ιδεα

D

deleted user 10898

Guest
εχω μια ιδεα...
μεχρι τωρα ακουγα απο λαμπατο προενισχυτη (dared).
απο τοτε που πηρα εναν παθητικο με μετασχηματιστες ο dared χρησιμοποιηται πολυ πιο λιγο.
λεω να δοκιμασω να τους συνδεσω και τους δυο μαζι.
το φτηνο ποτενσιομετρο του dared στο full για να μην χαλαει το σημα και ατενιουεσιον με τους μετασχηματιστες.
ποιον να συνδεσω πρωτο και ποιον δευτερο?
το ντακ μου εχει λαμπατη εξοδο και τα ηχεια μου ειναι ενεργα με ice modules (class d) ενισχυτικα. μην ρωτατε αντιστασεις κλπ καθωτι τεχνικα ειμαι αστα....
πειτε...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Απάντηση: ιδεα

εχω μια ιδεα...
απο τοτε που πηρα εναν παθητικο με μετασχηματιστες ο dared χρησιμοποιηται πολυ πιο λιγο.
το φτηνο ποτενσιομετρο του dared στο full για να μην χαλαει το σημα και ατενιουεσιον με τους μετασχηματιστες.
ποιον να συνδεσω πρωτο και ποιον δευτερο?
το ντακ μου εχει λαμπατη εξοδο και τα ηχεια μου ειναι ενεργα με ice modules (class d) ενισχυτικα. μην ρωτατε αντιστασεις κλπ καθωτι τεχνικα ειμαι αστα....
πειτε...
Λύση 1η: Οι ΜΤΣ του παθητικού να οδηγούν το μικρότερο καλώδιο, (άρα αυτός πρώτος και ο λαμπάτος δεύτερος).
Λύση 2η: Πετάς τον παθητικό στα σκουπίδια και ζεις με τον ενεργό λαμπάτο σαν άνθρωπος, (και όχι σαν χαϊεντάς).

D

deleted user 10898

Guest
Λυση 1η.
Η γαλβανικη απομονωση του παθητικου δεν θα ειχε νοημα εαν τον εβαζα μετα τον ενεργο?

Λυση 2η.
πατε στο αλλο ακρο.
"οι "χαιενταδες" ακουνε με παθητικους εμεις που τα ξερουμε με ενεργους."
σας εχω δωσει την εντυπωση οτι "ακουω" με βαση την "χαιεντολογια"?
διαβαστε και το ριβιου του κ.Βασιλη για τον music first...

Νικος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134

Don't be exaptized, για πλάκα το είπα. Η χρήση ενεργού δεν είναι το άλλο άκρο, είναι η ορθή λύση.

Πέραν αυτού, γιατί να είναι ο ενεργός γαλβανικά απομονωμένος; Βγάζει βόμβο;

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: ιδεα

Πέραν αυτού, γιατί να είναι ο ενεργός γαλβανικά απομονωμένος; Βγάζει βόμβο;
βγαζει.
μου αρεσει αυτη η ησυχια των μτσ γμτ μου
επισης ο σκοπος ειναι να δω εναν καλο ενεργο χωρις τα προβληματα του ποτενσιομετρου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.726

Αφού δουλεύει και χωρίς τον προ, γιατί να τον συνδέσεις και αυτόν?

Τι στοχεύεις να κερδίσεις?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.134
Απάντηση: Re: Απάντηση: ιδεα

βγαζει.
μου αρεσει αυτη η ησυχια των μτσ γμτ μου
επισης ο σκοπος ειναι να δω εναν καλο ενεργο χωρις τα προβληματα του ποτενσιομετρου...
Αν υποθέσουμε πως ένα ποτενσιόμετρο έχει προβλήματα, αυτό δεν σημαίνει πως ένας ΜΤΣ στερείται προβλημάτων. Οι ΜΤΣ υπάρχουν κατ' ανάγκην, ως ο προτιμητέος συμβιβασμός.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: ιδεα

Αφού δουλεύει και χωρίς τον προ, γιατί να τον συνδέσεις και αυτόν?

Τι στοχεύεις να κερδίσεις?

το κανω για εκπαιδευτικους σκοπους....
το μονο που εχασα με τον παθητικο ηταν λιγο σωμα στα οργανα που κατεβαινουν χαμηλα. αντε και λιγη "γλυυυκα" στις φωνες....
επειδη αυτα που κερδισα δεν συγκρινονται, ηθελα να δω εαν υπαρχει "ενδιαμεση" κατασταση....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.726
Απάντηση: Re: Απάντηση: ιδεα

το κανω για εκπαιδευτικους σκοπους....
το μονο που εχασα με τον παθητικο ηταν λιγο σωμα στα οργανα που κατεβαινουν χαμηλα. αντε και λιγη "γλυυυκα" στις φωνες....
επειδη αυτα που κερδισα δεν συγκρινονται, ηθελα να δω εαν υπαρχει "ενδιαμεση" κατασταση....
Αυτά που αναφέρεις πως "έχασες" χωρίς τον προ, ΙΜΗΟ είναι ενδεικτικά της συμπεριφοράς του προ σου στις υψηλές συχνότητες, τις οποίες απ'ότι καταλαβαίνω τις "πετσοκόβει" με "τρόπο", ή για να το θέσω πιο χαλαρά, έχει ένα "ρολ οφ" στις υψηλές που στην τελική δεν γίνεται ίσως εύκολα αντιληπτό ως έχει, αλλά γίνεται αντιληπτό από τις συχνότητες που επηρρεάζει λιγότερο, τις μεσαίες-χαμηλομεσαίες, οι οποίες "βγαίνουν μπροστά".

Κατά την ταπεινή μου άποψη βρες άλλους τρόπους να τονίσες τις συχνότητες που "γουστάρεις" ή να "υποβιβάσεις" τις συχνότητες που δε πολυγουστάρεις, πχ με χρήση άλλης αντίστασης στο τουίτερ του ηχείου σου ή και σε συνδυασμό με καλύτερο ζόμπελ, ή απλώς και με αλλαγή καλωδίων, πράγματα που έχουν τη δυνατότητα να σου φέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Πάντα βέβαια υπάρχει και η ισοστάθμιση χώρου, που ιδίως σε ψηφιακό επίπεδο έχει ιδιαίτερες χρηστικές αρετές και σου δίνει τη δυνατότητα να το "φέρεις" ακριβώς εκεί που επιθυμείς.

ΙΜΗΟ πάντα...:144:

D

deleted user 10898

Guest
"έχει ένα "ρολ οφ" στις υψηλές"
εισαι μαγκας...Καυτια.
αυτο ειναι το ενα μεγαλο κερδος απο τον παθητικο... τα μαρτιν λογκαν μου ψηλα ειναι πολυ καλυτερα χωρις τον προ! ο dared "στρογγυλευει" αρκετα ενω χανονται και τα "ορια" των οργανων (και στις μεσαιες...)
βεβαια δεν εχω τουιτερ να το πειραξω αλλα αν αρχιζω να παιζω με καλωδια θα φωναζει ο κογιας...
ευχαριστω
Νικος

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.726

Άστον να φωνάζει, αυτός είναι "αιρετικός"...

Δοκίμασε το εξής: πάρε μια βαττική αντίσταση χωρίς επαγωγικότητα (4 ωμ >10 βαττ) και ένα καλής ποιότητας (φτηνό όμως) πυκνωτή (ΜΚΤ χωρίς πολικότητα) στα 3,3-4,7μf, βάλτα αυτά σε σειρά (-RC-) και σύνδεσέ το στην έξοδο του ενισχυτή σου ή στην είσοδο των ηχείων, όπου βολεύει (στο ηχείο είναι πιο σωστό) και πες μας τι ακούς.

Για να μη κάνεις καμιά ζημιά, στο λέω πολύ απλά: την αντίσταση (έχει 2 άκρα-πόδια) τη συνδέεις ως εξής: το ένα πόδι στο (+) του ηχείου και το άλλο πόδι στο ένα πόδι του πυκνωτή. Και ο πυκνωτής έχει δύο πόδια-άκρα. Το άλλο πόδι-άκρο του πυκνωτή στο (-) του ηχείου. Πιο απλό δε γίνεται... πανεύκολο και ούτε κολλητήρι δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις. Αυτό είναι ένα ζόμπελ.

Πείραμα αξίας 5 ευρώ....

Αν θες να ξοδευτείς, πάρε κι ένα πυκνωτή 6,8μf και δες ποιός πυκνωτής σου "κάθεται" πιο καλά. Με την όλη διαδικασία μπορεί να σου φύγουν και 10 ευρώ, μεγάλη οικονομική ζημιά σου λέω...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.064
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp