μας εμπειρία ως την μοναδική πηγή αλήθειας δεν αποτελεί άποψη αλλά εμμονή. Ωραίο είναι να λες ότι σε χαροποιεί να βλέπεις ανθρώπους με γνώσεις, αλλά καλό είναι να τους αναγνωρίζεις όταν τους βλέπεις.
[3]Εάν νομίζουμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα, τότε δεν θα μάθουμε ποτέ τίποτα.

...
[1] Μη μου πεις ότι με το σιγοντάρισμα σε ό.τι αντίθετο με τις απόψεις μου και με τη διαστρεύλωση ότι προωθείς τη συζήτηση!!
[2] Από που συμπεραίνεις ότι απαξιώ τους συνομιλητές μου
[3] Αυτό πες το στον εαυτό σου. Πώς συμπεραίνεις ότι νομίζω ότι τα ξέρω όλα;Λ.Σ.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Hi, my name is Costas Coyias...

.....οι υπόλοιποι έχουν το δικαίωμα, να μην τους αρέσει και να το λένε δημόσια :121: ;
Οι τελιτσες αδικουν το νοημα του μυνηματος μου φιλε Timpre.
Αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι ακουω και πικ-απ και cd.
Και δεν θα ανοιγα θεμα για να θαψω καποιο απο τα δυο.:446:

Reaction score
8
Εξακολουθώ να μην μπορώ να ακολουθήσω τον ειρμό της σκέψεώς σας. Η ηλικία μου και οι εμπειρίες μου από αναλογικό ήχο που κολλάνε στην παραπάνω επισήμανσή;

1) Δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος σε ηλικία για να μπορείς να διακρίνεις την ύπαρξη λογικής αλληλουχίας σε επιχειρήματα και γενικώς στη συζήτηση - ή την έλλειψη αυτής. Όχι μόνο αυτό αλλά, καθώς φαίνεται, η ηλικία δεν σου εξασφαλίζει τα παραπάνω.
Αν με την απαντηση μου αυτη, νομιζετε οτι ειχα τη προθεση να σας μειωσω, σας διαβεβαιω οτι δεν ειχα κανεναν τετοιο σκοπο. Απλουστατα, λογω του νεαρου της ηικιας σας, δεν εχετε προλαβει τις υπεροχες στιγμες του αναλογικου ηχου. Αυτο δεν σας μειωνει, νομιζω.

2) Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι, για κάποιο ανεξήγητο λόγο, απαραίτητη προϋπόθεση ώστε να μπορεί να διακρίνει κάποιος λογική (εκεί που δεν υπάρχει) είναι η εμπειρία από αναλογικό ήχο, να αναφέρω ότι πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της προεφηβικής και εφηβικής μου ηλικίας με κασετόφωνα, είτε γιατί το cd δεν ήταν διαδεδομένο είτε γιατί, αργότερα, το χαρτζιλίκι ήταν περιορισμένο και τα αντιγραφικά cd ακριβά. Δεν πάει καιρός που πέταξα μία σακούλα σκουπιδιών γεμάτη κασέτες.
Νομιζετε οτι ακουγοντας απο ενα κασσετοφωνο αποκτησατε την επμειρια του αναλογικου ηχου;

3) Αν ξεμείνω από επιχειρήματα να μου θυμήσετε να χρησιμοποιήσω το αντίστοιχα αβάσιμο επιχείρημα ότι δεν μπορείτε να διακρίνεται την αξία και την ανωτερότητα του ψηφιακού γιατί δεν παίζατε με υπολογιστές από τα έξι σας χρόνια όπως εγώ ή ότι λόγω ηλικίας είναι λογικό να βλέπετε με νοσταλγία οτιδήποτε ανήκει στο παρελθόν, δεν είστε αντικειμενικός κριτής και άρα η γνώμη σας δεν μετράει. :121:
Εδω, θα μου επιτρεψετε να δωσω μια συμβουλη. Μην ειστε τοσο εριστικος και προκλητικος. Βεβαια μπορει να εχετε και δικιο. Ισως να μην ειμαι καταλληλος να εχω αποψη πανω στον αναλογικο ηχο.

Αυτά γιατί νομίζω ότι συζητάμε την τεχνική πλευρά του πράγματος.
Ριξτε μια ματια στον εππαγελματικο ηχο του forum.

Αν συζητάμε φιλολογικά για το ποιο μέσο μας θυμίζει περισσότερο τα παιδικά μας χρόνια ή τον πατέρα μας ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, πάω πάσο.
Για τη ιστορια και μονο, ηχογραφω και ακουω σε ψηφιακο format.

:143:[/QUOTE]

Reaction score
59

Πολύ κουβέντα βλέπω να γίνεται για την εμπειρία ζωντανής ακουστικής μουσικής και τα "μαγικά" οφέλη που αυτή προσφέρει καθιστώντας τον ακροατή "σωστό μουσικόφιλο" και άλλα γραφικά.
Και τι διάολο είναι αυτή η εμπειρία που κάποιοι την έχουν βάλει σαν κορώνα στο κεφάλι(βινιλιοfreaks,κάτοικοι του πλανήτη ACA κλπ).Πόσα κιλά εμπειρία αποκομίζεις δηλαδή μετά από μια επίσκεψη στο ΜΕΓΑΡΟ με κεφαλαία?
Αν είναι δυνατόν να εκφράζονται τέτοιες απορίες και ολίγον παραποιημένες. Ουδέν σχόλιον. Λ.Σ.

Reaction score
59
τελικα παντως ακομα προσπαθω να καταλαβω ποιες ειναι οι ανοησιες και η ασχετοσυνη του εν λογω κυριου ,
Που δεν κατάφερε να πουλήσει και τα άλλα 2 πικάπ στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για να γίνουν 5 από 3. Τώρα κατάλαβες; Λ.Σ.

Reaction score
8
Αν η εμπειρία παρήγαγε γνώση, τότε την άνωση θα την είχαν εφεύρει οι πάπιες. Βασικός κανόνας για να μάθουμε κάτι, ακόμη και το πιο απλό στην ζωή, είναι να παραδεχθούμε ότι δεν το γνωρίζουμε. Εάν νομίζουμε ότι γνωρίζουμε τα πάντα, τότε δεν θα μάθουμε ποτέ τίποτα.

...
Ρε συ Νικο, τι λες τωρα.

Ολες οι ανακαλυψεις εγιναν βαση εμπειριων και παρατηρησεων. Τι παπιες και χηνες λες;

Φυσικα πρεπει να παραδεχτουμε οτι δεν το γνωριζουμε. Για να το μαθουμε λοιπον απαραιτητη προυποθεση εινια να το παρατηρησουμε. Διαφορετικα δεν θα το μαθουμε.

Reaction score
8
Έλα μωρέ με τον άσχετο, που τρία από τα πικάπ του βρίσκονται στη βιβλιοθήκη του κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών, που θέλει να έχει και άποψη!
http://www.stereophile.com/turntables/598yorke/
Αααααααααα!!!!!!!!!!!!

Για τοσο ηλιθιο μιλαμε;;;;;;;;;;:137:

Reaction score
8

Με βάση τα γραπτά μνημεία που έχουμε στη διάθεσή μας, οι άνθρωποι παίζουν μουσική και χορεύουν εδώ και τουλάχιστον 5000 χρόνια. Με βάση τα ίδια στοιχεία, οι μουσικές συνθέσεις που μας είναι γνωστές χρονολογούνται περίπου από το 13ο - 14ο αιώνα και εντεύθεν, έως σήμερα. Η Ιστοριά της τέχνης δεν βασίζεται στο τί ηχογραφήθηκε και πότε, αν και αυτό είναι ένα μέρος της, αλλά δεν είναι αυτό που την καθορίζει. Πολύ περισσότερο, η Ιστορία της τέχνης δεν ξεκίνησε τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να ηχογραφούν. Μέσα σ' αυτή τη μακροχρόνια διαδρομή των πέντε χιλιάδων ετών, αλλά και στη διαδρομή των αιώνων που θα ακολουθήσουν, αυτά τα 30 χρόνια αναλογικών ηχογραφήσεων σε βινύλιο (τς, τς, αχ καλέ, τρε σίκ έκφρασις να πούμε), δεν είναι παρά μια σταγόνα στον ωκεανό. Όποιος θέλει το καταλαβαίνει, οποιος δε θέλει, να μην το καταλάβει ποτέ.

Κατάλαβες τώρα γιατί αυτός ο άνθρωπος είναι αστοιχείωτος;
Κωστα, μιλαμε παντα για ηχογραφηση και αναπαραγωγη μεχρι σημερα, διοτι δεν γνωριζουμε σε τι μορφη θα ακουμε αυριο.

Καπου ειχα διαβασει και για ενα πειραμα που ειχε κανει καποιος φοιτητης με ηχεια κατευθυνομενα. Να καθεσε δηλαδη επι του καναπεος, να ακους μουσικουλα οσο δυνατα γουσταρεις και η κυρια σου που θα βρισκετε στην κουζινα ή διπλα στην τραπεζαρια, να μην ακουει κιχ. Γιατι οχι.

JL_

Reaction score
19
Που τα θυμήθηκες ρε noizmaker :605: ... Ήταν τα περίφημα ηχεία με τους σημειακούς εκπομπείς υπέρηχων, οι οποίοι στο σημείο που θα εστίαζαν, θα δημιουργούσαν ακουστό ήχο, συχνότητας ίσης με τη διαφορά τους. Είχα πρωτοδιαβάσει γι' αυτά πριν 10-15 χρόνια, αλλά έκτοτε ουδέν νεώτερον... Έχει ακούσει αλήθεια κανείς τίποτα;

(Sorry για το off-topic)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.894
Ρε συ Νικο, τι λες τωρα.
Ολες οι ανακαλυψεις εγιναν βαση εμπειριων και παρατηρησεων. Τι παπιες και χηνες λες;
Φυσικα πρεπει να παραδεχτουμε οτι δεν το γνωριζουμε. Για να το μαθουμε λοιπον απαραιτητη προυποθεση εινια να το παρατηρησουμε. Διαφορετικα δεν θα το μαθουμε.
Μα για ποιές ανακαλύψεις μιλάς; Νομίζεις ότι τώρα θα εφεύρουμε τον τροχό; Οι παρατηρήσεις "γενικώς" είναι αυτές που έστειλαν τον Γαλιλαίο στην πυρά. Οι παρατηρήσεις ανθρώπων της επιστήμης είναι αυτές που έφεραν ανακαλύψεις, όχι του καθενός που νομίζει ότι οι εμπειρίες του έχουν κάποια αξία. Δηλαδή από ότι καταλαβαίνω τα παιδιά σου δεν τα στέλνεις σχολείο ρε Βασίλη;

Πάντως είναι κρίμα, μεγάλο κρίμα που τα πανεπιστήμια δεν καλούν τους χαϊεντάδες να τους πούνε τις απόψεις τους περί εμπειριών. Νομίζω ότι η ανθρωπότητα χάνει πολλά. :142:

...

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.674
Members